COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 285
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 165
Цитат
За останалите деца при тази всенародна веселба няма смисъл да ограничаваме .
Как ли пък не ще седят ДО, а зимните курорти ще се пръскат по шевовете от всякаква международна сволач
Има смисъл от ограниченията,но и за заведения,курорти,молове и хипермаркети.Иначе да,само за учениците  е тъпо.Още повече,че тетсването им е само пожелателно.Виждаме,че в световен мащаб случаите на заразени деца се вдигат.Ако всичко остане както е сега,децата ще бъдат жертви на вируса.

# 9 166
От голямото умуване за училищата са приели страшни мерки-с маски , разделение в коридорите,и различен начален час на учебните часове..,А, и тестове,неуточнени какви ,ако родителите желаят...Мерки ли са това?Ама те са същите 240. ,какво да очакваме...

# 9 167
  • София
Нашите възрастни се ваксинираха по-късно от израелските и все още не се нуждаят от трета доза, така че не са опрели до ваксинирания си внук. Тяхната ваксина все още е достатъчна.
На теория може би е така , но на практика ваксината може да не е ефективна много по-рано.
С мъжа ми сме пример за това- аз съм с втора доза на Пфайзер от юни, а той е с втора доза на смесена ваксина Астра - Пфайзер от май месец. И двамата сме с пробив,тоест заразени с ковид.
На средна възраст сме.

Караме го леко, но със загуба на вкус и обоняние.
Е, да.
 Нали на предишната (?) страница, писах, че е по-вероятно ваксинираните да го карат по-леко (от тел съм и цитирам по памет). Ясно е, че това е за времето, през което ваксините действат.

# 9 168
Разбрах, че предават и разнасят.
Интересува ме вирусният товар на ваксинирани и неваксинирани.
Ще си потърся, мерси.
Да, за този въпрос ( включително вирусният товар) беше ставало дума, мисля, че Ли Лу го беше по-подробно кометирала * мен тогава ме интересуваше друг конкретен аспект , с посочен от нея линк.
"Инфекцията протича много по -леко при ваксинирани хора, благодарение на силната реакция на имунната система. Следователно може да се обясни, че бързите тестове понякога се провалят, тъй като вирусният товар е по-малък, отколкото при неваксинирани хора. Тогава може да се предположи, че такива случаи ще бъдат по -малко заразни."
Скрит текст:
Цитат
Ansteckungen verlaufen bei Geimpften dank einer robusten Reaktion des Immunsystems sehr viel milder. Deshalb ist es durchaus erklärbar, dass Schnelltests dann bisweilen versagen, da die Viruslast niedriger ausfällt als bei Nichtgeimpften. Man darf allerdings davon ausgehen, dass solche Fälle dann weniger ansteckend sind.

# 9 169
  • Шотландия
Проучвания за желанието за ваксини или липсата на такова:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9893465/Americans-PhDs- … -study-finds.html
И това е едно проучване, нямащо особена стойност. Провели го онлайн - оттук нататък е ясно как участвалият контингент е много далеч от представителна извадка на населението.

# 9 170
Доколкото разбирам от последните постове - ваксината помага само на ваксинирания. Защо тогава се стремят всячески да я направят задължителна, а не оставят избора (и отговорността) на отделния човек?

Защото % неваксинирани, които се нуждаят от болнично лечение е голям и когато ти попаднеш в катастрофа и имаш нужда от помощ, няма да има кой да ти я даде навреме. Независимо с какви лозунги си излизал.

Честно...Трудно ли е за разбиране или се правите? Моите ученици на 14 повече разсъждават по този въпрос.

Ааа може, може. Слагат лимит на Ковид леглата и ако има места ще ги лекуват, а ако няма да се спасяват.
Останалите имат пълно право да се лекуват от другите си заболявания.

# 9 171
  • София
Само преди ден, самият Кунчев обяви, че 93.8% от заразените са неваксинирани.
Активните случаи в момента са грубо 25000, от тях 6.2% са ваксинирани, тоест 1550 човека.
"Направеният анализ на хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция в национален мащаб показва, че от новите случаи имунизираните са 14-15%, в интензивни отделения са 5% от хората с ваксина, а при смъртните случаи 3% са на ваксинирани. "
Хоспитализирани към момента са 2985, от които 15 % ваксинирани, тоест 448.
В интензивно отделение ... както се е изказсл, ако е точен цитата, излиза, че 5% от 1550, което ще рече 78 човека с ваксина, но не съм сигурна, че точно това е искал да каже.

# 9 172
Доколкото разбирам от последните постове - ваксината помага само на ваксинирания. Защо тогава се стремят всячески да я направят задължителна, а не оставят избора (и отговорността) на отделния човек?

Защото % неваксинирани, които се нуждаят от болнично лечение е голям и когато ти попаднеш в катастрофа и имаш нужда от помощ, няма да има кой да ти я даде навреме. Независимо с какви лозунги си излизал.

Честно...Трудно ли е за разбиране или се правите? Моите ученици на 14 повече разсъждават по този въпрос.

Ааа може, може. Слагат лимит на Ковид леглата и ако има места ще ги лекуват, а ако няма да се спасяват.
Останалите имат пълно право да се лекуват от другите си заболявания.

Доста по-просто е (на теория): Правят се временни инфекциозни болници (с персонал - военни медици) и не се мешат КОВИД и други пациенти. Само че отдавна нямаме мобилизационен потенциал. Нито лекари, нито материално обезпечение.

# 9 173
  • Насред хаоса
Проучвания за желанието за ваксини или липсата на такова:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9893465/Americans-PhDs- … -study-finds.html
И това е едно проучване, нямащо особена стойност. Провели го онлайн - оттук нататък е ясно как участвалият контингент е много далеч от представителна извадка на населението.
О, хич не претендирам да има представителност. Обаче ако сочеше друго, няма и дума, че щеше да бъде представително.

# 9 174
Активните случаи в момента са грубо 25000, от тях 6.2% са ваксинирани, тоест 1550 човека.
"Направеният анализ на хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция в национален мащаб показва, че от новите случаи имунизираните са 14-15%, в интензивни отделения са 5% от хората с ваксина, а при смъртните случаи 3% са на ваксинирани. "
В интензивно отделение ... както се е изказсл, ако е точен цитата, излиза, че 5% от 1550, което ще рече 78 човека с ваксина, но не съм сигурна, че точно това е искал да каже.

В интензивни отделения не са 1550 човека, а 262.

5% от 262 са 13 души ваксинирани в интензивни отделения.

15% от хоспитализраните близо 3000 души са ваксинирани или това са 450 души.

Също е важно да се уточнява от Кунчев, дали тези хоспитализарани ваксинирани са напълно или полуваксинирани. В Швеция за пробивна инфекция се смята инфекция две седмици след втората доза. Разбира се, водят и статистика за заразени и хоспитализирани само след една доза, но те не се считат за пробивни инфекции.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 20:27 от Анонимен

# 9 175
Уточни Кунчев, че голяма част са с 1 доза. Но трябва да събираш инфо от къде ли не.

Това е по-интересно:
В Лице в Лице, Т. Кантарджиев тази вечер каза, че е установено, че преболедувалите, които не са били на тежка терапия с кортикостероиди, имали доживотен имунитет, било доказано чрез биопсия на лимфни възли и костен мозък.  Около 14-та мин.
https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/kakvo-pitat-na … na-vaksinite.html

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 20:58 от Фрау Клау

# 9 176
  • София
Според Кантарджиев имало доказателства, че ваксинираните били защитени години - https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Prof-Kantardzhiev-Lekarit … aprav_757992.html
Много съм скептична към такова твърдение, някой попадал ли е на такива актуални проучвания?

П.П. Тези с една доза, за мен не са ваксинирани.

# 9 177
Уточни Кунчев, че голяма част са с 1 доза. Но трябва да събираш инфо от къде ли не.

Благодаря, това е важно уточнение!

Ето тук как ги съобщават:

Данните са за Стокхолм, за получилите интензивно лечение през последния месец: Около 75% са напълно неваксинирани, за 5% не сме сигурни във ваксинационния им статус, защото нямат шведски социално-осигурителен номер. Други 10% са получили една доза, но не са напълно ваксинирани. 10% са напълно ваксинирани.

# 9 178

В интензивни отделения не са 1550 човека, а 262.

5% от 262 са 13 души ваксинирани в интензивни отделения.

15% от хоспитализраните близо 3000 души са ваксинирани или това са 450 души.

Също е важно да се уточнява от Кунчев, дали тези хоспитализарани ваксинирани са напълно или полуваксинирани. В Швеция за пробивна инфекция се смята инфекция две седмици след втората доза. Разбира се, водят и статистика за заразени и хоспитализирани само след една доза, но те не се считат за пробивни инфекции.
Цитираните 15% не са от хоспитализираните, а от новите случаи. Глупавото е, че не публикуват никакви данни.

# 9 179

Това е по-интересно:
В Лице в Лице, Т. Кантарджиев тази вечер каза, че е установено, че преболедувалите, които не са били на тежка терапия с кортикостероиди, имали доживотен имунитет, било доказано чрез биопсия на лимфни възли и костен мозък.  Около 14-та мин.
https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/kakvo-pitat-na … na-vaksinite.html
Не се отваря

Общи условия

Активация на акаунт