COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 967 993
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 810
  • При семейството си
Скрит текст:
Вечерен час и двуседмична ваканция за децата в Румъния.

В Германия новорегистрираните случаи не са били толкова от месец май.

Вечерният час, който се въвежда в Румъния е само за неваксинирани. Които всъщност докараха това, което в момента се случва там.
Точно същото се очертава да се случи и в нашата държава. Скоро.

Новорегистрираните, за които говориш в Германия по никакъв начин не разклащат здравната система в Германия.
Докато нашата е в положение - всичко е ковид, други болести няма.
Ама вече и за ковид почна да не стига...

Скрит текст:
И да се допълня. Гледа ли репортажа от белодробната болница в Русе. Цялата е ковид отделение. Има 2 свободни легла към момента. Началникът на болницата, каза, че е имало един, единствен пациент, който е бил ваксиниран и е бил в болницата. Тръгвал си е - вкъщи. Не на другото място.
Хайде сега да представим заедно, ако в Русе бяха ваксинирани 70% примерно, а не около 20% от русенци.
Дали цялата болница щеше да е ковид отделение, как мислиш?

Снощи имаше репортаж от интензивното на болница с Ковид отделение в града, в който живея. Германия. Много тежки кадри.
Положението се влошава, предупредиха и напомниха отново да се спазват всички мерки.
 Бройките  растат и съласно статистиката, катерим индекса за интезивни с гранична стойност от 250, която е обявена като " предупреждение за опасност" , "Warnstufe". Следващото ниво  е вече "ниво аларма "Аlarmstufe " В четвъртък числото за интезивни беше 211.
И това при толкова много ваксинирани и мерки.

А защо, има ли някакво обяснение (освен новите щамове)?

# 21 811
Мисля че ако ковид зоните работеха, щеше да помогне много. За да няма нужда от толкова болнични легла. За съжаление ковид зоните не работят добре, най много някой тест рядко снимка. Терапията също е трудно да се осигури безплатно.
Ако ковид зоните работеха и правеха безплатен тест, рентген, лекарства, оксиметтр за дома, щяха адски да облекчат бърза помощ и болниците. Личните лекари да се занимават със нековид болните.

# 21 812
Elpis , защото вирусът е силно заразен, а вече всичко е отворено, хората живеят доста активно,  в училищата маските не са задължителни.

# 21 813
  • Там,където се събуждам щастлива.
Снощи слушах дискусия между двама лекари и честно казано се потресох от някои неща. 1.8 милиона са неваксинираните в Нидерландия. Част от тях са от много строги протестантски и евангелистки общности, които са против всякакъв вид ваксини. Трудно ще убедят да се ваксинират (не са успели и в последните 50 години). Основните хоспитализирани са именно неваксинирани. Възрастовата граница на приетите е ниска (млади хора). Починалите (вчера бяха 10 човека) и са 65+. Започват да правят нови протоколи, защото при тази заразност голяма % от тези 1.8 милиона ще се отзове в болницата. И...ще имаме проблем. Промяната на протоколи се изразява в калкулиране на кой има шанс да оцелее в зависимост от възраст, болести, начин на живот и прочие. Журналистката попита не е ли по-добре да се помисли за това кой е с предимство, тоест неваксинираните да ги лекуват, ако има място. Казаха, че от етична гледна точка няма да се стигне до този момент.
Жестокото е, че ако се стигне до този сценарий, то човек предприел мерки, но заразил се и имащ някакво заболяване, може въобще да не се отзове в интензивното, защото не вярващ във вируса, но млад и без  заболяване вече е заел леглото му.
Трагедията е, че подобна информация докосва отговорните, а другите само повтарят мантрите от Фейса.

# 21 814
Скрит текст:
Снощи слушах дискусия между двама лекари и честно казано се потресох от някои неща. 1.8 милиона са неваксинираните в Нидерландия. Част от тях са от много строги протестантски и евангелистки общности, които са против всякакъв вид ваксини. Трудно ще убедят да се ваксинират (не са успели и в последните 50 години). Основните хоспитализирани са именно неваксинирани. Възрастовата граница на приетите е ниска (млади хора). Починалите (вчера бяха 10 човека) и са 65+. Започват да правят нови протоколи, защото при тази заразност голяма % от тези 1.8 милиона ще се отзове в болницата. И...ще имаме проблем. Промяната на протоколи се изразява в калкулиране на кой има шанс да оцелее в зависимост от възраст, болести, начин на живот и прочие. Журналистката попита не е ли по-добре да се помисли за това кой е с предимство, тоест неваксинираните да ги лекуват, ако има място. Казаха, че от етична гледна точка няма да се стигне до този момент.
Жестокото е, че ако се стигне до този сценарий, то човек предприел мерки, но заразил се и имащ някакво заболяване, може въобще да не се отзове в интензивното, защото не вярващ във вируса, но млад и без  заболяване вече е заел леглото му.
Трагедията е, че подобна информация докосва отговорните, а другите само повтарят мантрите от Фейса.
Това започва да напомня началото на пандемията, когато в Италия беше станало страшно.

Чудя се, нямали да "ъпгрейдват" вакисините. То само с дози не става. Не съм прочела/чула нещо по този въпрос.

# 21 815
  • София
Това отнася ли се и за ваксинираните заразени с Covid?
Ами прочетете статията де! Пише - възстановени след ковид в 12 месечен период. Ако ваксинираните не се заразяват не се отнася за тях...
Не разбрахте въпроса ... отнася ли се И за случаите в които хем си ваксиниран, хем след това се разболяваш....?
Значи се отнася и за всички ваксинирани+разболели се...., а те не са малко . Какво пазим тогава? ЗС?

# 21 816
Да ви кажа, че за мен народът изобщо не е уплашен, стреснат или какво да е.
Продължават в метро и ГТ да са без маска, дори и днес поне по 3-4 младежи виждам, че и един на средна възраст се съдра да кашля на спирката, качи се  без маска и така две спирки. Аз с центриран поглед в зачервеното му лице през няколко седалки , та извади една платнена маска и сложи. Момчето пред него обаче така си стоя. Какво да говорим, кой да се е стреснал и притеснил. Къде са тези, дето уж да следят, санкционират. За толкова време ни една проверка не съм видяла никъде. Вече не смея да моля да сложат, ще си го отнеса боя кат нищо.
Купувам днес  зелени домати от един пазар голям-външен. Ми..обяснявам, че съм към метрото и да ми сложат още една торбичка да се не скъса. С маска съм, навън са сергиите, никой друг не е сложил. Следва ехидно.."Да се обадим да ви осигурят зелен коридор" , че кат пламнах и им викам " С три ваксини съм, поръчайте ми джипката на шефа" Тези направо се ококориха..не една, не две, а три , много им дойде явно. Следва " Ама наистина ли сте с три и как сте сега" )))) Викам , който пипна пада от токов удар)) Оставих ги да си гънат мозъка и се помъкнах, ейййй тоя народ направо...няма починали, няма болни, не знам какви сме и защо такива станахме(( Притеснени са лекарите в ковид отделенията, ама и те вече ще свикнат си мисля, то всичко си има граница. Народа щрака с пръсти и това е.

# 21 817
репортажът с обикалянето на линейката е потресаващ - все едно е такси, което на случаен принцип и късмет разчита да намери място в болница на човек в спешно състояние, това е толкова унизително и средновековно, че няма накъде повече -  не бяха ли изградили система, в която да проверяват накъде да откарат болните без чукане по врати и отпращане от охранители?

директното послание от това излъчване за мен е - ако зазлее някой, да си умира кротко вкъщи, вместо да го стори, разкарван от линейка

по-надолу от това не знам дали е възможно да се докараме

# 21 818
  • При семейството си
Elpis , защото вирусът е силно заразен, а вече всичко е отворено, хората живеят доста активно,  в училищата маските не са задължителни.

И решението какво е- хем масова ваксинация, хем масово затваряне, хем нон стоп маски?!

# 21 819
Дъщеря ми сега ми казва, че чела защо ваксините водели до безплодие. В тях имало частици от умъртвени човешки ембриони???

Пращаш я дъщеря ти да чете какво има във ваксините. Тези одобрени от CDC си пишат какво има във ваксината.

Аз нямам против такива дезинформации. Всеки според IQто си.

# 21 820
  • София
В Нидерландия случаите се увеличават за съжаление
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/netherlands/

Не знам за Кърджали дали по-малкото тестване е обяснението,
тогава в съседните Смолян и Хасково защо се тестват повече.
За Хасково многото заразени може би се дължи, че работят и пътуват до Старозагорско, не знам.

# 21 821
Скрит текст:
Скрит текст:

Вечерният час, който се въвежда в Румъния е само за неваксинирани. Които всъщност докараха това, което в момента се случва там.

Новорегистрираните, за които говориш в Германия по никакъв начин не разклащат здравната система в Германия.

Скрит текст:
И да се допълня. Гледа ли репортажа от белодробната болница в Русе. Цялата е ковид отделение. Има 2 свободни легла към момента. Началникът на болницата, каза, че е имало един, единствен пациент, който е бил ваксиниран и е бил в болницата. Тръгвал си е - вкъщи. Не на другото място.
Хайде сега да представим заедно, ако в Русе бяха ваксинирани 70% примерно, а не около 20% от русенци.

Снощи имаше репортаж от интензивното на болница с Ковид отделение в града, в който живея. Германия. Много тежки кадри.
Положението се влошава, предупредиха и напомниха отново да се спазват всички мерки.
 Бройките  растат и съласно статистиката, катерим индекса за интезивни с гранична стойност от 250, която е обявена като " предупреждение за опасност" , "Warnstufe". Следващото ниво  е вече "ниво аларма "Аlarmstufe " В четвъртък числото за интезивни беше 211.
[/quote]

Добре, аз наистина се изумявам и не разбирам!

Толкова много данни до сега се постваха в темата, и данни от държвите с най-голям процент ваксинирано население - най-общо - след  6 месеца имунитетът от ваксините е много намалял; ваксините не спират разпространението и предаването на вируса и Делтата е страшно заразна плюс, че пробива ваксините.
Това се причините, поради които случаите навсякъде се увеличават.

Толкова ли е трудно горното да се схване?! Или през няколко поста ще се питами едно и също и ще си обясняваме едно и също..

# 21 822
И решението какво е- хем масова ваксинация, хем масово затваряне, хем нон стоп маски?!

Масова ваксинация и носене на маски на обществени места докато отмине тази щуротия навсякъде.

# 21 823
  • При семейството си
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:

Добре, аз наистина се изумявам и не разбирам!

Толкова много данни до сега се постваха в темата, и данни от държвите с най-голям процент ваксинирано население - най-общо - след  6 месеца имунитетът от ваксините е много намалял; ваксините не спират разпространението и предаването на вируса и Делтата е страшно заразна плюс, че пробива ваксините.
Това се причините, поради които случаите навсякъде се увеличават.

Толкова ли е трудно горното да се схване?! Или през няколко поста ще се питами едно и също и ще си обясняваме едно и също..
[/quote]

Масово се ваксинираха април месец ли….защо, в такъв случай, сертификатите за нас, ваксинираните не важат също 6 месеца…защо не могат да се задават въпроси.
Мен пък, именно като ваксинирана започват да ме интересуват тези въпроси, какво остава за тези, които така или иначе са скептични към ваксините.

# 21 824
  • Пловдив
Този ФБ трябва да се забрани със закон.
Не може само идиотщини да се тиражират и да се пълнят главите на и без това простия народ с още дезинформация. Дъщеря ми сега ми казва, че чела защо ваксините водели до безплодие. В тях имало частици от умъртвени човешки ембриони??? Кой болен мозък ги ражда тези изродщини и кои са тези, които са в състояние да вярват на подобни неща?! Rage
има доза истина в това твърдение
https://dariknews.bg/novini/sviat/vatikanyt-uspokoi-katolicite-vaksiniraneto-e-moralno-dopustimo-2253394
https://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1% … D0%B8%D0%BD%D0%B8

Общи условия

Активация на акаунт