COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 690
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 815
Да бе, то голямата загуба дето не може да ходиш У мола и на кафе. Какво се паникьосаха всички. Иначе браво че натиснаха, малко да се позабърза ваксинацията. И Стойчо днес беше категоричен, че ако продължаваме да катерим и да умираме, локдаунът не ни мърда.

# 19 816
И аз не разбирам логиката на сертификата за преболедуване. Регистрираните "по-болни" ли са били от нерегистрираните?
За справка- боледувахме семейно през ноември 2020. Само мм си прави пср, но всички бяхме карантинирани. Септември 2021 си направих тест за антитела (sars cov-2 anti spike) и все още имам антитела.

# 19 817
Който не иска да се ваксинира, ще се тества. През два дни. Както всички напираха да се тестват децата. Айде сега, първо на свой гръб да го опитат.
И аз бях съгласна да тестват децата, само да има присъствено училище, ама на...
Има тестове близалки, но много родители и на тях не са съгласи и вдигат врява до небесата.

Никой не е предлагал обаче тестове близалки. Нека да не слушаме няколко вресливи гарги все пак. И да се аргументираме за пореден път с недомислицата за тестване от началото на тази година.

И изненада - Израел започва да предлага на населението и Астра Зенека. https://www.timesofisrael.com/israel-to-offer-astrazeneca-vaccin … tarting-thursday/
Не предлагаха ли такива със слюнка? Мисля родителите и на тях не бяха съгласни.

# 19 818
Точно така, освен ако не го променят. Без ПСР не си боледувала за родното МЗ.
А тогава защо отчитат, карантинират и проверяват доказаните с бърз тест?
Мога да заложа колко време ще издържат "мерките". Имам дежа вю! Joy

# 19 819
Точно така, освен ако не го променят. Без ПСР не си боледувала за родното МЗ.
А тогава защо отчитат, карантинират и проверяват доказаните с бърз тест?
Мога да заложа колко време ще издържат "мерките". Имам дежа вю! Joy
Очаквам да има доста промени в класните днес мерки и то съвсем скоро, но да видим

# 19 820
Имам спомен преди време как преместваха рафтове по магазините за да намалят площта.Таа...и сега така ще стане

# 19 821
  • София
Вие сериозно ли мислите, че с тези мерки ще стимулират ваксинирането, на мен не ми се вярва.

# 19 822
  • София
На мен ми е интересно при масовото тестване, ако наистина настъпи такова, какво ще се случи с данните.

# 19 823
  • В офиса
Ще симулират "ваксинирането".
Иначе залагам, че мерките ще издържат 0 часа. Не са излезли още заради причина.
Нямам против да забързат ваксинирането, също и да подпомогнат малките магазинчета, но "магазини над 300 кв, може ли малко по-леко. 300 кв е един голям апартамент, всички хипермаркети са над това. А работеха при локдауните. Изваждат очи в момента. Като ще издават заповеди, не разиграват ли сценарии? Всичко в тази заповед крещи "фалшиви ваксини"

# 19 824
  • Варна
И аз не разбирам логиката на сертификата за преболедуване. Регистрираните "по-болни" ли са били от нерегистрираните?
За справка- боледувахме семейно през ноември 2020. Само мм си прави пср, но всички бяхме карантинирани. Септември 2021 си направих тест за антитела (sars cov-2 anti spike) и все още имам антитела.

Сертификата за преболедуване е със срок на валидност 6 месеца, така че и да имахте, вече щеше да е изтекъл. Ники Дойнов го мернах днес да казва ,че в ЕС се мислело ваксинационният сертификат да станел безсрочен, не знам доколко е вярно.

И на мен ми е интересно дали и как ще се спазва тази нова заповед.

# 19 825
Рано или късно ще се стимулира някак ваксинирането.По лесният,или по трудният начин.Досега масово нашенеца не искаше да се ваксинира,за да се предпази поне малко.Сега гледаме репортажи в новините:''Ако изляза от тук (б-ца) ще се ваксинирам!''.Категорично българина не желае да предпази и родителите си.Не иска да предпази и собствените си деца.Много важно!Нали като се разболее детето му,той ще си го гледа и ще му плаща скъпото лечение.Аз лично гледам да стоя по-далече и от чуждите деца.

# 19 826
Добре, а как ще следят, че сертификата е на даденото лице? Едва ли охраните на молове, големи обекти имат правомощия да гледат личните карти на хората, а и това са лични данни.

# 19 827
Наистина е странно при почти еднакъв процент ваксинирани как във Великобритания случаите са по 30 000 -40 000 на ден при 67 милиона население, а в Германия са по 6 000-10 000 при 84 милиона население.
Някой има ли представа защо е така? Аз се сещам само за неверни данни за броя на ваксинираните или за сравнително високия дал на Астра Зенека.

UK най-вероятно тества повече и има по-добро проследяване от Германия, оттам и повече нови случаи. Може би АЗ издава багажа, но нямам съмнения, че в UK има неверни данни за ваксинация.

Данните за вчера са:

UK:
нови случаи - 49 156
починали - 45
интензивни - 791

Германия:
нови случаи - 6 568
починали - 57
интензивни - 1336

Според последната карта на ECDC, цяла Германия е в червена зона, докато Франция, Италия и Испания в момента са по-добре от Германия. Финаландия също от тази седмица е в червената зона, както и северната част на Норвегия.

https://svenska.yle.fi/a/7-10007530

Малко по-добре са, но нищо драматично. 75 е 7 дневният индекс в Германия. Като написа колко са пациентите в интензивното, видя ли колко въобще пациенти с ковид има в болниците? 1735.

И не че с лошо, но това че някой може и проследява каквото и да е повече или по- добре от германците е добър виц. Не съм живяла по времето на Гестапо, но със сигурност съвременният му вариант е осъвършенстван много. Не знаеш просто за какво иде реч, включително и за короната.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 21:54 от Анонимен

# 19 828
Отчаяна съм. Как да се държа с приятели антиваксъри. Ужасно е!

# 19 829
Гледах по БТВ, че ти трябва сертификат и за да влезнеш в църква. Тва верно ли?!!!!

Общи условия

Активация на акаунт