COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 839
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 350
Сирос, това в Сф ли? А за инсулт или ковид споменаха ли нещо? Такива симптоми съм чувала и при двете. Поне бърз тест не направиха ли, за да изключат ковид?

# 13 351
  • София
Аз сега отидох при личния без час. Болна, много зле, отварям да запазя час- има след три дни. Обаждам се на личния, щото ми трябва болничен, еми вика идваш без час. Отидох, имаше и други болни, отново без час. Ами, то като си болен, няма как да чакаш дни, докато има свободен час. Затова и се получава така, а не задруго.

# 13 352
Аз сега отидох при личния без час. Болна, много зле, отварям да запазя час- имя след три дни. Обаждам се на личния, щото ми трябва болничен, еми вика идваш без час. Отидох, имаше и други болни, отново без час. Ами, то като си болен, няма как да чакаш дни, докато има свободен час. Затова и се получава така, я не задруго.
Лоша е организацията. Болни, здрави всички се сместват и чакат пред кабинета. За съжаление организация и ред у нас са трудно постижими. Но според мен самият личен лекар трябва да създава реда и да се опитва да ограничава конфликти между чакащите. Но като знам колко пациенти има един личен лекар, хич не им е лесно, луднали са и едвам смогват.

# 13 353
Сирос, това в Сф ли? А за инсулт или ковид споменаха ли нещо? Такива симптоми съм чувала и при двете. Поне бърз тест не направиха ли, за да изключат ковид?
не. София не е България. В провинцията е... ще спестя епитета,  че ще ме изтрият. Ковид е изключен, направен тест. И други работи правиха, но диагноза и лечение няма. Инсулт също изключен.
Направо се чудя на смелчаците, избрали боледуването. За 40 години, това ми е трети сблъсък със СП, много се надявам да е последен.

# 13 354
.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 01:07 от Diorela

# 13 355
Сирос,  не ми се вижда добре, както го описваш човека. Така беше майка ми и се оказа двустранна пневмония, за ковид-отрицателни тестове даваше. Температура има ли? СП , като дойде (един много добър, млад лекар беше) предположи инсулт, но се изключи после. За ден се влоши , дори за часове, сатурация 50 имаше казаха на другия ден от болницата (приеха я в интензивно) Измери сатурация, ако имаш уредче (аз нямах) и температурата.

# 13 356
Дейзи, нали не очакваш да наложат държавна цензура? От капацитета на човек зависи дали ще се връзва на подобни глупости.
Ооо, не не. Във никакъв случай цензура.
    Във Гърция всяко разпространение на дезинформация и лъжи неподкрепени с официални становища и научни доказателства се счита за заплаха за общественото здраве, а оттам и за престъпление.
     Разпространителите ги чака съд и солени глоби.
     Вече имаше повдигнати обвинения.
Иначе цензура няма. Свободен си да дрънкаш каквото си искаш по ТВто, и да си понесеш последиците после.
    Чудя се Мангъров дали щеше да е толкова ербап, ако беше тука. Rolling Eyes

# 13 357
Фани, какво спешно? Нали там бяхме.
Моля, да не разискваме диагнозата. Кат направен, инсулт изключен.

За болниците пиша, за това, като опреш до тях, за това, дали да опираш до тях, за адекватността на личните лекари и размера на осигуровките, който няма значение, защото ще си плащаш, ако искаш лечение. Поне в масовия случай.

# 13 358
  • Там,където се събуждам щастлива.
Недоволна, бях в списъка. Не са ме дописвали.

# 13 359
Скрит текст:
магистрала под балконите на хората във Варна. Но българите не протестират за безплатни тестове, за лечения.
Не ги интересува.

Къде е тази магистрала?

Парите за здравеопазване идват от здравни осигуровки. Откраднатите пари по проекти са съвсем друга тема. С осигуровка 92 лева на месец няма как да стане. Толкова е средната в момента, средно за годината ще е по-малко. Та въпросът е готови ли сте да плащате поне двойно?
Разпределението на парите в България е проформа от години и го знаеш, като искат, прехвърлят си насам-натам пари от пенсионните фондове, от здравната каса, от данъците за пенсии, като не искат - казват, че уж тоя данък или онази осигуровка не осигурявали приходи.
Скрит текст:
Когато това нещо е проектирано, е било околовръстен път в гингерлика, а днес на 15 мин от центъра, но мисълта да откраднеш по-бързо не им даде дори да забележат, че околовръстен път до самия център е безумие.

По същия начин искаха от ръждясал скелет на 40 г. да строели модерна и съвременна детска болница, нищо че не отговаря на критериите днес.
Така че дори 180 лв да стане здравната осигуровка, ако целта е да се ползват парите за онези 40%, все ще е недофинансирано здравеопазването.
Дянков не гепа ли 2 милиарда от касата да ги ползва за всякакви други цели. А когато са се били събрали тези пари, здравната беше далеч далеч по-ниска.

# 13 360
Цитат
  За научно изследване се обърни към Пфайзер, и без това сами си назначават, провеждат и финансират научните изследвания. 

А това твърдение да докажеш тогава?

В момента текат клиничните изследвания за ваксината за деца 5-12 в мисля 96 университети, болници и други институции, включително Йейл и Станфърд. Живея на няколко мили от втория и често работя с тях. Искаш ли да ти обясня точно колко големи са целите и мотивацията им да си очернят репутацията и сляпо да козируват на Файзър, да допуснат фалшиви данни и да уморят децата?
Ти намери на кой да обясняваш и с кого да спориш... Мисията невъзможна, тя е против...

# 13 361
Новите данни - 1724 заразени, 67 починали

# 13 362
Като гледам бакалските сметки и аз да пусна една - за почти 2 години официално 1,5 млн  са "защитени", а неофициално 3 млн, допълнително умрели са 30 хиляди (по 15 хил на година).
Значи, докато всички го придобият този имунитет, ни трябват официално останалите 3 млн / 1,5 млн = още 2 години и още 30 хил допълнително умрели,  а неофициално 3 млн /3 млн = още 1 година и още 15 хил допълнително умрели.
На мен 2 години са ми много да се влачим така.
Далеч няма да са две години. В момента има около 3.3 млн защитени. До началото на ноември ще има още около 90 хил официално преболедували.(45 дни по около 2000 дневно). Съответно като ги умножим по 6 се получава около 540000. За тези 45 дни ако има по средно 6000 напълно ваксинирани дневно (включително с Джонсън) ще станат около 270 хил нововаксинирани. Половината да са преболедували ще останат 135000 новозащитени. Общо с преболедувалите стават към 700000. Т.е. общо около 4 млн. Ако през следващите 4 месеца има затихване дневните случаи ще намалеят до 400-500. Това са нови 60000 официално защитени, което значи около 360000 неофициални. През това време въпреки вероятно спадналата ваксинация ще има и около 360000 нововаксинирани, от които половината няма да са преболедували. Простата сметка показва, че в евентуалната пролетна вълна ще влезем с около 4 500 000 защитени, а това вече си е сравнително сериозен процент от населението на България. При такъв процент защитени пролетната вълна би трябвало да не е толкова сериозна.

# 13 363
Като гледам бакалските сметки и аз да пусна една - за почти 2 години официално 1,5 млн  са "защитени", а неофициално 3 млн, допълнително умрели са 30 хиляди (по 15 хил на година).
Значи, докато всички го придобият този имунитет, ни трябват официално останалите 3 млн / 1,5 млн = още 2 години и още 30 хил допълнително умрели,  а неофициално 3 млн /3 млн = още 1 година и още 15 хил допълнително умрели.
На мен 2 години са ми много да се влачим така.
Далеч няма да са две години. В момента има около 3.3 млн защитени. До началото на ноември ще има още около 90 хил официално преболедували.(45 дни по около 2000 дневно). Съответно като ги умножим по 6 се получава около 540000. За тези 45 дни ако има по средно 6000 напълно ваксинирани дневно (включително с Джонсън) ще станат около 270 хил нововаксинирани. Половината да са преболедували ще останат 135000 новозащитени. Общо с преболедувалите стават към 700000. Т.е. общо около 4 млн. Ако през следващите 4 месеца има затихване дневните случаи ще намалеят до 400-500. Това са нови 60000 официално защитени, което значи около 360000 неофициални. През това време въпреки вероятно спадналата ваксинация ще има и около 360000 нововаксинирани, от които половината няма да са преболедували. Простата сметка показва, че в евентуалната пролетна вълна ще влезем с около 4 500 000 защитени, а това вече си е сравнително сериозен процент от населението на България. При такъв процент защитени пролетната вълна би трябвало да не е толкова сериозна.

Тази "сериозна" защита с цената на колко починали е по твоите сметки?

# 13 364
Между 45000 и 60000, ако аз смятам правилно. За сравнение, във Втората световна война са загинали около 22000 български граждани, военни и цивилни общо.

Като гледам - не сме поумняли особено.

Общи условия

Активация на акаунт