COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 966 911
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 200
нови 1370
починали -40
поставени ваксини -7 156

# 22 201
Скрит текст:
ЕС просто ще ни стъпи на врата и всичко ще свърши.
Онзи ден летях от България за Германия. Целият самолет чинно беше ваксиниран с изключение на един немец и семейството му. Спряха ги на контролата и им обясниха, че идват от рискова държава и без ваксина подлежат на карантина. Смешното е, че допреди 1 седмица не бяхме в червената зона и много хора хукнаха на почивка. Даже като излитах от БГ кацна още един самолет от Германия.

Кой онзи ден? От днес България е рискова зона за Германия, вчера летях от България за Германия. Неваксинирана. В никаква карантина не съм, влизаше се до вчера включително само с тест и не си под карантина. От днес вече е това с рисковата зона и карантината без ваксина.

# 22 202
https://www.msn.com/nl-be/nieuws/other/een-kwart-van-geteste-kin … MxC?ocid=msedgntp

Една четвърт от тествани деца са положителни: Wommelgem предприема допълнителни мерки

Община Wommelgem в Антверпен предприема допълнителни мерки срещу по-нататъшното разпространение на коронавируса след масовото тестване на деца на възраст между 6 и 12 години. Бяха тествани около 390 деца, като около 100 от тях се оказаха положителни. Wommelgem има затворено второ училище и още четири паралелки в две други училища. От утре временно ще бъдат преустановени и всички дейности на младежки и спортни сдружения за -12-годишни в общината.

Вчера 600 деца от 3 основни училища във Wommelgem бяха повикани да бъдат тествани.

„В крайна сметка бяха тествани 390 деца и резултатите бяха ужасно лоши“, казва кметът Франк Гис (N-VA). „Ако екстраполираме резултатите, виждаме съотношение на положителност от 25 до 30 процента сред шест до дванадесет годишни деца в нашата община.“

„И отново ще поканим всички ученици на тест за корона следващата събота. Той отново ще бъде доброволен“, казва кметът Гис.

След рязко увеличаване на броя на инфекциите, едно основно училище трябваше да затвори по -рано.

Wommelgem преди това отново въведе задължението за маска в училището и в грижите за деца.

# 22 203
Миналата неделя случаите бяха точно 1000, а тази 1370 Sad

# 22 204
  • Пловдив

Не искам да мисля утре какви данни ще излязат.

# 22 205

Очаквам над 6000 и то близо до 7000 Sad

# 22 206
Да живеят моловете. Хората не са важни. Демократи сме уж. Направо съм потресена, ама вече съм се така.
Къде, кажете ми къде може това да стане? Да виждате маски поне?

Чудя се кога ли лекарите ще излязат на протест срещу неспазването на мерките и ще откажат да лекуват повече?
Да го питам тогава тоя умник със знамето, ако му се наложи някой да му подава кислород, кой ще го прави?
Това ли им е свободата? Да могат да се мотаят в мола? Това ли им е дискриминацията?
Аз също съм дискриминирана от тези хора в качеството ми на ваксинирана, но май няма на кого да се оплача.
Направо изпаднахме на дъното..Тези, които са щурмували мола като изоглавени или са много прости, или са някакви платени провокатори, със сигурност не са нормални и интелигентни хора..Властите нямат друг избор освен да приложат закона - полиция и глоби както е навсякъде по света, никой  и никъде няма да търпи такива тъпунгери и зомбита да разнасят зараза напред назад...

# 22 207
  • При семейството си

Миналата седмица в понеделник се доближихме до всички рекорди:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/4-979-sa-novite- … irusna-infekciya/

# 22 208
Утре ако са под 200 починали ще мине за "успех".

# 22 209
Този молският “патриотизъм” е някак особено нелеп. Дори не мога да формулирам точно колко е дразнещ.

Тази седмица очаквайте протест в Джъмбо. Същевременно ИКЕА може да стане хранителен магазин под 200 квадрата, защото бутката с кюфтетата е под 200 квадрата. Така де, modern problems require modern solutions.

Няма лошо, де. Утре ще ударим 6000. Сигурно доста хора си мислят, че това е награда от Националната лотария. С генетичната, обаче...де тоз късмет.

# 22 210
Чакайте малко мерките да заработят. В моловете и ресторантите хората са на 20%

# 22 211
Нотарис, ресторантите са препълнени. За моловете може и да е така, не съм влизала тези дни.
Иначе, как пътуват хората в някои страни и как си пазят населението.
Ние...

# 22 212
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз сравнително рядко ходя в мол, обикновено по някаква бърза задача. Ами моето лично впечатление е, че въобще не са много натоварени и спазването на мерките е на някакво по-високо ниво.
В Ринг и България се чувствам съвсем спокойно, в Парадайс като че ли има повече хора.
Утре смятам да ида да пея възрожденски песни или да се таралежа
ето така Grinning
https://www.youtube.com/watch?v=FSm4y5L-Tp0

# 22 213
Достъпни са вече сертификатите за тези установени с антигенен тест. Няма ново падащо меню, пак се избира Преболедувал/а.

# 22 214
  • София
Достъпни са вече сертификатите за тези установени с антигенен тест. Няма ново падащо меню, пак се избира Преболедувал/а.
Влязох да напиша същото, документът е удостоверение и е валиден само за територията на България.

Общи условия

Активация на акаунт