COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 546
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 490
Разбира се, че има заразени с полиомиелит деца и постваксинални парези. Ежко, не се излагай. Линк няма, щото библиотеката не е дигитализира на. Но ако те влече в ЦМБ ще ти помогнат.
Знам че има. А и ти знаеш последствията за "отговорните лица".

# 8 491
Цитат на: jasmin tea
Което идва директно от Спешна помощ, а пък уж беше конспирация.
Според мен е поредният инструмент за насъскване на леки срещу тежки случаи през есента. Като няма за вторите, ще се нахвърлят на първите - не на Спешна помощ. Това са си мои разсъждения, разбира се. Защото зная, че в Пловдив линейка не идва за под един час, ако не умираш в момента и ми се иска да ги видя тези 50, които ходели само при уплашени хора в София.

# 8 492
Ако короната беше през времето на соца, всички щяхме да сме на 100% ваксинирани, а мрънкачите (като мен) да бъдат обявени за враг на народа. Но е факт, че тогава хората вярваха на правителството си, а сега- не.

# 8 493
Ако короната беше през времето на соца, всички щяхме да сме на 100% ваксинирани, а мрънкачите (като мен) да бъдат обявени за враг на народа. Но е факт, че тогава хората вярваха на правителството си, а сега- не.
А има ли защо да се вярва на държавното управление? Всичко куца…

# 8 494
Разбира се, че има заразени с полиомиелит деца и постваксинални парези. Ежко, не се излагай. Линк няма, щото библиотеката не е дигитализира на. Но ако те влече в ЦМБ ще ти помогнат.
Е, като знаеш, значи не ти трябва линк. А и тогава, да припомним всичко това беше държавна тайна, а не като сега да спрат Астрата заради тромбози. На мен пък ми е интересно кой и как е бил наказан. И нещо тия деца и семейства компенсации получили ли са?

# 8 495
  • София
Заблудените може и да са вярвали.

# 8 496
Вече написах. По време на предишната вълна приравнено към България САЩ имаха 65 души средно, а сега са 21. Ние имахме над 130 средно, а сега са 19. Те в момента са на 33 процента от максимума им, а ние около 15%. П.П. За момента се движим 2 пъти по-добре от САЩ, но тяхната вълна започна по-рано. След месец, ще видим какво ще е положението.
Както винаги, сравняваш круши с ябълки. Смъртните случаи трябва да с съотнасят към новите случаи 3-4 седмици назад. Ако гледаме седмицата 03.08-10.08 имаме около 400 заразени средно на ден, а сега са ни около 20 починалите - 5% е просто супер. Ако отместим още, процентът става даже по-голям. Съответно избери си страна с Делта вариант и гледай при същия брой заразени на 100 000, като нашия преди три седмици,  колко са им смъртните случаи три седмици по-късно. Допреди месец-два сравняваше с Англия и весело съобщаваше как тук нямаме никакви заразени, защото имаме огромен имунен вал от преболедували. Е, както се вижда, не  ни върши особена работа.
Преди два месеца не пишех в този форум, но това няма значение. При нас винаги се е тествало по-малко спрямо други държави, което значи, че хващаме много по-малко заразени. Съответно проценти от типа на 5 не са нещо невиждано. Например към 20 януари сме имали по 400 нови случая, а след 4 седмици по 30 починали. Това определено прави повече от 5 процента, но това не значи, че този процент е точен. Истината ще се види след пика на вълната. Тогава ще се разбере дали ще стигнем бройките починали от миналата година или ще имаме по-малко. В САЩ също трябва да имат по-малко починали спрямо най-голямата им вълна. Към момента и там катерят доста сериозно откъм заразени и починали

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 16:59 от Анонимен

# 8 497
Но е факт, че тогава хората вярваха на правителството си, а сега- не.
Никакъв факт не е.

# 8 498
Е, като знаеш, значи не ти трябва линк. А и тогава, да припомним всичко това беше държавна тайна, а не като сега да спрат Астрата заради тромбози. На мен пък ми е интересно кой и как е бил наказан. И нещо тия деца и семейства компенсации получили ли са?
Със сигурност не са. Имаше проблем с партида ваксина за полио, сложена на 57 или 58 набор. Това не е ЕЖК, имам лични познанства. Един заразен с доста тежка форма на полио, изкривен и усукана, пенсионер по болест цял живот. Но май още е жив, което е невероятно изключение. Останалите доживяха до към 20 г. Голямата дъщеря на шивачката ми беше от тях. Красавица, с поразени всички органи. Беше дълги години на хемодиализа и почина на 20. Майка й, архитект, напуска работа, за да се грижи за нея. Няма никаква помощ от държавата. Започва нелегално да шие в къщи, за да храни семейството си. Но тогава ваксините са били дълги години тествани, произвеждала ги е Държавата, а не печалбарски фирми и всичко е било идеално!

# 8 499
  • София
Оставете на учители и родители сами да решат дали искат да умрат или предпочитат да не живеят. За година и половина доказахте, че не се справяте.

решенията за общественото здраве не могат да се оставят на индивидуалната преценка. както и много други решения от обществен интерес. затова има държава. и това ти е напълно ясно.

от една страна жалиш, че мислещите и кадърни лекари били избягали, но от друга страна призоваваш към хаос и анархия в здравеопазването. не ти ли се натрапва противоречието в собствените ти разсъждения (от различни постинги)?

# 8 500
Аз си мисля, че тази вълна ще е по- тежка от останалите, защото правителството не затваря нищо. Думичката локдаун явно е от забранените. Процентът ваксинирани не е толкова голям, че да се опираме на ваксините и тяхната защита. А явно искат да оставят всичко да работи!
Аз в нищо не мога да обвиня правителството. Този спор който го гледам от време на време, като отворя темата и е едно и също, вече година и половина. Просто темата за спор се сменя. Преди беше битката за или против маските, после за мерките, кога какви, сега за ваксините, но на практика спора е един и същ, и затова винаги от двете страни на барикадата са едни и същи потребители, както в цялото общество, от двете страни на барикадата са едни и същи хора, въпреки че конкретните теми за спор се променят, но на практика става дума за едно и също,  филосовски погледнато, и затова и хората от двете страни на барикадата се запазват, без да преминават в другият лагер, както във форума, така и в обществото, а именно, до колко да се намеси държавата в личният живот в името на общото благо. За това винаги е ставало дума в споровете за маски, мерки, ваксини, и всичко свързано с Ковид. А за мен този спор вече е безсмислен, затова се учудвам и на енергията и на двете страни да го водят, защото за разлика от преди когато от обществото зависеше колко ще са починалите, беше нужна по сериозна намеса на държавата в личният живот, като мерки в името на общото благо, сега не зависи основно от обществото, а от личното решение на всеки. Сега има ваксина, преди нямаше, и вече е лична отговорност, и лично решение да си гарантираш или не, както решиш, по леко преминаване на Ковид. Право на свобода и на личен избор е, дали ще се ваксинираш или не и това ще е основната причина, вълната да е тежка или не, и дали отново ще сме в челните класации по смъртност, и дали ще препълним отново болниците. Преди това живота на индивида зависеше до голяма степен от обществото, сега с ваксината не е така. За това не може да бъде винено правителството че не взима от рано мерки, за да предпази индивида, който не желае да се ваксинира. Вероятно пак ще стигнем до локдауни, ДО, затваряния на бизнеси и прочие, съгласно и плана на правителството за предпазване на здравната система от претоварване, но основната причина за това ще е в народа, а не в правителството, защото голяма част от него няма да се ваксинира, въпреки че има тази възможност, а неваксинираните ще пълнят болниците, ще умират и прочие. И заради тях пак ще е тежка вълната, и ще се стигне до ДО, локдауни и прочие, но това е свободата на избора, и тя трябва да е има, когато не касае чуждото здраве, а при наличнието на ваксини е така, преди не беше така, индивидуалното предпазване беше в ръцете на обществото. Сега всеки може да се ваксинира, затова и не мога да определя като грешни действията на държавата че от рано не въвежда мерки, за да спре вълната, и да предпази здравната система. Доверявам се на разчетите, изследванията им и прочие, че плана е добър, ако го следваме и в конретните моменти се предприемат предвидените стъпки, здравната система ще издържи. Преди държавата беше длъжна да мисли за
здравето на индивида, когато нямаше ваксини, и то зависеше основно от разпространението, сега като има, индивида е длъжен сам да се предпази първоначално, преди да иска нещо от държавата. Аз така мисля, че целта на държавата сега при наличието на ваксини вече трябва да бъде, да брани единствено здравната система. За останалото има ваксина. Демек сега ако отново сме челници по смъртност и при тази вълна, кой ще е виновен, няма да е според мен държавата, че пак не взима от рано мерки като преди, а индивида, че не се е ваксинирал, в мнозинството си. Просто в момента сме в различна ситуация от преди, има ваксини за всички и за всеки вкус, а това променя доста ситуацията, и откъм мерки, кога, какви, и откъм най добър обществен интерес. Тука ще кажа и икономиката, която не е добре да се спира непрекъснато, ако хората имат и друг начин да се защитят, какъвто преди го нямаше. Ако те не го желаят, е тяхно право, тогава пак ще стигнем и до ДО и до локдауните, защото здравната система отново ще бъде препълнена. Какво да направи в момента държавата, постави се на тяхно място, да затвориме бизнеси за да предпазим 85% от хората които не желаят да бъдат предпазени без да се затварят бизнеси. Ами тяхно право е. Щом не искат да се ваксинират няма да се ваксинират, а държавата трябва да внимава здравната система да издържи.

# 8 501
  • Насред хаоса
Значи може да се задължават децата да се ваксинират за полио и дифтерия без нито един случай с тежко протичане или смърт, но за ковид не е задължително след като има и починали деца ... нещо не ви ли се губи логиката в това и не ви ли изглежда като постановка от театъра на абсурда?
Полио и дифтерия от тая година ли са?
Много са ви смешни старите ваксини, ама при ни една нямаше такова разпространение на съответните зарази след поставянето й. Пък сега се осраха още на старта.
Гледам, че пак за ваксините се хванахте да опровергавате, за ситуацията във Франция нищо няма.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 16:07 от La Sombra

# 8 502
Полиото е била жива ваксина и се е давала на капки през устата . Възможно е лекар са е дал по- голяма доза.
Сега се сетих -на братовчедка ми бяха сложили ваксина против едра шарка, нещо било сбъркано и разви симптоми беше във болница. Оцеля

# 8 503
Но е факт, че тогава хората вярваха на правителството си, а сега- не.
Никакъв факт не е.
Абсолютно така е, хората слушаха чужди радиостанции за да разберат реално какво се случва в страната. Помни се Чернобил и как мълчаха дни наред накрая под сурдинка признаха за някаква "маловажна авария" в СССР и как хората нямало нужда нищо да правят докато по чуждите станции говореха за ядрена катастрофа и че трябва задължително да се вземат мерки за предпазване.
Не ми се мисли при една пандемия какъв мор щеше да е и нямаше да има ваксини и нищо освен строги локдауни тип затвор с въоръжени милиционери по улиците с вечерен час.

# 8 504
Оставете на учители и родители сами да решат дали искат да умрат или предпочитат да не живеят. За година и половина доказахте, че не се справяте.

решенията за общественото здраве не могат да се оставят на индивидуалната преценка. както и много други решения от обществен интерес.

Сегашните инспектори на така нареченото "обществено здраве" не се интересуват дали някой има защита срещу вируса, а дали е набоден. Което изобщо не го прави безопасен. Не се интересува също и как, и дали се лекува един евентуално заболял. Та не ми посочвай общественото здраве, защото то е последна дупка на кавала в момента. На никой не му дреме за него.

Общи условия

Активация на акаунт