COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 509
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 865

Всяка страна решава какво да пожертва в извънредна ситуация. Някои жертват пари. Ние - хора.

точно това е
ясно си личи границата между цивилизациите
тук държавата не иска да харчи пари за профилактика и бързо изолиране под формата на тестове, но за сметка на това няма да съм хич учудена, ако приемат като  "чудесна мярка" подписването на някакви декларации, както предлагат алибеговците

# 8 866
чета сега мерките за започване на учебната година в Австрия и.... ми се струва, че тук отново сме се върнали 100 години назад от реалния свят, като някаква анти-утопия сме и кога ще настигнем другия свят, остава неизвестно

Министърът на образованието на Австрия Хайнц Фасман и министърът на здравеопазването Волфганг Мюкщайн обявиха мерките за предпазване от COVID-19 за новата учебна година. Главната цел на новия план е да бъде избегнато дистанционното обучение. Кои мерки ще се прилагат зависи от решението на регионалните власти в зависимост от степента на риск.В началото на учебната година се въвежда "фаза на сигурност", продължаваща три седмици, в която вички ученици и учители носят маски извън класната стая. Децата и подрастващите се тестват в училище три пъти седмично: в понеделник с ПСР и антигенен тест и в четвъртък с антигенен тест.

Учителите, които са ваксинирани, се тестват три пъти седмично с антигенен тест, а неваксинираните трябва да представят всяка седмица и по един ПСР тест.

След триседмичната фаза на сигурност се въвеждат различни степени на сигурност, определени в зависимост от препоръките на комисиите за борба с COVID в отделните австрийски провинции. Ако степента на опасност е определена като ниска, т.е. за седмица са заразени под 100 на 100 000 души, тестовете за учениците са по желание, носенето на маски отпада, а неваксинираните учители трябва по всяко време да притежават валиден сертификат с отрицателен тест, като веднъж седмично е задължително да правят ПСР тест. При съответно завишен брой на новозаразените е възможно да се въведат по-строги регионални мерки.

При средна степен на риск, когато седмичният брой на новозаразените е между 100 и 190 на 100 хил. души, неваксинираните ученици се тестват три пъти седмично, като един от тестовете е ПСР. За учителите се запазват мерките както при ниска степен на риск. Ученици и учители носят задължително маски извън класните стаи. При висока степен на риск, когато броят на седмично новозаразените е над 190 на 100 хил., учители и учениците от горния гимназиален курс носят маски и по време на занятие.

При нисък риск е разрешено провеждането на училищни мероприятия, ако рискът е средна степен, те са разрешени след обстоен анализ на ситуацията. При висок риск те са забранени, а конференции и приемни часове се провеждат единствено дигитално. При средна степен на риск часовете по пеене и физически упражнения се провеждат на открито, ако това е невъзможно, се спазва предписаната дистанция между учениците.

По думите на министъра на здравеопазването Волфганг Мюкщайн няма да бъдат прилагани единни правила за карантина. При поява на COVID в класа, решението кой да си остане вкъщи взима местната здравна служба. Препоръката е ваксинираните ученици да бъдат категоризирани като контактни от втора степен, което им дава право да продължат присъственото обучение. Здравните власти преценяват какви мерки да бъдат приложени, като се прави разлика дали заразен е само един ученик или по-голямата част от класа е с положителен тест.

По статистически данни първа ваксина са получили 25 процента от подрастващите на възраст от 12 до 15 години и 52 процента от младежите на възраст от 16 до 19 години.

Може ли линк в оригинал? Много благодаря!

# 8 867
  • на пистата
Искам Алибегов шеф на БЛС.
Това се казва лидер. Евала.

Вълната ще е къса, който както може така да се оправя.
Абсолютно.От самото начало си защитава бранша и е твърд в исканията си.
Правителството и лекарския съюз пасти да ядат пред него.

# 8 868
  • Насред хаоса
Като казахте лаборатории, та се сетих, че днес като излизахме с мъжа ми, пред една лаборатория на пътя ни имаше опашка до другия тротоар. И пак един връз друг, без маски или с такива под брадата. И се запитах колко ли от тях ще се заразят там. Доколкото чувам, по другите лаборатории е същото.

# 8 869

Може ли линк в оригинал? Много благодаря!
прочетох го в Дневник - https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/08/25/4246174_koronavirusut_po … /?ref=home_layer2

# 8 870

Всяка страна решава какво да пожертва в извънредна ситуация. Някои жертват пари. Ние - хора.

точно това е
тук държавата не иска да харчи пари за профилактика и бързо изолиране под формата на тестове, но за сметка на това няма да съм хич учудена, ако приемат като  "чудесна мярка" подписването на някакви декларации, както предлагат алибеговците
Денков слушах преди малко. Проучвали въпроса с доставката на тестове. Имало пари в бюджета на МЗ. Остава родителите да са съгласни, защото нямало смисъл да се тестват само част от децата, трябва всички. Учителите... те малко не искали. Що ли?
Пита го водещата, не е ли по - добре първо да питат родителите, дали са съгласни и тогава да поръчват тестове. Отговори с тъпотии и мрън мрън.

# 8 871
В цяла Европа се тестват, тук не можело. Който не иска, ще учи от къщи.

# 8 872
При тази абсолютна липса на мерки , дано вълната отмине по-бързо и децата дори и да не започнат присъствено на 15 септември, поне от октомври да влязат в училищата и да се задържат там до края на годината. Правителството е временно и се държи като такова, не му се налагат никакви мерки, чакат да си тръгнат.
От какво да отмине? Ние в момента влизаме с летящ старт в студения сезон.

# 8 873
Румъния разреши ваксинация по домовете
Правителството на Румъния одобри постановление, което регламентира извършването на ваксинация срещу КОВИД-19 от личните лекари в домовете на желаещите да се имунизират лица, както и в специализираните амбулатории на болниците, съобщава Аджерпрес.

Според нормативния акт тарифата за дейността по поставяне на ваксина срещу КОВИД-19 от семейния лекар в жилището на съответното лице, утвърдена като ваксинационна услуга в Националния електронен регистър на ваксинацията съгласно пълната ваксинационна схема, ще бъде 60 леи (12 евро) на доза.
Нормативният акт регламентира също така извършването на ваксинации в специализираните амбулатории на клиниките и болниците, като тарифата там ще бъде 40 леи (8 евро) на ваксинация.
Тарифите включват и медицинска консултация, както и наблюдение и съобщаване за евентуални странични реакции.
"Създадохме законова рамка, така че значителен брой хора да могат да бъдат имунизирани от семейните лекари по домовете си. Това е мярка, която има за цел да стимулира ваксинацията и защитата основно на възрастните хора, които са неподвижни или трудно подвижни. За ваксинацията по домовете увеличихме тарифата с 50 процента до 60 леи на ваксинация спрямо 40 леи, колкото е в кабинета. Разликата е предназначена да покрие разходите за пътуване", заяви здравният министър Йоана Михаила.

По-рано тази година правителството увеличи от 30 на 40 леи сумата, която семейните лекари получават за всяко ваксинирано лице.
Михаила добави, че пациентите с хронични болести пък ще могат да се ваксинират в специализираните амбулатории, "именно за да защитим по-добре онези лица, за които съществува най-голям риск да се разболеят и да развият усложнения в случай на заразяване със SARS-CoV-2".
До вчера в Румъния са поставени 9 694 090 дози ваксина на 5 197 165 души, от които 5 075 202 са получили пълната ваксинационна схема.

# 8 874
Червенков слушах по БТВ.
И право го рече.
Утре може да решат срещу червеният светофар да протестират.. срещу данъците. Като минеш на червено- плащаш глоба. Що като не спазваш мерки, не плащаш?
Тц. Като искат да се тестват- вкъщи. Всичко е наопаки при нас 😂
Децата не са страшни. Общество, държава, родители- там е страшното.

# 8 875
  • Варна
При тази абсолютна липса на мерки , дано вълната отмине по-бързо и децата дори и да не започнат присъствено на 15 септември, поне от октомври да влязат в училищата и да се задържат там до края на годината. Правителството е временно и се държи като такова, не му се налагат никакви мерки, чакат да си тръгнат.
От какво да отмине? Ние в момента влизаме с летящ старт в студения сезон.

Всяка поредна вълна си има естествен възход и спад, като сега при никакви мерки, заразяванията трябва да се случат по-бързо отколкото при предните вълни. Тоест трябва по-бързо да се изкатерим и по-бързо да слезем. Така си мисля де ,нямам доказателства.

# 8 876
Червенков слушах по БТВ.
И право го рече.
Утре може да решат срещу червеният светофар да протестират.. срещу данъците.

Червеният светофар ми е полезен. А виж за данъците - много ми се иска да знам, какво съм получил досега срещу тях?

# 8 877
  • София
Ненков бе, какъв Червенков Grinning Но да, хареса ми и на мен. Той от някоя партия ли е, че ги насоса всичките по домова книжка Grinning

# 8 878
  • в страната на чудесата
Червенков слушах по БТВ.
И право го рече.
Утре може да решат срещу червеният светофар да протестират.. срещу данъците.

Червеният светофар ми е полезен. А виж за данъците - много ми се иска да знам, какво съм получил досега срещу тях?
Хехе - безплатни учебници до 7 клас. Малко соленички, ама какво качество Simple Smile

# 8 879
Скрит текст:

точно това е
Денков слушах преди малко. Проучвали въпроса с доставката на тестове. Имало пари в бюджета на МЗ. Остава родителите да са съгласни, защото нямало смисъл да се тестват само част от децата, трябва всички. Учителите... те малко не искали. Що ли?
Пита го водещата, не е ли по - добре първо да питат родителите, дали са съгласни и тогава да поръчват тестове. Отговори с тъпотии и мрън мрън.
Не го слушах внимателно, но покрай поясненията за съгласието на родителите чух нещо като "Където родителите са съгласни, да се тестват всички деца, където не са - само които искат". На мен ли ми се е счуло или наистина каза това?

Тц. Като искат да се тестват- вкъщи. Всичко е наопаки при нас 😂
Децата не са страшни. Общество, държава, родители- там е страшното.
В Европа от къщи учат тези, които не искат да се тестват.

Общи условия

Активация на акаунт