COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 856
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 355
Лейди, в тия държави, за които говориш, често са в другата крайност - по телефона и докато не почнеш да умираш, си седиш у вас. И да се обаждаш - пий си парацетамола и чакай да ти мине. Това е.

А според теб къде е по-ефикасно лечението - в тези държави под наблюдение по телефон на парацетамол и чай и идаваща линейка до 20мин.
или в България с двоен антибиотик  и неясно в коя болница ще си намериш място.

# 8 356
  • София
Има голяма разлика между антиваксър и резервиран към една-единствена ваксина. Последното не отменя всичките други поставени ваксини.
В какъв смисъл "една-единствена" ваксина? Видовете ваксини са няколко, достъпни на БГ пазар са 2 вида - РНК ваксини и Векторни ваксини. РНК ваксините се произвеждат от 2 различни компании - Файзер и Модерна и са разработени по сравнително нова технология.
Векторните ваксини - също от 2 различни компании - Янсен (с 1 доза) и шведско-британския консорциум Астра Зенека, в сътрудничество с Оксфорд. Векторните ваксини са разработени по по-позната технология, в известна степен.
На територията на Европа се предлага и трети вид ваксина - с убит (инактивиран) вирус, подобно на грипните - китайската ваксина. Отделно е достъпна (в някои държави) и още една векторна ваксина - руската Спутник, чиято технология и подход се различава от този на АЗ, при въпроси - ще припомня.

Очаква се в края на годината да бъде одобрена и ангитен базирана на протеини ваксина (Новавакс) - още един нов вид ваксина, разработена по още по-позната технология.

Очаква се одобрение на ваксините на Новавакс, Кюрвак (нова РНК) и френската Санофи.

Коя е тази една-единствена ваксина?

# 8 357
  • Там,където се събуждам щастлива.
Лейди, в тия държави, за които говориш, често са в другата крайност - по телефона и докато не почнеш да умираш, си седиш у вас. И да се обаждаш - пий си парацетамола и чакай да ти мине. Това е.

Ти живяла ли си в такава държава достатъчно дълго, за да имаш собствен опит или ЕЖК?

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 11:29 от Kalinka

# 8 358
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
jasmin tea, просто е нелепо да се повтаря, че по време на покачване на случаите болниците се пълнят с уплашени и леко болни.
Ако малко се успокоиш и прочетеш Катя Сунгарска, ще се оправят нещата.
Не четете, не мислите, само скачате и нападате всичко, което излезе извън изградените ви стереотипи.

Написах го вече.
Хората имат право да са изплашени.
И до един момент може и да има място и за просто малко поизплашени, ама пак не мисля, че ше те приемат за един течащ нос.
След това влизат само тези, които са на ръба, ако имат късмет, и то не защото в болницата отлежават страхливци.
Е, като изключим Чорбанов&сие богопомазани, за които за всеки случай винаги има къде.

# 8 359
Скрит текст:
В този случай обществения гняв би следвало да се насочи към орагнизацията в здравеопазването,а не с/у мерки и ваксини.
Здравеопазването ни не е задължително и има алтернативи. За разлика от "мерките" и все повече ваксините.

Ами изразете си ясно позицията - не ни пука дали лл ще ни преглежда, спешна помощ ще идва на време, в болниците да си лежи който си поиска от страх - имаме алтернативи.
Не искаме "мерки" и ваксини.

Няма как да стане хем нищо уж не искаме, пък после що не ни давате......

Никой не ме ЗАДЪЛЖАВА да ходя на лекар, нито определя ПРИ КОЙ лекар да ходя. Ако не ми харесва Бърза помощ, мога да се абонирам към частна услуга.
Да ме крадат е безобразие, но да ограбват свободата ми (докато ме крадат) е нетърпимо.

В този случай живееш на точното място - никой лекар не е длъжен да те приеме, болницата не е длъжна да има място за теб, а спешна помощ ако не те хареса, може и да те "пропусне".

# 8 360
Държавите, в които се спазва стандарта за медицински грижи и здравеопазване, налагаха "мерки" преди да се "препълнят" болниците и не допуснаха това да се случи.
Това за Швеция ли?

Добре де, ти се бориш за свобода и протестираш с/у мерките и искаш всичко да е отворено...
Далеч не всичко. Само училищата.

В какъв смисъл "една-единствена" ваксина? Видовете ваксини са няколко, достъпни на БГ пазар са 2
Коя е тази една-единствена ваксина?
Тази, от която частни компании печелят милиарди. Що не добавят и лицензионно произведена от държавата Синовак например?

Явно за свободата на Ежко, който ще си позволи частна медицинска услуга, ще платят пенсионерите и бедните, които ще се налага да разчитат на държавната.
Всъщност аз плащам. И то не само за моята свобода, ами и за държавното здравеопазване на пенсионерите и бедните. Друг е въпросът, че яко ги крадат.

В този случай живееш на точното място - никой лекар не е длъжен да те приеме, болницата не е длъжна да има място за теб, а спешна помощ ако не те хареса, може и да те "пропусне".
Почти перфектно. Нека и МОН и наследниците на НОЩ да ме пропуснат също.

# 8 361
  • През девет планини в десета...
Държавата и повечето пишещи тук страшно загрижени за здравето на  хората. Агитацията за ваксиниране е уж с цел да не се препълнят болниците. Обаче държавата и пишещите не агитират никой да не пуши и пие, да не купува буклуци за ядене и  да не стои само пред компютъра. От такива неща също се препълват болниците. Ваксинираните можете със същия хъс и енергия да протестирате срещу катастрофите, наркотиците, лошото образование, пластмасите и т.н. Ако наистина сте загрижени за хората, иначе е лицемерие. А като вие и всички ваши близки са с ваксина какво изобщо правите в темата, гледайте си спокойствието, ходене из планините и се радвайте на лятото. За децата ви най малкия проблем е дистанционното обучение, сигурна съм, че повече им вредят лошите навици и примери които имат много преди ковида.

# 8 362
Написах го вече.
Хората имат право да са изплашени.
Да са изплашени имат право, но да искат прием в болница за всеки случай нямат право, съжалявам. И някой трябва да осъществява контрол в този случай.

# 8 363
Вчерашни данни: Болница "Св. Ана"- София. Настанени за лечение от Ковид- 126 неваксинирани и 4 ваксинирани-( 96,8 % неваксинирани, както във всички други държави) Ваксините не работят и шансът да попаднем там е минимален, нали?

# 8 364
Напротив, има цял подфорум за здравословно хранене, за спорт, за кърмене и всякакви други неща, подпомагащи здравето на потребителите и децата им. Така че точно тук се проповядва от край време отговорност, здравословен начин на живот в разнообразни аспекти и т.н.
Jasmin tea, има процент в болниците ВИНАГИ, които са приети по разнообразни причини, от точене на касата до връзки. Това е било винаги и до тук Мангъров е прав. Уви, приетите по конкретни лоши ковид показания са си факт по цял свят и в никакъв случай не са плод на конспирация. Колкото и да ми се ще и на мен обратното.

# 8 365
Държавите, в които се спазва стандарта за медицински грижи и здравеопазване, налагаха "мерки" преди да се "препълнят" болниците и не допуснаха това да се случи.
Това за Швеция ли?

Кога са били препълнени болниците в Швеция? В кой момент шведите не са имали достъп до адекватна мед. помощ?

# 8 366
  • София
Със Синовак  - една от китайските ваксини, ваксинират в Сърбия и Унгария, ако не се лъжа. Ако само това е причината - бихте могли да опитате там.

# 8 367
  • Сф
Няма разлика, ако искаш да се занимаваш с наука и реално четеш научните издания, няма да имаш съмнения спрямо ваксината. Ако имаш съмнение, означава, че не се информираш от научни източници, което за човек, който ще се занимава с медицина, е срам и резил.
Не е толкова просто и еднозначно, Бърди.
Ваксините имат безброй странични ефекти, има спирани ваксини заради голям процент увредени и смъртни случаи. Прочети малко за ваксината срещу свински грип, която видя бял свят за кратко и беше изтеглена.
Има и други примери. Да не бъдем толкова крайни, просто не стоят така нещата.
И никога не бих отхвърлила с лека ръка лекар, само защото се съмнява в конкретна ваксина и ползите от нея. Особено добър лекар. По-скоро бих се поинтересувала от мотивите му, като специалист.
Продължавам да се изумявам как тук в бг мама всичко разбираме най-добре и отсичаме категорично за неща, които не са ни от компетентността.
Оф, моля ви не проектирайте личния си страх от ваксината към учените  и бг мама. Какви точно странични ефекти и кога ги чакате ,като има държави вече с над 50% ваксинирани възрастни? И то водещи икономики, с учени, лекари и всичко? В същото време" светила " в бг които изказват крайни мнения как точно се борят с пандемията? Доброволци, дарения,личен пример нещо  ? Да не са луди , нали ? Но виж, личен интерес, популярност- цена нямат. Що не ги поканят в някой международен форум на учените там да говорят за естествен имунитет, лук, домати и подобни и как няма нужда от ваксини за кв.Щуротиите само в бг имат почва. Добре че се включват и от чужбина тук какво се случва там, че прилича на едновременен информационен Чернобил в бг като от 86 та. А ако си спомняте , в началото пак недоверчивите към всичко обиждаха останалите на паникьори по кв грипчето. Сега , хоп - ваксините имали масов проблем, ще ги изтегляме едва ли не? Аз не знам защо висите по такива теми , Ла Сомбра? Какво ще те удовлетвори като отговор за ситуацията към момента? Аз знам, нищо . Интересен начин за самоуспокоение чрез безмислен спор на махленско ниво .Щото тук е така в 90%.

# 8 368
От ВМА разкриха новите симптоми на COVID-19
https://nova.bg/news/view/2021/08/24/337577/

# 8 369
Със Синовак  - една от китайските ваксини, ваксинират в Сърбия и Унгария, ако не се лъжа. Ако само това е причината - бихте могли да опитате там.
Само че тези ваксини по странна причина не ти дават "привилегията" да бъдеш свободен в ЕС...

Общи условия

Активация на акаунт