COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 219
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 000
Еми тогава за форумската статистика, около мен гърмят като зайци. И?

# 9 001
И кажи кои гърмят? Ваксинирани, неваксинирани, преболедували, пазещи се, непукисти? И как го карат?

# 9 002
Просто много хора се изплюха на биографията си като взеха да ръсят мъдрости в области в които си мислят, че им е ясно и работата е фасулска .... но както навсякъде в живота нещата са по-сложни отколкото изглеждат на пръв поглед. Иначе казано вече всички освен от политика и футбол разбират и от пандемии.
Тези хора така и не разбраха, че това не е просто научна дискусия. И че всичко което казват носи след себе си някакви последици.
Не може просто да ги наръсят, а после ни лук яли ни лук мирисали. Без капка морална отговорност.

# 9 003
  • София
1800 днес на фона на 1900 вчера. Мисля, че ще стане това, което прогнозираха много специалисти - няма да имаме голяма вълна и дълго ще стоим в платото. Дано са прави, но за момента така изглежда.
1601 са днес, не 1800, но това няма кой знае какво значение. Стоенето дълго във високо плато, с хоспитализиране по над 100души на ден, е не по-малко пагубно от рязката вълна с пик

# 9 004
"Намесата на политиката е очевидна. Тя вреди. Работата на експертите е да казваме какво трябва да се направи, а дали то ще се е решение на политиците", категоричен бе главният държавен здравен инспектор.

И още -  "Каквото си надробим, това ще сърбаме"

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/dots-kunchev-pri-nad-300-zarazeni … a-tsyalata-strana

Непонятен ми е този метод за вземане на мерки, при определено число заразени да се налагат, без да се отчита стъпката на нарастване, заразността на вируса и т.н. При 99 болни, няма мерки, защото е под 100.

# 9 005
Не забравяй преболедувалите. Някъде четох, че хората с антитела в България са може би 70%. Това са все добри новини.

70% са на куково лято. Ей ти ги "добрите новини":

Брой починали през последните 7 дни, данни от worldometer. Наредили сме се барабар Петко с мъжете до държави с 10 пъти повече население:

1. Русия - 5514
2. Испания - 807
3. UK - 743
4. Франция - 689
5. Италия - 335
6. Гърция - 214
7. България - 202
........
10. Германия - 144
........
36. Швеция - 3

Починали на 1 млн. население през последните 7 дни

1. Северна Македония - 80
2. Черна Гора - 60
3. Русия - 38
4. България - 29
5. Гърция - 21
......
21. Германия - 2
......
39. Швеция -0,3

# 9 006
  • София
1800 днес на фона на 1900 вчера. Мисля, че ще стане това, което прогнозираха много специалисти - няма да имаме голяма вълна и дълго ще стоим в платото. Дано са прави, но за момента така изглежда.
1601 са днес, не 1800, но това няма кой знае какво значение. Стоенето дълго във високо плато, с хоспитализиране по над 100души на ден, е не по-малко пагубно от рязката вълна с пик

Почти всички експерти, които се изказват, говорят основно за ваксините и техния ефект, но няма такъв страх от предстоящата вълна. Явно няма да е толкова зле, колкото миналата година. Така че това е много добра новина, независимо от част от форумското мнение, което очаква апокалипсиса. За момента вирусът отслабва - много заразен, но не толкова смъртоносен и ако се задържи така ще се превърне в една обикновена настинка.

# 9 007
  • София
https://nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1 … D0%B8%D1%86%D0%B8

Засега няма свръхсмъртност /като март 2021 и ноември 2020/

# 9 008

Рано е да се каже има или няма - данните са до 32 седмица, сега сме 34 седмица.

# 9 009
  • Насред хаоса
И кажи кои гърмят? Ваксинирани, неваксинирани, преболедували, пазещи се, непукисти? И как го карат?
Около мен засега има само една, която го кара, споменах за нея назад. Не знае откъде се е заразила, не е ваксинирана и се оплаква от нос като чешма, температура и лека кашлица.
Само тук в квартала сме 5 входа народ, всеки с различна месторабота и контакти. Един заразен няма.

# 9 010
За момента вирусът отслабва - много заразен, но не толкова смъртоносен и ако се задържи така ще се превърне в една обикновена настинка.
И аз мисля, че натам клонят нещата. Незнам новините ли са добри или просто аз съм в настроение, но мисля, че работата върви на добре 🍀

# 9 011
Къде се вижда статистиката, за починали по възрасти и ден за БГ?
Няма официална такава. Разни ентусиасти събират данните ден за ден и сами правят таблици за дълги периоди.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 09:48 от TafTaf

# 9 012
Силно се надявам да е прав Кунчев.
Лекарите, които дават често по тв, от Ковид отделения, не са такива оптимисти.
Аз отдавна не гледам брой заразени, а брой хоспитализирани. Около мен никой, ама никой от поне 15 познати заразени последните седмици, не е правил пср.

Не е точно така, онзи ден пуснах материал от Бургас, д-р Миразчийски от ковид отделението в МБАЛ Бургас каза, че няма покачване на хоспитализираните от известно време, а тези, които сега са в болница там са само 20 % от предишния брой при вълната през март.
Ето: https://bnr.bg/burgas/post/101516556/d-r-boiko-mirazchiiski-tazi … ba-ot-predishnata

Аз пък друго се питам: защо в статистиката за брой хоспитализирани не дават информация кои от тях са деца и колко от децата са в интензивни отделения? Щом ни плашат с висока детска заболеваемост би трябвало да дадат реални данни, а не само да вдигат напрежението от екрана и то точно преди началото на учебната година.

# 9 013
  • София
В Израел "занулява" отчитането на ваксинитените
вече отчитат % само на ваксинираните с три дози, т.е само те се считат за ваксинирани.
"...Бустерната трета доза ваксина вече е достъпна за всички лица над 30 години, съобщи здравното министерство във вторник. В понеделник Израел регистрира почти 10 000 нови случая, което е вторият най-голям брой от 18 януари. Властите се надяват, че третата доза ще помогне да се спре новата вълна от инфекции..."
Досега около 1,57 милиона израелци са получили бустерна трета доза, включително 16% от тези на възраст от 40 до 49 години, 40% 50-59, 61% 60-69, 77% 70-79, 72% 80-89 и 67% над 90.
„Ние сме сигурни, че има достатъчно ваксини за всички“, написа здравният министър Ницан Хоровиц в Twitter. „Кампанията за ваксинация работи ефективно и бързо. Бягай да се ваксинираш. "
 " ...Тази седмица тежките случаи са по-малко и са между 680 и 690..."
"...Около 6,63% от изследваните в понеделник са дали положителен резултат, което е рекорд в четвъртата вълна..."

https://www.jpost.com/health-science/covid-israel-registers-almo … ts-plateau-677568

# 9 014
  • София
Разбира се, че не можем да говорим за 70% преболедували у нас, нито за 70% ваксинирани+преболедували. Нищо, че на всеки познатите му са с ковид, ама без тест, щото имали само хрема
Скрит текст:
Извините, Миа Рулана Alexandria ли е? Че вече с тая смяна на никове се пообърках....

Общи условия

Активация на акаунт