COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 758
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 485
Имат вина болниците, защото нямат право да изхвърлят пациенти.
Тук не си умират от желание да задържат хората в болницата. Всъщност при корона - за разлика от разказаното въвв форума - не те взимат по желание. Няма да чуеш, както тук беше разказано за София: "За да сте по-спокойни, елате." Просто е скъпо. Всичко, свързано с лечение, е скъпо, защото пациентът не заплаща нищо.
Скрит текст:
Преди години ми оперираха сливиците и беше трудна процедура, но ме задържаха в болница само три дни. Получих кръвоизливи - пак ме задържаха само три дни. После пак получих кръвоизливи - тук вече ме задържаха пет дни, но след прегледа от шефа на болницата.

ПП От мен за масата български лекари - за разлика от миналата година - няма да чуете толкова добри думи. Официално си признавам, че съм имала много грешна представа за тях заради лекарите, които познавам в семейството ни и чиято генерация очевидно вече не работи. Активните явно в голямата си част са неспособни да поемат отговорност.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 16:58 от Анонимен

# 13 486
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ниската смъртност се дължи на ниската заболеваемост, която се задържа ниска заради мерките и спазването им
Според мен ниската смъртност се дължи на адекватните грижи и лечение. По време на предишните вълни всички имаха висока заболеваемост, но  ние отново имахме най-висока смъртност.

Вярвайте, че е това. Колкото и да са адекватните грижи, ако има голямо разпространение и голяма бройка пред вратата, а ограничено количество медицински лица, то ще е същата работа, като смъртност. Всички говорят колко е важно да не се стига до болница (тоест да не се заразиш), ние говорим за лечение. Строим къщи от покрива. За всичко сме така. Без план, без визия, без нищо.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 17:06 от Kalinka

# 13 487
  • София
До момента имаме около 2.7 млн преболедували, а до есента ще станат 3.6 млн.

в кое кристално кълбо ги видяхте тези числа? измислихте си ги, нали?
нека да го подчертаем - тези данни са фалшиви и измислени. а вие сте трол.

# 13 488
  • София
Горе-долу в началото на всяка нова вълна, се пръкват индивиди, които обясняват, че то в България вече всички сме го изкарали, вълна няма да има. И всеки път виждаме, че няма нищо подобно, разбира се.
Нищо ново под слънцето.

# 13 489
В Бургаско от 215 души, които са настанени в болница, четирима са ваксинирани и двама са с незавършен цикъл. Тенденцията се запазва при общия брой на преминалите болни в лечебно заведение от началото на четвъртата вълна - 2-3% от всички хоспитализирани  са били ваксинирани, като 1/3 от тях са били с незавършена ваксинация.

От 1176 починали до този момент тук трима са били имунизирани.
Няма нито един към днешна дата ваксиниран в интензивни отделения.
Общо в тях са преминали 0,8% от ваксинираните. Общо починалите ваксинирани в Бургаско са под 0,3%. Това каза на брифинг директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров

# 13 490
Заболелите са много,математиците очакват още покачване,важно е купонът да си върви.И посред кой знае какви цифри на заболели в късна есен,нЕкви пос.рковци ще искат да се гласува за тях. Smiling Imp Никой не взима мерки,защото ''хората не искали'' били изморени и пр.Сигурно и затова кметичката е разрешила организиране на всякакви събития в столицата,да се повеселят ''изморените'',или може би да се разболеят като за последно.На Лъвов мост шатри,скари,може и сцена да спретнат за деня на София. Е,какви и защо обещетения да се дават на кръчмарите?Те си работят на макс.

# 13 491
  • Пловдив
Толкова е нелепо това, дето на хората им било писнало от мерките, омръзнало им ... Нямам думи. Като че ли някога на някой му е било приятно да носи маска или да следи за отстояние, да внимава къде ходи, как да се държи. Ми налага се, затова се прави така. Какво значи писнало му на някой!
Видях много фрапантности от началото на пандемията, но преди няколко дена се натъкнах на нещо, за което не знам измислена ли е дума, с която да се назове. В магазин някаква жена шумно се възмущаваше, че "ще ни уморят вече с тези маски!". След това пет пъти пак на всеослушание обяви, че от няколко дена ужасно я боляло гърлото, което било заради проклетите маски, с които митичните "ТЕ" ни съсипват. Scream

# 13 492
  • Сан Франциско
А, не, забравяш тия, които присмехулно те уверяват, че да - щом спазваш мерките и препоръките на специалистите, значи наистина ти е приятно “ТЕ да те подтискат” и обичаш “да си омотан кат’ кадъна и да се криеш кат’ мишка в мазето”…директни цитати…от любезни съфорумци.

# 13 493
  • София
И на мен ми е писнало от маските. Дистанцията  я предпочитам със или без ковид, но маските.... Expressionless

# 13 494
И на мен ми е писнало от маските. Дистанцията  я предпочитам със или без ковид, но маските.... Expressionless

И аз като теб, но тъй като дистанцията е все по-малко постижима, опираме пак до любовта към маските.

# 13 495
  • Сан Франциско
На мен пък маските не ми пречат, обаче в редките случаи, в които слагам ръкавици (главно на бензиностанцията)…ъгх, за минути ми се изпотяват ръцете, вода тече, лепнат…бляк, а са уж хирургически, точно по мярка, дрън-дрън. Не мога да си представя докторите как работят с тях с часове, всеки ден.

# 13 496
  • София
Гледах го преди малко онзи от Възраждане с протеста анти. Всички опорки или са от тях, или са ги взели от всички възможни анти. На моменти имах чувството, че  пише тук..

# 13 497
Гледах го преди малко онзи от Възраждане с протеста анти. Всички опорки или са от тях, или са ги взели от всички възможни анти. На моменти имах чувството, че  пише тук..
Много заблуден..Такива не трябва да се канят в медиите изобщо, камо ли в политиката.. То бива, бива наивност и невежество, ама това е прекалено..Simple SmileSimple Smile

# 13 498
Цитат на: Златен лев1 link=topic=1353798.msg43484518#msg434845[list
[/list]18 date=1631880878]
Гледахте ли сутринта алибегов и други работещи по заведения как най-безцеремонно обясняват , че няма да затварят след определен час  и това било гражданско неподчинение. И наистина го правят.
Аз продължавам да се чудя има ли институции в тази държава . Как е възможно това.
Интересно в Германия ако е забранено на заведение да работи , дали се осмеляват да продължават да работят , въпреки забраната.
В Германия когато ти забранят да работиш частично или изцяло ти помагат процентно. Тук реални помощи в момента няма. Въобще цяло чудо е, че пуснаха учениците присъствено. Те са безплатна мярка, но не можеха да се възползват от нея заради народното недоволство. По същата причина не натискат сериозно и за капацитет и вечерен час на заведенията. За пенсионерите приеха предизборни увеличения, но за бизнеса не останаха пари и съответно си затварят очите за да не плащат.
Отново продължаваш да  заблуждаваш потребителите. Обезщетението си има за всички и то е върху внесените осигуровки, точно както е навсякъде по света..Тук хотелиерите и ресторантьорите не искат да осигуряват служителите си на реален доход, а на минимален и затова ще получават това, което на база легалните доходи.Simple Smile Нямат право да протестират, изобщо.. Даже предлагам ДДС то да им го направят пак 20%, като на всички други..Има една приказка - каквото посееш, това ще пожънеш... Много е вярна..  Simple Smile
Отново груба. Ясно написах, че помощта трябва да е процентна. Това е нормално. Не е нормално обаче да не се помага когато ти забраняват да работиш. Освен това не знам кой какви данъци плаща или не плаща, но пред много заведения в началото на годината всеки месец имаше залепени табла с помощта, която са получили. На  някои от тях месечните суми бяха по над 100000 лева. Вероятно са отчитали сериозни обороти, щом са взимали такива пари. Вярно е, че тази мярка беше само за няколко месеца и се различаваше драстично от германската. В Германия връщаха 70-80 процента от оборота деклариран съответния месец преди пандемията. В България даваха 20 процента.
Пак се опитваш да заблуждаваш потребителите с грешна информация. Освен това изобщо не си наясно с нещата, разликата м/у оборот и печалба, както и не си наясно, в Германия какви са данъците и тук какви са.. Разликата е огромна. Така че това което си написал първо не е вярно и второ е много смешно. Simple Smile
Всичко е вярно. Кое не е така? Гарантирано съм по-наясно от теб какво е оборот и какво е печалба. В Германия подпомагаха с 80 процента от оборота малките и средни фирми, а 70 процента даваха на големите. С тези пари се плащаха заплати, осигуровки, кредити, наеми и въобще всичко. В България за кратко (май за три месеца) пуснаха мярката с връщане на 20 процента от оборота плюс поемане на 80 процента от заплати и осигуровки. Това важеше за напълно затворените бизнеси. Освен това обаче управляващите се погрижиха немалко от принудително затворени фирми да не стигнат до одобрение по тази мярка.

# 13 499
Гледах го преди малко онзи от Възраждане с протеста анти. Всички опорки или са от тях, или са ги взели от всички възможни анти. На моменти имах чувството, че  пише тук..
Не съм гледала и се радвам, че не съм. Но пък ги видях на живо, в моя филиал. Направиха мини предизборно- антиваксирска проЗтотия. Снимаха се, викаха, обиждаха...Даже някъде из Ковид темите беше пуснат и клипа.

А в хранителните магазини виждам и чувам всекидневно такива  “ възрожденци”.
Погнусена съм. Процента е много над сто от такива. Простащина, наглост, арогантност.. И такова самочувствие, та чак да им завидиш.
Обзела ме е пълна апатия. Нивото е под дъното.
Били уморени.
И аз съм уморена. От тях.

Общи условия

Активация на акаунт