COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 644
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 835
  • София
Нещо не разбирам. Какъв е този рев - Ама защо не тестват децата, а пък тестват всички други. Но когато имаше допитване дали родителите са ОК да се тестват децата, отговорите бяха отрицателни. Много интересно ще бъде, ако се осигурят тестове за децата колко от тях ще са присъствено и колко ДО. Доста ще си останат у дома.

Ами аз незнам в някоя западна държава да питат родителите искат ли или не искат. Нашата демокрация обаче нали е повече от тяхната демокрация , затова така.

Определят се правила за тестване и който не иска детето му да е тествано да си продължи онлайн.

При нас това допитване до родителите е за да имат причина да не въвеждат тестване.

# 20 836
А този вътрешния сертификат за преболедували преди 6-12 месеца как и къде се издава?

# 20 837
  • София
Ще плащат тестове за кръчма и фитнес, но за ученици, за които няма още одобрение на ваксините - не. С нашите данъци. Измиха си ръцете с тия родителски 90%. В коя държава са ги питали?
Значи с грин пас може навсякъде, само на училище не може. Не може да сме толкова тъпи.
Ааа, може, може!
Когато възрастните наричат училищата ковидарници, когато учените и науката са толкова на почит, че нацията нарича най-начетените си представители "изкукуригали", и още много "когато", всичко е възможно!
Причините за това са много и не са от вчера и днес.

Може, може. Аз лично от две години пиша, че е абсолютно недопустимо. Винаги до момента, от самото начало на историята те го отнасят. Стана норма.
Тъжно е, нали. 3-та поредна провалена учебна година.
А моля другарките (около 70%) от тях са си екстра по пеньоарчета вкъщи. Отглеждат си и внуците на свобода. И така. До кога е въпросът?

# 20 838

Това е парадоксът на цялата постановка - принуждават те да се ваксинираш, за да може да си върнеш основни права, като правото на труд.

Няма такова нещо, имаш поне 4-5 варианта - да се ваксинираш, да се тестваш, да влезеш да помогнеш в Ковид отделение, за да се разболееш от безобидния вирус и да си извадиш сертификат, а също така и да си смениш работата с такава, за която сертификат не трябва.
За свещенното право на разходка в мола вече се посмях. Но и за там важат горните.
Я да видим дали на практика съществуват изброените от вас възможности, за онези от нас, които не са се ваксинирали.
(1) да се ваксинирам срещу ковид-19 вече явно няма да е избор, а задължение.
(2) да се тествам не е алтернатива, особено когато месечната цена на тази "алтернатива" дърпа половината от работната ми заплата.
(3) въпреки иронията ви, ще разгледам и предложението ви да поработя в ковид-отделение. Ами няма как да стане, защото там не допускат без зелен сертификат.
(4) ако темпото на ваксинации не се ускори, скоро и за много други професии ще започнат да искат зелен сертификат (справка Франция и Италия), така че смяната на работа не е алтернатива.

Толкова за оставената уж алтернатива.

# 20 839
Не знам вече, просто нямам никаква надежда за нашат държава.
Нито можем да разчитаме на обикновените хора, нито на управленците ни. Не знам как може да се правим на толкова слепи и глухи, не приемайки фактите относно другите държави.
Снощи чух и Мая Манолова да казва, че не е съгласна със заповедта, че било противозаконно и *барабани* в Европа хората се връщали към нормален начин на живот, а ние тепърва ще затваряме. 😂 И това го твърдят много хора. Не искат ваксини, не искат локдаун. Не знам защо имат някакви надежди, че просто на света ще му писна утре-в други ден и ще си кажем “абеее, стига толкоз’. Майната му на тоя вирус, който оцелее, оцелее.”

# 20 840
  • Сан Франциско
Аз се хващам за главата като ви чета последните два дни - то наистина голямо мазало от укази, правила и поле за свободна интерпретация.

Някой пита по-горе, че и аз се чудя - откъде дойде препоръката за изчакване с месеци след преболедуване, за да се ваксинираш? Интересно ми е, защото в САЩ открай време е било - ако караш Ковид леко, ваксинираш се в момента, в който се почувстваш добре; ако караш тежък Ковид - изчакваш 10 дни след изчезване на симптомите; само ако си лекуван с терапиите - изчакваш май беше 3 месеца.

# 20 841
Сертификат за преболедуване

Зелен цифров сертификат може да бъде получен също и след преболедуване от COVID-19. Той е наличен само за преболедували коронавирусна инфекция, които фигурират като потвърдени случаи с положителен резултат в Националния регистър за борба с COVID-19. Сертификатът е валиден от 15-тия до 180-тия ден от датата на първия положителен резултат от изследването за COVID-19. Той може да бъде изтеглен от тук . За целта трябва да се попълни ЕГН, вид на сертификата и номер на сертификат издаден след 01.06.2021
или Национален референтен номер (НРН). Сертификатът може да се съхранява онлайн в смартфон или компютър, може и да бъде принтиран на хартиен носител.

тук https://www.his.bg/bg/dgc

# 20 842
  • София

Абсолятно измиване на ръцете.

Колкото и да е симпатичен Денков , така не става.

Колкото и да повтаря, че от него нищо не зависи, а само от здравното министерство, си е чисто прехвърляне на отговорност.

Той като министър на образованието трябваше да се бори за тестове и присъствено обучение.

Ама така е по-лесно, вдига рамене и вика, че от него не зависи.

Имате предвид задължителни тестове на учениците, преди влизане в сградата ли? Първо е невъзможно да бъде приложено, защото няма да има учебен ден изобщо. И второ, родителите са против. Същите тези родители, които не се ваксинират, защото не им пука дали ще заразят собственото си дете. А после същото това дете се влачи болно, кашлящо и хремаво на училище "да не изпуска материал", след което всички от класа окапват един по един и накрая остават 5 човека сборно. Това ли е му хубавото на присъственото обучение? Защото точно това наблюдавам от месец насам.

# 20 843
Защото ги питат съгласни ли са.
В UK защо не ги питат? Или в Германия.
Тестват си ги 2  пъти седмично.
А нашите ги е страх да въведат ред и дисциплина.

# 20 844
Скрит текст:

Това е парадоксът на цялата постановка - принуждават те да се ваксинираш, за да може да си върнеш основни права, като правото на труд.

Няма такова нещо, имаш поне 4-5 варианта - да се ваксинираш, да се тестваш, да влезеш да помогнеш в Ковид отделение, за да се разболееш от безобидния вирус и да си извадиш сертификат, а също така и да си смениш работата с такава, за която сертификат не трябва.
За свещенното право на разходка в мола вече се посмях. Но и за там важат горните.
Я да видим дали на практика съществуват изброените от вас възможности, за онези от нас, които не са се ваксинирали.
(1) да се ваксинирам срещу ковид-19 вече явно няма да е избор, а задължение.
(2) да се тествам не е алтернатива, особено когато месечната цена на тази "алтернатива" дърпа половината от работната ми заплата.
(3) въпреки иронията ви, ще разгледам и предложението ви да поработя в ковид-отделение. Ами няма как да стане, защото там не допускат без зелен сертификат.
(4) ако темпото на ваксинации не се ускори, скоро и за много други професии ще започнат да искат зелен сертификат (справка Франция и Италия), така че смяната на работа не е алтернатива.

Толкова за оставената уж алтернатива.
А, има си я алтернативата.
(1) да се ваксинирам срещу ковид-19 вече явно няма да е избор, а задължение.  Нали говорим за настоящия момент? Какво ще стане след време, никой не знае. Засега не е задължение.
(2) да се тествам не е алтернатива, особено когато месечната цена на тази "алтернатива" дърпа половината от работната ми заплата. Значи проблемът не е в липсата на алтернатива, а в размера на заплатата. Или в нежеланието да харчите пари за целта.
(3) въпреки иронията ви, ще разгледам и предложението ви да поработя в ковид-отделение. Ами няма как да стане, защото там не допускат без зелен сертификат. Така е. Но, ако човек има непоколебимо желание, винаги може да намери къде да се зарази.
(4) ако темпото на ваксинации не се ускори, скоро и за много други професии ще започнат да искат зелен сертификат (справка Франция и Италия), така че смяната на работа не е алтернатива. За това не се безпокойте. Винаги ще останат професии, които се практикуват на чист въздух далеч от струпвания на хора.

# 20 845
  • София
Роял, човек, ако си постави за цел, може да разпише в детайли и защо всеки момент от живота му е без свобода.
Лишени сме от безброй безброй права поради това, че живеем в общество. Ясно ми е, че за "тойлинаменшемикаже" това не означава нищо, само че в такъв случай се става отшелник.
Всеки, който иска да се възползва от хубавините на обществото, държавата, града си, се налага да преглътне цял тон ограничения.
Колкото до разбивката:
(1) - не е задължително ваксинирането, колкото и пъти да го повторите.
(2) - алтернатива е, разбира се. Да не е алтернатива, означава да няма изобщо на света никакви тестове. Просто за вас е скъпа алтернатива. Както, да речем, ски в Швейцария, но това не означава, че ски в Швейцария няма.
(3) - Тук е така, наистина, значи, разболяването трябва да стане извън ковид отделение, евентуално да поживеете с болен приятел, със сигурност има варианти човек да се разболее, особено в наши дни.
(4) - ако баба ми беше мъж .... говорим за тук и сега. Тук и сега имате огромен избор от професии, в които сертификат не се иска.

Направо си се чудя на акъла защо се връзвам на такива плоски провокации, ама айде.

# 20 846

В UK питат. Родителите дават съгласие за тестване. На база това "съгласие" се получават домашните самотестове.
Който не е съгласен - не тества.

# 20 847
Имате предвид задължителни тестове на учениците, преди влизане в сградата ли? Първо е невъзможно да бъде приложено, защото няма да има учебен ден изобщо. И второ, родителите са против. Същите тези родители, които не се ваксинират, защото не им пука дали ще заразят собственото си дете. А после същото това дете се влачи болно, кашлящо и хремаво на училище "да не изпуска материал", след което всички от класа окапват един по един и накрая остават 5 човека сборно. Това ли е му хубавото на присъственото обучение? Защото точно това наблюдавам от месец насам.
Добре де, какво общо имат родителите, които са против тестовете на децата с влаченето на болни, кашлящи и сополиви деца в училище? Нали не твърдите, че всички болни, кашлящи и сополиви деца са поразени точно от Sars-Cov-2? Така че дали ще ги тестват или не е все едно.

Споменатия от вас процент (75-85%) отпаднали деца от учебния процес през последния месец не се вързва с официалната статистиката за заразени с Sars-Cov-2 деца.

# 20 848
  • София

В UK питат. Родителите дават съгласие за тестване. На база това "съгласие" се получават домашните самотестове.
Който не е съгласен - не тества.

Тези деца , които не се тестват ходят ли присъствено наравно с другите? Наистина ми е интересно.

А относно организацията , щом някъде е възможно ние по-недъгъви ли сме , че не можем да го направим .

Или сме по-свободни забравих...

# 20 849
Кацаров е култов, гледах малко, че не издържах. Говори само в множествено чисто и обяснява как са обмислили всеки детайл и после дава думата на други, които коригират така добре обмислените детайли. И само искам да знам как човек с поставена доза днес от утре има право на сертификат, като са нужни поне 2-3 седмици за някакъв ефект от едната доза, дори при РНК ваксините.
Мерки, нула. Като изключим, че децата няма да са на училище, а по кафенета и молове. Поне в София.
Това е пълен абсурд. Как изобщо се обсъжда, не ми е ясно. Поредната глупост. Сложил съм си вчера първа доза и утре вече имам достъп до всички места, на които се изисква сертификат, без значение, че ваксината още не действа.

Общи условия

Активация на акаунт