COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 656
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 925
  • София
Иланг-иланг, хората с първа игла също ще могат да си извадят документ за антитела, без да слагат втора игла.
Ли лу писа, че в Австрия по тази причина са спряли да издават такъв документ за вътрешно ползване.

# 20 926
ГЕРБ настояват наличието на антитела да бъде добавено към зеления сертификат за България.
Аз не съм медицинско лице, но това ми допада повече отколкото човек след първа игла да получи такъв документ.
Да се обединят около най-читавия тест и да го приемат в следващото НС.
И двете са пълна глупост.
Не знам колко пъти обясниха, че липсата/наличието на антитела не означава нищо.

Означава че си го прекарал.
Както и този, който е боледувал с положителен пср.
Разликата между двамата каква е?
Че единия да има право на сертификат, а втория-не?
Минали са и двамата болеста...

# 20 927
Даването на сертификат веднага след първа игла с какво намалява натиска към здравната система? Значи целта не е опазване на здравето на хората.
Още малко ще дават сертификат и при намерение за ваксиниране.

# 20 928
Инфо от МЗ:
От 00:00 ч до 17:00 ч на 21.10 четвъртък са поставени 23 хил. дози ваксини.
Дай Боже, все така да върви, че и повече!

# 20 929
  • Пловдив
Иланг-иланг, хората с първа игла също ще могат да си извадят документ за антитела, без да слагат втора игла.
Ли лу писа, че в Австрия по тази причина са спряли да издават такъв документ за вътрешно ползване.
да, така е най-вероятно. Говорим за кризисни, временни мерки. Все пак по-голямо (но по-разумно и безопасно) количество маси ще могат да работят ефективно и да движат икономиката.
Но другото е далеч по-безумно, рисково и необосновано.
Пак казвам, че в това време на панделия такова струпване на маси хора (за ваксини, тестове през 2 дни) води до увеличаване на заболяемостта, а не за намаляването й. Първо трябва да се овладее пика.

Вероятно може да се измислят критерии за конкретен тест за антитела, минимален брой антитела и т.н.
Покрай мен има доста хора, които боледуваха скоро. Тестван е 1 човек в семейство. Само той има сертификат. Останалите - не.
Аз лично имам 1 доза АЗ, след това се разболях (много леко го изкарах), работих от къщи и не съм си правила тест.
Антитела имам огромно количество. Смятам, че съм далеч по - безопасна от току що набоден.

# 20 930
Ако продължаваме с това темпо, Янсен ще свърши до края на месеца 😄, а за съжаление тя е с най-много пробиви май.

# 20 931
При положение, че ще удължат срокът на "зеления" сертификат за преболедували с 6 месеца, ако приемат да имат "зелен" сертификат и тези, които имат антитела, кога мислите, че ще стигнем необходимото ваксинално покритие? Щото в действителност вирусоносителите/болните са поне няколко пъти повече от обявените официално.

# 20 932
Даването на сертификат веднага след първа игла с какво намалява натиска към здравната система? Значи целта не е опазване на здравето на хората.
Още малко ще дават сертификат и при намерение за ваксиниране.
Колко трябва да е глупав човек, за да повярва, че ЗС е мярка, с която се цели да се "натисне" вълната? Приказките на МП и МЗ, са си чиста проба популизъм и убеждаване на хората в нещо, което очевидно не е истина.
Дори еднодозовата ваксина има технологично време, през което организма изгражда защита. Това, че ЗС се дава веднага, не защитава човека по никакъв начин, нито околните.
Евентуално за петата вълна, може да сме подготвени /ако някой не роди, поредната гениалност/.

# 20 933
  • Пловдив
Може ли да обобщиш с няколко думи, моля?
заслужава се да се гледа, късичко е. Но въздействащо.

За ваксиналното покритие - трябва държавническо поведение, стратегия и постоянство. Такова в момента няма.
Истината е, че делта вариантът пробива ваксината, но пък тя помага за по-леко преминаване на болестта.

В момента мисля, че спешно трябва да се спре предаването на болестта. Предложените от Кацаров заповеди не са ефективни, дори напротив.
Гледайте репортажи още от първия ден как се проверяват и сертификати... типично по нашенски.

# 20 934
  • София
На мен днес ми провериха сертификата, точно както ми го проверяваха лятото в Гърция

# 20 935
По-добре това късно отколкото нищо никога. Все някаква защита ще имат хората. Като се има предвид нивото на държавата, по-добре 20к+ ваксинирани на ден отколкото 5к.

# 20 936
  • София
По едно време нямаше ли мобилни екипи, които могат да се отзоват при желание за ваксинация в цял офис?
Не може ли и сега да се направи такова нещо?
По повод уволненията на служители без сертификат, само ще кажа, че има позиции, които дори и сега, когато не се изисква сертификат навсякъде, задължително трябва да имат, защото не могат да си изпълняват задълженията - снабдители примерно... При нас вече се яви такъв проблем. Колежката, която е на  такава позиция е твърдо против ваксини и тестване. За да влезе в някои от обектите, от които се пазарува поне 2 пъти седмично, има такива, в които изискват сертификат. Предложиха й смяна на позицията, ако не размисли. Не е доволна, защото е свикнала по цял ден да е в движение, а сега я връзват в офис и на по-ниска заплата. Дават й месец време да вземе решение - ще се ваксинира ли, ще приеме новата длъжност ли или ще напусне. Временно завъртяха друг човек от персонала, който да покрива част от нейните задължения, докато реши...

# 20 937
Хубавото е че европейският сертификат се издава по критерии на ЕС, а не на Герб или други фракции.

Ние май не можем да решим в Европа ли сме или не. В Европа правата са обвързани със задължения. Ние обаче пак искаме да ползваме всички привилегии на граждани на ЕС, но да не ни закачат да спазваме и правилата на съюза.

# 20 938
Видеото си струва да се гледа.
За антителата и ЗС за тях - имам колеги, които изкараха вируса, но бяха а отрицателни тестове, т.е. никъде не се водят че са го карали. Могат да измислят вариант за сертификат за хората с антитела, но само са ползване в страната - не за пътувания и т.н.

# 20 939
Много е досадно да ни показват и говорят по цял ден за ''нещастни'' хора,които не могат да отидат на работа,защото няма ли някакъв сертификат?Айде опашките за ваксини,ще ги оправдая.Много е ''трогателно'' млади и стари да недоволстват пред мола,докато чакат безплатен тест.По-добре да не им се обръща такова внимание от медиите.И без това само политиците ще яхнат предизборно вълната,че вижте,ако те са на власт...ехе!Нямоло  да ги карат да се ваксинират.А какво до безкрай ще им плащат тестовете ли?И те през ден ще се редят на опашки,така ли?После родители се жалват,че го отнасяли децата.Ами ще го отнесат като имат заклети антиваксъри,или просто инатливи родители.Нас какво ни интересуват техните капризи?И аз да си кажа моето раздразнение.Поискаха ми сертификат пред верига магазин за дрехи.Показах го,не се отчита.След мен две жени показаха антигенни тестове и техните не ги отчете,но ни пуснаха вътре.В този момент само ние бяхме.Отмята се полека правителството под натиск на безотговорни хора,които явно са си мислели,че така ще расте вълната и ще се мре,докогато му дойде времето да отмине.НО според мен мерките,трябва да останат и нещата да се нормализират.Отпуска се малко гратисен период,но трябва да устискаме и да продължим в този дух.Иначе след някой друг месец ще си говорим за нова вълна и дали/или ще има затваряне.

Общи условия

Активация на акаунт