COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 654
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 470
  • София
Не съм съгласна.  Неналагането на ДО/локдаун не изключва задължителността на ваксините. За мен такава задължителност е невъзможна, но просто продължавам примера ти за мерки.
Като искат естествен имунитет и естествена смъртност, да ги получат.

# 19 471
Мислите ли, че ваксинирането на учителите ще спре това разпространение при учениците и в детските градини, или просто ще има учители, които да водят присъствен учебен прцес?
Имаше някакви планове да се допускат до градините само деца на двама ваксинирани родители и на работещи на първа линия, но ме съмнява някога да се приложи.

Лелееее, ти да видиш тогава как ще се окаже, че адски много хора работят на първа линия.

# 19 472
  • Пловдив
В момента по новините на Нова тв дават пряко Кацаров пред Александровска. Надявал се, че това е последната вълна и говори за връщане към нормален живот.

# 19 473
Днес 15-15:30 ще има брифинг, ще бъдат обявени мерки за цялата страна, които ще влязат в сила след няколко дни.

# 19 474
Аз желая здраве и дълъг живот на всички хора! Но не искам да плащам за грешките на другите, нито да ги издържам на борсата. Нито искам децата ми да се разболеят от Ковид, понеже учителите им не искат да се ваксинират. Това е.
Дори учителите да се ваксинират, децата ти преспокойно могат да се заразят от другите деца, защото са масово без маски. Защо си мислиш че само учителите преставляват опасност за децата ти?

# 19 475
Не съм съгласна.  Неналагането на ДО/локдаун не изключва задължителността на ваксините. За мен такава задължителност е невъзможна, но просто продължавам примера ти за мерки.
Дори задължителността на ваксините в положението, до което сме се докарали, не може да помогне без някаква степен на локдаун. Колкото по-лек, толкова повече жертви ще дадем, и толкова по-скъпо ще струва на държавата.

# 19 476
  • София
В момента по новините на Нова тв дават пряко Кацаров пред Александровска. Надявал се, че това е последната вълна и говори за връщане към нормален живот.
Ха, този пък, последната вълна... Joy

П.П. Мъри, ясно ми е, че ще има жертви. Както казах - след като предпочитат да са неваксинирани, това е рискът, който те самите поемат.

# 19 477
Тя тая вълна може и да е последна, ама колко ще продължи.. година поне сигурно Grinning

# 19 478
За съжаление в момента ситуацията е просто ужасяваща и колкото и да не съм съгласна мисля че се налага пълен локдаун, който обаче да бъде използван за ваксинация. Нищо друго не би ни помогнало. Ако не наложим мерки сега 200 починали на ден ще ни се сторят песен.

# 19 479
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
От Offnews

COVID-19 отне четири живота в семейство в сливенското село Градец. Почина 28-годишна бременна жена с близнаци. След като лекарите израждат бебетата, те умират заради ниското си тегло - тежат само по 500 грама. Дни по-рано в семейството умира и свекървата. Никой не е ваксиниран.

Кметът на Градец е единственият ваксиниран от цялото село, чието население е над 4000 души. По думите му ситуацията в селото е сложна.

"Не вярват, разбирате ли има неверие. Въпреки това, което се случва, пак не вярват", сподели кметът Веселин Урумов пред bTV.

Той призова жителите да се ваксинират, като се наема да осигури зелен коридор.

Починалата родилка с близнаци е забременяла след ин витро процедури. Проявила е симптоми на COVID-19 след свекърва си и е била откарана в болница. Отказала обаче да бъде приета там. Вкъщи се влошила и била откарана отново в болница, в тежко състояние. Наложило се спешно Цезарово сечение. За съжаление лекарите не успели да спасят нито родилката, нито бебетата.

И една добра новина За учителите: или сертификат, или всекидневно тестване, или преп … ър Николай Денков

# 19 480
Скрит текст:
Дори задължителността на ваксините в положението, до което сме се докарали, не може да помогне без някаква степен на локдаун. Колкото по-лек, толкова повече жертви ще дадем, и толкова по-скъпо ще струва на държавата.
Това не се отчита - починали, блокиране на здравната система.
Както и да го говорим има чисто технологично време, нужно да сработи каквото и да било. При ваксините е по -дълго, при локдаун по - кратко. И най-важното, МЗ да наложи категорични мерки с контрол и санкции.

# 19 481
Пак ще има брифинг днес, тези хора се побъркаха

"До часове обявяват нови мерки срещу COVID-19
Това ще се случи на брифинг на Здравното министерство
„Днес следобед, на специален брифинг, ще обявим противоепидемичните мерки, които ще предприемем”. Това заяви здравният министър Стойчо Кацаров, след като инспектира столичната УМБАЛ "Александровска"."

Мога да направя прогноза какво ще каже - ситуацията е много сериозна, но има места в болниците, ще затегнем контрола по съществуващите мерки..нека хората да спазват мерките..С една дума нищо, ефект 0..

# 19 482
  • София
Нямам нищо против ваксинациите,но не може ЛЛ да отказват прегледи заради ваксиниране,както се случи тази сутрин при нас.Дъщеря ми има стягане и билки в гръдния кош  през нощта 4-5 сутринта.Отиде при ЛЛ в 8.Оттам рецепционистката се развиква и я гони като мръсно коте с обяснението че днес докторката ваксинира и не преглежда.Пратих я на снимка(добре че имам познати на рентгена),дробовете са чисти.Сега се чудим къде да я видим.
Та питам аз-лекарят да обслужва болни ли  трябва,или да се занимава със здрави.🤔☹️
Barsa, още миналата година излезе тази заповед , че вторник и четвъртък са само за ваксинации и детски консултации. Още тогава тук се се чудехме дали е съвсем добре измислено, защото така се ограничават съвсем дните за преглед на болни (особено деца). Преди това нашата ЛЛ си беше направила разделение сама (сутрин болни, следобед ваксини), но тази заповед ѝ обърка графика, който смея да твърдя, че беше много по-удобен за всички. Сега нямат право реално, както и да провеждат профилактични в дните за болни. Можеха да въведат само разделение на потоците по подходящ начин, в определени часови диапазони, но не цели дни. Иначе, естествено, че е правилно да няма смесване на болни и здрави.

# 19 483
Интересно би било да коментираме защо ни се получиха толкова зле нещата с ваксинацията... Нека само спестим нападки и обидни епитети и да помислим обективно и без емоции...Ако оставим настрана държавите, които не могат да си купят ваксини, се забелязва не малък брой такива, които имат ваксини, но са с малък брой ваксинирани. Не следя много, но ето Румъния, Латвия, България, Русия..Според мен е някаква народопсихологията в тези държави - в тях хората обикновено се справят сами, няма доверие и подкрепа от държавата за отделния човек, всичко се прави за определени хора и обикновено не е за общото благо, визирам всякакви системи - образователна, здравна, съдебна, пътища, ремонти... - тук няма усещането , че държавата ти мисли доброто и че стои зад теб... И в един прекрасен момент, в който държавата трябва да има авторитет и да може да въведе мерки, да ваксинира, да управлява кризата, тя просто не може... защото никой никога не разчита на нея, защото винаги сме срещу нея....държавата за народа няма авторитет. Никой и няма доверие, че за него ваксината е най-доброто....И резултатът е виден за всички...Какво мислите , има ли логика според вас?
Едит - засегнали сте темата за емиграция в последните постове - за съжаление кризата е пореднато доказателство, че тук сме си изгубили времето.... получила съм доста неща в замяна на друго като съм останала тук, разбира се, но навлизайки във възраст когато не те интересуват само кръчми и дискотеки , здравословни  проблеми се обаждат разбираш че си изгубил ценно време тук... Помня, че така се чувствах когато родих първото си дете ... и виждайки какво се предлага за децата ни .... пак не взехме решение за заминаване...
Защото в други държави има закон за дезинформацията. А ние позволихме на всички Мангъровци да се вихрят не само по медиите, но и в парламента.
Ей затова.
Коджам министри и Чорбановци дрънкат срещу ваксините.
Какво да се очаква от масата при цялата тази простотия, която се лее от екрана??

# 19 484
  • Където морето целува небето...
Места в болниците има, лекарства има, големите ученици на ротация, кръчмите до 23 часа, големите магазини с някакви ограничения (които така или иначе няма да се спазят), музеите на 30%. Ей това ще ни кажат в 15:30, вече знаем и без да имаме трето око и да виждаме в бъдещето.

Общи условия

Активация на акаунт