1 АЕГ - тема 4

• 80 996
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
А какво означават тези блокове? Примерно от 8.20 до 9.40 без междучасие ли?
Да, два учебни часа от по 40 минути са слети. След това имат междучасие 20 минути. Свикват, не е толкова трудно колкото изглежда.

Хъм..не съм сигурна..час и 20 мин без почивка...🙄Така ли е било винаги?

# 436
  • В средата на времето
Да, така е било..за винаги не знам, но от доста години и всъщност е доста удобно.

# 437
  • Sofia
Къде виждате тази информация в Школо? Моето дете все още стои 7е клас в старото училище и съобщение нямам. Как редактирате, за да се води в новото?
Вие ще изчакате, на РС ще си пишете имейлите, за да ви регистрират.

Щом са вкарани списъците на учениците, би трябвало да можете да "влезете" в новото училище - в профила в Шоколо в настройки има бутон "заяви роля". Оттам се избира "родител" и се посочва на кое дете в кое училище. При класния отива заявка, която той само трябва да одобри.

# 438
  • Sofia
Не може да се заяви, ако не посочиш за кой клас става дума. Не виждам някъде да са публикувани класовете. Ще трябва да изчакам родителската среща утре, за да разбера.

# 439
  • sofia
Да, два учебни часа от по 40 минути са слети. След това имат междучасие 20 минути. Свикват, не е толкова трудно колкото изглежда.

Големи са вече, издържат без проблем. Концентрират се и има време за всичко. Няма пречка , при необходимост,  да се излезе в часа. В някои училища децата и от  по-ранна възраст са с такива блокове.

# 440
  • Някъде на край света
В СМГ са на блокове от 5ти клас. Не им се разкъсват часовете и имат по-голямо междучасие. Освен това в повечето случаи има значение за броя учебници. Simple Smile

# 441
  • При любимите ми хора
Добри новини са за началния час и блок часовете, благодаря! А униформите какво представляват? От колко елемента са и кога и от къде се купуват?

# 442
  • София
Униформата е от две части сако и тениска, като тениските са две броя. Плащат се в училището, а след началото на учебната година идват от фирмата и взимат мерки на децата.
Така беше преди 3 години. Сега може и по друг начин да процедират.

# 443
  • София
Саката отпаднаха, доколкото знам.
И ние увиснахме с 2 бр., почти нови,  които дори не можем да подарим

# 444
  • Някъде на край света
Само тениски са от миналата година, но това мисля ще им е първото обличане, та ако се купи една е предостатъчно.
Купуват се от канцеларията.

# 445
  • София

Така беше още по мое време … преди 21 години.
Много добре, че ще почват в 8,20. Така ще мога и да го карам понякога, че моят сладур е от поспаливите, а транспортът ни е леко неудобен.
Майките на 8-мо класниците ще ходите ли на първия учебен ден? На мен ми се ходи, но да не засрамвам младежа Simple Smile

# 446
  • Sofia
Ще отида за 15мин, поне две снимки да направя, иначе и моят младеж не гори от желание да вися там Simple Smile

# 447

Така беше още по мое време … преди 21 години.
Много добре, че ще почват в 8,20. Така ще мога и да го карам понякога, че моят сладур е от поспаливите, а транспортът ни е леко неудобен.
Майките на 8-мо класниците ще ходите ли на първия учебен ден? На мен ми се ходи, но да не засрамвам младежа Simple Smile

О,разбира се,че ще отидем 😁 За пръв път ни е, тръпка си е, искам да видя как се открива учебната година в това училище.🙂

# 448
Миналата година купих 1 тениска. 
Не е обличана още.
Надеждата ми е да я облече на 15.09.2022г., за да има поне малко смисъл.

# 449
Здравейте,
Дали някой е ходил до училището да снима списъците с разпределнието по класове и кл. ръководители? Интересуват ме паралелките с АЕ+ИЕ...гледам, че в темата миналата година има снимки от родители, ходили преди родителската среща да снимат списъците. Аз няма да мога да отида през деня, а вечерта сигурно ще е голяма навалица около тях - добре ще е да сме подготвени.
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт