COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 546
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 580
  • Насред хаоса
Много се смея с тия ваучери. И кебапчета, и не знам си още какво. Ами в Индия май раздаваха крави. Даже и не ги раздаваха на който се ваксинира, ами чрез томбола ги разиграваха. Явно пиарите на ваксинацията наистина не са особено умни, както пишеше в една статия. Или пък много подценяват хората.
Тия от махалите не се ловят на всичко, особено ако искат нещо от тях.

П. П. Някой питаше пак какво да се прави при това положение. Ами питайте Ананиев, де. Или щаба, който имаше на разположение доста време да оптимизира здравната система и да определи протокол за лечение, както и кога да се постъпва в болница. И тестването, и определянето на много други неща.

# 8 581
  • Бургас
Аууу валчери Wink
Ако побързат ще изкарам позитив от втората доза на синковеца.
Само да не ми лепнат за заведение, че ще ги стрелям вече!

# 8 582
  • Там,където се събуждам щастлива.

П. П. Някой питаше пак какво да се прави при това положение. Ами питайте Ананиев, де. Или щаба, който имаше на разположение доста време да оптимизира здравната система и да определи протокол за лечение, както и кога да се постъпва в болница. И тестването, и определянето на много други неща.

В повечето държави мислят и правят това, което е нужно въобще да не се стигне до болница, а ти даваш, като довод да се разреши положението в болницата. Все едно да строиш къща от втория етаж или от покрива.
Я, пак пробвай да измислиш друго, че това не важи.

# 8 583
  • София
Антибиотици, например, не съм ползвала за себе си едно 20-тина години. Защото не съм имала  необходимост от това. Добре, че не са ме гонили с иглите и хаповете, да ми ги тикат в организма за кашлица и хрема. Сега поне мога да разчитам повече, че ако ми потрябват някога, няма да съм развила резистентност.

Laughing

те, бактериите, я развиват резистентността, не ти.

нищо, че ти лично не си тикала хапове, това не те спасява. важното е, че огромният брой останали хора са си тикали хапове и сега и твоите бактерии, ако те налазят, ще са резистентни. не можеш да се спасиш индивидуално.

същото, както с ковида Simple Smile или изплуваме заедно или потъваме заедно.

# 8 584
Аууу валчери Wink
Ако побързат ще изкарам позитив от втората доза на синковеца.
Само да не ми лепнат за заведение, че ще ги стрелям вече!
Не бях чела по-смехотворно нещо, благодаря, че така ме разсмяхте.

Всъщност не знам как ще сложат маска на дете на година и половина по цял ден.
Яко дебилни решения напоследък.

Днес личната ми лекарка разказа как, за да издаде електронна рецепта, за да я допусне до това ниво програмата, трябва да напише измислено-съчинена анамнеза за пациента. Амбулаторен фиктивен лист.
После ми говорете как всичко е цветя и рози. Тотал щета във всяко отношение. Ще си продължат с хартиени носители, разбира се. Каква е файдата без реален преглед.

# 8 585
Скрит текст:

В повечето държави мислят и правят това, което е нужно въобще да не се стигне до болница, а ти даваш, като довод да се разреши положението в болницата. Все едно да строиш къща от втория етаж или от покрива.
И в тази връзка поредния коментар на здравния министър този път относно количествата Ремдесевир – „Първоначалните ни разчети, че ще стигнат до края на септември се измениха предвид новата вълна и се наложи да се вземат допълнителни количества" – ти сериозно ли се тъпчеш с лекарства вместо навреме да беше взел някакви мерки и провел кампания за превенция няколко месеца по-рано, за да не се стига до използването на толкова лекарства и да не се стига до болница и още повече пък да се препълват болниците.

# 8 586
Цитат
Точно.
Какви грешни разчети? Математиците отдавна дадоха прогнози. Доктор Илиев също. Но тук бяха наречени истерици, а на доктор Стойчо му беше смешно.
Абе мисля че когато се представяше плана за действие като пътната карта на държавата за справяне със следващата голяма Ковид вълна, и се говореше че вероятно ще е през есента, защото следващата голяма вълна се очаква да започне втората половина на септември. Беше много отдавна, още в началото на лятото. Тогава изобщо не се задаваше на хоризонта новата вълна, математиците почнаха да предупрежават какво се задава, като то почна да се появява на хоризонта, ама това беше по нататъка, в средата на юли, като почне лека по лека вируса да расте. Мен лично ме изненадват приятно до момента като управление служебното правителство, в това число и  Кацаров не само по Ковид проблема. Не мога да коментирам преди какво му е било смешно на Кацаров, останал ми е под радара, аз разбрах кой е той като стана министър. Но понеже говорим за служебното управление и Ковид проблема, да не забравяме къде живееме, какви са обществените настроения, каква ни е народопсихологията, какво се очаква от служебното правителство, и т.нат. Какви правомощия има то, каква парламентарна подкрепа и прочие. Един прост факт, една добра идея за мен, да отпаднат мерките за до 50% заетост на закрито, при пълно ваксинационно покритие на персонал и посетители, която едновременно стимулира и ваксинацията и отварянето на икономиката беше атакувана от най голямата парламентарна сила. Защо, защото била дискриминация и налагане на още ограничителни мерки срещу Ковид. А Кацаров какво им каза:

"През цялото лято всички мероприятия на закрито се провеждат при режим 50% от капацитета. Това не се е променило, със заповедта, дадох възможност да работят на 100%. Тези, които сега работят на 50%, ако желаят, могат да продължат да работят така. Не са наложени никакви ограничения, точно обратното.
Изумен съм от реакциите на някои политици и общественици и моля да се чете преди да се говори" (От хора които стана видно че са в политиката само да правят циркове, и да ходим от избори на избори, без да свършат нищо полезно за държавата, какво друго да очакваш но това е друга тема, да не политизирам)

Не е ли прав.

А понеже споменаваш д-р Илиев, за същите какво казва:

Антиваксиналната и антиковид реторика в основата на кампанията на ИТН са сред основните фактори за техния изборен успех, коментира Аспарух Илиев по повод заявленията на най-голямата политическа сила срещу принудителното ваксиниране. (А то дори не става дума за принудително ваксиниране, никой не кара насила никой да се ваксинира, предлага се мярка която както стимулира икономиката, така и ваксинацията, но не е насила).

Както казва отново Кацаров:
"Те работят цяло лято на 50 процента. Такъв е режимът в момента. С новата заповед им се дава възможност да работят на 100 процента. И те казват "Ние ще протестираме". (Разбрираш ли защо ти говоря за в каква държава сме, обществени настроения, народопсихология и прочие, в тази среда ма наистина не е лесно да се управлява).

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 20:20 от Никола Тесла

# 8 587
  • в страната на чудесата
Лейди04, това, което ти казва личната не е вярно. Трябва да пише амбулаторен лист, полето за анамнеза е с минимум три знака, няма нужда да съчинява. Достатъчно е да напише повода за повикването, има код за телефонна консултация. Проблемите са съвсем други. Ама нали всичко знаете....

# 8 588
Напротив Тесла знаеше се още от Юни месец че вълната в повечето страни в Европа и по света ще започне края на Юли и началото на Август, а в България с няколко седмици закъснение. Още тогава имаше експерти които предупреждаваха, коментираше се и тук. Ясно беше че варианта Делта се разпространява много по-бързо предвид особеностите му и гледайки какви са условията в другите страни в които се разпространяваше още от Април, няма как да имаш някакви други очаквания за края на Септември (да захладнеело, че да сме затворили прозорците, да се събираме вече на закрито и т.н.). Вижте какъв е процентът ваксинирани в България и помислете, не е ли по-логично да се увеличават болните още по-бързо, отколкото в другите държави. Така че това не е някаква изненада както го изкарва министъра, а това че някой(министъра) се прави на изненадан е друг въпрос, но и нищо чудно ако не се е и интересувал и не е обърнал внимание на предупрежденията. Да не забравяме и как когато Пенчев поиска да се въведат мерки навреме, Кацаров му поиска сметка защо го е направил. Кацаров не губи нищо, той е временно там - други хора ще губят живота си. Отговорността не е само индивидуална, на хората, макар че има ваксини, отговорност носи държавата – изтъркания вече пример с правилата за движение както и колана в автомобила трябва ли да се припомнят пак. То и закони има, но ако се остави всичко на едната отговорност на индивида да ги спазва, докъде ще стигнем.
    А относно хотелите по морето – също си беше ясно че предвид ограниченията от миналата година и пролетта тази година, това лято ще „избухнат” от народ местата за почивка, отдих, забавления и събирания, именно, за да наваксаме за близо година и половина и да си „отживеем” за предстоящите и очаквани ограничения есента и зимата – „като за последно” едва ли не.
    Въобще доста неща изглеждат сбъркани в планиранията ни, вечно чакаме последния момент – не се поучихме от предните „вълни” и сме една от страните  с тотално объркани представи за реалната ситуация – моментна и предстояща(бъдеща).

# 8 589
  • Под сянката на разлистените кактуси
Преди два месеца не пишех в този форум, но това няма значение. При нас винаги се е тествало по-малко спрямо други държави, което значи, че хващаме много по-малко заразени. Съответно проценти от типа на 5 не са нещо невиждано. Например към 20 януари сме имали по 400 нови случая, а след 4 седмици по 30 починали. Това определено прави повече от 5 процента, но това не значи, че този процент е точен. Истината ще се види след пика на вълната. Тогава ще се разбере дали ще стигнем бройките починали от миналата година или ще имаме по-малко. В САЩ също трябва да имат по-малко починали спрямо най-голямата им вълна. Към момента и там катерят доста сериозно откъм заразени и починали

Е как бе, Бонд, тука си беше, само дето преди разправяше  че всички го били изкарали, а сега подмолно агитираш срещу ваксините. И лъжеш за неща, дето лесно могат да се проверят:

# 8 590
Scream Последните новини от МЗ, ако област не е в зелена зона, 1-4 клас и деца в детски градини с маски? Are you for real? 5 годишни с маски по цял ден...
Както се казва - дупе знае две и двеста. Избор - децата с маски или в къщи, във втория случай майките трябва отново да са в неплатен отпуск да ги гледат, при доста от тях ще станат повече от два месеца и губят осигурителни права, което значи, че трябва при липса на доходи да плащат от липсващ доход и здравни осигуровки сами.
И всяко куче скача според тоягата. Пример - голямата дъщеря на братовчедка ми изтърсак. На шест години. Завърши предучилищна с голямо тържество - песни, танци, прегръдки, никаква дистанция. След това отива да си види бъдещото училище (приета след изпит държавна поръчка в най-елитното наше училище в Горна Баня). И изненада - детето навсякъде е с маска, въпреки че около него няма никой...
След като само в последното денонощие СП в София е откарала няколко бебета с дихателна недостатъчност в болница, кое е по-добре - дете с маска или дете на кислороден апарат в болница или затворено с години на ДО?

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 20:24 от Недоволна

# 8 591
  • Насред хаоса

Че защо моето трябва да важи? Моето си важи за мен си. В други държави също така не се перчеха по тв, ами намираха решения именно за системата. В някои строяха специални ковид болници. Или според теб това няма значение? Две лета имаха на разположение нашите. Никой не знае кой ще стигне до болница и кой не. Особено при толкова бързо променящ се вирус, на който не могат да насмогнат да му видят спатиите.

# 8 592
Тъкмо да пиша на Джуди, че резистентността и към аб са я,или ще я опапкат тези, които се тъпчат с по три аб при Ковид. Вече сте го написали.
Много се радвам на такива всезнаещи люде. Те са най. Да бъдат.
Живи, здрави!

# 8 593
Интересно кой и кога ще изплати тези ваучери...Несъм сигурна че магазините ще се съгласят да им се пазарува и да си получат парите ....някога...от държавата..."тати каза,че ще ми купи колело,ама друг път"...

# 8 594
  • Пловдив
https://bnr.bg/plovdiv/post/101516712/studentite-medici-v-plovdi … -na-rektora-na-mu

Оказва се, че студентите в МУ Пловдив подкрепят заповедта. Гарантирано не всички, но тези, които са наясно какво означава да си лекар със сигурност. "Свободните".....свободни са да напуснат.

Общи условия

Активация на акаунт