COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 919
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 180
  • Overijse, Belgie
От другата седмица в Белгия отново ще тестват на 1-ви и 7-ми ден контактните, дори и ваксинирани (аз не знаех,че са спрели да тестват 🙄).
В статията (на френски) се споменава, че досега засеченият пробив в Белгия на ваксините е 0,2%.
https://www.rtbf.be/info/societe/detail_covid19-jusqu-a-quel-poi … ccine?id=10830442
Аз очаквам доста нови случаи до 10/9 след като летовниците се приберат. После дано се стабилизират нещата като тръгнат децата на училище. Тук най-големият фактор са пътуванията.

# 9 181
От другата седмица в Белгия отново ще тестват на 1-ви и 7-ми ден контактните, дори и ваксинирани (аз не знаех,че са спрели да тестват 🙄).
В статията (на френски) се споменава, че досега засеченият пробив в Белгия на ваксините е 0,2%.
https://www.rtbf.be/info/societe/detail_covid19-jusqu-a-quel-poi … ccine?id=10830442
Аз очаквам доста нови случаи до 10/9 след като летовниците се приберат. После дано се стабилизират нещата като тръгнат децата на училище. Тук най-големият фактор са пътуванията.
И като ви се върнат и нашите "белгийци"...

# 9 182
  • София
Само преди ден, самият Кунчев обяви, че 93.8% от заразените са неваксинирани.
Активните случаи в момента са грубо 25000, от тях 6.2% са ваксинирани, тоест 1550 човека.
"Направеният анализ на хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция в национален мащаб показва, че от новите случаи имунизираните са 14-15%, в интензивни отделения са 5% от хората с ваксина, а при смъртните случаи 3% са на ваксинирани. "
Хоспитализирани към момента са 2985, от които 15 % ваксинирани, тоест 448.
В интензивно отделение ... както се е изказсл, ако е точен цитата, излиза, че 5% от 1550, което ще рече 78 човека с ваксина, но не съм сигурна, че точно това е искал да каже.

В интензивни отделения не са 1550 човека, а 262.

5% от 262 са 13 души ваксинирани в интензивни отделения.

15% от хоспитализраните близо 3000 души са ваксинирани или това са 450 души.

Също е важно да се уточнява от Кунчев, дали тези хоспитализарани ваксинирани са напълно или полуваксинирани. В Швеция за пробивна инфекция се смята инфекция две седмици след втората доза. Разбира се, водят и статистика за заразени и хоспитализирани само след една доза, но те не се считат за пробивни инфекции.
Цитираните 15% не са от хоспитализираните, а от новите случаи. Глупавото е, че не публикуват никакви данни.
Абе, хора, четете!
"Направеният анализ на хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция в национален мащаб показва, че от новите случаи имунизираните са 14-15%," ..., тоест от новите хоспитализирани, а не от новите случаи.
От новите случаи заразени, ваксинирани са 1550 човека, това са 6.2% пак по данни на Кунчев само ден по-рано, Pure. А в интензивните отделения са 5% от хората с ваксина, а не 5% от хората в интензивните са с ваксина. Схващате ли разликата?

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 21:09 от Слънчевата

# 9 183
Кантарджиев какви ги приказва за имунитет с години, като Радка Аргирова и Кунчев съобщават за имунитет за шест до осем месеца след втората доза? На кого да вярваме и защо се учудват, че има скептици за ваксините, като те не са на едно мнение. Като прибавим и Мангъров и Чорбанов и чорбата става все по-мътна и гъста.....

# 9 184
  • Overijse, Belgie
И като ви се върнат и нашите "белгийци"...
А, те пък бледоликите като спазват правилата... 🤣
Навсякъде им писна на хората. Но като почне училище и почва якото бачкане и няма много много събирания.

# 9 185
# 9 186
  • При семейството си
Проучвания за желанието за ваксини или липсата на такова:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9893465/Americans-PhDs- … -study-finds.html
И това е едно проучване, нямащо особена стойност. Провели го онлайн - оттук нататък е ясно как участвалият контингент е много далеч от представителна извадка на населението.
О, хич не претендирам да има представителност. Обаче ако сочеше друго, няма и дума, че щеше да бъде представително.

Статистиката за лонг Ковид също се основава основно на подадени онлайн сигнали - за симптоми и тяхната продължителност.

# 9 187
  • София
Наистина жалко, че не публикуват точни данни, а само на Кунчев подмятанията.
Направеният анализ на хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция в национален мащаб показва, че от новите случаи имунизираните са 14-15%, в интензивни отделения са 5 на сто от хората с ваксина, а при смъртните случаи 3% са на ваксинирани.   от ТУК
131 са починалите от Covid-19 през седмицата 17-23 август, заяви доц. Ангел Кунчев: "От тях 123 или 93,9% са неваксинирани. Ваксинирани с една доза са 5 или 3,10%, ваксинирани с две дози са трима или 2,8%" от ТУК
За изтеклата седмица 93,8 % от всичките нови случаи са неимунизирани. от ТУК

# 9 188
  • София
Според Кантарджиев имало доказателства, че ваксинираните били защитени години - https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Prof-Kantardzhiev-Lekarit … aprav_757992.html
Много съм скептична към такова твърдение, някой попадал ли е на такива актуални проучвания?

П.П. Тези с една доза, за мен не са ваксинирани.
Според Кантарджиев - преболедувалите са до живот защитени, ваксинираните - с години, нищо че самите производители не потвърждават това. Изобщо, тоя човек пренаписа историята на вируса... Да не би да се готви за пост в идното правителство?

# 9 189
Кантарджиев какви ги приказва за имунитет с години, като Радка Аргирова и Кунчев съобщават за имунитет за шест до осем месеца след втората доза? На кого да вярваме и защо се учудват, че има скептици за ваксините, като те не са на едно мнение. Като прибавим и Мангъров и Чорбанов и чорбата става все по-мътна и гъста.....

Всичките са едни лаладжии, грам не им вярвам на приказките. Дървени философи до един.

Е, шведският Тегнел нещо като не знае, си казва, че не знае и не се прави на всезнайко, въпреки че има къде-къде по-голям опит на място с ебола в Заир. В Лаос също е бил 3 години, за да създаде програми за ваксинация, ама такива изхвърленици като нашите родни "капацитети" не си позволява.

# 9 190
Излезе новото румънско зониране, така че приключихме с реципрочните мерки.

България е в оранжева зона с индекс 1.9.
При влизане в Румъния - 14 дневна карантина ако не се представи сертификат за ваксинация или отрицателен PCR тест (72ч).
До 23:59 ч на 28.08 влизането в Румъния е свободно двупосочно - без сертификат и без тест.
Новите изисквания влизат от 00:00 на 29.08.

# 9 191
  • София
Нашият по-добре знае. Само че не му вярвам.

# 9 192
  • В заешката дупка
И на мен това ми беше направило впечатление отдавна, даже бях писала. Заради его ли, какво ли, но специалистите (уж) в България все държат мнение да имат. И при нас също няма проблем да се каже, “не знаем”, или “меожем само да предполагаме” , “не сме сигурни”, “правят се още проучвания” и т.н.

# 9 193
  • Там,където се събуждам щастлива.
И на мен това ми беше направило впечатление отдавна, даже бях писала. Заради его ли, какво ли, но специалистите (уж) в България все държат мнение да имат. И при нас също няма проблем да се каже, “не знаем”, или “меожем само да предполагаме” , “не сме сигурни”, “правят се още проучвания” и т.н.

Нещо нашенско е +наследство от миналото според мен. По принцип не съм човек с голямо его, но с много падане и ставане се научих тук да си признавам, че не знам или съм сгрешила. По мое време в училище беше направо скандално да грешиш. Набиваше ти се канчето.
Затова и нашите не ги отразявам. Те не правят собствени изследвания по материята, а каквото чуят и интерпретират по свой тертип.

Вече и в моя кръг имам хора, които доказано го карат втори път.

# 9 194
Стинг за ваксините:

"На въпроса на журналист дали Стинг се е ваксинирал, той отговаря така:
„Нямах никакво съмнение. Достатъчно съм възрастен, за да си спомням полиомиелита – децата на моята улица, които бяха осакатени от болест, изчезнала много бързо заради ваксините. Аз подкрепям ваксините и отказвам да имам нещо общо с хората, които се съмняват в тяхната ефективност“.

„Всеки има право на мнение – казва дипломатично Стинг. – Но мисля, че е много опасно да казваш на хората: „Не вярвайте на ваксините“. Откъде идва това? Не съм сигурен, че има научни доказателства в подкрепа на това мнение.“

Общи условия

Активация на акаунт