COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 810
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 235
  • София
Точно тя е, да. Депутат от ИТН.

# 8 236
Точно тя е, да. Депутат от ИТН.
Боже, опази. Колко радостна изглежда нарушавайки мерките.

# 8 237
  • При семейството си
Наистина защо не се направи тема от рода на "Не искам да се ваксинирам, защото.." и там да се съберат всички такива постинги? Не вярвам да е забранено, за бежанците има от сто години тема и с по хиляди страници. Не е ли по-приятно и прегледно така? Няма ли някой желание да предостави сцена само на това? Есента ще е трудно тук, като започнат да се раздвижват нещата с вируса.

Имаше подобна тема: “Ще се ваксинирате ли”…в нея се даваха различните гледни точки. Модератори не я преместиха от здравния подфорум. Лили_М реши да пусне  нова тема, което автоматично означаваше заключване на старата, която е само “за” ваксините, информация и тип отчетна, и тези дни също е пълна със спам.

# 8 238
Миа Рулана (или някой юрист) може ли да напишете как нарушават конституцията?
Аз не съм юрист и ще си кажа нещата само от моята гледна точка.

Чл. 4.
 Ал.2.  Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.
Чл. 5., ал. 1., Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
Чл. 6.
Ал.1. Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
Ал.2. Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
Чл. 38.
Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.
Чл52., Ал.4. Никой не може да бъде подлаган принудително на лечение и на санитарни мерки освен в предвидените от закона случаи.
Чл53., Ал.1 Всеки има право на образование.
Чл. 56.
Всеки гражданин има право на защита, когато са нарушени или застрашени негови права или законни интереси. В държавните учреждения той може да се явява и със защитник.
Чл. 57.
(1) Основните права на гражданите са неотменими.
(2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други.
(3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 23:19 от Mia Rulana

# 8 239
  • в страната на чудесата
Ами ковид е част от санитарните - инфекцията беше включена към група други инфекции и е в такъв режим
Не разбирам и бих била благодарна да обясните къде е нарушаването на конституционните права?

# 8 240
Ето как ще сработи гениалната идея ЛЛ със слушалка и термометър да ходят при Ковид болните.
https://www.chernomore.bg/a/4-obshtestvo/228111-gp-tata-sa-proti … a-kovid-patsienti

# 8 241
И на мен ми е интересно. Надявам се да се раздухат нещата и прависти да се заемат със случая. Пак казвам, ако МУ в Пловдив наложи своите правила, то всички университети ще го последват.
Ще стане така, че да да учиш трябва да си ваксиниран! Не е справедливо. Трябва да има и алтернатива, защото по конституция образованието е право на всеки и пак според конституцията не могат да те принудят да си причиниш нещо, което е в разрез с твоите убеждения.

Не съм разбирач, но в последния абзац на копираната извадка от конституцията не се ли казва, че при извънредно положение временно могат да бъдат ограничени тези права?

# 8 242
Алтернатива има - преболедуване, тест, он лайн обучение. Който каквото иска, щом няма да го застигне медицинския фашизъм Grinning
Как действа тази работа с преболедуването?
Имам предвид трябва да покажа че съм имала диагноза Ковид, доказана с тест или просто трябва да имам документ че имам антитела.
Ето заповедта https://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZtdS1wbG92Z … zbXNnNDMzNTM4OTE=

# 8 243
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Studenti-ot-MU-sa-v-bezi … aksite-ni-1118038
Аз ако бях студент в МУ Пловдив, определено бих се прехвърлила да уча другаде. Явно не само заповедта за ваксините ядосва хората. Като не се явят студентите за новата учебна година и като подадат заявления да им бъдат възстановени таксите за обучение, поради възпрепятстване на обучението от страна самия университет, много бързо ще клекнат. Ама за тая работа трябва единност, а нашата нация никога не я притежавала.
Не съм разбирач, но в последния абзац на копираната извадка от конституцията не се ли казва, че при извънредно положение временно могат да бъдат ограничени тези права?
Някои от правата, не всички.

# 8 244
  • Варна
Алтернатива има - преболедуване, тест, он лайн обучение. Който каквото иска, щом няма да го застигне медицинския фашизъм Grinning
Как действа тази работа с преболедуването?
Имам предвид трябва да покажа че съм имала диагноза Ковид, доказана с тест или просто трябва да имам документ че имам антитела.
Ето заповедта https://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZtdS1wbG92Z … zbXNnNDMzNTM4OTE=
Благодаря, но имах нужда да ми се изясни какво означава "валиден документ за преболедуване"

# 8 245
Въпросът е за ръководството на МУ.

# 8 246
Мисля, че означава положителния ПСР.

# 8 247
Имаме велики депутати, велики!
Какво иска да покаже тая снимка? Че законите не важат за всички?

Иска да покаже колко е колко е заблудена..Голяма излагация...ИТН направиха политическо самоубийство този сезон с такива депутати...Толкова ли няма нормални и интелигентни хора в тази държава, къде ги намират такива смотани...Аз, честно да си призная в началото не вярвах да са толкова зле като кадри, ама то си е направо трагедия..

# 8 248
  • Пловдив

Иска да покаже колко е колко е заблудена..Голяма излагация...ИТН направиха политическо самоубийство този сезон с такива депутати...Толкова ли няма нормални и интелигентни хора в тази държава, къде ги намират такива смотани...Аз, честно да си призная в началото не вярвах да са толкова зле като кадри, ама то си е направо трагедия..

Нормални и интелигентни хора как ще отидат в партията на Слави Трифонов.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 22:05 от marzeliva

# 8 249
  • София
Не съм влизала отдавна в темата. Като чета, пак необмислени изказвания. не е вярно, че ваксините не действат по същия начин на хората с компрометирана имунна система. Имуносупресирана съм и титъра на антителата ми е много висок след ваксината. Не съм спирала нито за ден да взимам имуносупресор. Говорих и с много други на имуноупресия, много добре е реагирала имунната им система.

недей да правиш обобщения на база на личния си опит. имуносупресори има най-различни и причините за използването им също са най-различни. далеч не при всички видове имуносупресия се развиват антитела срещу Ковид след ваксина. проучвания във Франция показват, че огромен брой от хората с органен трансплант НЕ развиват антитела, дори и след трета бустерна доза ваксина, поради специфичния вид на имуносупресията.
такива хора са оставени на милостта на обществото, а такава няма. съдбата им в ковид ерата е да стоят затворени и самотни у дома на инвалидна пенсия.

Общи условия

Активация на акаунт