COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 709
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 450
Изнесени ваксинационни пунктове през почивните дни в цялата страна

https://bnr.bg/post/101545645/izneseni-vaksinacionni-punktove-pr … i-v-calata-strana

# 21 451
Статистика за “преболедувалите” по подобие на “ваксинираните” защо да няма: % от новозаразените са “преболедували”, % от новохоспитализираните са “преболедували”, % от починалите са “преболедували”…нали гледаме основно последните два показателя?
Защото ако си преболедувал без валиден тест системата няма да те отчете за преболедувал. Докато с ваксинираните е малко по-лесно, там също има шанс за фалшива ваксинация, но ако у нас се екстраполира от глобални данни нещата са ясни.

# 21 452
  • София
Майка ми ще остане без работа.
След 2 дни или ще се ваксинира или ако не иска, трябва ежедневно да си прави тестове и да дава 30 лв.
Половината и заплата. Ако това не е принуда, манипулиране, аз съм трамвай.
Защо всеки ден и защо 30 лв.? Не беше ли по-ниска цената?

# 21 453
  • Шотландия
Имам възможност лично да се убедя в ефективността на Pfizer.
Дъщеря ми е доказано с конорона вирус. Не е ваксинирана /няма да обяснявам защо, не е приумица/.
Не мога да се изолирам по определени причини.

Ваксинирането предпазва от ТЕЖКО заболяване,  т.е. хоспитализиране и смърт, когато организмът е изработил имунитет. Пожелавам Ви дъщеря Ви да се оправи бързо и никой друг от семейството да не се разболее лошо.

# 21 454
След 2 дни или ще се ваксинира или ако не иска, трябва ежедневно да си прави тестове и да дава 30 лв.

Не е принуда. В останалия свят се нарича "живот в общество".

# 21 455
  • При семейството си
Статистика за “преболедувалите” по подобие на “ваксинираните” защо да няма: % от новозаразените са “преболедували”, % от новохоспитализираните са “преболедували”, % от починалите са “преболедували”…нали гледаме основно последните два показателя?
Защото ако си преболедувал без валиден тест системата няма да те отчете за преболедувал. Докато с ваксинираните е малко по-лесно, там също има шанс за фалшива ваксинация, но ако у нас се екстраполира от глобални данни нещата са ясни.
Говоря за статистика, тоест с официалните тестове. Защото всеки път като аргумент се  ползва “има повторно заразени”…хубаво…има и ваксинирани заразени.

# 21 456

Аз съм ваксинирана, в момента съм с Ковид и се заразих от ваксиниран!
Ох, нещо обърках цитата май, но се разбра, отговорът ми е към Cuckoo!
Боцнах се август, по дипломатически съображения, така да се каже, не толкова по убеждение. Вярвам, че ваксината ще запази в някаква степен мен, но не мисля, че ще разреши проблема със здравеопазването и болниците, каквато е идеята, затова принципното ми мнение е против. Нямам нищо против тези, които не ги е страх от вируса и са избрали да не се боцнат. Но някои наистина са адски злобни и смятат, че неваксинираните им пречат. Всъщност следващият щам няма да дойде от България, пак от местата с изсечените гори ще е. Щам, вариант, или директно следващия вирус, ще ни го донесат пътуващите от Танганайка, не неваксинирата баба Гана от съседното село!

И как го караш вируса?
Добре, зле?
Че нали уж ваксинираните го карали леко. Ама то ако нямаш база за сравнение...
Леко. Ама нямам база за сравнение.

# 21 457
Нека се ваксинира жената. За нейно добро е! И за обществото също. Колкото повече ваксинирани имаме, толкова по-лесно ще се справя здравната система, и ще можем да живеем без ограничения.

# 21 458
Кипър се справят, но са остров, а населението е колкото на София, но разпределено на 6-7 пъти по голяма площ. Лятото си спомням ,че почнаха да тестват всички пристигащи туристи с ПСР.
Не са това причините..Като Кипър има още много, много други държави...Хората там спазват мерки и правила, защото знаят, че е в техен интерес, имат много добра стратегия за управление на епидемията,  в тези държави са с друго възпитание, ценности и интелект..Не са изоглавени и невежи като у нас, това се отнася и за народа, и за управляващите, нашето е байганьовска работа, и затова ще си понесем тежките последствия...

# 21 459
Нека се ваксинира жената. За нейно добро е! И за обществото също. Колкото повече ваксинирани имаме, толкова по-лесно ще се справя здравната система, и ще можем да живеем без ограничения.

Ваксинирането не беше ли доброволно? Тя не иска, има си своите здравословни проблеми и притеснения и не желае. Нейно право е да се ваксинира или да НЕ СЕ ваксинира.
Ти каква гаранция даваш, че нищо няма да и стане. Дай да сключим договор. Ще се ваксинирам аз и тя, но ако нещо стане, ти ще плащаш.

Явно вече няма да е доброволно.
Държавата плаче за съд.

# 21 460
Свободни сте да завеждате дела, да протестирате, да не се ваксинирате. Каквото искате правете, някой да ви е спрял?

# 21 461
Скрит текст:
Защо всеки ден и защо 30 лв.? Не беше ли по-ниска цената?

Толкова са и казали. Ще и осигуряват тест, но ще си го плаща.

Скрит текст:

Не е принуда. В останалия свят се нарича "живот в общество".
Ако ти опра пистолет в главата и ти кажа дай си чантата да знаеш, че е същото. Законно е.
Не сте в ред да мислите по този начин.
Мне. Инкриминирано е. Както и умишленото заразяване, към което може да се приравни неспазването на въведени противоепидемични мерки в условия на разрастваща се епидемия и въведена извънредна обстановка..

Изрази от рода на "не сте в ред да мислите така" толерират ли се в този форум?

# 21 462
Не можете да осъдите държавата.
Няколко пъти го писах само аз.
И в конституцията е заложено и в Брюксел има произнасяне по казуса.
Обществено здраве и благополучие е с превес над личните предпочитания и мнения!
Ако искате да харчите пари, може да пробвате.

Накрая може да се окаже, че "насилствената" ваксина, ще спаси не само майка Ви, но и много други хора.

# 21 463
Говоря за статистика, тоест с официалните тестове. Защото всеки път като аргумент се  ползва “има повторно заразени”…хубаво…има и ваксинирани заразени.
Има всякакви заразени, ваксина или преболедуване не предпазва от заразяване а единствено може да намали шанса за това събитие. Нали все пак рядко се тестват хора без никакви симптоми, те може да са вирусоносители без съмнение. В това всъщност е коварството на sars-cov-2 за разлика от sars-cov-1 има и безсимптомна фаза. И това не е някаква особеност а нещо нормално в света на вирусите, човек може цял живот да пренася вирус или той да е в латентно състояние в него, но въобще да не подозира.

# 21 464
  • Брюксел / София
Аз не разбрах, защо хората се оплакват, че трябва да се ваксинират при положение, че не искат?! Ваксинацията не е задължителна. Могат да си правят тестове. Моля, да не ми обясняват, че на искат да се ваксинират и че нямат пари за тестове. Като искат да се возят в градския транспорт си купуват билетче нали?!

Общи условия

Активация на акаунт