НФСГ

• 5 575
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
Записахме се днес Simple Smile Много е доволен, хареса училището. Учителите бяха много мили. Имаше учебните планове за всяка паралелка. Снимах на нашата без да погледна, защото вече бяхме проучили какво се учи.
Но сега като си видях снимките, останах изненадана...втория език в ИМ с френски е испански...досега не е ли бил винаги втори език английски?

# 31
  • София
Записахме се днес Simple Smile Много е доволен, хареса училището. Учителите бяха много мили. Имаше учебните планове за всяка паралелка. Снимах на нашата без да погледна, защото вече бяхме проучили какво се учи.
Но сега като си видях снимките, останах изненадана...втория език в ИМ с френски е испански...досега не е ли бил винаги втори език английски?
Супер, добре дошли в НФСГ. На нашите им раздодаха декларации за избор на втория език между английски и немски . Всички избраха английски.  Ако примерно има деца избрали другия език правят от няколкото  класа сборен клас по съответния език.
Може и вас да ви питат за избор на език в края на 8ми клас. Пък може и това да е новост да е фиксиран втория език.

П.с. питахте ли има ли други момчета записали се вече. Нали го мислехте и това.

# 32
Да, сега звъннах да разпитам. Тази година са фиксирали втория език и вече няма да е по избор. Немския е с английски, а френския с испански...та малко патова ситуация. Още не съм му казала, че е навън с приятели. Но ще видим като се прибере как ще реагира. От всички езици само испански не искаше, а то късмет...
Да, питахме, имаше само още 1 записано момче в ИМ с ФЕ и няколко момичета - към 8-10 може би. Други бяха подали заявление за второ класиране и ще видим Simple Smile
Но синът ми все пак е щастлив, защото искаше тази паралелка и каза..добре, поне има още 1 момче Simple Smile
Довечера ще трябва да мислим дали да иска да пробваме на второ класиране за немски с английски и да ходим утре пак, или оставаме френски с испански...

Допълвам се: казах му и реагира неочаквано за мен: ааа, няма нищо, много ми харесва училището и паралелката, щом трябва и испански ще уча 😄
Уффф, успокоих се...след като не искаше нито една паралелка с испански, и след като отказа частно училище като му казаха, че втория език е испански, сега продължава да е доволен, че е записан в НФСГ 😊

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 21:16 от jiji_bs

# 33
Хайде, мина 2-ро класиране. Има ли други приети в НФСГ? Simple Smile

# 34
Моят син е приет оперативно счетоводство с английски, като половин точка, не му стига за икономическа информатика с немски. Незнам дали да се радвам или ядосвам, той искаше повече с немски.

# 35
Втория език от 9 клас ще му е немски Simple Smile

# 36
  • София
Моят син е приет оперативно счетоводство с английски, като половин точка, не му стига за икономическа информатика с немски. Незнам дали да се радвам или ядосвам, той искаше повече с немски.
Ако толкова иска тази другата специалност може сега да се запишете и да участвате на 5 класиране без риск. Ще си кандидатства и ще се премести в другия клас. Почти места има особено в тази паралелка Икономическа информатика с немски . Незнам защо но много деца от там се отказаха и съответно си имаше места после пак в тази паралелка. На 5то класиране няма риск обикновено излизат доста места в първите дни на новата учебна година.

# 37
  • София
Здравейте, предварително се извинявам,но не съм чела подробно предходните отговори . Синът ми ще е в 7 клас живот и здраве на есен и се е ориентирал към НФСГ . Имам няколко въпроса:
1) Възможно ли е класиране при условие ,че оценките от дипломата  по БЕЛ и математика ще са "много добър" ?
2)Има ли "Ден на отворените врати" за желаещите да учат?
3) Има ли учители от гимназията,които организират курсове за кандидат -гимназисти ?
Благодаря предварително за отговорите ,честито на класиралите се деца !

# 38
  • София
gloria_calcar11, май не сте много запозната с кандидатстването след 7ми клас.

В гимназиите в цялата страна се влиза с бал от НВО и оценките по БЕЛ и МАТ от 7ми клас.
Ако оценките са му петици, просто ще му се намали бала с по 11 точки за всеки предмет. Дори с тройки в дипломата може да се кандидатства.
Подготовката следва да е по МАТ и БЕЛ и няма изискване преподаватели от НФСГ да готвят. НВО е еднакво за страната, така че запишете детето на курсове в някоя школа, която ви е удобна или се гответе у дома. Самите преподаватели в НФСГ може и да работят към някоя школа, но това не ви дава никакво предимство.

# 39
  • София
gloria_calcar11, май не сте много запозната с кандидатстването след 7ми клас.

В гимназиите в цялата страна се влиза с бал от НВО и оценките по БЕЛ и МАТ от 7ми клас.
Ако оценките са му петици, просто ще му се намали бала с по 11 точки за всеки предмет. Дори с тройки в дипломата може да се кандидатства.
Подготовката следва да е по МАТ и БЕЛ и няма изискване преподаватели от НФСГ да готвят. НВО е еднакво за страната, така че запишете детето на курсове в някоя школа, която ви е удобна или се гответе у дома. Самите преподаватели в НФСГ може и да работят към някоя школа, но това не ви дава никакво предимство.

Благодаря за бързия отговор, наистина не съм !

Общи условия

Активация на акаунт