За роднините с различен социален статус

• 9 077
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Тук във форума имаше доста истории от типа "дариха ми апартамент, ама се оказа под условие". Мисля, че любимото ми условие, което съм чела, беше синът да не води друга жена да живее в дареното жилище. Великолепно. Simple Smile

# 76
  • София
Нали това казвам - няма безплатен скъп подарък. Винаги има някаква уловка.

# 77
  • София
Тук във форума имаше доста истории от типа "дариха ми апартамент, ама се оказа под условие".
Скрит текст:
Мисля, че любимото ми условие, което съм чела, беше синът да не води друга жена да живее в дареното жилище. Великолепно. Simple Smile
И това от изключително близки роднини. Много такива случаи има. Уж безкористно, уж с най-добри намерения, и по някое време цената лъсва.

# 78
Свидетел съм на асиметрични отношения и мога да потвърдя, че хората се чувстват зле, че не могат да отвърнат с подобно. Две сестри се скараха жестоко, за това че племенникът, дори е наричан " сина ми" от заможната леля. Докато майката не показа директно,че й е неприятно това обсебване .
Друга заможна приятелка, в момента не си говори със сестра си, защото многобройните  племенници имат за идол лелята със скъпи подаръци.
Има и друго, хората които са добре материално, са весели, щастливи, превъзнесени, което не импонира на хората с проблеми. Гадно е, когато детето ти боготвори някой, който му носи подаръци, които ти не можеш да си позволиш.
Подчертавам ,че съм сигурна, че подаръците са правени от сърце, а не за демонстрации.

# 79
  • Paris, France
Между близки роднини рядко има фрапантни разлики в материалното положение. Дори и да ги има, роднинските връзки са даденост, а материалното положение е относително и променливо. Богатият ми роднина с 3 апартамента в парижкия район може да изглежда като клошар на роднините на английската кралица и като Онасис на живеещите в съборетина в Новозагорско. И двете страни са прави за себе си.

Роднините са хората, които биха ни подали ръка в труден момент заради общото генетично минало. Навсякъде по света хората сме длъжни, дори по закон, да помагаме на изпадналите в беда, болни, стари и несъстоятелни близки роднини. Това за всички роднини по пряка възходяща и низходяща линия + братя и сестри, поне.

Тук във форума имаше доста истории от типа "дариха ми апартамент, ама се оказа под условие". Мисля, че любимото ми условие, което съм чела, беше синът да не води друга жена да живее в дареното жилище. Великолепно. Simple Smile

Това вече е дарение с условия или завещаване по заслуга или срещу облага. Тук обсъждаме подаръците, които децата ни получават.

Научила съм моите, че подаръците не са задължителни. Има подаръци срещу условия - ако имат добър успех, примерно.

Има и друго, хората които са добре материално, са весели, щастливи, превъзнесени, което не импонира на хората с проблеми. Гадно е, когато детето ти боготвори някой, който му носи подаръци, които родителите му не могат да си позволят.

Богатите също имат проблеми, нещастия и се депресират. Ако съм депресирана и с проблеми, дай да лиша и децата ми от весела и приятна обстановка и подаръци, защото, видиш ли, не съм като въпросните хора. След като не съм добре материално е добре децата ми да общуват с богати хора, така че да научат новости опознаят и друга среда, а защо не и да станат като тях.

# 80

Не винаги е така. Понякога богатият роднина просто иска да достави щастие. И има възможност да го направи.
Ти, никога ли не си подарявала? И не знаеш колко е хубаво.....

# 81

Ей, пак го закова - винаги. Ми не може ли пък ей тъй на, в 1% от случаите баба и дядо за свой кеф и за доброто на детето да му подарят нещо? Все се питам с какви хора си расла, че си така настроена?

# 82
  • София

Не винаги е така. Понякога богатият роднина просто иска да достави щастие. И има възможност да го направи.
Ти, никога ли не си подарявала? И не знаеш колко е хубаво.....
Понякога е безкористно, да. Понякога –не е.
Отделен въпрос е, че "безкористно" и "подходящо" не са синоними.

# 83
  • София
Ами, не, не стават така тези неща. Тези баба и дядо, които правят скъпи подаръци пак искат нещо в замяна. И богатите роднини пак искат нещо в замяна. Примерно най-често очакват внимание.
Аз съм от бедните и мен скъпият подарък от роднина би ме напрегнал. Не че имам богати роднини.

# 84
  • София
Ами, не, не стават така тези неща. Тези баба и дядо, които правят скъпи подаръци пак искат нещо в замяна. И богатите роднини пак искат нещо в замяна. Примерно най-често очакват внимание.
Аз съм от бедните и мен скъпият подарък от роднина би ме напрегнал. Не че имам богати роднини.
В повечето случаи нематериално.

# 85
  • София
Което най-често излиза най-скъпо и така подаръкът скъп излиза платитен и заробващ.
Примерно, някой назад каза за лелята, която прави скъпи подаръци и се опитва да придърпа децата към себе си, а майката се сърди. Естествено, че майката хич няма да е доволна, това е подкупване на децата!

# 86
Андариел, какво точно искат в замяна? Те са щастливи, че са подарили. Искрено ти желая да познаеш какво щастие е да дадеш.
Явно си наистина много бедна. 

Миленака, аз написах как чичо ми ми направи страхотен подарък, нищо че майка и леля не мислеха че е подходящ.

# 87
  • София
Е, той и синът ми много хареса джиесема, но това не направи подаръка по-подходящ.

# 88
Като минат години остава усещането, не какво са мислили родителите.

# 89
  • София
Когато става въпрос за дете, което родителите отглеждат и за което носят отговорност, "какво са мислели" и по-важно.

Общи условия

Активация на акаунт