COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 714
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 520
Има такива, които влизат от страх в болниците, винаги е имало. И знаете ли кои са? Братята роми, без осигуровки. Тези, които бият лекарите, ако не ги приемат. И сега са пак те. Изключвам връзкари и ВИП-ове. Онзи кресливия, от БОЕЦ, с жена му не се чу и видя повече, нали ги излекуваха. Нищо, че гориха маски на площада. Братята и те доскоро викаха "КОВИ е за вас, не за нас", но ето, пламнали са. Сега ще атакуват болниците, знаете как ходят, на тумби, да се подкрепят.
Нормалните хора гледат да не стигат до болница, че там и без КОВИД хич не е за ходене.

Миа, ти наясно ли си със себе си? Не ми се търсят старите ти постове, в които питаш Кога ще ни затварят?, с недоволство. Сега пък Защо не ни затварят? Пак с недоволство.

# 8 521
  • Насред хаоса
Обособяват зони за триаж:
https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/08/24/obosobiavat-covid-zon … shva-triaj.501482

Иначе вълната е избързала, ама нямало нужда от затягане:
https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/08/24/sovid-vylnata-izbyrza … na-merkite.501483

Дядо Анани не бил предвидил, че пандемия ще има и тази есен, та не била предвидена в бюджета. Някой да има изненадан?

https://www.standartnews.com/balgariya-politika/ananiev-s-prizna … zheta-469821.html

И още нещо, съвсем не маловажно, не че не го знаем - Румен Гечев каза отново, че държавните и общинските болници са на загуба. Най-печеливши са частните.

# 8 522
Всеки първи сняг и всяка ковид вълна са изненада в България!

Към 4 юли в Малта започва ковид вълна след 2 месеца затишие. На 20 юли е достигнат пикът и следва спад. От 10 август са в плато. Моя позната, постоянно живееща там, беше в България на 10 юли и на 16-и имаше билет за връщане. Мерките за органичаване на разпространението на вируса бяха взети. Е, не е чудно при това положение, че за 15 дни достигнаха пика.

А при нас тепърва триажи, тепърва мерки - ами ние повече от 15 дни сме във вълната?!

За сравнение вижте графиките в гугъл.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 17:15 от Zizini

# 8 523
Че те затварянията с на база брой заразени,ако се не лъжа,не брой хоспитализирани или починали...А ваксинираните също позитивират...
Мисля че не е така. Като го представяха плана за действия слушах че параметри в него, ще бъдат и хоспитализираните освен заразените.
Мислиш, но грешиш. Само с нивата на заразените е обвързано затварянето. Които заразени, в по-голямата си част, не са болни или имат леки симптоми.
От тук: https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/07/22/threa … t_brief_final.pdf
стр. 58

Това поставя много въпроси. Ако искаха да пазят болниците, щяха да затегнат контрола при хоспитализиране, да елиминират влизането в болница с връзки и да обвържат мерките с брой хоспитализирани.
Но явно няма такова желание.

Аз им вярвам на това което казват, че индикатори в плана са и хоспитализираните, то иначе няма логика, ако ще цяла армия заразени да има всеки ден, ако болниците са празни, значи няма проблем, много народ се е ваксинирал, ваксините работят, или пък вируса може да мутира до много лек, кой знае всичко е възможно, та затова няма логика плана да зависи само от заразените, без да се следят и други показатели. Плана е цяла книга за четене, която чистосърдечно си признавам че нямам желание в момента да чета, но мернах една таблица в която са изобразени зоните на развитие на пандемията при които се взимат и съответните действия, по брой хоспитализирани. Над 9 000 хоспитализирани са тъмно-червена зона, което до колкото знам означава много строг локдаун, в който ще работят май само неща от първа необходимост, като хранителни магазини, аптеки, банки и прочие. Учениците ДО, това са мерките предвидени като слушах представянето на плана за тъмно-червената зона, ако помня правилно.

# 8 524
Ама изобщо не се прави, че не разбираш. 🙂 Преди да разработят ваксините, е имало. След разработването и прилагането вече няма.
Същото е с туберкулозата например.
A така значи все пак стигна до същината на въпроса - има ли ваксини то шансът за пандемия намалява и в даден момент става съвсем малък. Само, че ти убягва факта, че преди да се стигне до това положение с упоменатите болести са минали десетки/стотици вълни от тези заболявания през вековете до сега и доста народ е измрял и инвалидизирал особено деца. А специално туберколозата бе хронична инфекция с епидемични размери съвсем до скоро, имаше т.нар. тубдиспансери масово в страната ... сега ще има ковидиспансери, не че няма туберколоза, има хиляди случаи годишно у нас.

# 8 525
Девичке, кой е този ММА боец, пропуснала съм го това?

# 8 526
С оглед на това, че отново всеки се спасява сам, ако може да се предотврати постъпване в болница и необходимостта от посещение при специалисти  трябва да се направи всичко възможно . Хората, които нямат противопоказания пак да помислят и по-добре да се ваксинират, защото българско ковид отделение =филм на ужасите и няма свиждания и излизане.  Изморени доктори и сестри и паникьосани пациенти.
Съвсем сериозно, не искам да плаша, но това е … трябва да се избегне
Вярно е също така, че не всеки разболял се има нужда от болнично лечение, даже много малка част от болните, но няма гаранция човек в коя група ще попадне.

# 8 527
Слушам новините... Доктор Стойчо го изпреварила пандемията Joy

# 8 528
Девичке, кой е този ММА боец, пропуснала съм го това?

Не е ММА Simple Smile
За партия става дума.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/lichno-borisov-pratil-line … -zhena-mu-2252749

# 8 529
Миа, ти наясно ли си със себе си? Не ми се търсят старите ти постове, в които питаш Кога ще ни затварят?, с недоволство. Сега пък Защо не ни затварят? Пак с недоволство.
Напълно съм наясно. Гледам си интереса, както всички между впрочем.

# 8 530
  • Там,където се събуждам щастлива.
Тесла, кел файда, че ще издържи здравната система, след като ще има и много починали.
Цени ли се живота на някого в България? Оставам с друго впечатление.

# 8 531
Ако короната беше през времето на соца, всички щяхме да сме на 100% ваксинирани, а мрънкачите (като мен) да бъдат обявени за враг на народа. Но е факт, че тогава хората вярваха на правителството си, а сега- не.

Да бе, вярвали… нямало е избор. Като те обявят за враг на народа ще ти е просто чудесно!

Не искам да бъда разбрана неточно. Аз не съм привърженик на този метод. Дори за ковид ваксините съм за избор, където е подходящо.  Просто опонирах на нечие твърдение, че никога досега не са карали хората под строй, защото не е вярно.

# 8 532
Ми те родителите ни не са поставяли под съмнение, че ваксините спасяват от тежки заболявания, само едно поколение преди това е имало достатъчно примери какво причиняват.
Затова не е работата само в системата, просто никой не е имал нищо против да ни ваксинират организирано и така и правеха.

# 8 533
# 8 534

Най-сетне се сетиха, че без бонуси за ваксиниране, няма да станат нещата. С насилие нищо не става. Бонуси трябват, бонуси.

Общи условия

Активация на акаунт