COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 602
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 850
  • София
Добре де, какво общо имат родителите, които са против тестовете на децата с влаченето на болни, кашлящи и сополиви деца в училище? Нали не твърдите, че всички болни, кашлящи и сополиви деца са поразени точно от Sars-Cov-2? Така че дали ще ги тестват или не е все едно.

Споменатия от вас процент (75-85%) отпаднали деца от учебния процес през последния месец не се вързва с официалната статистиката за заразени с Sars-Cov-2 деца.

Не твърдя, но само защото децата рядко се тестват, за да се знае кой вирус е. И понеже не се тестват, защото родителите не ги тестват, защото личният лекар е казал, че няма нужда, защото ще им мине и прочие, затова и карантинираните паралелки са малко като процент.

# 20 851
Това е много тъпо решение, тоя със вчерашния сертификат нали като се разболее , недай си боже, веднага ще лавне, че е от ваксината.
Въобще имат ли право на такова нещо - да дават сертификат само след първа доза, не сме ли обвързани с някакви европейски правила?

# 20 852

Тези деца , които не се тестват ходят ли присъствено наравно с другите? Наистина ми е интересно.

А относно организацията , щом някъде е възможно ние по-недъгъви ли сме , че не можем да го направим .

Или сме по-свободни забравих...
Тестването на учениците в Германия, e задължително, но е  е пълен смях. Онези, които откажат да бъдат тествани, остават на онлайн обучение. Но поне при нас не съм чувал да има такива, защото в нашия район всяко дете си взима само пробата от носа. Ясно ви е доколко пробата е надеждна. 

Абсолютна имитация на мерки, но всичко е точно. Все пак в Германия е важно да направиш нещата по дадените ти указания. Ако ги спазваш, нямаш проблеми, колкото и абсурдни да са разписаните процедури.

# 20 853
Ангелов: Сертификат за една доза - безумие, това не е амбалажна хартия в бакалия

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/10/21/angelov-sertifikat-za … v-bakaliia.507727

# 20 854
  • БГ
Защото ги питат съгласни ли са.
В UK защо не ги питат? Или в Германия.
Тестват си ги 2  пъти седмично.
А нашите ги е страх да въведат ред и дисциплина.

В UK питат. Родителите дават съгласие за тестване. На база това "съгласие" се получават домашните самотестове.
Който не е съгласен - не тества.

Добре де. Цяла Европа се САМОТЕСТВАХА в домашни условия, вкл. децата.
А тук всички оревавате орталъка, че хората се тестват с тест от аптеката. В UK с какви тестове се самотестват. Освен, че са им безплатни..

# 20 855

Тези деца , които не се тестват ходят ли присъствено наравно с другите? Наистина ми е интересно.

А относно организацията , щом някъде е възможно ние по-недъгъви ли сме , че не можем да го направим .

Или сме по-свободни забравих...
Тестването на учениците в Германия, e задължително, но е  е пълен смях. Онези, които откажат да бъдат тествани, остават на онлайн обучение. Но поне при нас не съм чувал да има такива, защото в нашия район всяко дете си взима само пробата от носа. Ясно ви е доколко пробата е надеждна. 

Абсолютна имитация на мерки, но всичко е точно. Все пак в Германия е важно да направиш нещата по дадените ти указания. Ако ги спазваш, нямаш проблеми, колкото и абсурдни да са разписаните процедури.

Ама явно работи, след като къде са те, къде сме ний.

# 20 856
Боледувала съм април месес с 14 дневна карантина и регистрирана в РЗИ.ще получа ли зелен сертификат?

# 20 857
  • София
Това е много тъпо решение, тоя със вчерашния сертификат нали като се разболее , недай си боже, веднага ще лавне, че е от ваксината.
Въобще имат ли право на такова нещо - да дават сертификат само след първа доза, не сме ли обвързани с някакви европейски правила?
Нямат, разбира се. Герб вече са ги натопили пред Европа. 😃 Чисто технически, сертификат не може да се генерира след първа доза на двудозовите, картончето с първата щяло да служи за вход.

# 20 858
В последно време не чета новини и вчера разбрах за тъпия зелен сертификат.
Ако трябва да започна работа скоро, въобще ще мога ли да вляза в сградата да си издам свидетелство за съдимост? Пълно безумие.
Първо - свидетелство за съдимост отдавна не се иска. (Да, голяма част от работодателите не го знаят това)
Второ - Можеш съвсем спокойно. Държавните институции са приравнени към "първа необходимост".
Да за там не искат сертификат, но определено има места, където искат свидетелства за съдимост, при това периодично, не само при постъпване на работа. При това не го иска работодателят, а други звена. Знам го от личен опит.

# 20 859
Умните хора са казали - след ваксина трябва да се пазиш 14 дена. Разболееш ли се няма как да ти ударят втората доза. Не знам Кацаров с какъв акъл ще издават сертификат след първа доза при двудозовите ваксини. Така се заблуждават хората и няма да се пазят две седмици и ще щъкат насам-натам и ефект от ваксината никакъв. Още през лятото трябваше да се издаде заповедта за зеления сертификат. Много закъсняла мярка и ще берем ядове.

# 20 860
  • БГ
В последно време не чета новини и вчера разбрах за тъпия зелен сертификат.
Ако трябва да започна работа скоро, въобще ще мога ли да вляза в сградата да си издам свидетелство за съдимост? Пълно безумие.
Първо - свидетелство за съдимост отдавна не се иска. (Да, голяма част от работодателите не го знаят това)
Второ - Можеш съвсем спокойно. Държавните институции са приравнени към "първа необходимост".
Да за там не искат сертификат, но определено има места, където искат свидетелства за съдимост, при това периодично, не само при постъпване на работа. При това не го иска работодателят, а други звена. Знам го от личен опит.

Свидетелство за съдимост все още се изисква от работодатели, особено за материално-отчетнически длъжности. Може да се извади и електронно, ако лицето има ел.подпис.  Ел.подпис (да не е реклама евротръст) мисля, може да подписва електронно без физически да се взема от някъде КЕП.
Начини има, ма що да е ...

# 20 861
Боледувала съм април месес с 14 дневна карантина и регистрирана в РЗИ.ще получа ли зелен сертификат?

Виж на предните две-три страници в темата съм пуснала отговор за такива, като теб преболедували.

# 20 862
Слушах сега някаква лекарка от Спешна помощ в Шумен, по радио Шумен. Нямало да се ваксинират. Не знаела какви субстанции има във ваксините.
И аз не знаех; и се информирах (а даже не съм лекар); и се ваксинирах.

Според мен на такива лекари следва да им се търси съдебна отговорност и да бъдат глобявани, защото те са оторизираните лица за разпространение на медицински познания и подобни изказвания от тях са недопустими.

# 20 863
Той каза, че ще се издава документ - не сертификат. И това е супер безотговорно, необмислено и идиотско!!!
Защото между първата и втората доза трябва лицето да се пази много.
В момента имам много близка, която дни преди втора доза разви 2нна пневмония и в момента е в интензивното и при 2 отрицателни теста я писаха, че е с Ковид, след като лежа почти два часа коридора на болницата посресд нощите и се чудеха какво да я правят (а преди това 4 часа чака линейка).

# 20 864
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Защото между първата и втората доза трябва лицето да се пази много.

Не трябва да се пази много, а така както до преди ваксината

Общи условия

Активация на акаунт