COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 304
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 600
Гломб: Може би е добре да се слага и трета доза от ваксината срещу COVID-19
"В България обаче този въпрос не е релавантен, ние едва се справяме с първа и втора доза, каза още тя

„С течение на времето имунитетът избледнява и може би е добре да се слага и трета доза от ваксината срещу COVID-19”. Това заяви доц. Любомира Гломб - началник на отдел „Вирусология" в НЦЗПБ. „В България обаче този въпрос не е релавантен, той не се отнася за нас. Ние едва се справяме с първа и втора доза, дори „едва” е оптимистично казано. Ние не се спазваме”, каза още тя.
„Това което се вижда от данните е, че имунитетът е съхранен – имаме данни за 1 година по отношение на ваксината и за почти 2 години по отношение на преболедуването”, посочи Гломб.
По думите й за момента вариантът „Мю” за момента не е актуален за България.
„Наблюдавам какво се случва в другите страни. Хората в болниците са предимно неваксинирани. Нека гледаме какви са тенденциите, а не единичните случаи”, призова Любомира Гломб.
Тя изрази надежда, че със започването на новата учебна година мерките в училищата ще се спазват."

ПП. Този учител Теодисий за първи път го виждам и чувам, но май не трябва да се показва по телевизията, камо ли пък да говори по теми, които са му толкова непознати и далечни..Но и журналистите са виновни, какво го търсят и разпитват, като го виждат, че изобщо не е в час.

# 12 601
  • София
Това, което ме зразни за третата доза е, че решенията се вземат по политически причини, а не по медицински.

# 12 602
Абе Ежко ти наистина ли не разбираш какво ти говорят цифрите? Малко ли ти се вижда? На второ място в света сме от линка на Pure. То бива тотална дехуманизация, но това вече е оскотяване. Малко смирение е нормално в такъв случай.
Оскотяване е. Факт. Масово е.

Много ме забавлявате с тази паника и страх. Толкова ме е страх, та всеки ден отивам да работя сред такива смелчаци като Ежко. Всекидневно, даже и не ни локнаха нас, бе. Та и ние от диваните да се страхуваме. Нееее, зареждаме ‘ляб, мляко и тоалет папир... за “смелите”. Ама и късмет.

Нека има ПО с мерки- синът ми ще е на първия чин. Има мярка, де- маска в коридора 😅

Наричайте разума както искате. Вирус, който не знам как ще реши да се заиграе с мен или близките ми, да, разбира се, че ще направя всичко възможно да избягвам. То обратното е психария. Без извинение.
На тези, за които началото на учебната година ще е- отивай мама да се учиш... а пък ако те гепи грипчИту, шмУ мислим- успех.
Между другото обучение в електронна среда в момента е възможно до края на октомври. Дотогава е обявена ИЕО. Дано след това да не се налага да се възобновява. Ако е така, това ще означава по- слабо разпространение, тоест ще пусна сина си присъствено. За месец работа... аз лично, драма не виждам относно учението.  А за смелите явно е апокалипсис. Ще се изтърве адски много материал.. ахам. Знам, знам- работата е другаде. Що пък да се прави нещо, като може да се прави нищо. Че по- лесно. А и свободата ви, пък правата ви 😂😂🤣🤣

# 12 603
  • Немция
Много познати гледам са по почивки в Турция. Не знам някой има ли наблюдения как е там? Позната ми каза вчера, че били пълни хотели, ресторанти с много народ и без отстояние между масите. Носили маски в големите магазини само. Друга пък заяви, че спазвали всички мерки и имало добър контрол. Може би зависи от хотела, в който си.
Tурция в момента се счита за високорискова страна в Германия, вероятността да се заразиш там като турист е голяма. В Германия е въведена тези дни карантина за туристите, идващи от Турция, като на 5-ия ден след негативен тест карантината отпада.
Другите рискови държави са балканските.
Ето и списък на първите 10 от тях с висок риск да се заразиш на почивка>
Турция       
Косово
Хърватска    
Северна Македония
Босна и Херцеговина    
Италия
България   
Гърция
Сърбия
Мароко

https://www.rnd.de/reise/rki-liste-in-welchen-laendern-sich-urla … SZDVQFI2T7GI.html

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 10:54 от Бибит

# 12 604
Бихте ли докладвали ако разберете за фалшив сертификат за ваксинация. И къде?  Знае ли някой?
Трява да се докладва, иначе как ще бъдат глобени..В Гърция май 5000евро е глобата, тук не знам..но при всички случаи трябва да е солидна, особено за лекарят фалшификатор.

# 12 605
Хората, които са уж много безстрашни много обичат и да дават акъл на другите и да ги проучват. И това възприемане,че когато си отговорен трябва да си затворен вкъщи е безумно. Аз последно време често пътувам, работя, това не ми пречи да спазвам едни елементарни мерки.

# 12 606
Много познати гледам са по почивки в Турция. Не знам някой има ли наблюдения как е там? Позната ми каза вчера, че били пълни хотели, ресторанти с много народ и без отстояние между масите. Носили маски в големите магазини само. Друга пък заяви, че спазвали всички мерки и имало добър контрол. Може би зависи от хотела, в който си.
Tурция в момента се счита за високорискова страна в Германия, вероятността да се заразиш там като турист е голяма. В Германия е въведена днес карантина за туристите, идващи от Турция, като на 5-ия ден след негативен тест карантината отпада.
Турция       
Косово
Хърватска    
Северна Македония
Босна и Херцеговина    
Италия
България   
Гърция
Сърбия
Мароко

https://www.rnd.de/reise/rki-liste-in-welchen-laendern-sich-urla … SZDVQFI2T7GI.html

Турция е в червения списък на UK - със задължителна хотелска каранина при влизане в UK

# 12 607
  • Насред хаоса
И кой е казал да не се спазват мерки? Много се дават за пример други държави, да се поучи ганьо от големите, ама като идеш там - същата работа като тук.

# 12 608
Tурция в момента се счита за високорискова страна в Германия, вероятността да се заразиш там като турист е голяма. В Германия е въведена днес карантина за туристите, идващи от Турция, като на 5-ия ден след негативен тест карантината отпада.
Турция       
Косово
Хърватска    
Северна Македония
Босна и Херцеговина    
Италия
България   
Гърция
Сърбия
Мароко

Турция е в червения списък на UK - със задължителна хотелска каранина при влизане в UK
  И аз гледах какви са цифрите там, а познати българи сега септември заминали натам, някои от тях  са и по-възрастни.  Гледам пускат снимки и клипове от събитие в хотела с музика и танци, наредени хора един до друг - ама нали са от смелчаците, какво им пука за някакъв си там ковид. България не е предприела никакви мерки за идващите от Турция. Понеже сме явно най-смели и умни.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 11:12 от daisy12

# 12 609
Дева, мен статистиката ме съмнява с обратен знак. Дори нашата здравна система не може да умори толкова народ от Ковид. Тук и други болести са помагали.

Статистиката си е съвсем точна.

НСИ бяха изкарали данните до 34 седмица, техните данни вървят две седмици назад. Сега сме седмица 37.

През 34 седмица имаме 238 официално починали от covid-19. През 34 седмица имаме 2273 починали от всички причини. През същата седмица, средната стойност на починалите за периода 2015-2019 година в 1834, т.е. през седмица 34 на тази година имаме излишна смъртност от 439.

Къде ги виждате тези надписани случаи от covid-19 и защо се съмнявате в статистиката, след като с два клика се проверява?!

Никога не сме имали надписани, дори замитаме!

През 35 седмица имаме 378 официално починали от covid-19.

През 36 седмица имаме 386 официално починали от covid-19.

За тези две седмици ще трябва да изчакаме данните от НСИ, пак казвам, че техните данни вървят две седмици назад.

https://cii.gateway.bg/bg/data/node/71

# 12 610
И една новина от днес - ,,В наредба на гръцкото Министерство на образованието, която ще бъде в сила поне засега до края на юли, се определя, че защитните маски са задължителни за всички преподаватели, за учениците от всички класове, за целия училищен персонал и за външните посетители както в помещенията на закрито, така и в откритите пространства на училищата. Без маска децата ще бъдат само по време на хранене и в часовете по физкултура, като тогава ще трябва да бъде осигурено спазването на дистанция.
Изключение от задължението да носят маска се допуска за ученици със здравословни противопоказания."
Подобни мерки са приети и в Сърбия.

# 12 611
Бихте ли докладвали ако разберете за фалшив сертификат за ваксинация. И къде?  Знае ли някой?
Трява да се докладва, иначе как ще бъдат глобени..В Гърция май 5000евро е глобата, тук не знам..но при всички случаи трябва да е солидна, особено за лекарят фалшификатор.
Съгласна съм, но как да докажа, като имам само думите на закупилия, нямам име на лекар, нито адрес. И къде да го съобщя, в РЗИ

# 12 612
  • София
Явно гърците и сърбите не познават феномена "алергични зелени сополи". Wink

# 12 613
  • Немция
Вчера по немски новинарски канал течеше информация, че 99% от учителите в Португалия са ваксинирани. Линк за момента не намирам.

В Португалия ваксинацията е напред, като почти 86% са с 1 доза и почти 76% с 2 дози.

# 12 614
  • София
И една новина от днес - ,,В наредба на гръцкото Министерство на образованието, която ще бъде в сила поне засега до края на юли, се определя, че защитните маски са задължителни за всички преподаватели, за учениците от всички класове, за целия училищен персонал и за външните посетители както в помещенията на закрито, така и в откритите пространства на училищата. Без маска децата ще бъдат само по време на хранене и в часовете по физкултура, като тогава ще трябва да бъде осигурено спазването на дистанция.
Изключение от задължението да носят маска се допуска за ученици със здравословни противопоказания."
Подобни мерки са приети и в Сърбия.

Тя е добра новина за Гърция. Интересно, ако тази наредба се развее на българските родители - паникьори, които паникьори, смятат, че децата им ще се сдобият с минимум деменция, ако носят маски, какво ли ще стане?
Разбирате ли разликата между България и останалия свят, разбирате ли защо ги наричат "белите страни"?

Общи условия

Активация на акаунт