COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 622
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 835
Скрит текст:
Предвид значително нарастващия брой на активни случаи на пациенти, заболели от COVID-19, и във връзка с множество запитвания от граждани, в т.ч. медици и представители на образователната сфера, постъпващи във Върховна административна прокуратура (ВАП), на основание чл.145, ал.1, т.1 от ЗСВ прокуратурата изиска информация от служебния здравен министър - какви действия се предприемат за ограничаване на разпространението на вируса в страната, информират от прокуратурата.
Едва близо 16 % от населението в страната е ваксинирано и предвид тези данни служебният здравен министър следва да отговори на ВАП, какво е извършено до този момент от Министерство на здравеопазването (МЗ), за да може до хората да достигне адекватна информация относно ползите от имунизация срещуCOVID-19, което да промени нагласите и да повиши интереса към ваксините. Изискана е информация дали МЗ е отправяло запитване до ЕМА, касаещо поставянето на трета доза на ваксината срещу вируса и извършени ли са други действия в тази насока.
Заради множеството сигнали в публичното пространство за неспазване на въведените със заповед на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки в страната, следва да се отговори какви действия е предприело МЗ по отношение на контрола на мерките.
ВАП пита и защо, въпреки нарастващата заболеваемост в страната, към момента не са въведени предвидените в Националния оперативен план мерки за справяне с пандемията от SARS-CoV-2, както и предвидени ли са съответните социални, икономически и финансови механизми, които следва да обезпечат въвеждането на мерките и функционирането на лечебните заведения за болнична помощ в извънреден режим.[/i]
от ТУК
Сега е моментът да се отчете дейност. Впрочем последният въпрос - защо не се прилагат мерките съгласно шумно оповестения план за справяне с пандемията, си е съвсем резонен.
Имало значи надежда, макар и малка, за нормалност, европейско мислене и гражданско общество и в тази държава..Хората направили запитване във ВАП, не са само лекари и от образователната сфера, но и всякакви други граждани, еми това е - да им се потърси сметка за това бездействие..Защото наистина това чудене и ослушване от страна на здравния министър, води до  все повече напразно загинали хора..Не може само да стои и да гледа в една точка, да се вземе в ръце..

# 8 836
Е, капучино каза, че има. Едва ли се е заблудил Simple Smile
Едва ли има още някой заблуден, че такива проучвания няма. Щом даже и мейнстриймът се срамува да замълчи…
https://www.bbc.com/news/health-58270098

# 8 837
А училищата с какво са по-различни в епидемиологичен аспект от една огромна кръчма?
Въпросът сериозен ли е? В наличието на отделни стаи. В постоянната "клиентела". В това, че "клиентелата" е много по-малко рискова.
Но освен епидемиологичния, има и други аспекти. Като обществена необходимост например.

# 8 838
А училищата с какво са по-различни в епидемиологичен аспект от една огромна кръчма?

В епидемиологичен може да не са по-различни, но в обществен аспект имат по-висока ценност, затова и трябва да работят. Надявам се, че няма смисъл да обяснявам защо, Пехоко.

Еж, подкрепям за нулевата година. Трябва сериозно притискане на институциите, за да си изпълняват обществените ангажименти. А то така: здравеопазване няма, образование няма, ами да закриваме държавата и да се спасява всеки както може. Не искам да плащам данъци и осигуровки на абдикирали структури, които само прехвърлят проблема и обвиняват хората.

# 8 839
  • Русе
Бих допълнила и че трябва да си там поне 8 часа без избор на маса и място с изглед до прозореца.

Еж, подкрепям за нулевата година. Трябва сериозно притискане на институциите, за да си изпълняват обществените ангажименти. А то така: здравеопазване няма, образование няма, ами да закриваме държавата и да се спасява всеки както може.
Вие добре ли сте ! Риторично само

# 8 840
Скрит текст:
Децата (и техните родители) не са длъжни с нищо на хора, които са имали възможност, но не и желание да се ваксинират. Други въпроси?
Да. Как да се разделят децата на ваксинираните и неваксинираните, ако само на това ще се разчита?
Защо да ги разделят?
Аха, все същото - долу всички мерки!:)
Защо пък долу? Първо затваряме молове, кръчми и хотели.
Би трябвало. Ама ето - не са съгласни хората. И с мерки в училищата не са съгласни. И с ваксини не са съгласни. И въобще, никакви мерки не искат. Искат си стария живот и някой да им го осигури, без те да си мръднат пръста. Пък умрелите и увредените - такъв им бил късметът.

# 8 841
Не е лесна работа. Ако започнеш да изпълняваш плана, те чакат протести.
Така ли било? А Борисов е много виновен, защото не се е справил с епидемията докато Радев ръчкаше да се саботират мерките.
И то здраво ги ръчкаше тези хорица да отиват на площада, точно в пика на пандемията..А някой си мисли, че им е пукало за здравето на тези хора, много се лъже..Важното е само да свършат работата..

# 8 842
Вие добре ли сте ! Риторично само
Да, добре съм. Какъв е проблемът в нулевата година, всъщност? Аз мога да я издържа.
Не бих задавала такъв въпрос на потребител, колкото и да не съм съгласна с него. Имах други впечатления от вас, Амбър, но явно съм се объркала.

# 8 843
Би трябвало. Ама ето - не са съгласни хората.
И аз не съм съгласен да се затварят училищата. Да ме послушат този път мен за разнообразие?

# 8 844
Гледайте оптимистично (.  Ирония), като мине тази вълна населението ще има изградения “стаден” имунитет , нали няма мерки и ваксини.
Петата, шестата и т.н.  вълна няма да ги усетим , до другото лято оцелелите ще са топ

# 8 845
Би трябвало. Ама ето - не са съгласни хората.
И аз не съм съгласен да се затварят училищата. Да ме послушат този път мен за разнообразие?
Спокойно, всички ще бъдат послушани. Докато съвсем нагазим в познатото блато. Избори идват все пак, кой е луд да разсърди гласоподавателите

# 8 846
# 8 847
Приятелката с петте деца,че то на тях социализация им не требе-те са пет!
А да имаш пет деца които да спреш от училище,си е цяло геройство.Да ме прощавате.Аз имам три и скоро обмислям да мина на леки транквиланти хаха

# 8 848
Добре де, аз не знам да има някой, който иска ДО заради ДО. Тези, които го искат, искат децата им да не рискуват здравето си.
Толкова ли е трудно да се разбере, че не става само с неискане? Не искаме ДО, ама не искаме и да тестват децата, не искаме маски на децата, не искаме да се ваксинираме.
А какво искаме? Някой да оправи нещата с вълшебната пръчица?

# 8 849
При делта варианта и при разпространение като нашето, трябва да се молите поне до края на септември да са ДО. Вече и Видин за пет дни от зелена влезе в червена  зона. До десетина дни всичко ще е червено и то тъмно червено.
Вариант при който се доказа , че и ваксинираните имат огромно количество и го разпространяват за някакви секунди или минути на закрито, няма мерки дето ще са достатъчни.
Засега вълните се движат в рамките на два месеца, според мен случаите ще започнат да намаляват към началото на октомври, а смъртните случаи две, три седмици по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт