Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 38

• 28 840
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Аз днес също бях на фаст, после вечерях тъмни тиквички на фурна, студено парче пилешко (останало от предните дни), малка консерва скумрия и за разкош малко заквасена сметана (вместо сос за тиквичките). Ами, супер беше и супер се чувствам. 🙂
Верче, не е нужно всеки да е в строг кето режим. Даже повечето тук не сме (освен може би само за известен период). Фастовете и на мен ми се отразяват страхотно.

# 226
Съфорумци, поради прекалена цензура, напускам. Такъв форум мерси! Предполагам че и това мнение естествено ще бъде изтрито.

# 227
Кое мнение ти е изтрито? Аз не виждам някое твое да липсва.

# 228
Аз също не виждам да липсва някое мнение...освен, ако под цензура се разбира, че повечето не сме вегани...не знам 🤔
Има и други теми във форума, а и всеки е свободен да направи и нова където да споделя еднакви идеи с други съфорумци. 🙂

# 229
  • пак там
Що се учудвате? Не успя да ни убеди колко сме прости, фръцна се и си тръгна.

# 230
Детска работа направо, човекът си казва мнението, ние си казваме нашето, ама когато ние го правим той се сърди и го приема лично Grinning
Че аз ако вляза в тема за вегани и почна да изнасям дълги лекции как не бива да са такива, какво според вас трябва да очаквам? С тая разлика че аз осъзнавам че нямам работа там да ги уча кое как да правят.
Не че тук сме се събрали само хищници ама все пак си беше леко неуместно с такъв тон да се втурва някой и да почва като проповедник да казва на колко грешен път сме всичките и как ядем твърде много месо. От къде знае аз или другите потребители в темата колко месо ядат, не ми е известно, сигурно боб е хвърлял или звездите му говорят...

# 231
  • пак там
Ами те така си се чувстват - като месии. Луда работа.

# 232
Е той си го казА човекот - "пишещите там очевидно страдат и се лутат" и той да ни спасява дошъл, пък ние трием... Само че, аз не разбрах какво изтрито има. Всичките му просвещения си стоят.

# 233
Може да е творил и по други теми и там да са докладвали постовете му, вместо само да им се чудят. Ако всичкото му е в такъв стил, немалко хора биха се пообидили така лекичко.

# 234
Информацията в темата е изключително полезна и не мога да си обясня поведението на хората, които смятат, че са нападани, не им се приема гледната точка и т.н. Всеки от нас има глава на раменете, може да чете и да селектира и прилага практиките, които му действат добре. Лично аз правя ниско въглехидратно и умерено мазнинно хранене, защото съм пробвала както високо мазнинно, така и чисто кето и не ми се отразява добре - болки в областта на жлъчката и черния дроб, както и покачване на килограми. И все пак не мога да се оплача, че тук някой ме е убил с камъни заради това.

Ако човек е приел да се държи като жертва, винаги в главата си ще има "врагове".

В живота съм установила едно нещо, което ми е като принцип - тотален игнор и никакво влизане в спор с хора, които са като радио точки. Пълно губене на време и енергия.

# 235
Много малко от пишещите в тази тема тук са на чисто кето, поне доколкото знам, а гледам да следя темата че винаги има какво да се научи ново.
На моменти си мисля че понеже в България за много хора ВМ-НВ хранене е "режимът на Узунов",  понеже е най-популярен, настава объркване някакво. Край, това е начинът, ако има скилидка чесън вече не е кето, а морков да не се чува - ще излезеш от "режим отслабване", каквото и да значи това... абе страшна работа. Дано да са се кротнали и там нещата но в неговата група си беше баш това в което ни обвинява въпросния потребител тия дни.
Не знам някога да е било така в темите ни за ИР тук.

# 236
Ама всеки е свободен да се храни както иска и да пише за собствените си успехи или да пусне нещо, което е намерил за интересно по темата за обсъждане. Сега дали ще се приеме от останалите е съвсем друг въпрос, но както никой не е длъжен да се храни според разбиранията на останалите, така и останалите не са длъжни да одобрят всяка пусната информация, която авторът на поста смята за просветление. Размахването на пръст и обяснението колко са непросветени списващите е повече от дразнещо и не знам как се очаква да няма контра.

Като се чувстваш "нападнат" ами не пиши. Аз не пиша вече в теми, в които не намирам подкрепа и в които ме "нападат", ама и не пускам специална такава да се жалвам колко съм дискриминирана и колко непросветени и тесногръди са ония там. 

Аз например, не се храня като повечето в темата, ама не им обяснявам колко са заблудени, че ядат салати, а не карат "само на месо" като мен. Но и не оставам и длъжна на такива, които се опитват да ме съдят и да ми обясняват аз колко съм заблудена, че съм избрала да се храня така. Това е форум все пак, не другарски съд.

# 237
Така е. Малко са тука, които са на чисто кето.
На мен не ми харесва.
Бледолилава беше на чисто кето, ама временно, то не може вечно.

# 238
Аз хапвам плод, например, почти ежедневно. Затова казах, че не съм в стриктен НВ режим.  Стремя се да внимавам какъв точно и количеството също. Но ето, днес направо се натрещях с 2 нектарини Flushed
Хубавото е, че поне не ми вдигат толкова захарта.
Хляб, пица, спагети и подобни, слава Богу, вече не ме блазнят.

# 239
  • София
Може аз да съм го подразнила, защото споменах, че съм на режима на Ат.Узунов. Да, хранех се така преди и успях да сваля килограми, но това не е дългосрочно мое хранене. Сега се придържам към НВ, даже не е чак толкова ВМ. Съжалявам, че потребител напуска така ценен, поне за мен форум. Темата е много важна за мен и благодаря за огромната работа на създалите я. Оттук аз се информирах за начин на хранене, оттук аз разбрах преди години, че трябва да си пусна сама изследване на  инсулин. От тук аз разбрах, какво е ИР. Преди години пуснах за коментар мои резултати от лабораторията и след като Невена ме "ошамари", се стреснах и успях да подобря нивата на инсулина с хранене, а  тъкмо бях се върнала от среща с ендокринолог. Излишно е да ви казвам, че той не обърна внимание на високите нива инсулин, а за хранене, забрави, даже не сме коментирали. Четях ви с почит и ще продължавам да ви чета. Благословени де сте! Sparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт