COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 992
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 370
  • Насред хаоса
Роналд, под една-единствена визирам ваксината срещу ковид независимо от производителя и разновидностите й.
Виж, ако ми кажат да ида да се бодна например с БЦЖ, изобщо няма да недоволствам.

# 8 371
Има голяма разлика между антиваксър и резервиран към една-единствена ваксина. Последното не отменя всичките други поставени ваксини.
В какъв смисъл "една-единствена" ваксина? Видовете ваксини са няколко, достъпни на БГ пазар са 2 вида - РНК ваксини и Векторни ваксини. РНК ваксините се произвеждат от 2 различни компании - Файзер и Модерна и са разработени по сравнително нова технология.
Векторните ваксини - също от 2 различни компании - Янсен (с 1 доза) и шведско-британския консорциум Астра Зенека, в сътрудничество с Оксфорд. Векторните ваксини са разработени по по-позната технология, в известна степен.
На територията на Европа се предлага и трети вид ваксина - с убит (инактивиран) вирус, подобно на грипните - китайската ваксина. Отделно е достъпна (в някои държави) и още една векторна ваксина - руската Спутник, чиято технология и подход се различава от този на АЗ, при въпроси - ще припомня.
Очаква се в края на годината да бъде одобрена и ангитен базирана на протеини ваксина (Новавакс) - още един нов вид ваксина, разработена по още по-позната технология.
Очаква се одобрение на ваксините на Новавакс, Кюрвак (нова РНК) и френската Санофи.
Коя е тази една-единствена ваксина?
Роналд, това е проблема, че на практика в момента в България ваксината е само една - РНК ваксината на Файзър и Модерна. На Астра Зенека ваксината я убиха с писания във вестниците и тя на практика вече не се поставя. Мислещите хора се питат точно това - защо нямаме избор, защо ни се натрапват само РНК американски ваксини. Кога в България ще имаме достъп до нормална, традиционна ваксина каквито са китайската и френската ваксина на Санофи. Защо нямаме достъп до нормални, изпитани ваксини каквито са тези с убит истински вирус, а не разни ГМО модифицирани вектори или РНК. Ваксината на Санофи вече е създадена, защо я няма. Китайската ваксина и тя липсва. Принуждават ни да си слагаме експериментални ваксини.
Когато става въпрос за ваксини аз вярвам само на института Пастьор, Франция. Слагам си тяхната грипна ваксина вече 10 г. Защо не пускат тяхната ваксина против коронавирус с разрешение за употреба? Тя е нормална, традиционна и изпитана ваксина - отгледат и убит коронавирус, а не разни ГМО издевателства.

# 8 372
  • София
Със Синовак  - една от китайските ваксини, ваксинират в Сърбия и Унгария, ако не се лъжа. Ако само това е причината - бихте могли да опитате там.
Само че тези ваксини по странна причина не ти дават "привилегията" да бъдеш свободен в ЕС...

мисля, че скоро няма да имате проблем с това, ако желаете да се ваксинирате:
https://dariknews.bg/novini/sviat/evropejskata-agenciia-po-lekar … a-vaksina-2269386

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/szo-odobri … htu-kovid-6126311

Дали и колко България ще закупи - не мога да ви кажа.

Астра Зенека мисля все още има в БГ, който иска да си сложи - едва ли ще откажат.

Френската Санофи изобщо не е видяла бял свят, все още, така че....има време, ЕС е поръчал 330 милиона дози, а България е изпълнила квотата си, което означава  - ок 4 милиона дози Санофи
стр. 12: https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/12/04/natsi … lika_blgariia.pdf

# 8 373
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Държавата и повечето пишещи тук страшно загрижени за здравето на  хората. Агитацията за ваксиниране е уж с цел да не се препълнят болниците. Обаче държавата и пишещите не агитират никой да не пуши и пие, да не купува буклуци за ядене и  да не стои само пред компютъра. От такива неща също се препълват болниците. Ваксинираните можете със същия хъс и енергия да протестирате срещу катастрофите, наркотиците, лошото образование, пластмасите и т.н. Ако наистина сте загрижени за хората, иначе е лицемерие. А като вие и всички ваши близки са с ваксина какво изобщо правите в темата, гледайте си спокойствието, ходене из планините и се радвайте на лятото. За децата ви най малкия проблем е дистанционното обучение, сигурна съм, че повече им вредят лошите навици и примери които имат много преди ковида.

И как така реши, че пишещите и държавата са тези, които могат да ти бръкнат в личното пространство и да ти забранят всички тези неща, които изброи? Хайде, не на теб, ти си ангел небесен...
Освен това, водят се кампании, за който има желание да помисли върху този избор.

Идеята на ваксините е да направят така, че да се ограничи разпространението.
Всичко отдавна се обърка и отиде в кенефа, така че... наистина настана време всеки да мисли за собственото си спасение.

И толкова се радвам, че поне твоите деца следват светлия ти пример, благодаря ти, че се замисли и за нашите,
поклон до земята.

# 8 374
Скрит текст:
Държавите, в които се спазва стандарта за медицински грижи и здравеопазване, налагаха "мерки" преди да се "препълнят" болниците и не допуснаха това да се случи.
Това за Швеция ли?

Добре де, ти се бориш за свобода и протестираш с/у мерките и искаш всичко да е отворено...
Далеч не всичко. Само училищата.

В какъв смисъл "една-единствена" ваксина? Видовете ваксини са няколко, достъпни на БГ пазар са 2
Тази, от която частни компании печелят милиарди. Що не добавят и лицензионно произведена от държавата Синовак например?

Явно за свободата на Ежко, който ще си позволи частна медицинска услуга, ще платят пенсионерите и бедните, които ще се налага да разчитат на държавната.
Всъщност аз плащам. И то не само за моята свобода, ами и за държавното здравеопазване на пенсионерите и бедните. Друг е въпросът, че яко ги крадат.

Скрит текст:
В този случай живееш на точното място - никой лекар не е длъжен да те приеме, болницата не е длъжна да има място за теб, а спешна помощ ако не те хареса, може и да те "пропусне".
Почти перфектно. Нека и МОН и наследниците на НОЩ да ме пропуснат също.

Колко всъщност плащате? За да твърдите, че Вие плащате за бедните, сигурно е много солидна сума?

Истината е, че у нас се опитват с трици да ловят маймуни. Здравните грижи имат приблизително еднаква себестойност навсякъде(като изключим заплащането на труда на персонала). На България никой не продава лекарства и апаратура на по-ниски цени, защото сме бедни. Няма как две трети от население да плаща по 20 лева здравни осигуровки месечно(в най добрия случай, защото много не плащат нищо), а да изисква лечение като в страни, където здравната осигуровка е стотици евро.

# 8 375
Вчерашни данни: Болница "Св. Ана"- София. Настанени за лечение от Ковид- 126 неваксинирани и 4 ваксинирани-( 96,8 % неваксинирани, както във всички други държави) Ваксините не работят и шансът да попаднем там е минимален, нали?
Просто ваксинираните са много малко като бройка по принцип. Няма как болниците да са пълни само с ваксинирани.

# 8 376
Mia Rulana, просто ме изумяваш, честно...
Но.... човек си пати от главата си, това е.

# 8 377
  • София
Ваксинираните са една пета или една шеста. Пак не е съпоставимо с една двайста примерно.

# 8 378
Говорим за студенти, практикуващи в болници. Там пациентите влизат с тест...

Именно в това е риска. Ваксинирани студенти влизат на упражнения в болници. Кой ще каже дали в момента не са преносители на ковид и да заразят пациентите, при които влизат на упражнения? Да вкарат ковид в отделения, в които хората са приети след тестове. Доказано е, че ваксинираните пренасят зараза.

# 8 379
  • Бургас
Време да изнесат данни колко ваксинирани има хоспитализирани в тежко състояние и колко от тях са в интензивен сектор и съответно починали.
В България имаше доста туристи, които също са с ваксини. От тях каква част са хоспитализирани и в интезивен сектор също е интересно.
За да се види най - накрая, че ваксината те пази от респиратора. На чист български казано. Защото статистиките в цял свят сочат точно това. Няма как в България да е друго.

Ние ще покажем на света как работят ваксини в популация с ниско покритие и без мерки. Нещо като Индия ще сме тази есен.

Реално свиквайте с рестрикциите по отношение на неваксинирани. Ако в световен план това е проекта и нас ще ни настъпи рано или късно. Не сме изолиран балон.

# 8 380
Само че тези ваксини по странна причина не ти дават "привилегията" да бъдеш свободен в ЕС...
мисля, че скоро няма да имате проблем с това, ако желаете да се ваксинирате:
https://dariknews.bg/novini/sviat/evropejskata-agenciia-po-lekar … a-vaksina-2269386

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/szo-odobri … htu-kovid-6126311

Дали и колко България ще закупи - не мога да ви кажа.
Когато това "скоро" настъпи и Санофи също я одобрят и двете станат достъпни в БГ - ще си променя мнението.
Но дотогава ще има нов вирус. 30 милиарда са си печалба, която никой не иска да дели с други. А най-добре да стане на абонаментно-задължителен принцип.

Колко всъщност плащате? За да твърдите, че Вие плащате за бедните, сигурно е много солидна сума?

По максимума. 980 лв месечно осигурителни вноски от мен и съпругата. За последните 15 години се получават общо към 150 хил. лева приравнени към сегашната им стойност и без лихвите. Не сме ползвали нито държавна болница/личен лекар, нито ще видим пенсии. За данъците въобще не отварям дума.

# 8 381
Държавите, в които се спазва стандарта за медицински грижи и здравеопазване, налагаха "мерки" преди да се "препълнят" болниците и не допуснаха това да се случи.
Това за Швеция ли?

Добре де, ти се бориш за свобода и протестираш с/у мерките и искаш всичко да е отворено...
Далеч не всичко. Само училищата.

Скрит текст:
В какъв смисъл "една-единствена" ваксина? Видовете ваксини са няколко, достъпни на БГ пазар са 2
Тази, от която частни компании печелят милиарди. Що не добавят и лицензионно произведена от държавата Синовак например?

Явно за свободата на Ежко, който ще си позволи частна медицинска услуга, ще платят пенсионерите и бедните, които ще се налага да разчитат на държавната.
Всъщност аз плащам. И то не само за моята свобода, ами и за държавното здравеопазване на пенсионерите и бедните. Друг е въпросът, че яко ги крадат.

В този случай живееш на точното място - никой лекар не е длъжен да те приеме, болницата не е длъжна да има място за теб, а спешна помощ ако не те хареса, може и да те "пропусне".
Почти перфектно. Нека и МОН и наследниците на НОЩ да ме пропуснат също.
Явно не искаш да ни разкажеш по-подробно за своите идеи и как може да бъде постигната тази свобода..Отговаряш с една дума - Искам да работят училищата...Но как ще стане и какво трябваше да се направи за да е възможно това, нямаш представа...Защото сега вече е късно..Но доколкото разбрах, ти протестираш и с/у мерките..Е как хем няма да има мерки, хем ще работят училищата..Това не е възможно...Значи нещо не е в ред и не е нормално във вашите идеи..Но ти не искаш да ни просветлиш по въпроса..Simple Smile

# 8 382
Mia Rulana, просто ме изумяваш, честно...
Но.... човек си пати от главата си, това е.
Тъжното в цялата работа е, че аз съм за ваксините. Смятам, че единственият начин да се справим с тази пандемия е чрез локдаунните мерки и масовата ваксинация. Това, което не ми харесва е, че в стремеж да си запази  икономиката всяка една държава започна да третира работоспособното си население като говеда. Жигосване, пардон сертификати, селектиране (разделяне на хората на ваксинирани и неваксинирани) и тотален контрол има при добитъка, не при хората. Страните от западна Европа са една крачка преди нас с мерките. Е, видно е, че не работят. Но последствията са все по- строги и все по- безумни мерки. Имат някакви форми на протест, но е видно, че правителствата не се съобразяват с тях.

# 8 383
  • Там,където се събуждам щастлива.
Значи вяра може да има в китайска ваксина, но не в Западна? Мръсен Запад, ей. Всичко лошо идва от там.
Говоря с майка ми за Спутник и вика, че само с нея би се ваксинирала. Питам защо. Защото била руска. Че Ковид удря и в мозъка се убедих сама през последните седмици (по други поводи), но че някои неща са толкова вкоренени от миналото ни, направо ме отчаяха (пак по други поводи. Не само Ковид.).

Mia Rulana, аз не виждам мерките да не работят в Нидерландия. За три седмици спадна вълната. Болници нормално заети. Починали в пъти по-малко от България. Мерките са си нормални. Хигиена, дистанция, тестване и карантиране, както и добро ниво ваксинация. Има ограничени бройки за затворени помещения, като музеи, кина и прочие, което изисква малко планировка, а не днес да се сетя, че ми се ходи на кино. Няма фестивали, за което протестираха в Амстердам. Мнението ми за подобни събития преди Ковид беше доста хм хм, заради това, което ставаше по принцип. Та, голяма загуба за човечеството няма да е. Виж, трета година ДО за българските деца ще е друга история. Ще се спасят тези с родители, които са интелигентни и се занимават с тях или имат пари. Другите ги отпишете.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 11:52 от Kalinka

# 8 384
Говорим за студенти, практикуващи в болници. Там пациентите влизат с тест...

Именно в това е риска. Ваксинирани студенти влизат на упражнения в болници. Кой ще каже дали в момента не са преносители на ковид и да заразят пациентите, при които влизат на упражнения? Да вкарат ковид в отделения, в които хората са приети след тестове. Доказано е, че ваксинираните пренасят зараза.

А неваксинираните не?

За себе си го подчертах - като опасна ваксинирана елементка съм готова да бъд подлагана на тест,
ако трябва да се завирам някъде, където ще бъда риск за някого.
Ама няма да забравя воплите на родителите например, когато се предлагаше да им тестват децата, за да ходят на училище. И хич не ставаше въпрос само за пари, а в маосвия случай - за отрицание на тежестта на ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт