Отговори
# 405
  • в страната на чудесата
И аз. Утре ще го разпратя
Благодаря, Санака

# 406
Подписах. Но мисля, че е твърде малко, твърде късно.
И по-скоро ще налее вода в мелницата на ДО - "Ами ето, нали обсъждаме как. Като постигнем консенсус...(на кукуво лято)".

# 407
# 408
  • София
И аз бих го написала по друг начин - доста по-остро и с по-различни аргументи, но не съм го направила. А хората са се натоварили с организацията, поработили са по въпроса, написано е грамотно и заявява, че това няма да се търпи и ще следват протесни действия. Организацията е направена във фейсбук, доколкото разбрах търсят и политическа подкрепа.

Призма, прочетох го и това. Не знам какво да кажа. Всъщност, знам, но по-добре да не го правя. Joy

# 409
Шарки, как ще учат в Щатите?
задължително ваксиниране на всички преподаватели и студенти плюс ежеседмични бързи тестове  (защото изскачат положителни носители, независимо от ваксината…засега нямам познати дали “пробив” само от тези с Модерна). И в Станфорд, и в университета  в upstate NY, където започна малкия, се говори за присъствено, с карантиниране само на позитивните, без спиране на процеса. И с маски в час. Все пак,  не е “квадратен” щат Simple Smile.

Няма едно правило за всички щати, всеки щат е различен.
Тексас и Флорида са най свободни по отношение на мерките

# 410
Подписах. Ако има и други... и тях ще подпиша, и на площада ще изляза!  Вчера предупредих шефката ми за това, че ако има протесни действия в рабтно време, ще изляза за малко от работа.... Пък ако иска да ме уволнява.
Баси!!!

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 19:33 от Pulitash

# 411
  • София

Част от него /относно бустера/ вероятно е свързана с това:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/d-r-asparuh-iliev-sreshtu-delta-v … tkata-a-osmitsata

Проблемът с учителите обаче не е бустера все още, а изобщо липсата на ваксинирани, защото 35% ваксинирани учители не ми се вижда много.

Подписах писмото от линка, който постна Санака - може да не е остро, но поставя точно проблемите.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 09:25 от Olive

# 412
  • София
35% ваксинирани учители не ми се вижда много.
Joy По-меко не можа ли да се изразиш!

И аз подписах. Писмото според мен е чудесно и казва аргументирано и със спокоен тон, че няма да се търпи. Благодарности!

# 413
  • в страната на чудесата
Аз го пратих и на други
Макар да съм скептична

# 414
  • София
Аш, ми на фона на по-малко от 10% ваксинирани общо в БГ - даже може да се счита за голям този процент... Joy
За мен е странно как образовани и интелигентни /предполага се/ хора като учителите не желаят да се ваксинират, но това е положението, за съжаление! Дано поне новината за пълното одобрение на Пфайзер в САЩ ги убеди.

# 415
Не по-странно от това CEO-то на Pfizer да отлага да се ваксинира Joy

# 416
Ама учителите са "на крива ракета, космосът и крив". Проблемът им бил в бустерната доза.

Оф, раничко е за нецензурни думички, а ми е трудно да се самоцензурирам. Отивам да изразходвам енергията в нещо полезно.

# 417
  • София
Не по-странно от това CEO-то на Pfizer да отлага да се ваксинира Joy
Това е фалшива новина, според Ройтерс:
https://www.reuters.com/article/factcheck-pfizer-ceovaccine-idUSL1N2PD1UX

# 418
Имах си хас да не е фалшива новина ...
А и не съм хич сигурен, доколко тези учителски организации представляват нежелаещите да се ваксинират 60% учители...

ПС Извъртанията в пресата за Бурла са знаменити:
https://money.bg/panorama/izpalnitelniyat-direktor-na-pfizer-vse … niral-zashto.html
https://boulevardbulgaria.bg/articles/vyarno-li-e-che-shefat-na- … r-ne-e-vaksiniran

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 13:49 от Ezhko

# 419
  • София
Подписах и още как, а тези за безопасното образование няма да коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт