COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 714
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 250
Цитат
Благодаря, но имах нужда да ми се изясни какво означава "валиден документ за преболедуване"

180 дни от положителен ПСР, след това за всяко упражнение тест.
Не разбирам, с тази заповед искат да спрат разпространението на ковид, или по-бързо да преболедуват всички? Защото тя реално не държи сметка ваксинираните дали са с положителен ПСР в момента на упражнението.

# 8 251
Новите данни. Хоспитализираните са се увеличили с над 200

# 8 252
1891 нови случаи , 57 починали, 223 в интензивно отделение.Но явно няма значение,  на народът му се живее, защо да мисли за утре. Мерки - защо? Свободата е преди всичко.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 08:12 от daisy12

# 8 253
  • Пловдив
1891 нови случаи , 57 починали, 223 в интензивни отделение.Но явно няма значение,  на народът му се живее, защо да мисли за утре. Мерки - защо? Свободата е преди всичко.

Рекорден брой тестове - 29 529.
Във Великотърновска област явно е сложно - 117. Толкова и са във Варненска област. А Пловдивска област гори - 258.

# 8 254
  • Там,където се събуждам щастлива.
57 починали за два дена? И продължава дискусията за или против мерки и ваксини?
Някои хора трябва просто вече да си затворят устата.

Днес майка ми е имала поредния разговор с медицинско лице. В Русия давали физиологичен разтвор вместо ваксина и давали сертификат. Съжалявала, че не можело така и за майка ми и другите им дружки. Отчайващо.

Рекорден брой тестове, защото масово се иска тест за връщане от България. Дори и с ваксина. Ваканциите в Западна Европа са към своя край.

# 8 255
  • Пловдив
Калинка, майка ти все  още ли общува с онези нейни приятелки конспираторки?

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 01:45 от marzeliva

# 8 256
1891 нови случаи , 57 починали, 223 в интензивни отделение.Но явно няма значение,  на народът му се живее, защо да мисли за утре. Мерки - защо? Свободата е преди всичко.
Събота и неделя бройките бяха много по-различни. Тогава никой нищо не изкоментира. Защо така? Не е ли нормално бройките за уикенда плюс понеделник да се смятат средно аритметично. Ако се погледне по този начин починалите са средно 24, а новите случаи около 1000. П.П. В САЩ починалите средно са над 1000 души дневно. Това е най-развитата страна в света и е с голям процент ваксинирани.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 00:54 от Анонимен

# 8 257
Еми, то не може всичко да си работи и да няма бум на заразени, неизбежно е .. Алибеговците си работят също, няма проблем, фестивали и сбирки, децата гаранция на ДО поне до коледа, ...И лошото е, че това е само началото, днес доближаваме 2000, другата седмица 3000 и така нататък ще вървим...Докато се претъпчат болниците. Интересно е, какво ли ще предприемат от здравното министерство и как ще контролират този изоглавен народ, който е като подивял..Това е пример за "адекватно" управление на епидемичната криза.

# 8 258
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Kalinka, то в тая тема е пълно с хора, за които починалите са просто цифри, даже са им малко, или пък смятат, че сами са си виновни, защото са си били болни или дебели. Какво очакваш, при положение, че тук все пак има някакво що-годе ниво, гледайки във ФБ разбираш, че всъщност отдавна сме се заврели в някаква дупка непросветна, а масово се мислим за преки наследници на Ботев и Левски...

# 8 259
57 починали за два дена? И продължава дискусията за или против мерки и ваксини?
Някои хора трябва просто вече да си затворят устата.

При миналата вълна имаше дни с по 100+ починали и някои хора пак недоволстваха срещу мерки и рестрикции. Защо си мислиш, че 57 починали за 2 дни ще уплашат някого?

Тук е така - всеки пази себе си както сметне за добре. Аз поне отдавна спрях да очаквам прояви на колективно опазване, загриженост. От мерки има смисъл в Холандия, където хората имат самосъзнанието да ги спазват вместо да изливат Янсен в мивката за ГрийнПас.

# 8 260

Във Великотърновска област явно е сложно - 117. Толкова и са във Варненска област. А Пловдивска област гори - 258.
Лоша работа, ще стане бързо,бързо май картата цялата в червено. Но нали един път се живее. Лято  е, безгрижие и щракане с пръсти.

# 8 261

Лоша работа, ще стане бързо,бързо май картата цялата в червено. Но нали един път се живее. Лято  е, безгрижие и щракане с пръсти.
При супер заразен вирус как се очаква да има само по 100-200-300 или 500 на 100 000?

# 8 262
Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) призовава хората да спрат да приемат ветеринарни лекарства за лечение или предотвратяване на Covid-19, след като са получили множество съобщения за пациенти, които са били хоспитализирани след „самолечение с ивермектин, предназначен за коне“, според федералната агенция.

"Вие не сте кон! Не сте крава! Сериозно, всички! Престанете!", написа FDA в туитър от официалния си акаунт в събота, заедно с актуализация за потребителите, в която подробно се описва защо лекарството може да бъде опасно за хората.

Ивермектин, което не е антивирусно лекарство, обикновено се използва за лечение или профилактика на паразити при животни.

"Тези животински лекарства често са силно концентрирани, защото се използват за големи животни като коне и крави, които могат да тежат много повече от" човек, се казва в актуализацията на FDA. "Такива високи дози могат да бъдат силно токсични при хората."

Пациентите, които са предозирали с ивермектин, могат да получат гадене, повръщане, диария, ниско кръвно налягане, алергични реакции, замаяност, проблеми с равновесието, гърчове, кома и дори смърт, според FDA.

Агенцията поясни, че одобрените от FDA таблетки ивермектин, предназначени за лечение на хора с определени състояния, причинени от паразитни червеи, както и локални формулировки, използвани за главни въшки и кожни състояния като розацея, са различни от лекарството, използвано при животни. Ивермектин таблетки и формулировки за локално приложение за хора имат "много специфични дози", които са значително по -малки от дозите, предназначени за животни.

Освен това „много неактивни съставки, открити в животински продукти, не се оценяват за употреба при хора“, предупреди FDA. "В някои случаи не знаем как тези съставки ще повлияят на усвояването на ивермектина в човешкото тяло."

FDA подчерта, че нито една форма на лекарството ивермектин не е одобрена от агенцията за употреба при лечение или профилактика на Covid-19 при хора.

https://www.nbcnews.com/news/ncna1277371
Крайно време беше да спре истерията с ивермектина. Ама сега пак ще скочи някой, че те такова..., нарочно..., щото много евтин, пък супер ефикасен. Rolling Eyes

Пуре, би ли го пуснала това и в другата тема, ако още не си. Не знам как става да цитирам от различни теми Flushed

# 8 263
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калника, майка ти все  още ли общува с онези нейни приятелки конспираторки?

Ужас, да. И всичките са с образование. Бях я заточила в лятната ни къща поне да не ги слуша. Върна се в София за три дена и старата песен се почна. Ама в селото с къщата е същата работа, като мнение как този ужасен Запад ни затрива, но поне не ги вижда често, че не излиза. Най - пагубното за нея са медицинските лица. Вдигнах ръце...

Норе4С, ясно ми е за емпатията в България. Не само по този повод. Ама съм наивна. Искам да е другояче.

Капучино, аз съм зле с математиката, а и не помня точно цифрите за България от събота и неделя, но средната смъртност на ден в Нидерландия е 6 човека при 17.3 милиона. Та 26 е нищо, нали? В Америка били повече. Те колко милиона са? Звучи много цинично.

Съжаление не изпитвам. Кой, каквото си надроби, това си и сърба. С любезното съдействие на медиите.

# 8 264
Калника, майка ти все  още ли общува с онези нейни приятелки конспираторки?

Ужас, да. И всичките са с образование. Бях я заточила в лятната ни къща поне да не ги слуша. Върна се в София за три дена и старата песен се почна. Ама в селото с къщата е същата работа, като мнение как този ужасен Запад ни затрива, но поне не ги вижда често, че не излиза. Най - пагубното за нея са медицинските лица. Вдигнах ръце...

Норе4С, ясно ми е за емпатията в България. Не само по този повод. Ама съм наивна. Искам да е другояче.

Капучино, аз съм зле с математиката, а и не помня точно цифрите за България от събота и неделя, но средната смъртност на ден в Нидерландия е 6 човека при 17.3 милиона. Та 26 е нищо, нали? В Америка били повече. Те колко милиона са? Звучи много цинично.

Съжаление не изпитвам. Кой, каквото си надроби, това си и сърба. С любезното съдействие на медиите.
В САЩ, в момента средната смъртност приравнена към България е 20-21 души, но те и в пиковете си средно бяха стигнали до 65 души дневно, а ние бяхме над 130. Говоря за средно. Понеделнишки редовно минавахме над 200.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 01:43 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт