За роднините с различен социален статус

• 9 084
  • 286
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Глупости! Сега тръгна да ме анализираш като последен опит да опонираш ли? Не, не пиша за моя живот. Това, което пиша са класики, както се казва, учебникарски примери дори, не можеш да си представиш колко често се срещат. Примери колкото щеш. Хората не са кой знае колко изобретателни, когато следват импулсите си. В истории като с лелята, има медийно отразени случаи, в които загрижената леля дори иска в един момент да вземе децата, защото много ги обича, а после се оказва, че някакъв имот върви в комплект с децата или същата тази леля има някакви истории още от детството, които не е изяснила със сестра си.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 23:13 от Andariel

# 106
Ми ей на, при мен не се срещат. Тоест имам си и гадни роднини, но баба ми и леля ми са ми дали съвсем безкористно страшно много. Не точно в пари, а в нещо може би по-ценно. Лелята на моето дете му е дала същото. И нищо не иска от мен или него.

# 107
  • София
Аз не обсъждам роднините си публично, така че няма нужда да се правиш на Фройд.

# 108
Битието определя съзнанието. За да бъде някой толкова песимистично настроен значи има такъв опит.

# 109
  • София
Ох, толкова ли държиш да си измисляш анализи по мой адрес? Хубаво, щом ти харесва. Аз ти казвам, че не обсъждам роднините си публично, ти пак търсиш под вола теле - била съм песимистично настроена! Продължавай да гадаеш, накрая ще сътвориш цял роман.

# 110
Дарсия, винаги става върос за облаги или за власт. Който дава, той иска да командва положението, да се представи в по-добра светлина, да привлече на своя страна.

Сама си анализирай болдваното. Облаги, власт, да командва, да се представи, да привлече.....
Няма нищо от рода-да направиш някого щастлив, да видиш радост в очите....
И наистина не разбирам за каква облага може да става дума? За какво да командвам деца???
И ако не съм ги привлякла в годините с отношение и грижа, ще се надявам да ги привлека с подаръци и екскурзии?
Спирам да споря с теб, няма смисъл.

# 111
  • Paris, France
За тези, които ме обвиниха в неясно зададена тема- съвсем си е добре. Виждам, че повечето са ме разбрали.
Аз, за добро или зло, мисля като Andariel.
Ок ли ще сте, ако вие можете да заведете детето в хотел "Х" при прилични, но не уау условия, но то каже, че иска с Еди кой си, щото ще отидат на супер място. Или тази вечер няма да отидете на ресторант, но някой пък му предлага да го заведе. Обаче то ще научи ли така, че вашият стандарт е, че не можете да си позволите такъв точно живот, а нали по- скромен. Или ще се чувства тъпо. Или пък, не дай Боже, да ви обвинява. Пак казвам, че примерите ми са хипотетични.

Когато някое от моите деца каже, че иска с еди кого си на супер място, а не там,където мислим да идем, го пускаме да иде като даже му плащаме престоя и пътните, защото не винаги са поканени на супер място на нечия издръжка. За дъщеря ми супер място е спане на палатка до плажа, в Испания, с още 3-4 момичета. Удоволствието струва около 800 евра на седмица и за тези пари могат да идат на all inclusive в Тунис. Понеже нито баща и, нито аз бихме тръгнали да спим по палатки, я пускаме въпреки страха от обикалящи около такива лагери педофили, примерно.

Когато чичо им им предложи да ги заведе на ресторант ги пускаме с огромна радост и ценим жеста. Те знаят, че чичо им и леля им живеят с децата им в 270кв в най-скъпия квартал, а ние не. Какво, да не ги заведем у чичо им, сакън да не им стане тъпо? И да ни обвинят за какво? По тази логика трябва да ги водим само зад ъгъла при клошарите и при живеещи в колиби.

За.мене е ужасно егоистично да се лишава някой човек от интересни нови преживявания, компютър, телефон, екскурзия, образование само за да мисли, че съм върха на сладоледа.

Моите деца общуват с всякакви хора и мисля, че това ги обогатява. Искам да са свободни да направят информиран избор.

Ако децата ми ме обвинят или избягат от нас при гледката на първия луксозен хотел, яхта или мезонет с басейн на върха на небостъргач в Манхатън, прав им път. Ако успеят да се уредят с такъв живот ще скачам от радост, че са постигнали желаното.

# 112
  • София
Няма за какво да спорим. Да, правилно си ги болднала, схванала си какво имам предвид. И не е лично към теб.

Нещата са като в приказките - от двама братя единият се замогнал и вече не били толкова близки братя.
Между другото, сетих се за стихотворението Чавдар от Христо Ботев. Не зная дали го помните, но миналата година го "учих", защото ми се наложи. Много поучителна история, класика за племенника и двамата братя. Майката решила, че трябва да предложи на сина си по-добро бъдеще, за да го предпази от комитския живот и го изпратила при богатия чичо. Нататък младежът все пак отишъл при баща си - комитата.

Не се ограничавай с Манхатън, направо в Дубай.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 23:31 от Andariel

# 113
  • Бургас
Всеки вижда в другите това, което носи в себе си.Който не може да дава, той не може и да приема.
Разбира се ако има злоупотреба тя трябва да спре, но просто така е комплексарско.

# 114
  • Paris, France
Дарсия, винаги става върос за облаги или за власт. Който дава, той иска да командва положението, да се представи в по-добра светлина, да привлече на своя страна. Най-лесно е да се обвиняват майките в насаждане на комплекси, те, майките по дефиниция са виновни, а баби, лели и дори комшийките знаят по-добре от майките.

Не, не винаги става дума за власт, облаги и командване. За.меценати не си ли чувала? Има хора, които спонсорират или помагат на нуждаещ се, но без той да знае кой точно му помага.

Дядо ми като ученик става комунист, хващат го и е изключен от всички гимназии в страната. Баща му го изгонва. Взема го на работа непознат евреин в града, въпреки възможностите за проблеми с властта. Изучава го безвъзмездно вуйчо му. Помня го. Прекрасен човек. Оженил се на 45г и не могли да имат деца. Осиновиха момиче, което им отрови живота и ги накара да си продадат вилата за да и купят магнетофон. И от нея нищо не поискаха. Жената беше фина, роднина от страна на бащата на дядо, завършила в Швейцария фармацевтка. Седеше гладна, но не казваше никому. Ходехме с баба и баба и готвеше и я хранеше. От тях никога не съм чула, че вуйчо Никола изучил дядо. Ни-ко-га.

Баба ми и дядо ми помагаха на сираци, но без самият човек да узнава, че парите са от тях, точно за да не се чувства неудобно.

Няма да ви казвам колко пъти колеги, приятели са ме прибирали за няколко дни като се местя. Това за да бе плащам хотел и да не нося багажи по складове и обратно. И аз съм прибирала хора, които са имали проблем с квартира. Не се сещам и за имената им вече.

# 115
  • София
Меценатите задоволяват също някакви вътрешни потребности, най-често си слагат ореол на покровители под условие.
Все пак темата е за роднините, а не за добрите дела към други хора, които не са роднини. С роднините винаги има предистория.

Не е нужно някой да вижда някакви неща, които да отразяват него. Постъпките са постъпки - това са факти. Не е нужно да са свързани с наблюдателя.

# 116
С роднините винаги има предистория. Няма безплатен скъп подарък. Винаги има някаква уловка.

Пак абсолютизираш. Ако не излагаше всичко като черно или бяло, и все на 100%, нямаше да споря с теб. Ама ей на, и баба ми, и леля ми, вече не са живи, та все е трябвало да разбера ако са имали лоши задни мисли, нали?

А и това с Чавдар войвода и вуйчо му нищо не казва по темата - вуйчото изобщо не се е стремил да привлече Чавдар, а зорлем го е взел заради сестра си. И с нищо не му се е подмазвал, а го е чанчил здраво.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 23:58 от Черна станция

# 117
  • София
Само във форума си чувала за много близки роднини, които се хващат за гушите и си правят мръсно?
Не, чувала съм и в реалния живот, но не във връзка с подаръци, мен това ме учуди и коментирах.
Подаръците могат да бъдат подаръци, могат да бъдат подкуп, могат да бъдат и купуване на самочувствие. Зависи от даващия.

# 118
  • София
Предисторията не е задължително да е неприятна. Има и чудесни роднински отношения, това го написах още преди време - когато отношенията са добри, подаръците също се приемат добре.

За Чавдар го дадох за пример как по-богатият роднина не е задължително да е спасението в очите на родителя.

# 119
Предисторията не е задължително да е неприятна. Има и чудесни роднински отношения, това го написах още преди време - когато отношенията са добри, подаръците също се приемат добре.

А тогава като е така защо все абсолютизираш? Последното беше "С роднините винаги има предистория".
Кажи си човешки, че може да е така, но може и иначе и няма да има спорове изобщо. Ама ти директно зачеркваш всичко добро у хората и оставяш само "Роднина за роднината е вълк".

Общи условия

Активация на акаунт