Ваканцията след ОСМИ клас - част 3!

• 31 707
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
Аз имам едно купешко прясно мляко, 200гр. сирене и 10 яйца в хладилника на съседката (майка ми), у нас кухня дори нямам Simple Smile))
Как ги изяждате толкоз храни! А ние не сме слаби Sad, хапваме си.
Аз също съм градски тип. Обичам всичко в града: удобства, нет, заведения, магазини, достъпност до всичко, хората. Вила имахме като деца в Драгалевци. Преди 25-30 години я продадохме, защото след като дядо ми почина никой не я поддържаше (нямаше кой и трева да коси) и нон стоп я разбиваха и разграбваха. Вила не искам, предпочитам всеки път да съм на различни места, където не трябва да чистя като пристигна, да сменям чаршафи, да го мисля, да я ремонтирам... абе лигла съм, признавам.

# 106
  • Между гори и планини
Така се охладнява от селски фитнес на чист въздух... Хич не мога да отслабна, хем не се спирам цяло лято. Ние сме си ящни, само пубера е каприз, понякога ми изяжда ушите, а сега пак е на фаза да яде колкото мишле.

# 107
  • Отвъд алеята зад шкафа
За туршиите и бурканите ви се възхищавам, защото са домашни и вкусни. Но тия количества храна...Аз имам коренно различен режим - заобиколена съм от всякакви малки, специализирани магазини. Като се прибирам, решавам на момента какво ще готвя и минавам за 5 минути да си купя точно това, което ми трябва. Купувам го прясно, гледам да не задържам храна. А пък замразени продукти изобщо не консумирам. В камерата държа само лед за виното. За по-специални меса пазарувам от Вивенда, като там понякога взимам замразени френски петлета или пъдпъдъци. Като пътуваме по планини винаги си купувам буркани сладко от местни баби.

# 108
  • Някъде в Европа...
Мария, и аз се опасявам, че къщата ще я сполети същата съдба. Родителите м са твърдо да се продава, никой от двамата няма да отиде да живее там и да я поддържа. И те са градски тип
И аз като теб държа на цивилизацията и ВТ ми е смотан град, заприличващ на село. Друго си е да се разходиш по пълна главна улица - хора, глъчка, вечер светлини...
И на мен мама ми пълни кутийте, та до четвъртък изкарваме 😁, петък яйца, събота на гости у тях с преспиване и хоп - наново 😁

Сладко, компоти, трушии не ядем със синковеца, не обичаме. От домашни буркани обичам само лютеница и донякъде краставички. Цяла година си карам на салата домати от магазина, разнообразявам с готови, нарязани, зелени, в пакети...Вкъщи имам 7-8 бурканчета лютеница, давани ми от различни колежки, другото е грах, боб, леща, зелен боб, нахут в консервени кутии от магазина...За готвене купувам в едни малки консервени кутийки концентат дом.пюре - много ми е удобно, но както споменах, почти не готвя...

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 23:01 от AIR

# 109
Гадамер, сигурно може и така. На всеки както му е удобно.
А, като Мария изобщо не мога да си го представя. Та моите ще ми изядат ушите ако има само мляко и яйца 😁
А на всичко отгоре аз много обичам за готвя, да меся и да си хапвам и у дома се готви поне веднъж дневно. Понякога в 12 вечерта решавам какво ще готвя утре или пък на някое дете му се прияжда нещо и ми е безкрайно удобно да отида до пещерата на Али Баба.
Някакси не си представям след работа тепърва да пазарувам или да стана сутрин и да тичам за нещо до магазина.

# 110
  • Между гори и планини
Като дойдохме тук и бях свикнала да имам всичко под носа си във Варна, беше неудобно - започвам да готвя - нямам лук. Мъжът ми пали колата и отива да купи, после -  хоп, ама и черен пипер свършил, или хляб. И така въртяхме едни километри за глупости. За това точно пещерите на Али баба се държат пълни. Във фризера имам дори и замразен хляб и прясно мляко. Хляба като го размразя става като памук. Квася кисело мляко също, бия си масло, правя крема сирене. Зимата тук може да много люта, със сняг метър и -20°, провизиите ни спасяват. По време на ковида, като сложиха КПП и не можеше да се пътува, спокойно , с месеци нямах нужда да изляза никъде и да пазарувам. А нашето село е като вилна зона, няма магазин за хранителни стоки.

# 111
  • София
Като дете лятото го прекарвах на село. Баба ми ми даваше малка площ от градината да си отглеждам каквото искам.
Още преди да купим в София апартамента, много ни се искаше и на двамата с мъжът ми да си вземем къща, но преценихме че с три деца ще е по-добре апартамент. Не съжалявам, защото не си представям да ги возя напред-назад постоянно. Преди две години обаче, малко на майтап успях да си взема къща наблизо с голям двор (1,7 дка), което ми беше основната цел. Къщата е стара, все още тече ремонт и за тези две години досега нито веднъж все още не сме оставали да спим там. Децата са идвали броени пъти и отказват да идват като цяло. Въпреки наличието на интернет и батут. Ще видим като приключим с ремонта дали ще размислят. Аз обаче от тази година си ходя и през седмицата, не само уикенда и работя от там. Мога да работя дистанционно и след като има интернет, това откъде съм няма никакво значение.
Още от първата година обаче държа на зеленчуковата градина, правя си сама разсада и дори раздавам от продукцията на познати и комшии. Ако някои има желание, някой уикенд да се разходи, може да дойде да си набере другият месец домати и да се видим на кафенце. Мястото е на 4 км от Елин Пелин.
Вече почнаха да зреят първите домати, краставици и тиквички има отдавна много. Розите прецъфтяха, но сега е ред на далиите. Доволна съм, но нямам търпение да може да оставаме лятото да спим там. Най-вероятно ще успеем догодина чак.
А от всички, най-доволен е според мен котарака, нищо че е домашно коте и живее в апартамент, страшно много му харесва на село и свободата, която има да тича из целият двор и да се навира навсякъде Simple Smile За мен остава след това издирването му и гоненето да го прибера, като реша да си ходя Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 05:11 от Aila

# 112
Ние сме много хора в две съседни къщи и за зимнина имаме количествата, описани от Fish. За лютеници, домати в буркани, печени чушки за фризера и т.н се включваме всички.
С градината се занимава основно татко,останалите сме като чираци- помагаме за поливане, косене,  но основната поддръжка, подреждането на градината, са си негово дело. Той предпочита с цветарство да се занимава и по- голямата част от двора  е в цветя, зеленчуците са малко компромис. Така изглежда от терасата ми, на която си пия кафето в момента.
Всички ядем много. Разбирам го, когато сме на почивка с други хора.
Аз съм нещо средно между селски и градски тип. Много обичам заведения, удобствата на града, цветните му хора, но вечер искам да се прибера на тихо. През лятото не бих могла да живея в апартамент.

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 15:59 от Amanda.D

# 113
Малко не по темата, но понеже се впечатлих: Ния вчера беше със съученичка в зоопарка, входът е 2 лв за деца до 18г.! Как се издържа тоз парк? Направо магия. Ние си ходим по зоопаркове в Европа-та, входът е примерно 15-20 евро, тук никой не би ги дал, ама 2 лв ми стои съвсем нерентабилно.
Иначе, доволна е, било забавно, 4-5 часа са изкарали там и дори пеша е отишла и се върнала (3 часа е пеша в посока), като само веднъж се обади за насоки, че не знае накъде да тръгне.

# 114
  • Пловдив
Това ми е мъка отдавна. Ходим на зоопаркове навсякъде по света, големи фенове сме, под 25 евро не сме платили никъде. А на места са съвсем бедни. Най _евтин след нашия е този в Братислава, 7 евро беше, с по-малко животни. И за това ме е яд на хората които плюят зоото, това нямало, онова нямало, ама за тези пари тези хора как се справят. Просто е тъжно. Не може без пари. Малко самоъуажение трябва, но... Имаче все мрънкаме. Като отвориха Епископска та базилика в Пловдив мои познати, уж големи пътешественици, се размрънкаха за входа, че е много. Е, не може за всяко тъпо камъче по света, ама някога е за пълни тъпотии, да ти искат вход и той все от 10 евро почва, а ние да не си ценим старините и историята, жива подигравка е как даваме като попове пари по света, а тук мрънкаме, че не. Та, и аз всеки път се ядосвам, не че не ми е ок 5 човека влизаме за 7-8 лева,сма не е в това работата. А, същите хора дават в онова измислено тъпо малоумно нещо Равадиново 15 лева вход да го гледат в джоба на някой и не им пречи. Сбъркана работа...

# 115
Мисля,че издръжката е от общината, а не от собствени приходи . Ние "живеехме" по едно време в зоопарка, ММ има много близки приятели сред служителите. Те отдавна искат да могат и да се самоиздържат.

# 116
  • Пловдив
Мисля,че издръжката е от общината, а не от собствени приходи . Ние "живеехме" по едно време в зоопарка, ММ има много близки приятели сред служителите. Те отдавна искат да могат и да се самоиздържат.
То е ясно, че чакат на подаяния и после Що влиза глутница улични кучета и изяжда сума животни. И що чакат 2 години да направят 5 клетки за маймуните, пък сега са половината празни, а клетките вчера ги завършиха, а вече са ръждясали. Няма как сами да се издържат, но спокойно входа може да се вдигне на 10 лева, и да си има целогодишни карти за живеещите в София, така е на много места. Скъпо за 1 път, ама с карта е само х2 или х3, а ходиш цяла година. Да се направят някакви договори с училищата да видят децата и да им показват отвътре какво се случва, как слона търси моркови, да речем, как закусва маймуната, да ги хранят, всичко това носи и приходи, и е интересно. В чужди зоопаркове си има до всяка клетка няколко пъти на ден лекции, показват някакви неща, говорят. И за пари, и за да се научат децата.

# 117
Ако не се лъжа, директорът поиска да се увеличи цената на билета за възрастни Не знам дали това се случи.
Те също се опитват да организират лекции. Има страхотни хора в зоопарка.
Решението трябва да е на СО.

# 118
Не е само зоопаркът, преди три години платихме цифром и словом 6 лв. семеен билет за Царевец.
Културен обект на 700 години 🙄
Сега май са вдигнали двойно цените и те пак са символични. Няма как да поддържаме историята и туризма си с такива мизерни суми, смешно е. А имаме уникални красоти.

# 119
  • Стара Загора
Добро утро.
Живея в къща, но не гледам зимнина и не правя зимнина. Имам само къща и двор с трева и шезлонги. И имаме два гаражаааа:))))) В града имаме един гараж /и то в съседна кооперация, а сме с две коли/Нямам басейн, реших, че винаги можем да идем ако решим на някой от хотелите на близо. Тук има няколко спацентъра с басейни, двата са от другата страна на улиците.
АЗ съм...т.нар мързелива селянка:)))))
Когато обявиха локдауна първия, така наблъсках фризерите и хладилниците с храна и мазето, че ще имам до другата Коледа поне!

Общи условия

Активация на акаунт