COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 236
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 525
Аз, която не съм проледувала и не съм ваксинирана (много тежка медикаментозна и не само алергия), миналата година бях два пъти на почивка. Тази само веднъж за малко с приятелка, защото другарчето имаше много здравословни проблеми.
Но ние не понасяме хотели и места със струпване на много хора. А и по време на пандемия винаги може да се открият безопасни места за почивка, ако предпочитате сами да си приготвяне храната. Ходила съм и по заведения понякога, но само на открито и където има достатъчна дистанция между хората.

# 12 526
Ами аз вече отнесох бан и не разбирам защо, но..приемам го.
За антителата съм се запътила за кой ли път. Решила съм, но не намирам време.
За хотелите. Да, ако избереш без изхранване да е самият хотел, взимаш си каквото ти трябва, при влизане си дезинфекцираш колкото можеш и както разбираш, спалното бельо ти го оставят на рецепция при поискване, не ти влиза чистачка сте се разбрали...и за хотела добре, и за теб добре мисля. А , ако си им и познат и се разбереш коя стая искаш, не е силен сезона съвсем, мисля това е достатъчно за безопасност.

# 12 527
Ежко, колко време пазаруваш да те попитам? И все едни и същи хора ли са там или има движение?
Колко време стои дете 1-4 клас в училище? Защото аз знам , че са от 8ч сутрин до 18ч вечер в една стая, един и същи състав, а когато излизат в коридор, за стол, лавка, тоалетна...там вече стават и повече на затворено. Та..хайде да не сравняваме опасност и времетраене. В хр. магазини и всички възрастни БИ трябвало да са с маски и да пазят дистанция, ако има не разбрали ги виждаш и можеш да се преместиш или излезеш, нали?

Достатъчно, за да се заразя къде 50 пъти (теоретично). И докато в класната стая имам около 20 потенциални заразители, в автобуса са 40, а в хипермаркета - 200.
А хотелите по морето даже не искам да започвам да ги коментирам.

за паникьорство през войната са разстрелвали
Както е видно - с право.

ама за проклетия си недосегаем.
В смисъл?

# 12 528
  • Насред хаоса
Плана Мангъров 🙄😂. Светнете ме какъв е тоя пъклен план, че и аз бях насред заразата в най-големия й бум и не се заразих.
Като чета Фанфанито, се чудя какво трябва да стане, за да се миряса с тая паника? Маски, скафандри, ваксини и накрая пак паника.

# 12 529
Цитат
през пролетната вълна ДО имаше само за една част от класовете, а вълната си утихна.
През март,затвориха абсолютно всички за две седмици.Тоест бяха на ДО.След него десет дни пролетна ваканция.После пуснаха всички присъствено.С празниците,учебната година набързо свърши.

# 12 530
  • София
Ами аз вече отнесох бан и не разбирам защо, но..приемам го.
За антителата съм се запътила за кой ли път. Решила съм, но не намирам време.
За хотелите. Да, ако избереш без изхранване да е самият хотел, взимаш си каквото ти трябва, при влизане си дезинфекцираш колкото можеш и както разбираш, спалното бельо ти го оставят на рецепция при поискване, не ти влиза чистачка сте се разбрали...и за хотела добре, и за теб добре мисля. А , ако си им и познат и се разбереш коя стая искаш, не е силен сезона съвсем, мисля това е достатъчно за безопасност.
Е, при всичко това, защо изобщо да ходиш на хотел? Joy

# 12 531
  • Пловдив
Ла Сомбре, ти как така през монитора разбираш кой изпитва паника?
Има хора, сред  които съм и аз, които си държат на спазване на мерки. Осъзнават смисъла от мерките и знаят, че това е правилният начин за преминаване през пандемия. Това изобщо не означава, че те са изпаднали в паника, нито пък, че треперят от страх. Цивилизованата част от света не роптае срещу спазване на мерки.

ПП Къде се беше загубила? Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 22:13 от marzeliva

# 12 532
Цитат
през пролетната вълна ДО имаше само за една част от класовете, а вълната си утихна.
През март,затвориха абсолютно всички за две седмици.Тоест бяха на ДО.След него десет дни пролетна ваканция.После пуснаха всички присъствено.С празниците,учебната година набързо свърши.

След пролетната ваканция имаше ротация, а от края на май до края на учебната година, което си е месец всички бяха на училище. Е, не успяха да спрат затихването на вълната.

# 12 533
За хотелите. Да, ако избереш без изхранване да е самият хотел, взимаш си каквото ти трябва, при влизане си дезинфекцираш колкото можеш и както разбираш, спалното бельо ти го оставят на рецепция при поискване, не ти влиза чистачка сте се разбрали...и за хотела добре, и за теб добре мисля.

Къде се намира хотелът? Ако е на южното Черноморие, слаби са тези мерки. Ако не, значи са израз на фобии.

# 12 534
За какъв страх става въпрос - вестниците отразяват новини.
Не е така. Вестниците и всички медии насаждаха страх. При 8 човека болни в цяла България се самозатворихме. Нямаше жив човек по улиците, маските бяха дефицитна стока. Няма да забравя случая с жената, която си поръчала маски от олх, а й изпратили вестници. Аз лично едва се докопах до едни маски, дето цената им бе 2 стотинки, а ги продаваха за 60! Ами опашките пред Кауфланд? Чакаше се по 2 часа, за да се влезе в магазина. И хората безропотно търпяха всичко това. Това не е ли страх? Не може да се живее така.

# 12 535
Защо се заяждаш с Фани и с южното Черноморие, какво е/било/ на Майорка не ви ли информират? Пък си летяха натам десетки чартъри дневно от Германия.

# 12 536
Бояна, от същите късметлии беше и моето дете. Първото тръгване след ДО не го изкара до края. А нейното училище затвори по-рано.

# 12 537
Само да вметна, че училищата са много по-опасни от гледна точка на заразяване от магазините, дори и  сравнение не може да става...В магазина е сравнително по-безопасно, първо си с маска с прилична степен на защита и второ си за малко, и трето спазваш дистанция и т.н..В училището няма нито едно от тези 3 важни неща, факт..Колкото и неприятно да е това за училищата, че са вирусни развъдници, е самата истина..

# 12 538
  • При семейството си
Така, де, магазините за чорапи и гащи, както и хотелите са неща от първа необходимост, образованието на децата….може всякакви експерименти да си правим с него.

# 12 539
За хотелите. Да, ако избереш без изхранване да е самият хотел, взимаш си каквото ти трябва, при влизане си дезинфекцираш колкото можеш и както разбираш, спалното бельо ти го оставят на рецепция при поискване, не ти влиза чистачка сте се разбрали...и за хотела добре, и за теб добре мисля.

Къде се намира хотелът? Ако е на южното Черноморие, слаби са тези мерки. Ако не, значи са израз на фобии.
На южното. В Приморско.

Общи условия

Активация на акаунт