COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 992
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 265
За бустерните дози, за момента се обмислят за хора, чиито нива на антитела са ниски - поради заболявания, специфично лечение или просто са намалели с времето.
При Делтата, за разлика от други варианти, в няколко държави вече наблюдават тясна връзка между количество антитела и вероятността от тежко боледуване или смърт. Предполагат че причината е във много по високия вирусен товар при Делтата.
Та, не че ваксините не действат, но се налага вече да се гледа и кой колко антитела има и да се гонят високи нива, за да сме защитени.

# 8 266
За бустерните дози, за момента се обмислят за хора, чиито нива на антитела са ниски - поради заболявания, специфично лечение или просто са намалели с времето.
При Делтата, за разлика от други варианти, в няколко държави вече наблюдават тясна връзка между количество антитела и вероятността от тежко боледуване или смърт. Предполагат че причината е във много по високия вирусен товар при Делтата.
Та, не че ваксините не действат, но се налага вече да се гледа и кой колко антитела има и да се гонят високи нива, за да сме защитени.
При ваксинираните не е ли като при преболедувалите? Преболедувалите дори когато им намалеят антителата след среща с вируса се увеличават и човек даже не разбира кога е била тази среща.

# 8 267
В САЩ починалите средно са над 1000 души дневно. Това е най-развитата страна в света и е с голям процент ваксинирани.
Значи съвсем точно съвпада с отношението ваксинирани. При 1,5 пъти повече случаи на ден от предходните вълни имаха 3 пъти повече починали. Виж в най-неразвитата страна в Европа, но с най-умното население, което е наясно с всички смъртоносни ефекти от ваксините наложени от фашистите нещата ще седят по малко по-друг начин.

# 8 268
В САЩ починалите средно са над 1000 души дневно. Това е най-развитата страна в света и е с голям процент ваксинирани.
Значи съвсем точно съвпада с отношението ваксинирани. При 1,5 пъти повече случаи на ден от предходните вълни имаха 3 пъти повече починали. Виж в най-неразвитата страна в Европа, но с най-умното население, което е наясно с всички смъртоносни ефекти от ваксините наложени от фашистите нещата ще седят по малко по-друг начин.
Вече написах. По време на предишната вълна приравнено към България САЩ имаха 65 души средно, а сега са 21. Ние имахме над 130 средно, а сега са 19. Те в момента са на 33 процента от максимума им, а ние около 15%. П.П. За момента се движим 2 пъти по-добре от САЩ, но тяхната вълна започна по-рано. След месец, ще видим какво ще е положението.

# 8 269
Няма да е чак след месец, по-рано ще е, мога да ти гарантирам, че в първата половина на следващия месец ще имаме по 100 починали дневно.

# 8 270
Хоспитализираните са +300?!
Това означава много повече реално заразени, които не са в статистиката.

# 8 271
Как един студент по медицина ще посещава лекции и упражнения тогава? Има много начини да те принудят да направиш нещо и този е един от тях.
Сега е моментът МУ Пловдив да го засипят с дела, та никой университет да не си помисли да повтори тази глупост. Защото ако сега не протестират хората, всички университети ще го поставят същото изискване.

Ами по света са го поставили в много университети. Не само медицински. За какво да протестират? Университета има право да поставя условия. Не ти харесва - сменяш университета!

# 8 272
  • Под сянката на разлистените кактуси
Как един студент по медицина ще посещава лекции и упражнения тогава? Има много начини да те принудят да направиш нещо и този е един от тях.
Сега е моментът МУ Пловдив да го засипят с дела, та никой университет да не си помисли да повтори тази глупост. Защото ако сега не протестират хората, всички университети ще го поставят същото изискване.

Ами по света са го поставили в много университети. Не само медицински. За какво да протестират? Университета има право да поставя условия. Не ти харесва - сменяш университета!

Само на мен ли ми се струва, че антиваксъри нямат място в медицински университет?!?!?

# 8 273
Няма да е чак след месец, по-рано ще е, мога да ти гарантирам, че в първата половина на следващия месец ще имаме по 100 починали дневно.
Дано да не е така. Скоро ще разберем. При всички случаи се надявам нито САЩ, нито ние да стигнем пиковите стойности на предишните вълни.

# 8 274
Ти може да се надяваш, но само с надежди не става. Трябват действия като първото смислено действие е много по-широк обхват на населението с ваксини. На всички ни е писнало от локдауни, маски и т.н. мерки - е тези неща няма да изчезнат от само себе си защото вирусът не се интересува на кой му е омръзнало.

# 8 275
Ще видим. Скоро ще видим. Най-вероятно няма да стигнем миналите пикове.

# 8 276
А професорите мъдруват още колко вълни трябва да минат за да може остатъкът от неваксинираното население да добие имунитет с натурална инфекция. Така като гледам у нас ще има още вълни като може да се надяваме да стават все по-малки, като се очаква огромната част от населението вече да е имала контакт с вируса. От друга страна няма яснота колко ще продължи имунитетът особено в контекста на нови варианти или направо щамове които ще се пръкнат поради безброй предавания на инфекции най-вече в държавите с ниско покритие на ваксинация. В този случай няма да се мине без бустър шотове конкретно за новите варианти и е вероятно да се слагат поливалентни ваксини както е за грипа.

# 8 277
  • Сан Франциско
“Все повече млади, здрави бременни се озовават в болницата интубирани, раждат недоносени бебета или умират, с разпространението на Делта варианта.”

“Заразяването на бременна увеличава вероятността за смърт 15 пъти, за наложително интубиране 14 пъти и за раждане на недоносено 22 пъти.”

“Досега такива високи рискове не съм виждал” - професор по гинекология в Университета във Вашингтон.

76% от бременните са неваксинирани. Кошмар.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-08-23/pregnant-unva … s-alarmed-by-rise

# 8 278
При ваксинираните не е ли като при преболедувалите? Преболедувалите дори когато им намалеят антителата след среща с вируса се увеличават и човек даже не разбира кога е била тази среща.

Това за всички възрасти ли важи?

# 8 279
Аз света вече съм го признала за тотално побъркан. А либералната Европа много бързо си показа истинското лице. Реално свободата на хората е нулева.
Един университет мисля може да променя правилата така както казваш ти, но при първокурсниците. И тогава вече на който не му отърва, може да се записва другаде. Но при започнало следване да ограничава свободния и равен достъп на студентите си не мисля че е редно. Даже мисля, че им дължи обезщетение.
И още нещо: в България процентът ваксинирани е най- нисък. Следователно университетът изисква нещо, което го няма  у учащите там и за да изпълнят това условие, те трябва да го придобият. По този начин мисля, че университетът ги принуждава да се ваксинират, а това вече не е редно. За тестването- хубаво, че са го написали като вариант, но кой ще осигури тестовете? Аз мисля че е редно щом университетът ги изисква като условие за достъп, то и той да ги осигурява.
Прилагам две екранни снимки от немски сайт. Там е дадено, че в България е най- нисък процента ваксинирани. Аз мисля, че щом този процент е нисък, то тогава намаме масовост, следователно наличието на сертификат не може да бъде условие за каквото и да е. Иначе е дискриминация.
Изискването за документ, удостоверяващ че си преболедувал е още по- зле и от изискването за ваксина. Не може да изискват да си боледувал. Болестта не е доброволен акт, а случайно събитие. Зорлен ли трябва са ходи да се разболява някой, за може да учи?!!

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 07:03 от Mia Rulana

Общи условия

Активация на акаунт