COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 411
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 210
В момента по тв Европа - д-р Бацелова.
Добавям - след малко по БНТ - Радка Аргирова.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 08:01 от Недоволна

# 12 211
  • София
Никой не е казал, че ваксините предпазват от заразяване. Ето, оттук идва цялата работа - хората очакват да предпазват и затова са разочаровани. Въпросът е какъв процент от ваксинираните се разболяват, влизат в болница или умират и да се сравни с неваксинираните и с общата популация на населението.

# 12 212
  • София
Никой не е казал, че ваксините предпазват от заразяване. Ето, оттук идва цялата работа - хората очакват да предпазват и затова са разочаровани. Въпросът е какъв процент от ваксинираните се разболяват, влизат в болница или умират и да се сравни с неваксинираните и с общата популация на населението.
Абе донякъде предпазват и от заразяване, доста повече от разболяване и най-вече от тежко протичане. А разочарование от ваксините не виждам лично аз, по-скоро вариации и нови легенди на антиваксърите. Сега част от тях вече се страхуват от вируса и са се маскирали до челото и викат, то ваксината не е гаранция. Ами, да, не е гаранция, но ако всички се ваксинират няма да гнием с години в тая история.

# 12 213
  • София
Проблемът с предпазването, по-скоро със степента на предпазването  е и поведенчески. Примерно, когато мен ме видят с маска (често се оказвам единственият човек в групичката или при разговор с някого) следва диалог от сорта - "Защо си с маска? - Защото. - Ваксинирана ли си? - Да, ваксинирана съм. - Тогава защо си с маска, махни я!"
Хората започват да приемат по подразбиране, че щом са ваксинирани, всичко е както преди и грам не са готови да спазват някакви мерки, особено при близка комуникация или в група. После защо се заразяват. Защо ли?

# 12 214
  • София
Проблемът с предпазването, по-скоро със степента на предпазването  е и поведенчески. Примерно, когато мен ме видят с маска (често се оказвам единственият човек в групичката или при разговор с някого) следва диалог от сорта - "Защо си с маска? - Защото. - Ваксинирана ли си? - Да, ваксинирана съм. - Тогава защо си с маска, махни я!"
Хората започват да приемат по подразбиране, че щом са ваксинирани, всичко е както преди и грам не са готови да спазват някакви мерки, особено при близка комуникация или в група. После защо се заразяват. Защо ли?
Заразяват се, защото другите не са ваксинирани. В комуникация в група ваксинирани не бих носила маска, ако не е задължително.

# 12 215
  • София
Още повече, че другите са неваксинирани най-често. В контролирана група пак бих се замислила, защото човек може да е преносител без да знае, а в неконтролирана група няма как да се знае кой кой е, примерно в ГТ, в магазина. При това говоря за възрастни хора. Децата не ги смятам изобщо в случая.

# 12 216
Въпросът е какъв процент от ваксинираните се разболяват, влизат в болница или умират…
Въпросът е дали под неваксинирани слагат и тези с по една и току- що получили втората си доза.

# 12 217
  • София
Въпросът е какъв процент от ваксинираните се разболяват, влизат в болница или умират…
Въпросът е дали под неваксинирани слагат и тези с по една и току- що получили втората си доза.
Сега има вълна и всеки тъкмо ваксиниран или недоваксиниран си се заразява на общо основание като пролетта. Трябваше лятото да се ваксинира народа, ама дано дочакаме такова лято, в което да им дойде акъла.

# 12 218
  • София
И защо си мислите, че всеки един човек МОЖЕ да се ваксинира? Не стига, че са абсолютно недоказани(както за сега, така и за във времето), но пък и никой не ще да поеме отговорност за последствията им?! Аз имам проблеми със сърцето, какво да си набия ваксината и да получа някой удар, само и само за да угодя на ваксинирате? Майка ми има артрит и образувание в рамото(следствие на противогрипна ваксина), сестра ми пък има човешки папилома вирус...
Нито едно от изброените не е противопоказание за ваксинация. Тук вина имат личните лекари, които също са неинформирани антиваксъри в общия случай. Именно хората със сърдечни проблеми са първите, които трябва да се ваксинират.
Имам няколко автоимунни, отделно алергии и съм ваксинирана. Близките ми с кардио проблеми се ваксинираха първи, именно защото са рискови. И да, може да има 1% с противопоказания за имунизация, ама не за 80%.

# 12 219
Добавям - след малко по БНТ - Радка Аргирова.
Радка Аргирова категорично каза в момента по БНТ1 - Имунитета при преболедувалите е много по-силен и по-траен от този при ваксинираните. Кратко, точно и ясно.
Аз затова си чакам истинската ваксина против коронавируса, тази на Санофи Пастьор. Убит, истински, цял вирус, организма създава цялостен и пълен имунитет срещу целия вирус, а не само срещу части от него. Все едно че си преболедувал. И имунитета при тази ваксина е по-траен и по-пълен отколкото имунитета при сегашните ГМО ваксини.

# 12 220
  • в страната на чудесата
Само няколко реда по-късно, доказателство за думите ми от шикпчи2...
HPV и ковид ваксина, артрит, сърдечни проблеми... ето това имам предвид за глупостта.
Мога да приема решението на някого да не сложи ваксина поради страх, неверие или религиозна причина например. Но да изтъква медицинска такава, която няма нищо общо, да го прави със самочувствие на знаещ.... беше смешно. Вече не е, а глупостта създава чувство за мизерия. Да, време е неваксинираните да получават сметката за болнична терапия. Осигуровките са за останалите им болежки, за папилома вируса примерно. Застраховатвлите платиха ли ковид пандемията впрочем?

# 12 221
Тук вина имат личните лекари, които също са неинформирани антиваксъри в общия случай.
Подкрепям. За втори път питам личната си лекарка дали мога да се ваксинирам и за втори път тя отказва да ми отговори.

# 12 222
  • София
Само няколко реда по-късно, доказателство за думите ми от шикпчи2...
HPV и ковид ваксина, артрит, сърдечни проблеми... ето това имам предвид за глупостта.
Мога да приема решението на някого да не сложи ваксина поради страх, неверие или религиозна причина например. Но да изтъква медицинска такава, която няма нищо общо, да го прави със самочувствие на знаещ.... беше смешно. Вече не е, а глупостта създава чувство за мизерия. Да, време е неваксинираните да получават сметката за болнична терапия. Осигуровките са за останалите им болежки, за папилома вируса примерно. Застраховатвлите платиха ли ковид пандемията впрочем?
Моля ви се, зъболекарката вчера - медицинско лице - категорично каза, че няма да си слага ваксина, защото искала да има деца.... 1 година по-късно, това медицинско лице не си е направило труда да прочете тук и там....че досега, ако 2 млрд души са ги оставили бездетни....ехеее, решихме проблема с пренаселеността на земята.

# 12 223
  • София
Мия Рулана, тогава сама си претегляш рисковете и решаваш. Честно, не очаквам кой знае какво мнение от лекарите, защото и те се водят по някакви свои виждания.  Не искат и да носят отговорност за съветите относно ваксините и в някаква степен ги разбирам, но ме дразни това, че рядко някой ще каже направо, че няма как да знае, защото в общи линии никой не знае.

# 12 224
Много лошо това в Германия със сбирката.
Нали всички са били със сертификати за ваксина и преболедуване. Значи е влезнал някакъв суперзаразител и омазал всички. Не знам, не разчитам вече на ваксината си, много има без защита (повечето около мен и не носят маски) , а отделно вече преди много време я сложих  и не вярвам защитата да е като в началото.
Снощи официално съобщиха по тв-то, че трета доза в БГ няма да се слага, нямало достатъчно данни, а и не се препоръчвало, но ако препоръчат някога от някъде си...ми веднага щели да се задействат.
Разбирайте, че към момента, като махнем тези дето са ваксинирани в първите месеци (а те са най-много), като махнем преболедувалите края на миналата година и още преди това, както и тези дето си мислят и разправят как били го карали на крак и не се усетили, пък после им светнало че е вирус и имали уж антитела....то у нас няма на кой да се разчита за защита. Това са само хората преболедували пролетта, ваксинираните след юни месец и това е. Нито първите са много, нито вторите по статистика.
За лекарите само да кажа , че моята ЛЛ беше и е против грипните отдавна, дори май по тв-то я даваха в интервю, че имало и по-ефикасни методи за грипа превантивни. Не вярвам да е сложила ваксина. Лекарите не вярват на ваксините за ковид определено в голямата си част. Този пък на майка ми отказва и грипна (закупена, не го подяждам от безплатните) да сложи преди, та сега ... Е повечето биеха, защото се и плащаше си мисля, ама реално не вярват и това е.
ПП. Да питам как се казваше това хапче дето уж предпазва от грип (пиех го, защото ме е страх от иглите и съм доволна) Нещо с А буквата (сложни са ми тези думи медицински) дето се пие 10 дни,  почива се до края на месеца  и така 3 пъти (май така беше). Мен поне си мисля ме защитаваше повече от ваксината за грип. Все да си запиша и уж помня и ... някъде над 30лв струваше. Дали е добре да се вземе за защита някаква и ако се сещате как му беше името.

Общи условия

Активация на акаунт