COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 707
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 730
Аз мисля, че локдаун е пълна безсмислица, защото никой не се ваксинира и след отпускане на мерките се връщаме на кота 0

Трябва да се изисква сертификат навсякъде и всичко да си работи. Не може да сме заложници на някакви идиоти
За нашия магарешки инат и уви, воинстващо невежество, има само един работещ изход. Един месец пълен локдаун. Ама не това, което в България се нарича локдаун, а истински. С предварително обявяване, че след него сертификати ще се изискват за влизане навсякъде, където има струпване на хора, вкл. училища, офиси и магазини. И към позволените за посещение места по време на локдауна да се включат ваксинационни центрове, където единствено да може да се правят ваксинации.
Ако продължим да разчитаме на кандърми, томболи и "човешки права"(които 80% не разбират какво значи), ще си останем Ковид гетото вече не на Европа, а на света.

# 20 731
  • София
Удължават срока на сертификата на преболедували на 12 м. Само за БГ.
Сертификат след първа доза при двудозовите - само в рамките на 1 месец е валиден.

# 20 732
  • София
Абе тука май никой не знае, че е незаконно да принуждаваш някого чрез власт или изнудване да се подлага на каквито и да са медицински интервенции. Ама сега изведнъж ваксинирай се, за да може да работиш. Я кажете какво е това като толкова знаете, а ? Не е ли фашизъм в чист вид, не е ли робство, принуда, изнудване??? Гавра с хората, пълна. Отнемат ни изконни човешки права, а ние си стоим и се бодем под строй.

Някой може ли да цитира този закон, в който е посочено, че е незаконна задължителната ваксинация?
Искаме да го прочетем и ние, за да може да пускаме постове с много лайкове във Фейсбук.

# 20 733
Ами, не виждам Бояна
Само вчера видях, че може

Преди това, всеки се скатаваше
Защо позволиха да има скатаване? Това не можеше ли да стане, когато нивата на заболеваемост бяха ниски. Какво пречеше на работодателите тогава да искат сертификат.
Как изведнъж решиха, че точно сега е момента?
Тази мярка е важна, но неработеща в момента т.е. болните ще продължат да нарстват, както и смъртните случаи. Това защо го премълчавате? Не го ли разбирате?

# 20 734
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
ама те ще кажат, че не са можели да се ваксинират, понеже е локдаун

# 20 735
Аз пък се учудвам колко много хора не намират никаква разлика между това да се разболееш и да се разболееш тежко. Аз лично предпочитам като се заразя да го изкарам с хрема, отколкото да съм на кислород в болницата. Та по тази причина не се питам защо да се ваксинирам, като пак мога да се заразя.

# 20 736
Работя в държавна администрация и се ваксинирах юни и юли, имам сертификат. Колежките и колегите, които не са ваксинирани са около 90 %, ако не и повече. Нямате си представа какви глупости говорят за ваксините и от къде ни пускат Ковид 19. Не споря с тях, защото се изнервям. Дано задължат учители и всички служители в държавните администрации и общински такива да се ваксинират. Не съм предполагала, че хора с образование и претенции ще плещят и вярват на невероятни простотии по темата.

# 20 737
  • София
При средно ниво на ваксинация от 80% в ЕС, ние сме с около 25% и не е ясно колко от тези 25% са с фалшиви документи. Дори шведите, дето толкова ги давахте за пример, че нямат мерки са с около 80% ваксинирани. Ирланците скоро ще са 100%.
Т.е. когато всички от тези Европа се прецакат, ние, българите, ще властваме над континента. Защото не само сме най-богати, най-умни и т.н., но сме с най-висок естествен прираст и най-ниска смъртност. Мдам. Ще завладеем целия Стар континент. Ама като се събудихме и се оказахме най-бедни, с най-зле работещо образование, с най-нисък естествен прираст и най-висока смъртност.
Т.е. май не сме най-умни, да му се невиди... Ама разбираме от Констуця, дори много. Особено във Фейсбук!

Категорично съм за инкриминиране на антиваксърското поведение в този конкретен случай на пандемията, в която се намираме сега. Това не е просто нежелание да се имунизираш. Да пропагандираш срещу ваксинирането е престъпление към националната сигурност. Дори много по-сериозно, защото основното качество на националната сигурност е човешкото здраве. Ако ние нямаме здраве, няма да можем да изпълняваме основните си обществени и трудови задължения", подчерта акад. Петрунов.

Той отбеляза, че е изключително важно да преборим погрешната представа и мантра, че ваксините са нещо вредно.

"Две постижения на медицината ще останат най-велики – ваксините и антибиотиците. Ако ние ги нямахме, човечеството нямаше да бъде 7 милиарда, нямаше да бъдем и на половината на това, което сме днес. Това е истината и всеки човек трябва много добре да го разбере. Очевидно това трудно се разбира в България, за разлика от целия останал свят“, с горчивина констатира именитият медик.

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Akad-Petrunov-Antivaksu … estupnici-1138853

# 20 738
  • София
Ето ги на брифинга, веднага лъсва как карат хората насила да се ваксинират.
Значи, след първа доза от ваксина, щяло да бъде като зелен сертификат за един месец, въпреки, че много ясно беше казано че, след първа доза ваксина, не сме защитени!
Нещата са ясни - административен натиск за ваксиниране. Смятам, че тези европейски сертификати трябва да бъдат атакувани в съда.

Атакувайте, каквото си искате. Пускайте "героични" постове във фейсбук колко сте свободни, протестирайте, ваша си работа. Времето обаче не работи във ваша полза, а в полза на зелените сертификати. Но винаги имате "личния избор" да си останете вкъщи.

# 20 739
Ето ги на брифинга, веднага лъсва как карат хората насила да се ваксинират.
Значи, след първа доза от ваксина, щяло да бъде като зелен сертификат за един месец, въпреки, че много ясно беше казано че, след първа доза ваксина, не сме защитени!
Нещата са ясни - административен натиск за ваксиниране. Смятам, че тези европейски сертификати трябва да бъдат атакувани в съда.
Натиск има и това е идеята. Ако за теб "натиск" е равносилно на "насила" значи не си наясно със значението на думата.
Цитат
Значение
нареч. Принудително, по чужда воля, с насилие. Вкараха го насила в операционната.

# 20 740
Хора от обкръжението ми такива глупости говорят за ваксините, включителни има и такива, които не се ваксинират на пук, "няма пък да правя каквото ми кажат".... Някакси се чувстват значими само ако са анти, не им е останало нищо друго явно и са готови да рискуват здравето си за този миг блаженство "е няма пък да се ваксинирам, фръц" Sad

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 12:22 от good fight

# 20 741
Изконното ми човешко право по време на пандемия е да оцелея. Толкоз.
Поне си го признавате. А не всички дружно да ни обяснявате колко много ви пука за починалите /неваксинирани/ и как искате да спасите света. От страх сте се наболи /за себе си и семействата си/, а не заради другите. Ако ви пукаше за всички хора нямаше да се развявате със сертификатите си наляво-надясно, а щяхте заради многото неваксинирани да спазвате и вие всички мерки. Защото сте по-опасни от неваксинираните. Заразявате скрито. А се вижда, че и да се ваксинираме всички пак ще има болни и починали
Ето, познах. Започва се с исканията да ни оковат като престъпници. Да живее демокрацията!!!

Simple Smile Хепи, това се отнася за всички
Всички да оцелеем, но както се вижда от поста ти и ти разбираш ролята на ваксинитеза това оцеляване
Така че иди се ваксинирай и оцелей!

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 12:15 от Роузи

# 20 742
Е разбира се, че от страх сме се наболи. И децата си набодох. голямо геройство да си смел?!

# 20 743
Извинявам се, ако е пускано, но тези дни нямям възможност да следя темата.

Полът на плода влияе на отговора на майката на инфекцията с Covid-19, нови изследвания показват
https://www.statnews.com/2021/10/19/sex-of-the-fetus-influences- … w-research-shows/
Това, което изглежда по-ясно, и изненадващо, е как тези промени се хранят обратно в това, което прави имунната система на майката. Заразените с Covid  бременни произвеждат по-малко антитела, ако плодът им е мъжки. И също така прехвърлиха много по-малко от тези защитни антитела на развиващите се мъжки бебета.
"Знаехме, че майчината инфекция може значително да въздейства върху плода, но това означава, че между плода и майката има кръстосани комуникаци", каза Ивасаки. "Това е вълнуващо, защото добавя допълнителен слой към това, за което сме свикнали да мислим."
..
Второто проучване, което изследва как отговорите на рНК ваксините се различават между бременни или кърмещи пациенти и тези, които също не са добавени някои допълнителни слоеве на разбиране.
След анализ на няколко различни класа антитела, произведени от всяка кохорта, изследователите установиха, че бременните и кърмещите жени не са правили толкова от защитните имунни молекули след първия изстрел нито на ваксината Pfizer, нито на Moderna. Въпреки това, след втория изстрел, тези разлики повече или по-малко изчезнаха.
..

# 20 744
Хора от обкръжението ми такива глупости говорят за ваксините, включителни има и такива, които не се ваксинират на пук, "няма пък да правя каквото ми кажат".... Някакси се чувстват значими само ако са анти, не им е останало нищо друго явно и са готови да рискуват здравето си за този миг блаженство "е няма пък да се ваксинирам, фръц" Sad

На ниво 13 годишен тийн ни е цялото общество

Almondina, това се отнася за жените и мъжете по принцип

Заради женските полови хормони, ние жените сме доста по- защитени от мъжете

Не знам статистиката как е, колко е смъртността от Ковид сред жените сравнена с тази на мъжете,
но по научните статии тъй пише

Общи условия

Активация на акаунт