COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 878
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 895
Кой да го плати?
Вчера докато коментирахте мутафчиев и затварянето на местата, които са рискови много ми досмеша. Най-рискови са лечебните заведения всъщност. Те са по-рискови от училища и кръчми взети заедно Simple Smile мерки там? По-запознат да каже...
Докато нямаше ваксини нали поне антигенни се правеха. Иначе е ясно, че лечебните заведения са най-рискови. Но дори и елементарни организационни мерки не се взимат, нищо, че не струват пари. Например, мой близък го оперираха февруари, чаках с него да го приемат. Естествено всички за прием бяха викнати в 8.00 и в една тясна чакалня имаше сигурно общо 50-60 души ( за прием и придружители) , съответно отвисяхме до обяд. Защо е толкова трудно да се дадат стъпаловидни часове?

# 11 896
  • София
Министър Денков е бил гост в БНТ. Ако някой е гледал, моля да резюмира!
Искам и да попитам нещо, защото не се справих с търсенето.
Към 15 септември 2020 какви са били данните за хоспитализираните?

# 11 897
  • При семейството си
Новите данни не ми харесват. Хоспитализирани и интубирани катерят здраво.
Има нещо много сбъркано и объркано у нас.
ОПЛ не си познават пациентите (рискови ли са, не са ли, какви други медикаменти приемат), изписват се лекарства на килограм,  сменят се, редуват се антибиотици на килограм, една част от заразилите се си самоназначават един куп изследвания, на друга ОПЛ даже не им пускат ПКК. Не знаеш за какво да следиш, кое е нормално за вируса, кое е влошаване.
В болници продължават да се приемат И хора, които не се нуждаят от кислород, венозни вливания, не са рискови, за сметка на други и понижаване качеството на болничното лечение. Никой и в болниците не знае, къде отчели, къде не придружаващи състояния, прием на други медикаменти, нямаме здравни досиета.
С месеци наред, след спад и плато, поддържахме пак сравнително високи и постоянни бройки хоспитализирани, интензивни и починали.

# 11 898
  • София
На 9.09-20 са били 163 нови случая, 746 хоспитализирани, 63 в интензивното.
За това говоря от дни тук на оптимистите за ПО. Т.е. аз искам ПО сигурно повече от всички, но ако сме реалисти то ще се случи ама не точно сега.

# 11 899
Лейка, на мен различни специалисти, не инфекционисти, а например ревматолог, очен, ми обясняват обстойно как ковид е лъжа и са без маска. По самото ми заболяване ми говорят отгоре отгоре . Обсъждано е многократно. В темата имаше някой, вкаран за частен преглед в ковид зоната, без да е с ковид.

# 11 900
  • При семейството си
За това говоря от дни тук на оптимистите за ПО. Т.е. аз искам ПО сигурно повече от всички, но ако сме реалисти то ще се случи ама не точно сега.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/18216-sa-obsho-p … luchai-na-korona/

# 11 901
  • София
Пациенти с COVID-19 в болници от май 2020г. досега:
Скрит текст:
от ТУК

# 11 902
  • София

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/18216-sa-obsho-p … luchai-na-korona/

"Общо 18216 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас. 4423 от тях са активни. 13057 са излекуваните лица, 127 от които са регистрирани за последните 24 часа.
Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 734. От тях 46 се намират в интензивни структури.
"

Сега сме по 10 на миналия септември. В момента сме нещо средно между ноември и декември миналата година по брой случаи и хоспитализирани, но и тогава интензивните са били по-малко.

# 11 903
Областен град-кардиоложка,сестрата и рецепционистка без маска.Иначе дезинфекция след пациент...

# 11 904
Здравейте, има ли ваксинация по домовете за неподвижни хора? Може ли инфо ако сте чували, за София става въпрос?

# 11 905
  • София
Благодаря, Бояна!
Тази сутрин съм толкова песимистично настроена, а тези данни съвсем ме довършиха.
Тихо и кротко си изкарах лятото закътана на село. Но след дни се прибирам в София. И ще се сблъскам с реалността. Бая як сблъсък ще е, усещам.

На ето, и аз се интересувам. Търсих нещо подобно за дъщеря ми. Тя не е неподвижна, но е с метални увреждания и в болница могат да я ваксинират само след упояване... Вкъщи би могло да е по лесно. Не намерих.

# 11 906
  • София
Шест месеца след ваксинация антителата на имунизираните с "Пфайзер" израелци спада 10 пъти
https://trud.bg/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%88%D0%B5%D1%8 … %D0%B4%D0%B0-10-/

В Япония регистрираха трети смъртен случай след замърсената ваксина на Moderna
https://trud.bg/%D0%B2-%D1%8F%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1% … BD%D0%B0-moderna/

# 11 907
  • Overijse, Belgie
Да речем, че е така. И какво предлагаш? Някаква работна теза имаш ли или просто си циклиш като развалена грамофонна плоча?
Предлагам преболедувалите да имат права минимум колкото ваксинираните. Предлагам всеки, който има антитела т.е. е преболедувал да има тези права и да не важат само 6 месеца. В Гърция уволниха 7000 души медицински персонал без да се интересуват дали сред тях няма защитени, а при толкова заразен вирус е нормално много от лекарите да са преминали през вируса. В България на много места притискат лекари, учители, а и хора с други професии да се ваксинират независимо от това дали са преболедували. Това не е нормално.
Без да съм задълбавала, но ми се струва, че това с уволнението на 7000(!) медицински персонал е фейк нюз. Коя държава ще уволни толкова квалифициран персонал точно когато им трябва. 🤷

# 11 908
Нането, аз преди се интересувах и май е имало, но не се обаждах. Не вярвам обаче някой да тръгне да боцка болни на легло с флаконче. Просто отбиване на номер, сега пък съвсем.

Петрунов какво казва -интересно е, не знам пускали ли сте го.

"Ефектът на съществуващите сега ваксини по отношение на съществуващите варианти е много добър - не по-малко от 70% до 90% успеваемост и ефективност на ваксините, категоричен е акад. Петрунов..

10-12% е имунитетът след преболедуване. Иминунитетът, който създават ваксините е по-специфичен, антителата след ваксинация са много по-ефективни, много по-качествани, каза акад. Петрунов.

Имунологът обясни, че тъй като няма никаква връзка между грипната и коронавирусната епидемия, задължително трябва да си поставим противогрипна ваксина, както досега."
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/akad-petrunov-vaksinatsiyata-e-ot … Z3k7tea4o95temolg

# 11 909
  • София
Областен град-кардиоложка,сестрата и рецепционистка без маска.Иначе дезинфекция след пациент...
Мисля, че имаше заповед-служители, които работят с клиенти и са ваксинирани, могат да са без маски. Сега не знам медецинският персонал включва ли се….

Общи условия

Активация на акаунт