COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 966 893
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 155
Първите ваксинирани вече боледуват от новият щам, та защо намирате призива ми пенсионерите да вземат да се кротнат малко за странен?
Какво значи да се "кротнат малко"? Ще им вменявате вина, че имат контакти ли? А децата защо да не се "кротнат" и да не седят изцяло на ДО? Първи/N-ти ваксинирани то се вижда кой влиза в болница - 85%+ неваксинирани. И хайде да вземем пример от "нормалните държави" които отвориха всичко, стига с тези затвори. За целта обаче трябва да се ваксинират 70%+ и именно неваксинираните са причината да сме в това катастрофално положение.

# 22 156
Гледахте ли бтв репортерите преди малко.. Ако не сте, намерете и пуснете, тежка и тъжна гледка, а после защо умират хората. Смятам, че мярката за затваряне на училища е изключително правилна, но наред с това трябва да се озъптят пенсионерите да щъкат до КауфландА за промоции с шръкнали над маската носове. Маската ли казах? Не това е един отдавна пран парцал или от тези еднократните, но носена месеци наред!  
Aнтиваксърче нарежда този да бъде затворен, онзи да бъде затворен...
Защо? Само и само антиваксърчето да прави на инат, да се прави на вижте ме мене с правата и без задълженията и да не се ваксинира?
Трябва да се ограичават САМО и единствено неваксинирани и недодоказали преболедуване. Като в неизточна Европа!
Аман  вече!
Моля. Нямам нищо против да ме затворят, спазвам каквото е нужно. И, да, спазвам, ходя с маска висок клас, пазя себе си и околните, барове и ресторанти на закрито не посещавам. Когато ваксината влезе в имунизационният календар на Република България ще отида веднага да се ваксинирам. На детето си сложих и не задължителна ваксина за Ротавирус пак да повторя.
И да ви кажа, на много места в Европа и ваксинираните за да отидат на ресторант, например, им се прави тест, защото е доказано, че карайки леко "на крак" те могат да разболеят доста хора. Та бидейки ваксинирани, не сте получили Божията благословия и трябва да спазвате същите мерки като неваксинираните, защото може да заразите баба си/която може да има ваксина, но ИС на възрастните не реагира както очакваме често/, детето си, бременна жена и прочие.
Първите ваксинирани вече боледуват от новият щам, та защо намирате призива ми пенсионерите да вземат да се кротнат малко за странен? Те са най - уязвимата група, барабар с ваксините си. На мен не ми пречат където искат да ходят, но аз на моите възрастни близки съм им дала този съвет.Да ограничат контактите си.
И
Е, то и лекарите нямат нищо против да ги затворят. Да останат на дивана вкъщи. Моят мъж също е съгласен за две седмици у дома. Тези, дето работят в ел.дружества също. Пък като ти спре токът, ще чакаш две седмици. Колко му е, локдаун има.

# 22 157
Сертификата след първа доза ще е за 1 месец само. Май с него можеше да се пътува и в чужбина и да се постави 2ра доза в друга държава.
Поне до скоро така беше.

По принцип като пътуваш можеш да си носиш и нотариален акт, но за корона мерките ще ти помогне колкото и сертификат за една доза. Никоя държава не е признавал никога такова нещо. 14 дни след втората доза си защитен.

Чети... Ааа, и говорим за сертификатите в момента, а не за кой, кога и след колко дози ще е защитен.

https://ec.europa.eu/info/policies/justice-and-fundamental-right … l-restrictions_en

Ти чети.

Can the Digital COVID Certificate be issued already after the first vaccination dose?

Yes, a vaccination certificate will be issued by the Member State where the vaccine has been administered, also including after the first vaccination dose. Where the Member State’s vaccination schedule requires two doses, the first vaccination certificate will be marked “1/2” and the second vaccination certificate will be marked “2/2”. However, the first vaccination certificate marked “1/2” might not be accepted by the Member State for lifting travel restrictions.

The Regulation requires Member States to accept vaccination certificates under the same conditions, meaning that, for example, where a Member State decides to lift travel restrictions for its own citizens who have a certificate for the first dose of a two-dose vaccine which has received EU-wide marketing authorisation, it has to extend the same treatment to other EU citizens.

Сега кажи и коя е тази държава, която не прилага болднатото.

# 22 158
  • София
Оф, стига с това "нормалните държави отвориха". Те хубаво отвориха, но сега май не малко от тях мислят отново да въведат мерки и да затворят. Как не стана ясно, че няма да има връщане към стария живот.

# 22 159
Здравейте!
Имам въпрос относно ,,зеления сертификат". Нямам такъв и не съм ваксинирана, но трябва да ходя на преглед заради друго заболяване и не разбирам трябва ли ми сертификат, за да влезна при специалиста, който ме следи?

# 22 160
  • София
Привет и от мен, ако съм в правилната тема. Днес се ваксинирах с Джонсън/Янсен или както се чете правилно. Сега имам много неприятни мускулни болки. Дали е реакция от ваксината? Раздавах го смела пък се ошашках нещо.

# 22 161
Какво ви пречат пенсионерите? Има ли ваксини? Има. Като не искат да се ваксинират, проблемът си е техен. Хич не ги мисля. Нищо не искам да се затваря. Имахме достатъчно време, за да реагираме. Но за учителите съм на мнение, че трябва да бъдат ваксинирани, задължително. Не може децата да карат цялото си образование дистанционно. КОВИД няма да свърши.

# 22 162
Да живеят моловете. Хората не са важни. Демократи сме уж. Направо съм потресена, ама вече съм се така.
Къде, кажете ми къде може това да стане? Да виждате маски поне?

# 22 163
  • София
Здравейте!
Имам въпрос относно ,,зеления сертификат". Нямам такъв и не съм ваксинирана, но трябва да ходя на преглед заради друго заболяване и не разбирам трябва ли ми сертификат, за да влезна при специалиста, който ме следи?
Не ви трябва. Може спокойно да ходите на лекар

# 22 164
Нямало ли е полиция, която да ги охранява? Като гледам колко са, някой полицай може да получи тендовагинит да пише актове. Би се получила сериозна петцифрена сума.

# 22 165
Не са пенсионерите двигателя на разпространението на заразата. И е доста по вероятно да пипнат ковид от работещите си деца, ако живеят с тях, или  при лекаря си, отколкото в Кауфланд.

# 22 166
  • София
Да живеят моловете. Хората не са важни. Демократи сме уж. Направо съм потресена, ама вече съм се така.

Ох, Божееее. Нещо да нахлуят така патриотично в някое училище или университет? МолЪТ, мярка за героизъм.

# 22 167
  • София
Училищата са затворени, а в университет няма да ги пуснат без сертификат, а и повечето вече са само онлайн. Молът и кръчмата са най-важното забавление на неселението - там отиват.

# 22 168
  • Варна
Не съм казала, че са. Но да ви кажа в нашият случай бабата лепна на внучето което не ходеше нито на детска, нито на ясла. Всички други бяхме и сме здрави. Както и да е, случаи всякакви. Те мненията се менят, преди беше "пазете възрастните", сега е "възрастните заразяват децата". Толкова ли не се разбира какво пиша? Пенсионерите да се кротнат да спрат да правят безсмислени разходки в транспорта и Кауфланд, понеже застрашават собственото си здраве. Понеже са възрастни и беззащитни. Не защото ми пречат.

# 22 169

Чудя се кога ли лекарите ще излязат на протест срещу неспазването на мерките и ще откажат да лекуват повече?
Да го питам тогава тоя умник със знамето, ако му се наложи някой да му подава кислород, кой ще го прави?
Това ли им е свободата? Да могат да се мотаят в мола? Това ли им е дискриминацията?
Аз също съм дискриминирана от тези хора в качеството ми на ваксинирана, но май няма на кого да се оплача.

Общи условия

Активация на акаунт