COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 291
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 970
В Шотландия училищата започнаха преди седмица. Новозаразените рязко се покачиха.
Днес има рекорден брой новозаразени - 5 021

Около 1/3 от новите случаи са във възрастовата група под 19 години.
Почти 42% от 16 и 17 годишните са получили първата си доза ваксина.

Резкия скок се обяснява с масовото тестване на учениците и персонала в началото на учебната година.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-scotland-politics-58328945

# 8 971
Аз харесвам хоум офис донякъде. Но не и постоянен хоум офис. Работя в пъти по - добре от къщи, но в един момент губя представа за дни, външния вид страда и т.н Когато и ако ковид бъде овладян бих се върнала в офиса с желание. Но в този момент не. Няма маски, няма хигиена, няма нищо. Ами нямам работа там.
Същото мисля и за ДО. В този момент, с 0 мерки и 80% неваксинирани не намирам причина за ПО.
Ваксините ни убиват, маските ни душат, мерките ни пречат. На дъното сме и след месец ще рием в него, но с претенции.
аз категорично не харесвам хоум офиса. Не е моето нещо. Ставам разсеяна, губя мотивация, все към печката ме тегли, очите ми на 4 заради детето.... ни дете гледам, ни работа върша. ДО по вайбър е за разкош.  Но като няма как... видно ще теглим ДО до второто пришествие. Confused

# 8 972
ЛемонДеси, аз много добре знам какво ще каже Елпис за хоум офиса..Ще каже, че е много лесно да се иска налагане на строги мерки..И то точно от някой, който си гледа кефа, работи само по 6ч и то от вкъщи, без маска, пие си кафетата,  обикаля си по разходки навън, пак без маска, обикаля си по планини и плажове, пак без маска..В същото време, други хора са длъжни по 8-10ч. да работят присъствено с маски..И аз съм нон стоп с маска, когато съм офиса, магазина, банката или където и да е на закрито, а зимата и на открито дори съм маска...Като че ли тези строги мерки, искам да ги наложат заради мен самата..Лично на мен и с мерки и без мерки ми е горе долу еднакво безопасно, и ако бях някой непукист, въобще нямаше и да коментирам мерките...Ами близки,приятели и роднини, имам и 2 баби, ами останалите хора..Аме не, не ми е все едно какво ще се случи с тях, и не само с тях, а с който и да е друг човек..Така че кой каквото иска да мисли и търси, в един момент ще го намери.Simple Smile

# 8 973
Дано не се допитват до родителите за тестването на учениците. Като гледам какво се пише и настръхвам. ПСР не били надеждни, не различава грип от ковид -  това  сигурно тръгна от онази информация, че САЩ спира  използването на ПСР. В нашите медии пишеше, че са спрели използването им, защото не били надеждни и не различавали грип от ковид. А всъщност няма нищо такова - просто щели да ги подменят с друг нов вид ПСР, който се смята за по-добър.  Никъде думичка няма, че не са надеждни, но нашите медии да си дезинформират. Обаче явно доста хора са се хванали на въдицата и прокламират неверността на тестовете.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 00:20 от daisy12

# 8 974
Дано не се допитват до родителите за тестването на учениците. Като гледам какво се пише и настръхвам. ПСР не били надежди, не различава грип от ковид -  това  сигурно тръгна от онази информация, че САЩ спира  използването на ПСР. В нашите медии пишеше, че са спрели използването им, защото не били надежди и не различавали грип от ковид. А всъщност няма нищо такова - просто щели да ги подменят с друг нов вид.  Никъде думичка няма, че не са надеждни, но нашите медии да си дезинформират.
не от медиите тръгна.  Тръгна от доктор Антония Фалшиновинарова, после заля фейса, тук първа врабчето го постна, а после и Сомбра.
Абаджиева си изтърка клавиатурата да обяснява, че не са компоти, а компютри, та...

# 8 975
Дано не се допитват до родителите за тестването на учениците. Като гледам какво се пише и настръхвам. ПСР не били надежди, не различава грип от ковид -  това  сигурно тръгна от онази информация, че САЩ спира  използването на ПСР. В нашите медии пишеше, че са спрели използването им, защото не били надежди и не различавали грип от ковид. А всъщност няма нищо такова - просто щели да ги подменят с друг нов вид.  Никъде думичка няма, че не са надеждни, но нашите медии да си дезинформират.
не от медиите тръгна.  Тръгна от доктор Антония Фалшиновинарова, после заля фейса, тук първа врабчето го постна, а после и Сомбра.
Абаджиева си изтърка клавиатурата да обяснява, че не са компоти, а компютри, та...
Госпожа Антония явно добре си е свършила работата да дезинформира. Много хора сега дрънкат глупости за тестовете и днес срещнах подобни твърдения. А се очаква хората да се тестват - да, ама не.

# 8 976
Цитат
Изкарваш ги безотговорни, като нашите, но такива са 20% и предимно с ниско образование и мигрантски произход. Другите са дисциплинирани, което се вижда и по цифрите.
Да не си помислиш,че се конфронтирам,но пак не съм съгласна.Все скачат срещу мерки в големите градове и особено столицата.Там ли са ниско образованите?Експати и местни с претенции,по-така,от сой.Мигрантски произход,предполагам гета.От тях навсякъде са пропищели.Дори в Австралия.Цифрите по-често са високи,паднат за малко и пак тръгнат нагоре.Наблюдавах ги до скоро и се отказах.Мин.лято не си и помислих да пътуваме.Това лято си казах:със сигурност.Да,ама не.За следващото не смея и да мечтая.Worried

# 8 977
  • При семейството си
ЛемонДеси, аз много добре знам какво ще каже Елпис за хоум офиса..Ще каже, че е много лесно да се иска налагане на строги мерки..И то точно от някой, който си гледа кефа, работи само по 6ч и то от вкъщи, без маска, пие си кафетата,  обикаля си по разходки навън, пак без маска, обикаля си по планини и плажове, пак без маска..В същото време, други хора са длъжни по 8-10ч. да работят присъствено с маски..И аз съм нон стоп с маска, когато съм офиса, магазина, банката или където и да е на закрито, а зимата и на открито дори съм маска...Като че ли тези строги мерки, искам да ги наложат заради мен самата..Лично на мен и с мерки и без мерки ми е горе долу еднакво безопасно, и ако бях някой непукист, въобще нямаше и да коментирам мерките...Ами близки,приятели и роднини, имам и 2 баби, ами останалите хора..Аме не, не ми е все едно какво ще се случи с тях, и не само с тях, а с който и да е друг човек..Така че кой каквото иска да мисли и търси, в един момент ще го намери.Simple Smile

Сладурана. Да са ти живи и здрави бабите.

Едит: Новите данни излязоха:
https://coronavirus.bg/

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 00:29 от Elpis

# 8 978
48 починали виждам в статистиката сега - не можем да се оправдавам , че е след уикенд и са събрани от няколко дни. Но кой ли го интересува точно това, важното е да щракаме с пръсти и да бъдем щрауси.

# 8 979
  • Там,където се събуждам щастлива.
Много хора с добро образование бягат от големите градове, защото искат големи къщи, които да могат да платят, а това няма как да стане в Амстердам , примерно. Протестират в Амстердам, защото там им е разрешен терен. Подкукоросва ги един без работа, чийто баща (и той) беше подсъдим, заради някакви далавери. Познавам възхищаваща се от него и ходеща в Амстердам. От години не работи, а живее на социална помощ. Даже и доброволческа работа не прави. По цял ден е във Фейса и пуска видеа и призиви. Намира го за мисия в живота си, защото друго няма. И много са точно такива.

Фокусът на планове и мерки е съсредоточен върху хоспитализации и починали. Преди при 2500 подскачаха, че са много, но сега се вижда нормалност в болничните заведения и не ги отбелязват, като стряскащи цифри. Ще видим как ще са нещата след 3 седмици.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 00:55 от Kalinka

# 8 980
geizer, кои родители да се вдигнат на протест?
Тези, които са същите, за които каквито и да е мерки са терор?
То стана ясно, че общо взето списващите в темата си живеем в някаква друга галактика, навън е пълно с хора, на които просто не им пука и не малка част са родители, които искат ПО на всяка цена.

Е точно те ще се вдигнат срещу ДО. Нали иначе ще трябва да си гледат децата в къщи, че и да помагат с уроците. Аууу.
Аууу, пожелавам ти да изплащаш ипотека, три потребителски кредита, да си с двама ученика вкъщи, да стоиш неплатен една година и накрая да останеш без работа.
Че и гладен се не стои, нито болен, нито гладен.
На чужд гръб и сто тояги са малко.
Ще си стоя вкъщи, ако ми плащат. Не ми пречи да помагам на децата си, това ми е и работата, ама да ми иронизира някой така… най-много да му пожелая да бъде известно време на същия хал - боб и леща.
Не сме хора. Идиоти сме.

Ако прочетеш по внимателно дискусията, ще видиш че визирам родителите които не спазват и протестираха срещу спазването на мерки. Протестираха срещу маските, срещу тестването, и т. н.
Не знам ти от кои си. Ама ДО ще има точно заради неспазване на мерките. И същите тези неспазващи, ще са първа кипра на протестите и срещу ДО.
Пък ти ми пожелавай каквото си искаш.

# 8 981
Лимон Деси, би ли дала линк към интервюто с Тео. Може и на лични.

Редактирам - заблудих се, че  от май 2020, от вчера е... ами ясно
е, че  определя броя на пострадалите като смешно малък, което прави много грозно впечатление.
Всъщност като го слушам, все едно чета jasmin tea.

https://www.youtube.com/watch?v=10T0oyi0Q-s
Няколко интервюта четох по темата, слезе от пиедестала този човек за мен. Не е дори само до емпатия. Въпрос на мислене, аналитично и критично, каквито се очакват в изобилие при хора като него. С дълбок респект към това, което прави за децата, но за мен вече не е нищо особено. Нежбичайните ситуации осветяват много скрити качества у хората или тяхната липса.

# 8 982
Просто много хора се изплюха на биографията си като взеха да ръсят мъдрости в области в които си мислят, че им е ясно и работата е фасулска .... но както навсякъде в живота нещата са по-сложни отколкото изглеждат на пръв поглед. Иначе казано вече всички освен от политика и футбол разбират и от пандемии.

# 8 983
Само при мен ли Вайбър не е това, което беше? Преди имаше бутони, с които можех да си извикам статистика, сега трябва да чакам да публикуват информацията. Виждам само бройката новозаразени. А тя не е расте. 1600 е добро число. Преди дни беше 1800. Мислех си, че ще минем 2000, но не. Това дава надежда не мислите ли?

# 8 984
  • София
Всички деца харесват ДО, защото не трябва да стават рано, не трябва да се обличат, не трябва да бързат за училище и най- важното НЕ УЧАТ.
Забелязах, че “големите” са така. “Малките” точно обратното, искат присъствено.
Хайде пак с обобщенията. Големите също искат да ходят на училище, па макар и да стават рано.
Макар и тийнеиджъри , те също са деца и имат нужда да са със свойте другари.

Общи условия

Активация на акаунт