COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 666
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 030
  • в страната на чудесата
Скептична съм, че ще има дела. Вероятно тип медиация и обезщетения от фондове, които се пълнят с непублични средства. Колко дела за увреда от ваксини има в последните 5-6 години Диорела?

# 12 031
Ох, какви дела ви се привиждат?
Имам колеги, които не са ваксинирани и никой до момента не ги е задължил. Правят си тестове хората, работят си наравно с ваксинираните и толкоз.

# 12 032
А ако/като тестът излезе положителен?

# 12 033
Като ти прати Gesundheitsamt известие, че си в карантина, значи си в карантина. И като не си ваксиниран, няма заплата. За това става дума, а не за работещи неваксинирани.

# 12 034
Мхм, сигурна съм, че немските законотворци тотално не са премислили нещата, та ги чакат дела до дупка от диорелци.

Ако беше така, нямаше да има нито една осъдена в Страсбург държава. А диорелците са осъждали нееднократно бг държвни органи, та поназнайват някои неща в тази област.
Ако няма договорки със съдилищата в провинциите, както се случва у нас, бъди сигурна, че ще има дела.

Едит
Soft Click, аз уточних за какъв вид дела говоря - обезщетения за увреда от ваксина. Не измествай в друга посока.
Ясно ми е, че в тези държави се чувствате чужденци и се стараете да спазвате всички правила. Всички в темата са все експерти - лекари, научни работници, ама хайде, не се правете и на юристи.

# 12 035
Излизаш в карантина, а тези около теб се тестват, без непременно да излизат в карантина.

# 12 036
Карантират се и се лекуват ... или трябва нещо друго?

# 12 037
За болничния питах, за заплащането по-точно, не за лечението.

# 12 038
  • Далече
 Това означава, че напълно ваксинираните хора вероятно ще разпространяват вируса за по-малко време от неваксинираните хора.
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/variants/delta-variant.html
"Вероятно", колко вероятно никой не знае! Те по едно време от  CDC  мислеха, че ваксинираните не заразяват и не пренасят вируса. Общо взето CDC знае, че нищо не знае. Съвсем сериозно смятам ,че ако вземат и ги разпуснат САЩ ще се справи  по -бързо с пандемията.Те в началото не събираха данни и не тракваха ковид при ваксинирани хора, освен ако не е тежко протичане.Сега май го промениха,но не е ясно колко и какви данни събират.Май всеки щат си  има свои критерии.Та общо взето може да докажат с проучване точно каквото им отърва.

# 12 039
  • София
А ако ваксиниран се зарази и влезе в болница (рядко, но се случва), та на такъв в Германия ще им плаща ли заплата и болнични? И неваксинираните по-малко здравни осигуровки ще плащат, защото след като не получават обезщетение по време на карантината няма нужда да внасят в държавата

# 12 040
  • В офиса
Аз нещо не разбрах логиката на дойчовците. Гюнтер и Ибрахим са контактни на един болен (да приемем, че това е ваксинирания, но с проблема инфекция Ралф) Двамата излизат в карантина като контактни, но на Гюнтер се плаща, а на Ибрахим не? А ако Ибрахим се разболее и излезе в болничен, ще започне ли да му се плаща?

# 12 041
А ти удобно забравяш, че на базата на това проучване Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ. взимат решения какви препоръки да дадат. Или тези не ги броиш за нищо 😀?  Освен това вече обсъдихме, че човек е най-опасен през първите дни когато няма симптоми и безгрижно разнася заразата навсякъде. Една болна учителка за няколко дни ще зарази маса хора.

Нищо подобно не забравям. Това, че васкинираните заразяват и се заразяват би трябвало да е ясно на всеки вече. Не само в САЩ, в Исландия също мерките важат за всички без значение ваксиниран или неваксиниран. Писала съм го много пъти. Това обаче по никакъв начин не доказва твърдения, които ти си съчиняваш така фриволно, че даже и твърдиш, че CDC ги твърди, а именно че ваксинираните заразявали колкото неваксинираните.

И понеже ти така и не даде официално становище на CDC, аз ще го дам. Simple Smile

Цитат
Неваксинираните хора остават най -голямата грижа: Най -големият риск от предаване е сред неваксинираните хора, които са много по -склонни да се заразят и следователно предават вируса.  Напълно ваксинираните хора получават COVID-19 (известни като пробивни инфекции) по-рядко от неваксинираните хора.  Хората, заразени с варианта Delta, включително напълно ваксинирани хора със симптоматични пробивни инфекции, могат да предадат вируса на други. CDC продължава да оценява данните дали напълно ваксинираните хора с асимптоматични пробивни инфекции могат да предадат вируса.

Напълно ваксинирани хора с пробивни инфекции с вариант Delta могат да разпространят вируса на други.  Въпреки това изглежда, че ваксинираните хора разпространяват вируса за по-кратко време: При предишни варианти бяха открити по-ниски количества вирусен генетичен материал в проби, взети от напълно ваксинирани хора, които са имали пробивни инфекции, отколкото от неваксинирани хора с COVID-19.  За хора, заразени с варианта Delta, подобни количества вирусен генетичен материал са открити както сред неваксинирани, така и сред напълно ваксинирани хора.  Въпреки това, както и предишните варианти, количеството вирусен генетичен материал може да намалее по бързо при напълно ваксинирани хора в сравнение с неваксинирани хора.  Това означава, че напълно ваксинираните хора вероятно ще разпространяват вируса за по-малко време от неваксинираните хора.  

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/variants/delta-variant.html
Наистина ли написа това? Отговора на последното подчертано изречение е във втората част на поста, на който отговаряш. Да не говорим, че преди два часа го написах още по-подробно. Няма да го пиша за трети път. Просто го удебелявам.

# 12 042
  • Overijse, Belgie
Разработиха нов метод за установяване на COVID-19
Тайландски учени разработиха метод за откриване на новия коронавирус в човешката пот и тази седмица го изпробваха на практика, съобщи Ройтерс.

Пробата се взима под мишницата. Анализът се прави на място. Процесът отнема 15 минути.

Методът е с точност 95 процента, сравнима с PCR тест, показаха първите изпитания с 2200 души, увери Чадин Колсиинг от университета Чулалонгхорн в Банкок.

"Заразените с новия коронавирус хора секретират определени химични вещества. Това откритие ни позволи да регистрираме специфичните отделяни миризми, каза той".

Във Великобритания и САЩ също разработват методи за откриване на новия коронавирус в потта.

В Белгия имаше експеримент с кучета. Над 90% успеваемост.

# 12 043
По неприятното е, че ваксинираните вероятно дори не подозират, че са заразени, та си разпространяват "на воля".
И за да не е голословно, имам приятел, който се е оказал в тази ситуация, тествайки се по повод пътуване. Съвсем безсимптомно.

# 12 044
Виж, с последното съм абсолютно съгласна. Постоянно си се чудя сега 👀 И това изобщо не ми е ок.

Общи условия

Активация на акаунт