Любители на котки - Тема 162

• 30 374
  • 784
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Дайте някакъв линк към тази трева.

И въпрос.
Нали бях писала как обвиниха Аш, че е метнал бълхи на едно коте:joy:
Със стопанката заедно купихме Broadline. Обясниха на момичето в клиниката как да действа. Най-вероятно още същата вечер (27.07) го е обезпаразитила. Сега е писала на дъщеря ми, че котето все още имало много бълхи и не знаела какво да прави.
Освен утре да ги пратя в клиниката.
Ще я накарам да снима книжката на котето, т.е. да видим какво са му слагали до момента.

# 436
  • Бургас
icicletdq,мама квачка не наби ли мама котка?
Не можем да им се сърдим,ядат пиленца.
Обожавам папагали но:
1.Синът е май алергичен
2.Котка и папагали е недобра комбинация
3.И котка ме кефи,влюбена съм в Харо,така съм обичала само едно папагалче навремето.

Много е смешно как Аш дезинфекцира,преди да хапе.
Харо не хапе,освен ако не му е дошла музата да ми изпонахапе я крак,я ръка ...
В повечето време се търкаля и гали. И слуша,освен ако нещо не реши,че прекалявам.
Все още не ме е бил и хъскал,но хапе,ако е в настроение...

АnMary,трябваше да са измрели.
Стронгхолд за 24 часа изтрепа де що бълха имаше,но може да се накапе чак 30 дни след слагането на Бродлайн.

# 437
  • София
АnMary,трябваше да са измрели.
Стронгхолд за 24 часа изтрепа де що бълха имаше,но може да се накапе чак 30 дни след слагането на Бродлайн.
Знам.
Моят беше със Стронгхолд и понеже не намерих взех Бродлайна. Ама моят не е имал бълхи.

То детето е пратило клипове на дъщеря ми. Тез неща не ми приличат на бълхи. Подскачат, ама ми се струва, че имат и крилца.
На винарки мязат Simple Smile
Утре ще ги пратя на ветеринар.

# 438
  • Бургас
Това са някакви мутанти.
И след като Аш няма,не ги е предал той...
На Хари бълхите пълзяха из козината,какъвто е беличък,беше ужас и гъмжило....

# 439
  • София
Ами и това коте е бяло и се виждат.
Внесли са ги отвън. Имали бълхи във входа. Дъщерята обвинява майка си "нарочно оставя външната врата отворена" и едва ли не ги канела на гости.

# 440
  • Paris, France
Невена, в Париж ли си точно? Ако да, ще кажа на приятели да питат познатите си

Да. Мога да ги занеса до всяко място в парижкия район (IDF) или съседен, но по-далече не. Държа хората да са сериозни, домът да е обезопасен - прозорците особено. Държа и да посетя дома преди да ги отнесем. Бих искала първо да ги посетят няколко пъти тук. Предпочитанията ми са да останат заедно, новият им дом да е къща, идеално на село и да могат да излизат на двор с тревичка. Ако ще се осиновяват поотделно, искам да има хора в дома през по-голямата част от времето докато са малки. Ако са двечките, след 3м могат да остават и сами по цял ден. Бих искала да останем в контакт, но не е фатално да не останем. Не държа да ги посещаваме. Ще поемем отглеждането докато се стабилизират и се отбият от мляко, първите ваксини, кастрацията, посещенията в клиника. Можем да поемем и адаптирането мляко докато се нуждаят от него.

Нека питат познати, особено живеещи в къща, идеално в по-отдалечен и рядко населен (с хора) район.

Вече има кандидати, но са работещи извън дома хора и не могат да ги вземат веднага.

кукумицинка, не са на две седмици. Пъпната връв пада до седмица, а на тигрушка още е закачена. Нямат седмица. Благодаря за млякото. Мъжът ми го намери и го купихме. Поне е специално за котета. Еднократни постелки не ползвам. Неприятни са на допир. Спала съм върху такава като се къносам. Най-приятно им е върху един изкуственяк, одеало от бебешката възраст на дъщеря ми. Мекичко е и държи топло. Другото са жилетки и пуловери от агнешка вълна, от меринос. След всяко хранене сменям, пера веднъж дневно със студена вода и суша на слънце, като обръщам от двете страни. Няма изцапано или мокро по кутията. Чаршафи и хавлии не им харесват нещо. Слагах за 2 часа докато изсъхнат вълнените неща. Във вълна обличам и бутилките с гореща вода.

Твоят котарак няма нищо против котета, но живее в просторна къща с двор. В малък апартамент с много хора моят чувства заплаха за малкото лично пространство, което има. Днес пак пикА наоколо гадта.

Зная, че сляпа, глуха котка може да има качествен живот. Има болести, като бъбречни, сърдечни, които са трудни и тежки за животното и околните. Тях имам предвид като пиша за проблеми, не ослепяване или оглушаване. Ако трябва да се води на диализа, примерно става трудно и е доста скъпо.

Днес дойде приятелка и помогна, та спах от 20ч до 1ч почти, когато ме събуди сина ми, че мяукали. Каза ми да спра да говоря за трудности, болести и да спра да се тревожа, че да не чуел дявола или небето да се отворело. Смях се, не съм суеверна, но защо не?????

Бълхи не се хващат само от котка. Носим яйцата им с обувките си, дрехите  отвън.

# 441
  • Бургас
Ами и това коте е бяло и се виждат.
Внесли са ги отвън. Имали бълхи във входа. Дъщерята обвинява майка си "нарочно оставя външната врата отворена" и едва ли не ги канела на гости.
Понеже сме си от село, навремето съм чувала следната поговорка:"Вземи си котка да ти обере бълхите!"
Те и под входната врата минават,ако не е херметически затворена.Не живеем в космически кораби,затова и ваксинирах Хари,въпреки,че и на терасата даже не излиза,но влизат мравки,може аз да домъкна бълха(почти всяко лято някоя ме харесва за мой ужас),та такааа...
Да викат фирма да пръска във входа или да купят нещо от вет.аптека и да си пръскат те.

# 442
  • Варна
„Няколко нюанса сиво„, Лорито, #тенисфен

Скрит текст:
Ама и поглед извади Nerd
Надявам се новородените котенца на Невена да оцелеят и намерят дом Sparkling Heart

# 443
  • Бургас
Котана беше адски бърза, направо почти не видях как точно го грабна Confused

# 444
  • Пловдив
Пастет и мокра храна у нас се сервира в стъклена купичка, намачкани с вилица и размити с вода. Сърба, та чак съседите чуват. Joy Ако не ги сервирам по тоя начин, парченцата биват изваждани, гонени и убивани. И зарязвани. Е, нема станИ таа раута. Joy
Както казваше един кандидат за Мастършеф - мааачкааай! Да ти е мирна главата! Joy

Вещица, искрени съболезнования. Като прочета за котенце звездичка и сърцето ми се свива на топка.

Има едни гранули в ДМ, прозрачен пакет, кило или 750гр. , евтини, служат за гризкане, но не и за дебелеене. Мая от тях така се беше ощърбила, че чак зяпнах докато се усетя. Подходящи са за отслабване на котки. Гризкат, доволни са, но не дебелеят. Стига да им давате мокра храна от която да си набавят ценните хранителни вещества. Щот тая храна е лапаш нещо, гълташ нищо, но си доволен. В смисъл не е нужно да спирате гранулите, ако са свикнали на тях, просто ползвайте тези за залъгалка. Не са с кой знае какъв състав, но лъжат очето и стомахчето, пък не се отразяват на килата.
Джасте, все едно за моя звяр пишеш, тя така иска намачкано в стъклена чиния, а ако не се подчиниш - на килима носи плячката. А как мляска...

# 445
  • Бургас
И Харо яде в стъклени и порцеланови купички,как иначе.Днес се качи на масата в кухнята и облиза лъжицата,с която сипваме макарони.
Извади късмет,че баба му не го видя.
Ама пред нея едва ли ще изнаглее толкова.

Котана беше адски бърза, направо почти не видях как точно го грабна Confused
Ами хищник,бързи са
Как е пиленцето?
А мама котана?
Нашият вчера хвана бръмбарче и се опита да играе с жива играчка,но не успя,спасих бръмбарчето.

# 446
Невена, в Париж ли си точно? Ако да, ще кажа на приятели да питат познатите си

Да. Мога да ги занеса до всяко място в парижкия район (IDF) или съседен, но по-далече не. Държа хората да са сериозни, домът да е обезопасен - прозорците особено. Държа и да посетя дома преди да ги отнесем. Бих искала първо да ги посетят няколко пъти тук. Предпочитанията ми са да останат заедно, новият им дом да е къща, идеално на село и да могат да излизат на двор с тревичка. Ако ще се осиновяват поотделно, искам да има хора в дома през по-голямата част от времето докато са малки. Ако са двечките, след 3м могат да остават и сами по цял ден. Бих искала да останем в контакт, но не е фатално да не останем. Не държа да ги посещаваме. Ще поемем отглеждането докато се стабилизират и се отбият от мляко, първите ваксини, кастрацията, посещенията в клиника. Можем да поемем и адаптирането мляко докато се нуждаят от него.

Нека питат познати, особено живеещи в къща, идеално в по-отдалечен и рядко населен (с хора) район.

Вече има кандидати, но са работещи извън дома хора и не могат да ги вземат веднага.

кукумицинка, не са на две седмици. Пъпната връв пада до седмица, а на тигрушка още е закачена. Нямат седмица. Благодаря за млякото. Мъжът ми го намери и го купихме. Поне е специално за котета. Еднократни постелки не ползвам. Неприятни са на допир. Спала съм върху такава като се къносам. Най-приятно им е върху един изкуственяк, одеало от бебешката възраст на дъщеря ми. Мекичко е и държи топло. Другото са жилетки и пуловери от агнешка вълна, от меринос. След всяко хранене сменям, пера веднъж дневно със студена вода и суша на слънце, като обръщам от двете страни. Няма изцапано или мокро по кутията. Чаршафи и хавлии не им харесват нещо. Слагах за 2 часа докато изсъхнат вълнените неща. Във вълна обличам и бутилките с гореща вода.

Твоят котарак няма нищо против котета, но живее в просторна къща с двор. В малък апартамент с много хора моят чувства заплаха за малкото лично пространство, което има. Днес пак пикА наоколо гадта.

Зная, че сляпа, глуха котка може да има качествен живот. Има болести, като бъбречни, сърдечни, които са трудни и тежки за животното и околните. Тях имам предвид като пиша за проблеми, не ослепяване или оглушаване. Ако трябва да се води на диализа, примерно става трудно и е доста скъпо.

Днес дойде приятелка и помогна, та спах от 20ч до 1ч почти, когато ме събуди сина ми, че мяукали. Каза ми да спра да говоря за трудности, болести и да спра да се тревожа, че да не чуел дявола или небето да се отворело. Смях се, не съм суеверна, но защо не?????

Бълхи не се хващат само от котка. Носим яйцата им с обувките си, дрехите  отвън.

Да, явно са по-малки котетата, но имат реален шанс да оцелеят. Децата ти са големи и стоят по цял ден вкъщи, включвай ги. Познавам 10-годишно, което хранеше котенца с биберон. Казах за еднократните подложки, защото спестяват време. Аз лично нямам възможност всеки ден да пера и на котки, имахме котка с ФИП, увредени бъбреци и използвах активно такива, макар че разбира се, някаква естествена материя като вълна да е най-добре.
Домашните ни 5 котки реално живеят в две стаи, коридор и баня заедно с нас. Рядко ги пускаме навън и не е за повече от минути, макар че много искат. Просто не е безопасен районът, а те излизат извън двора. Затова и не държим свободно котки в двора, освен това малкото и още един кротушко, ама и те вечер са прибрани. И 5-те ни домашни котки не са агресивни към малки котета, нито към неагресивни големи. По-скоро е от това, че са свикнали с други котки, не толкова до характер. Големият е много злопаметен. При първа среща котката изхъска ли му, измяучи ли му враждебно, настръхне ли, след това с години помни и ги преследва. Ако се оставят да ги подуши спокойно по муцуната, ги подминава.

# 447
Мисля, че на Франки му е скучно. Аз не мога да играя с него защото ми скача да драск и хапе.. Чат пат с въдичката го разиграва но и на мен ми омръзва,гони топчета, мишки... Но се усеща, че не може да си изразходва енергията.. Минава ми бегла мисъл за второ коте, но... Едва ли ще се престраша. Аз едва за това се престраших. А съм гледала 2 Котарака + куче. Но тогава бяхме 4 човека, сега съм сама. Цялата отговорност пада само на мен. Както и финансите. Но най-ме плашат болести. Всичко друго е поносимо и му се намира колая, а тук гаранции няма. Вие играете ли с вашите?

# 448
  • София
И Аш яде в стъклени купички. Преди около два месеца купих купички от Пепко на децата.

Изпратих децата на вет днес. По-близкият кабинет не работеше и се разходиха до денонощната клиника. Та малкото било с бълхи. Казали са на момичето, че чак към 16ти може да даде нещо обезпаразитяващо. Според нея бълхите се умножавали и няма обяснение как не са умрели от Бродлайна. Нали уж настояща зараза и превенция за бъдеща такава...

И се оказа, че все пак аз не познавам котешките бълхи Joy Единствените, които бях виждала бяха по селската котка и явно са били някакъв друг вид. И кози бълхи съм виждала.
Ама ей на 20г с котка и бълха не съм виждала Joy

# 449
  • Бургас
pandorina,хвърлям на Хари топче,той го носи.От хартия ги правя,буквално смачкана хартия.Обича и с горната част от паучовете и опаковките на храната да играе,а чувалчето от Роял Канин гастро го е смлял.Бие ми телефона,изпоизяде ми четките за коса...
Много обичам когато се е заблял нанякъде,да го щипна по задника.Скача и се бие,но не пуска силно нокти и зъби.Поне в началото,после се самозабравя в играта.В интерес на истината ми връща услугата,ако аз се заблея нанякъде,ме издебва и ми удря няколко лапи по д-то.Майка ми не вярваше,казах ѝ да го щипне.Сега и нея закача.Мушка се между покривалото на дивана и дивана.Тупкам на различни места,той се опитва да ме лови,щипвам го...Е,улучи ме снощи с нокът и изврещях на умряло...
Котки са,със зъбки и ноктенца играят.

Общи условия

Активация на акаунт