Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 38

• 28 857
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
При мен бяха между час и 2 часа след хранене сериозните пристъпи. Моите бяха сериозни, стигала съм до припадъци. Сигурно по-леките не съм ги усещала толкова, но казвала съм и друг път, след ядене на ориз (особено китайско) вечер, на другата сутрин се събуждах задължително гладна, а аз обикновено не закусвам.

# 451
Адриана, това са симптоми на хипогликемия, но и на вариации на КЗ също. Много вероятно е да е свързано с ИР. Не е зле да провериш и щитовидната, често проблемите с ЩЗ "вървят" заедно с ИР...Междудругото, панически атаки също често имат общо със завишен инсулин...
Натка, вкъщи използваме филтър с магнезий. На Аквафор е, купуваме ги когато са на промоция 3 бр. за 15-18 лв. Само че реално никъде не съм видяла да пише някаква дозировка на магнезия, та може и само рекламен трик да е...🤔 Но цената на стандартните филтри е същата като на филтрите без магнезий.

Ето имам преди ми казаха, че имам Хашимото, а преди няколко дни бях на друг ендокринолог и той каза че все още нямам, но съм предразположена

# 452
Ние също сме с филтри с магнезий, но аз така или иначе си приемам по 3 пъти на ден магнезиев цитрат, разтворен във вода.

# 453
На тези другите изследвания инсулинът изглежда по-добре. Кога са правени?
Иначе са ти ниски Б 12, вит. Д, както и (по мое мнение) и феритинът е желателно да е по-висок. Желязо и ЖСК изследвани ли са, хемоглобин?
Ирен, какви са вашите филтри с магнезий?

# 454
И Д и Б12 са ти нисички. Не са от тях симптомите обаче, от играенето на ръчениза на КЗ са по-вероятно.

За пръв път чувам, че има и филтри с магнезий. Според мен е по-скоро търговски трик отколкото реална помощ за по-адекватен прием ама знам ли...

# 455
На тези другите изследвания инсулинът изглежда по-добре. Кога са правени?
Иначе са ти ниски Б 12, вит. Д, както и (по мое мнение) и феритинът е желателно да е по-висок. Желязо и ЖСК изследвани ли са, хемоглобин?
Ирен, какви са вашите филтри с магнезий?
Твзи ги направих преди 2 седмици някъде, а другите вчера, не разбирам разликата и аз

# 456
Ами това са стойности, които варират - моментна снимка в дадения ден и час. Не е ненормално да са различни, за това се следят тенденции, не конкретни цифри..

# 457
Да, Адриана, нормално е да има някакви разлики. Затова е хубаво изследвания да се правят и при възможно най-близки условия, и в една и съща лаборатория. При ОГГТ обаче се вижда, че има проблем.
Миоки, мен ме озадачава, че никъде не пише с колко точно магнезий обогатяват водата тези филтри...но поне не плащам за тях повече, отколкото за стандартните.

# 458
Ами това са стойности, които варират - моментна снимка в дадения ден и час. Не е ненормално да са различни, за това се следят тенденции, не конкретни цифри..
Ще видим ендокринолога какво ще каже дано помогне

# 459
Миоки, мен ме озадачава, че никъде не пише с колко точно магнезий обогатяват водата тези филтри...но поне не плащам за тях повече, отколкото за стандартните.
За това си мисля, че е малко бошлаф работа, ама пък ако не са по-скъпи от другите, не виждам нищо лошо.

# 460
На мен ми казваха, че съм "добре", въпреки симптомите...Да, за инсулина на гладно ми казаха, че е леко завишен, но при мен и КЗ беше почти 6 на гладно+ излишни кг. За КЗ
ми казваха, че е "в норма". Затова за "последна инстанция" приемам това как се чувствам, а не какво ми казва някой друг.
Миоки, съмнявам се да има сериозни количества магнезий, ама да не се мина да купувам от обикновените на същата цена 😄 То и в минералните води има някакво количество магнезий...
Днес съм на фаст. Мисля направо да вечерям, но още не съм решила какво точно...

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 15:35 от dolce miele

# 461
Ще видим ендокринолога какво ще каже дано помогне
Освен с хапчета, друго няма с какво да ти помогне. Единици са тия дето ти казват какво да ядеш. Казват ти - на ти хапчета, само намали сладките и тестените.
Почвай да четеш.

# 462
dolce miele , като вашите са филтрите. Не съм се зачитала особено в кутиите им, ама както казваш предвид че са на една цена...

# 463
Да, казват също да ядеш по-малки порции (т.е. да спреш непрекъснато да се тъпчеш и да преяждаш😉), да замениш белите хляб, брашно и ориз с пълнозърнести...
Но, честно казано, има и много пациенти които не искат да се ограничават особено и обяснения не искат да слушат, така че за тях изписаното хапче е добре дошло- стига да могат да продължат да си ядат каквото искат... Та и работата на лекарите не е никак лесна- пациенти всякакви...Мисълта ми беше, че човек трябва и сам да прочете нещо, за да си помогне. Особено ако симптомите не изчезват.

# 464
Аз не знам за някой, който е успял да обърне процесите при ИР и да вкара в ремисия диабет, само с помоща на "съвременната медицина".
В най-добрия случай се забавя прогресирането, а при диабетиците заболяването е "добре контролирано". Това не са бактерии, които да изтребиш с антибиотик и готово.
Няма лошо ходенето при ендокринолог, но аз лично, не разчитам на адекватни съвети от там... все още. Надявам се, някой ден това да се промени. Все повече лекари "се усещат", но за момента, повечето и хал хабер си нямат, моите уважения.

Общи условия

Активация на акаунт