COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 733
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 105

Едит
И още нещо. Спрете да живеете в такъв страх, защото той изтощава организма. Ние сме се пазили, носим маски, мием си ръцете често, аз дори си нося сапунче в чантата и хирургичеки спирт. И какво от това? Пак не се опазихме.  А откакто има ковид, при цялото пазене и мерки, с ММ минахме и през още няколко тежки вирусни инфекции, дето не се беше случвало, особено на него. Няма опазване от вирус. Каквито и теории да развивате тук. По-добре си пазете нервите, защото ще ви трябват.
Единственият човек, когото познавам и е успял да се опази, без да боледува, но има антитела, е инфекционист от ковид отделение. Те знаят как да се опазят от инфекции, цял живот работят в заразна среда.

Аз и мъжът ми се опази ме, всичките ми колеги също. Нито ковид, нито друго вирусче хванахме, а сме напълно ваксинирани от по-малко от два месеца. Отдавам го на разликата в мерките, прилагането и контрола им.

# 12 106
Добре казано, аз също си го мислех: "Едни  мами организираха петиция срещу носенето на маски в училище. Предлагам:петиция и хирурзите да започнат да оперират без маски. Щот' да стоиш с маска е неприятно, ограничава личната свобода, а и нали не пазят...!"

# 12 107
Цитат
Скрит текст:
Извинявам се, но никой никого не принуждава да се ваксинира

Как да не принуждават? Не виждаш ли какво става в Гърция, Франция, Германия и на други места? Мислиш, че това ще ни подмине? Точно тези решения ме правят гневна. Тази попара на тотален контрол, ние българите, вече сме я сърбали. Не сме толкова наивни да не виждаме какво се случва в световен мащаб, под предлог здравето ни. Младите може и да са наивни, не зная.
Всява се повсеместен страх, хората са разединени, настръхнали, настроени един срещу друг. Разделяй и владей.

Едит[/spoiler]
И още нещо. Спрете да живеете в такъв страх, защото той изтощава организма. Ние сме се пазили, носим маски, мием си ръцете често, аз дори си нося сапунче в чантата и хирургичеки спирт. И какво от това? Пак не се опазихме.  А откакто има ковид, при цялото пазене и мерки, с ММ минахме и през още няколко тежки вирусни инфекции, дето не се беше случвало, особено на него. Няма опазване от вирус. Каквито и теории да развивате тук. По-добре си пазете нервите, защото ще ви трябват.
Единственият човек, когото познавам и е успял да се опази, без да боледува, но има антитела, е инфекционист от ковид отделение. Те знаят как да се опазят от инфекции, цял живот работят в заразна среда.
Не е вярно това твърдение.

# 12 108
Само че, който пусна данните за американския щат беше удобно забравил да спомене, че 95% от тези 30% са били с тежки придружаващи заболявания и сериозно компрометирана имунна система. Аз бях сложила след този пост скрийншот на същия официален доклад, от който беше дръпната половинчатата информация.
Но когато хора с тежки придружаващи заболявания почиват, заразени с Ковид, се обявяват за починали ОТ Ковид, нали? Двойният стандарт е неприятен начин да убедиш някого да се ваксинира.

# 12 109
  • Немция
На народа му се живее и не му пука здрав ли е, болен ли е. Ей го на, сега репортаж от Берковица - концерт на фолк на площада, народът се нагъчкал, залепени до огражданията пред сцената. Безумието е пълно. РЗИ направили проверка и ще съставят акт на кмета. Голям праз, бОли го кмета! После същите тези граждани ще реват за едно или друго, а кметът ще обяснява как няма пари.
Имам чувството, че върви идеята за доброволно заразяване.
От наши близки разбрах, че фестивал за народни танци в Златни пясъци все пак щял да се проведе, въпреки че уж забраниха фестивалите. Ще се състои под друго име.

Желаещи не липсват, 2 автобуса с деца и родители от града на моите близки са потеглили към мястото на събитието.
Thinking

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 10:04 от Бибит

# 12 110
  • В заешката дупка
Косвени ефекти от ковид. Увеличаване на случаите и приемите в детска и юношеска психиатрия в Исландия  от началото на пандемията.

Цитат
  Наблюдава се голямо увеличение на броя на спешните случаи и приема в отделението за детска и юношеска психиатрия на Ландспитали по време на епидемията от коронавирус и сега децата чакат два месеца по -дълго за услуги там, отколкото преди епидемията.  Случаите, свързани с хранителни разстройства, са се увеличили със 70%.
 Това се посочва в нов доклад, поръчан от министъра на здравеопазването, относно косвените ефекти на COVID-19 върху психичното здраве на децата и младите хора.  В него се казва, че подходът за максимална защита на децата от социалните ограничения е защитил психичното им здраве.

Това обаче изглежда не е било достатъчно, тъй като през първите месеци на годината броят на спешните случаи в BUGL се е увеличил с 34% спрямо предходната година и е имало 49% увеличение на приема в стационарни отделения.  Препратките за хранителни разстройства при деца са се увеличили със 70% между 2019 и 2020 г., а през октомври и ноември миналата година от BUGL са получени 27% повече случаи, отколкото през същите месеци предходната година.

https://www.ruv.is/frett/2021/09/09/lengri-bid-a-bugl-og-bornin-eru-veikari

# 12 111
И още нещо. Спрете да живеете в такъв страх, защото той изтощава организма.
Кои са тези, ваксинираните ли? Аз, като гледам, точно те не искат мерки, затова са се ваксинирали - да живеят нормално и да не се страхуват.

Единственият, който познавам с наистина панически страх, е човек, който живее вкъщи с двама неваксинирани, но от рисковите групи. За тях се тревожи, разбира се, но няма как ние да ги мислим и като цяло се дистанцирам, като започне да психясва и да ни мърмори. Никой вече не иска да се занимава с корона. Направихме достатъчно.

Тук наскоро започна да се появява вируложка, която иска да "пусне вече вируса за естествен имунитет", като станат 70% ваксинрани. Познайте кой е против?

ПП За боледували и ваксинрани при нас е така: казват, че това е защитата, която ще действа и при варианти с имун ескейп. На това ще разчитат всички. Иначе все още тест или антитела и ваксина са равноправни. Чеох за някакви аутсайдери, които не са го изкарали, но са си сложили една доза ваксина, за да ходят по заведенията само с антитела. Та и това може някой ден да спрат.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 10:26 от Анонимен

# 12 112
не разбра ли че тази бройка няма какво да я гледаш, защото не отразява реално  заразените и представлява само 1/4 от реалната бройка..
От написаното от теб излиза, че официално прекаралите до момента ковид малко над половин милион трябва да ги умножим по 4, т.е. реалният брой на преболедувалите до момента е 2 милиона.

# 12 113
Само че, който пусна данните за американския щат беше удобно забравил да спомене, че 95% от тези 30% са били с тежки придружаващи заболявания и сериозно компрометирана имунна система. Аз бях сложила след този пост скрийншот на същия официален доклад, от който беше дръпната половинчатата информация.
Но когато хора с тежки придружаващи заболявания почиват, заразени с Ковид, се обявяват за починали ОТ Ковид, нали? Двойният стандарт е неприятен начин да убедиш някого да се ваксинира.
Има хора, които умират въпреки ваксината. Особено такива с компрометирана имунна защита, дали заради възраст, медикаменти или специфично заболяване. Те са и от първите, на които предложиха 3та доза в някой държави.
Но въпреки това има и хора, които оживяват и ще оживеят точно благодарение на ваксината.
За съжаление ваксината не е панацея. Не дава 100% защита. Но тя е една допълнителна защита в помощ на организма.
За съжаление за момента не е открито изследване, което да показва кой е достатъчно защитен и кой не.
Само реала и статистиките дават отговор за ползата от ваксинацията.
Това е положението.

ПС. Тука една женичка на 90+ почина броени минути преди да се ваксинира. Представям си какъв вой щеше да настане, ако часът ѝ за ваксина беше само малко по-рано.
А сега казват само, че толкова ѝ е било писано да поживее.
Друга жена на 90+ се зарази и почина въпреки ваксината.

Дори и 90% от населението да се ваксинира, според мен трябва да продължим да спазваме маски и дистанция, тъй като немалка част от ваксинираните остават недостатъчно защитени поради възраст и заболявания.

# 12 114
  • София
А аз пък бих посъветвала антиваксърите да спрат да се страхуват от тромбози, миокардити, алергии, рак, безплодие,тежки метали, халумин, чипове, наночастици, бигфарма и рептили, валидност на сертификатите и обща вселенска несправедливост. Ваксинирайте се и си живейте живота. От толкава страх да не се минете ще се разболеете от нещо друго.

Да кажа само тихо, че в исторически план се вижда, че оцеляват адаптиращите се.

# 12 115
Имам следните размисли - вече на 2-а близки познати, които се ваксинираха, родителите (неваксинирани, поради здравословни причини), които не излизат никъде, се заразиха от децата си и постъпиха в болница.... Възможно ли е ваксинираните да са заплаха за близките си?

# 12 116
  • София
Естествено, че са по-опасни от неваксинираните, които са чисти и безопасни като планинска роса.

# 12 117
Възможно ли е ваксинираните да са заплаха за близките си?
Зависи дали имат други отклонения, но бих казала не по-малка от неваксинираните.

ПП Ако имаш предвид, че пръскат вирус, метални частици, отрова, че не са човеци, че са ГМО, нова раса, мутанти итн, гласовете от косомоса казаха, че на този въпрос отговорът трябва да е "не".

# 12 118
не разбра ли че тази бройка няма какво да я гледаш, защото не отразява реално  заразените и представлява само 1/4 от реалната бройка..
От написаното от теб излиза, че официално прекаралите до момента ковид малко над половин милион трябва да ги умножим по 4, т.е. реалният брой на преболедувалите до момента е 2 милиона.
Горе долу толкова 1.6-1.8млн.

# 12 119

Аз и мъжът ми се опази ме, всичките ми колеги също. Нито ковид, нито друго вирусче хванахме, а сме напълно ваксинирани от по-малко от два месеца. Отдавам го на разликата в мерките, прилагането и контрола им.
Точно това е! Мои приятели в чужбина всички се опазиха, а тези в България не успяха, въпреки че всички носеха маски.
Сега едното момиче от чужбина се разболя в България по време на ваканцията им.

Общи условия

Активация на акаунт