COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 600
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 20 820
В последно време не чета новини и вчера разбрах за тъпия зелен сертификат.
Ако трябва да започна работа скоро, въобще ще мога ли да вляза в сградата да си издам свидетелство за съдимост?
Пълно безумие.

# 20 821
  • София

Това е парадоксът на цялата постановка - принуждават те да се ваксинираш, за да може да си върнеш основни права, като правото на труд.

Няма такова нещо, имаш поне 4-5 варианта - да се ваксинираш, да се тестваш, да влезеш да помогнеш в Ковид отделение, за да се разболееш от безобидния вирус и да си извадиш сертификат, а също така и да си смениш работата с такава, за която сертификат не трябва.
За свещенното право на разходка в мола вече се посмях. Но и за там важат горните.

# 20 822
Времето на безплатните тестове вече отмина, ама ние нали сме по изостанали, тепърва ще ги поръчваме..Според мен няма да е практика, а само докато се ваксинират хората, да се даде време, това е..Подозирам старт на много масово ваксиниране у нас...пак по трудния начин стигнахме до истината, а това не е присъщо за мислещи и интелигентни хора, те бързо се ориентират и предвиждат събитията...Както и да е, добре е че ще имаме все пак някакъв напредък към цивилизацията...Но в момента за нас най-важното нещо е строго спазване на мерките - маски и дистанция, от всеки човек, да се стопира разпространението, защото ситуацията е много критична, болниците и интензивните са пълни,  а всичко което ни случва сега е последствие от неспазване на мерките и бездействието на властите..

# 20 823
Ами съсловието е много специфично. Има едни отношения там, които просто са толкова пропили...самият Кацаров му звънят за места и се възползва от пътека, по която не е бил болен...и нищо. Съвсем нормални неща. Много са големи проблемите, но няма да се решат сега в пика на епидемията. Сега само гасим пожара. Това е положението.

# 20 824
  • София
Нещо не разбирам. Какъв е този рев - Ама защо не тестват децата, а пък тестват всички други. Но когато имаше допитване дали родителите са ОК да се тестват децата, отговорите бяха отрицателни. Много интересно ще бъде, ако се осигурят тестове за децата колко от тях ще са присъствено и колко ДО. Доста ще си останат у дома.

# 20 825
В последно време не чета новини и вчера разбрах за тъпия зелен сертификат.
Ако трябва да започна работа скоро, въобще ще мога ли да вляза в сградата да си издам свидетелство за съдимост? Пълно безумие.
Първо - свидетелство за съдимост отдавна не се иска. (Да, голяма част от работодателите не го знаят това)
Второ - Можеш съвсем спокойно. Държавните институции са приравнени към "първа необходимост".

# 20 826
Някой с високи стойности на тромбоцити и левкоцити има ли след преболедуване от Ковид?
попитай ето в тази тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=1204545.33315

# 20 827
...

Интересно ми е, в другите държава има ли фалшиви сертификати?
Или само при нас се намери начин как да се издействат.

Знам само за чужденец, от 2 месеца в България, който си е взел срещу 500 евро сертификат от български лекар, но защо не от чужбина?
Чувам, че в Германия също има места, на които могат да ти издадат фалшив сертификат. Може да се мине и на фиктивна ваксинация (със стикер в имунизационния паспорт, ваксината в кошчето). Търсенето определя и предлагането.

Също така, Германия е страната, в която може да си мислиш, че си ваксиниран, но вместо това да са ти сложили само физиологичен разтвор. В България до момента не съм чул за подобно изпълнение.

И във Франция се писа за фалшиви сертификати, не знам как някой може да си въобразява, че само у нас се търсят начини за заобикаляне на правилата.
https://www.euronews.com/2021/08/13/fake-covid-19-health-passes- … napchat-in-france

То е ясно, че навсякъде ги има. Въпроса е колко са. Аз лично да си кажа познавам колкото ваксинирани хора, толкова и такива с фалшиви сертификати..

# 20 828
Хайде честито на преболедувалите. Удължиха ви сертификата до 1 година след боледуването.
То е ясно че и след година няма да се ваксинирате... Ама поне засега да се спре с мрънкането. Rolling Eyes
Който не е правил тест в лаборатория пак ще недоволства.

# 20 829
Благодаря ти Ice Queen

Имам още един въпрос.
Ако човек се ваксинира и се издаде документ и сертификат, колко време важи?

# 20 830
Безсрочно е засега

# 20 831
Някой с високи стойности на тромбоцити и левкоцити има ли след преболедуване от Ковид?
Петдесет пъти още попитай в темите. Да не говорим, че баш в тая няма кой да те отрази, защото тук се коментира друго. Имаш си личен лекар, отиваш и си обсъждаш с него положението. И да има, това с какво променя твоето полижение лично?

# 20 832
Скрит текст:
...

Интересно ми е, в другите държава има ли фалшиви сертификати?
Или само при нас се намери начин как да се издействат.

Знам само за чужденец, от 2 месеца в България, който си е взел срещу 500 евро сертификат от български лекар, но защо не от чужбина?
Чувам, че в Германия също има места, на които могат да ти издадат фалшив сертификат. Може да се мине и на фиктивна ваксинация (със стикер в имунизационния паспорт, ваксината в кошчето). Търсенето определя и предлагането.

Също така, Германия е страната, в която може да си мислиш, че си ваксиниран, но вместо това да са ти сложили само физиологичен разтвор. В България до момента не съм чул за подобно изпълнение.

И във Франция се писа за фалшиви сертификати, не знам как някой може да си въобразява, че само у нас се търсят начини за заобикаляне на правилата.
https://www.euronews.com/2021/08/13/fake-covid-19-health-passes- … napchat-in-france

То е ясно, че навсякъде ги има. Въпроса е колко са. Аз лично да си кажа познавам колкото ваксинирани хора, толкова и такива с фалшиви сертификати..

Можем само да гадаем. Във Франция например лятото се събираха по над 200 000 души в различни градове срещу health pass, в България колко да са били - 2000?
Ако смятаме пропорционално може там да са много повече фалшивите документи.

ПП. Разследват се предполагаеми 36 000 фалшиви сертификати във Франция!
https://www.liberation.fr/societe/sante/faux-pass-sanitaires-des … EKFETYJSFRPABWZA/

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 14:59 от Bradley Cooper

# 20 833
Масово не са ваксинирани. Оправдават се с преболедуване преди 8-10 месеца или просто нежелание да се ваксинират.
Щом лекарите не се ваксинират, как очакваме всички останали да сложат ваксини и да постигнем онези 70%?
Лекарите го обясниха много добре на журналистката на Нова сутринта. Даже излезе началника на отделениято. Казаха "Ние сме преболедували и с много висок брой антитела." И съвсем нормално - изключително много лекари се разболяха при предишните две вълни, как се очаква да се ваксинират. Нали трябва да мине някакъв период. Ама сега, с тези репортажи хората точно така ще мисля - те лекарите не се ваксинират, та ние ще се ваксинираме
Не се заяждам, нямам намерение да се карам, но не разбирам едно.
Информацията ми е малко ЕЖК, но имам позната в Англия, която беше ваксинирана две седмици след преболедуване. Просто тогава й беше дошъл реда и я извикаха. Никой не чака шест месеца, никой не прави тестове за антитела, никой не те пита изкарал ли си го, клетъчен имунитет, неклетъчен, ала бала. Като ти дойде реда - викат те и отиваш. А ние тука...знаем какво е. Ей това не го схващам.

А аз не разбирам, как медици могат да поставят ваксини, без да държат сметка за здравословното състояние на пациента. Какво значи преболедуване? Кога може да се каже, че пациента е преболедувал ковид? Според системата, като ти е минала карантината, но наистина ли си здрав и преболедувал ковид? Защото аз на 4-та седмица бях на 60 мг кортикостероиди, в тежко състояние, още ми укротяваха имунната реакция. Оставаше и да ме викнат за ваксина и да ми усилват наново имунна реакция, за да ме гътнат. Всички научни доклади, доказват имунитет на преболедувалите, дори вече до година. Според мен, в това отношение, у нас лекарите се съобразяват с науката, като казват ,че не трябва да имаш симптоми на ПКС, за да се ваксинираш, че трябва да минат 6 месеца и т.н. Това е добрата медицинска практика.
За разлика от Англия, където явно не отчитат тези неща, а за тях явно е важно не здравето, а да отчитат % ваксинирани.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 14:52 от Diorela

# 20 834

Кога е прието?
Моят сертификат е за 1 година.

Общи условия

Активация на акаунт