COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 992
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 220
Обадиха,  че заради тежката работа се отказват много мед. сестри , санитарки и други. Някъде средно 10 години работят. Аз лично познавам 3, от които сега едната е козметичка, втората фризьорка и третата придавачка в парфюмерия. И не работеха по време на карантините. И никой не ги е извикал да работят/да помагат в болници.
А самите те са ми казвали, че "подлежат на мобилизация" и има затвор при отказ.
Не искам никой да мобилизират, но ми е любопитно как и защо така се получи. А и помня подигравките за "еднаквите, стари и тънки одеалца " в китайската мобилна болница, но кислородните апарати до всяко легло бяха невидими.
Също си расъждавам: ако се подава по-рано и навреме кислород дали ще е възможно избягване на интубиране.
И дали, ако загрижеността беше за хората, а не за "системата" нямаше ваксинирането да е по-лесно.
И как да им вярвам като лъжат постоянно.

# 8 221
  • в страната на чудесата
Не не, аз питам коя част от конституцията е нарушена - по възможност конкретно глава и член.
Ако заповедта на Мурджева е противоконституционна и заповедта на Стойчо е. Та се чудя как никой не е още взел нужните мерки...

# 8 222
  • Пловдив
Драго ми е какви лекари ще се пръкнат, щом една ваксина им е проблем. Пък после ще си пишем как лекарите са ни длъжни за всичко вкл. да се заразят и умрат на поста си. Хайде уточнете се. Сори, ама да си лекар изисква много качества вкл. жертвоготовност. За благото на пациентите. Аз не искам да ме лекуват лекари учещи ДО. Аз мога да се погрижа за грамотността на детето ми, но лекар, с частни уроци, не се става.

# 8 223
  • в страната на чудесата
Ти пък. Какво значение има. Докато тези завършат, медицината ще е съвсем различна и 80% въобще няма да могат да видят доктор.

# 8 224
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ние днес почнахме учебната година. Колектив сме от 150 човека. Неваксинирани има около 5 човека. Разстояние трябва да спазваме, когато сме сред колеги и към децата.
Имам колеги изкарали вируса леко през лятото.
Оптимисти сме за идните месеци, защото имаме и голям процент ваксинирани ученици. Всички ваксинирани не се карантират при контакт със заразен. Тестове има безплатни, но е пожелателно използването им. Ваксината също.  За маските ще се решава в следващите дни.

Никой от нас не се чувства притискан. Направили сме това, което е според възможностите ни за една нормална учебна година. В името на децата. В интерес на истината ДО може да е много сладко за мързеливите колеги, на които не им пука дали нещо се учи или не.

# 8 225
  • София
Ако този човек беше сценарист, ще си кажеш - хайде, както и да е, дотолкова му стига акъла..Но той е лекар - имунолог, все пак, при това тежко преболедувал, а може и да е увреден дори..И излиза с агитация на хората да не обръщат внимание на вируса..Макар повечето да него вземат насериозно и да не му обръщат внимание, сигурно ще има и такива които няма да се усетят, че всичко това е политика и сериозно ще изберат "свободата"...Simple SmileSimple Smile
Имаме си хубава поговорка за такива. "Хем пос*ан, хем голям".
Чорбанов не е лекар - микробиолог е. Всъщност той е политик - поне в момента се изявява като такъв, такива са и посланията му.
Така и не разбрах какво стана с българската ваксина, дето щяхме с нея да зачудим света. Но щом вирусът не е страшен - и ваксина не е нужна. От политика се печели повече и пари, и слава -  поне у нас де...

# 8 226
медицината ще е съвсем различна и 80% въобще няма да могат да видят доктор.
Може и да се повтарям, но все пак ще споделя, че от електронни сайтове за здраве се опитаха да ни направят предложение за търсене на такива онлайн доктори. Тогава се захванахме да търсим за Тирол истински и писахме и по социалните мрежи. Така две фирми пък видяха нашето търсене и се свързаха с нас; отказахме, защото работим в ай-ти и за по-добри оферти. Това с Тирол беше голямо изключение.. Но беше изумително колко е популярно. Изумително за мен, де.

# 8 227
Па повод на изискванията на Пловдивския МУ днес Мария Шаркова, специалист по медицинско право, каза, че няма нищо незаконно в тях.

# 8 228
Ами не знам, навсякъде го представят като имунолог, а не микробиолог..А може и да е и двете, не пречи...
По-важното е, че въпреки че пострада нелеко от вируса, продължава да внушава фалшиво спокойствие на хората и да ги заблуждава..И това го прави по някакви съвсем други подбуди, които нямат нищо общо с медицината и грижата за здравето на хората..Това не е добре, изобщо.

# 8 229
  • в страната на чудесата
Е той какво друго би могъл да прави? Пропаднаха гръмките му опити да вземе някой лев за ваксински рисърч. Може би хубавия му бейзик в туморната имунология не проработи и човекът търси изява на безграничното си его. Разбирам го. Не разбирам онези, които го следват Wink
Завършил е биологическия. Нищо общо с медицината откакто напусна НЦЗПБ след като не успя хабилитация там.

# 8 230
Пентагонът ще задължи военнослужещите да се ваксинират
https://m.dir.bg/dnes/svyat/pentagonat-shte-zadalzhi-voennosluzh … -da-se-vaksinirat
Искат да опазят здравето на военните.

# 8 231
В болницата в Благоевград в момента се лекуват 23 пациенти с ковид.  От тях 2- ма имат по 1 доза ваксина. Останалите 21 са неваксинирани.

# 8 232
  • София
Имаме велики депутати, велики!
Какво иска да покаже тая снимка? Че законите не важат за всички?

# 8 233
Пентагонът ще задължи военнослужещите да се ваксинират
https://m.dir.bg/dnes/svyat/pentagonat-shte-zadalzhi-voennosluzh … -da-se-vaksinirat
Искат да опазят здравето на военните.
В съвсем близкото минало: 90-те години, по време на войната в Персийския залив, сред американските военнослужещи се появява странно заболяване, което наричат Синдром на войната в Залива, много реална болест, засягаща 25-50% от 700 000 американски ветерани.
Има доста теории от какво е причинен – от обеднен уран, химически оръжия и т.н. Обаче се оказва, че от него боледуват и войници, които никога на са стъпвали в тези зони. Редица проучвания считат, че има връзка между неизпитаната комбинацията от ваксини включваща и нова ваксина срещу антракс и проблемите им. Тези хиляди войници буквално са били опитни зайчета.  Ако на някой му е интересна темата, намират се материални из нета /https://www.bbc.com/news/uk-27259202/

# 8 234
Имаме велики депутати, велики!
Какво иска да покаже тая снимка? Че законите не важат за всички?

Въпросната се хвали, че не спазва мерките явно. Това не е ли дъщеря на Андрей Райчев? Помня как той говореше с насмешка за висуса и го отричаше.

Общи условия

Активация на акаунт