COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 966 911
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 050
Много ви се иска да са лъжи, ама не са. Живея в Германия за разлика от вас и всеки в самолета живеещ и работещ там се ваксинира, за да не е в карантина.
А нещо за изключенията от карантина не ги споменавате. Немски гражданин съм, семейството ми е там и аз и съпругът ми летим на 30.10 и имам писмен отговор, че не сме под карантина. Има изключения за голяма група хора включително и такива които отиват на посещение на роднини първа линия или идват от такова в рискова страна. Запознайте се ако може със целия Corona Einreiseverordnung точка 4 Ausnahmen преди да правите глобални заключения.

И вие вярвате на тия глупости? Утре като станем пак "рискова" и "червена" зона всичко ще се забрави. Така беше, да но не всеки може да си позволи да пътува в "голяма група". И като сте неваксинирани и изложите немските граждани на риск дали смятате, че на някой ще му запука -лично за вас?
П.С. Семейството, което карантинираха беше на почивка.
Цялото ми семейство е преболедувало и ваксинирано, аз съм преболедувала, но не ваксинирана понеже в първия триместър на бременост в Германия не е разрешено! Така, че като не сте запознати с всяка ситуация и решение и нареждане не правете заключение.  И не знам кой излагам на риск като се виждам за 3 дни единствено с моето си семейство и си взимам личната кола с която се прибирам на ход.
Ето ви отговора на немските власти:
viele Dank für Ihre Anfrage. Bei Reisen aus einem Hochrisikogebiet nach Deutschland aufgrund eines Verwandtenbesuchs erstens Grades (= Eltern oder Kinder) mit einer Dauer unter 72h, trifft die Ausnahme nach §6 Abs. 1 Nr. 11a) CoronaEinreiseVO zu. Sie beide müssen dann keine digitale Anmeldung ausfüllen und haben keine Quarantänepflicht. Bitte beachten Sie, dass dennoch die Nachweispflicht (geimpft, genesen oder getestet) besteht. Diesen Nachweis müssen Sie bei der Einreise nach Deutschland vorliegen haben.

Wenn Sie länger als 72h reisen, gibt es nach §6 Abs. 2 Nr. 1 b) aa) Corona EinreiseVO keine Quarantäneverpflichtung nach dem Aufenthalt in einem Hochrisikogebiet / Einreise aus einem Hochrisikogebiet  auf Grund des Besuchs von Verwandten ersten oder zweiten Grades (Eltern, Großeltern, Geschwister, Kinder und Enkel) besteht. Um diese Ausnahme vollständig zu erfüllen, muss jedoch ein negatives Testergebnis (Antigen/ PCR Test) oder ein Impf - oder Genesennachweis vorliegen und die digitale Einreiseanmeldung ist auszufüllen.

Anschließend entfällt die Quarantänepflicht sofort. Es ist keine Bestätigung durch eine weitere Behörde notwendig, die Ausnahme und Befreiung ergibt sich aus der CoronaEinreiseVO direkt.

# 22 051
  • Шотландия
Аз чух само началото, започна с лъжа като хвърли вината на предишните управляващи, че били говорили против ваксините..Като го чух това и му дръпнах шалтера.
Президентът не се ли предполага да е надпартиен и да го е грижа за цялото население или аз много съм изостанала със законодателството в България?

# 22 052
  • София
Леля ми почина, Бог да се смили над душата й! Sob
Все по отвратена съм от отговорните за здравето на българина, направо съм бясна.
Да плюе резидента по предишните - май вече не е модерно. Мога с чисто сърце вече да кажа, че Бойко е по-голям, защото имаше куража да наложи лошите мерки въпреки плюнките и съпротивата.

Яко ще се мре... Мутафчийски беше толкова прав.

съболезнования за загубата, но в момента мъката е затъмнила спомените ви.

забравила сте как през март тази година той каза "отваряме всичко" при 3-4000 заразени дневно.
мерки налагаше в началото, когато имахме по 30 души болни на ден. когато станаха по 3000 - отваряме всичко. и разпускаме НОЩ, не ни трябва вече.
а ваксини имаше само за привилегировани по списък.

# 22 053
Absent, вашият отговор ама грам не ми помага. Аз пътувам сама и за мен тия правила не важат.

# 22 054
Трябва спешно да ваксинират най-възрастните - дали с финансови стимули или да им показват стряскащи клипчета...не знам. За тях сертификата не е стимул.

И аз затова си мислех, като гледах видеото от Румъния. Трябва да се преведе и да го излъчват по телевизията.

https://www.youtube.com/watch?v=Avv0fek2UVA

# 22 055
  • Шотландия
Леля ми почина, Бог да се смили над душата й! Sob
Моите съболезнования... и на всички други,  които загубиха и ще загубят близки поради този кошмар. Ваксинирайте се и се пазете, спазвайте дистанция,  носете маски,  не се пипайте по лицето  и спазвайте хигиена на ръцете и при симптоми си оставайте вкъщи.  Държавниците очевидно нямат желание или капацитет да ви опазят, за жалост.

# 22 056
IT-та, работещи онлайн бяха приоритетна група пред възрастните март месец.

# 22 057
  • в страната на чудесата
През март тръгнаха зелените коридори...
Които Стойчо спря.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 21:44 от Не се сърди, човече

# 22 058
Не знам, ама такава е психиката явно ..не са виновни в случая ITтата. Един пенсионер вчера даваха по БТВ , редил се два поредни дни в най-голямата навалица да се ваксинира, сигурно не е пускал телевизор от април до сега....

# 22 059
  • София
Трябва спешно да ваксинират най-възрастните - дали с финансови стимули или да им показват стряскащи клипчета...не знам. За тях сертификата не е стимул.

И аз затова си мислех, като гледах видеото от Румъния. Трябва да се преведе и да го излъчват по телевизията.

Гледам, че в Румъния лекарите не са опаковани в хазмати.

# 22 060
През март тръгнаха зелените коридори...
Които Стойчо спря.
Зелените коридори тръгнаха февруари с Астра Зенека, а ги спряха март месец, когато въведоха онлайн системата за записване, с "избор" на ваксина, която претърпя фиаско първите седмици. После спираха Астра Зенека на пожар, а други ваксини имаше само за IT-та и други превилегировани.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 21:44 от Не се сърди, човече

# 22 061
Много ще замоля, ако има някой, чиито нерви са издържали да чуе цялата излагация, да резюмира в 2-3 изречения. Аз го включих последните 4-5 минути, и чух само жалки глупости и общи приказки.

Вярно ли е, че са казали, че в Австрия се признават антителата за сертификат? И, че нашите учени щели да изследват въпроса с тях, и да разрешат(по почина на Австрия и други европейски страни!!!) сертификат на база антитела?
Аз чух само началото, започна с лъжа като хвърли вината на предишните управляващи, че били говорили против ваксините..Като го чух това и му дръпнах шалтера.

Да не говори за Спутник V, ей не го купиха Спутника лошите предишни, те са виновни, заради това е целия хаос. Но сериозно, ваксината е добра. Дано от ЕС я удобрят скоро, ще се вдигне процента ваксинирани в България, има доста голям процент русофили есктремисти в обществото.
Който е искал Спутника, отдавна е отишъл на разходка до Сърбия, хапнал  е сръбска скара и се е боднал...Wink

# 22 062

Гледам, че в Румъния лекарите не са опаковани в хазмати.

Точно това пита репортера един от докторите, защо не са облечени в хазмати, той му отговори, че им е трудно да се движат така и че са боледували и са ваксинирани, а както знаем това е най-добрият имунитет.

# 22 063
Добре де, аз не мога да разбера сега какво става със сертификатите - издават веднага сертификат на ваксинираните с Янсен, а не тези с друга ваксина - след втората, нали? Или и на тях веднага?
Щото ако е така - повечето няма да идат за втора доза... Sad
Сертификата след първа доза ще е за 1 месец само. Май с него можеше да се пътува и в чужбина и да се постави 2ра доза в друга държава.
Поне до скоро така беше.

Не знам дали може така, защото аз имах проблем с моят. Като изкарала Ковид имам право на една ваксина, което обаче е валидно само за Нидерландия. В чужбина при сканирване беше кода ми в червено. Хърватско имаха повече възможности, като една ваксина поставена преди определен период от време. Предполагам, че заради туризма е така (който процъфтяваше в средата на октомври). Сега, обаче, ще сложа втора ваксина, защото в Германия е строго, а ходим често там.

Това, че дават нашите сертификат дори за един месец след една ваксина (при неболедували), не е редно. Ще има бум на заразени с една ваксина и ще викат до небето, че са ги прецакали.
Не само, ще има вой как ваксината не пази, щото процента т. нар. “ваксинирани” в болницата и сред починалите ще скочи. И антиваксърите ще почнат да ги дават за пример… пък от тия “ваксинирани” кой с една доза, кой с две - абе няма значение, кой ти ги брои…

# 22 064
Май вече сме в центъра на световните медии
При това навсякъде подозирам и затова са уж мерките, някак става неудобно да ни гледат отвън и да виждат...само смърт статистическа и от другата страна на улицата чалга . Даже и снимки има от Пирогов

Le Monde

Covid-19 в света: България потъна под вода, нарастване на нови случаи в Германия
София обяви в събота, че й предстои изпращане на пациенти в чужбина, тъй като българската болнична система беше залята от четвърта вълна.

Изправена пред вирулентността на епидемията Covid-19, която удря страната, България се готви да повери своите пациенти на други страни, съобщиха от Министерството на здравеопазването в събота, 23 октомври. Страната е особено засегната от четвърта вълна, докато обхватът на ваксинацията остава нисък.

България е потопена
Увеличаването на случаите на Covid-19 в Българи е съкрушително болничната система. "Капацитетът ни по отношение на работна сила и вентилатори е почти изчерпан, ще трябва да търсим помощ в чужбина" , алармира министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров в ефира на Нова телевизия, мярка, която той обмисля дали кривата на замърсяванията няма да бъде намалява в рамките на десет до петнадесет дни. „В момента се водят дискусии с ЕС [Европейския съюз] за прехвърляне на пациенти в други страни, ако това се случи. “ Министърът добави, че не е изключено ново ограничаване. Съседна Румъния повиши нивото на своите здравни ограничения.

Въпреки установяването в България на здравна карта в места като ресторанти и търговски центрове, експертите отчитат, че сегашната вълна може да причини до 5000 до 9000 замърсявания на ден в рамките на две седмици, в тази страна с 6,9 милиона жители.

България е една от страните с най-нисък процент на ваксиниране в Европейския съюз, възпрепятствана от разпространението на конспиративни теории и недоверието на хората към властите. Едва 24% от българите са напълно ваксинирани
https://www.lemonde.fr/planete/article/2021/10/24/covid-19-dans- … 6099683_3244.html

Общи условия

Активация на акаунт