Отговори
# 300
  • в страната на чудесата
Да да. Така е, съгласих се. Изнудват ни да се ваксинираме.
На мен ефективността много ми харесва, особено в съпоставка в други, налични на пазара ваксини за други болести.
Аз харесвам и пазара - искам ваксините да се плащат от потребителя, да няма социални помощи и мерки 60/40, 80/20, 100/0
Т.нар. бизнес го иска.

В АК математиката не е на висота ли?

# 301
Няма смисъл да се дракаш. Вече си пих кафето и не съм зъл Stuck Out Tongue Winking Eye

# 302
  • София
Бах го тва изнудване, дето и 20% не можем да стигнем. Пия вече второ кафе, та няма да кажа всичко, което мисля по антивакс въпросите Close

# 303
Както казах - не съм антивакс. Но съм против прекаленото насилие срещу закона на Дарвин. Който искал - ваксинирал се е и е защитен. Който не е - да си носи риска.

# 304
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз разсъждавам така Ежко, но като тръснат пак цяла година ДО, пряко ще ми се отрази на мен и детето ми. Щеше да е ок тази логика, ако не се въвеждаха мерки, а се оставим на естествения подбор.

# 305
  • София
Както казах - не съм антивакс. Но съм против прекаленото насилие срещу закона на Дарвин. Който искал - ваксинирал се е и е защитен. Който не е - да си носи риска.
Ежко, ама не е толкова просто, Душко. Щото хората не трябва да умират. И не трябва да пълнят болниците до пръсване. Къв естествен подбор ви тресе, като всички сме вързани като свински черва и покрай едните изгарят и другите.

Статистика (от медии, т.е. неофициална) - към последната седмица България е ваксинирала напълно около 15% от adult населението си, а УК - 76%. Бърди, свиркай си.

# 306
Т.е. изнудване: заради вас, антиваксъри, децата ще са ДО.
А дали това е причината за ДО?

По която причина, Аш, трябва да им забраним да се раждат на хората или само да живеят?

# 307
  • София
Не те разбрах, Ежко.

# 308
  • София
Лейка, скоро бях на българо-английска-шведска сватба на морето, и понеже продължи 3 дни с различни събития и се запознахме с повечето роднини и приятели на младоженците от английска и шведска страна /възраст от 30 нагоре докъм 60-70/, поговорихме и за ваксините. Повечето бяха вакс. или имаха желание да се ваксинират - и англичани, и шведи, дори и тези на 30 /младите основно заради пътуванията и други рестрикции, предполагам, но каквато и да е причината - искат, това е важното/. Това ми направи силно впечатление - голяма разлика с немалка част от познати българи.

# 309
  • София
Всеки има право на свобода, разбира се

# 310
  • в страната на чудесата
Да Олив, това имам предвид - само българите не искат ваксина

# 311
# 312
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ясно е, че някаква лична свобода трябва да бъде потъпкана. Във Франция, като силно социална държава, разбират, че или трябва да окажат натиск върху 25 % антиваксъри, но с отпаднали други мерки ( което значи без вечерен час, работещи ресторанти и т. н)  или трябва държавата отново да се затвори, да се ограничат правата на абсолютно всички,  с огромни икономически загуби ( един затворен ресторант с 5 души персонал означава 5 човека, на които дъпжавата трябва да изплаща 85 % от дохода им месеци наред). Антиваксърите не дават решение на проблема, а като всяка вълна досега, четвъртата е осезаемо вълна на неваксинираните.

# 313
  • София
Работи ли се в посока да се признават сертификати за наличието на антитела? Много хора имат високи антитела, без да са ваксинирани или да са боледували със симптоми. Какво е решението за тях?

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 14:14 от Prizma

# 314
Братовчедка (около 30 г.) работи в Англия. Сега ѝ е дошъл редът за ваксина - уведомили са я просто в кой ден, в колко часа къде да се яви, за да ѝ я поставят - няма искам, не искам Sad. Предполагам има начин и да не се яви, но като че ли и през ум не ѝ минава след толкова чакане.
Това не е вярно, освен ако не работи в старчески дом, но даже за тях не съм сигурна, че е влязло в сила още.
Много са ми интересни такива тъпи изказвания от рода на “Това не е вярно” без да се указва коя част от цитата не е вярна, та да знам как да отговоря. Не е вярно, че ги ваксинират поред, не е вярно, че е дошъл редът на 30-годишните, не е вярно, че властите са указали ден, час и място на ваксинацията, не е вярно, че нагласата сред населението е по-скоро да се ваксинира, отколкото да не се ...
Ако бях невъзпитана, щях да ти кажа, че е "тъпо" внушението, което лъха от поста, че в Англия те уведомяват в кой ден и час да се явиш за ваксинация и "няма не искам".
Все още, ваксинирането е силно пожелателно, но не е задължително, освен ако не работиш в дом за възрастни хора, което все още, също не е влязло в сила.

Общи условия

Активация на акаунт