1 АЕГ - тема 4

• 80 392
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте, виждам, че темата не е много активна, но все пак да попитам...
Предстои ни да редим желания  и се интересувам като цяло доволни или недоволни сте от средата и обучението в гимназията?

# 226
Здравейте, виждам, че темата не е много активна, но все пак да попитам...
Предстои ни да редим желания  и се интересувам като цяло доволни или недоволни сте от средата и обучението в гимназията?
Моят син е доволен, и от класа си и от учителите.
Завършва 9-ти клас.

# 227
  • В средата на времето
Като цяло съм доволна. Нямам вече кой знае какви забележки към обучението. Simple Smile Средата е добра. Синът ми завършва 10-ти клас.

# 228
Не съм очарована от училището... Българските учители по английски, които преподават на моето дете, като педагози са кръгли нули. Нямат идея какво правят там. Могат да демотивират и най-запаленото дете. Те само чакат часа да мине в пълна апатия и незаинтересованост. Така или иначе децата ще научат английски по един или друг начин...Усещането е за напълно пропиляни усилия в 7 клас. Много жалко! Надявам се, че не всички преподаватели са на това ниво...
А за това е виновна директорката и нейните критерии за подбор на преподаватели. Марти-Парти по граматика - нямам коментар, такова недоразумение...
Но не мога да похваля и учителя по физкултура - пълно скатаване, математика - учебникът е пълен с грешки, няма отговори, за да провериш как си се справил със задачите, разсеян преподавател.
Иначе децата са много умни, защото се влиза с незаслужено висок бал в това училище.
А на тази възраст, такова вяло и непоследователно обучение ги устройва - дава им свободно време и ги учи на скатаване и мързел. Ако ръководството не направи генерална промяна в обучението и подбора на преподаватели, просто ще стане едно обикновено квартално училище. Чудя се как да помогна да се случи някаква положителна промяна?!? Детето ми е 8 клас.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 16:40 от VselenaV

# 229
  • Някъде на край света
Зависи какви са ви изискванията и очакванията. Детето ми си харесва класа и учителите. Осми клас е.
Като цяло с езика нещата се развиват повече от добре - учат на макс, изискват на макс.
За предмети БЕЛ и МАТ има още какво да се иска, но явно пълно щастие. Wink

# 230
  • София/Благоевград
И аз съм от доволните. Синът ми завърша 11 клас. Има проблеми с госпожата по БЕЛ, но както са писали по-горе - пълно щастие няма.

# 231
Не съм очарована от училището... Българските учители по английски, които преподават на моето дете, като педагози са кръгли нули. Нямат идея какво правят там. Могат да демотивират и най-запаленото дете. За това предполагам е виновна директорката и  нейните критерии за подбор на преподаватели. Но не мога да похваля и учителя по физкултура - пълно скатаване, математика - учебникът е пълен с грешки, няма отговори, за да провериш как си се справил със задачите, разсеян преподавател.
Децата са на доста високо ниво, защото се влиза с незаслужено висок бал в това училище. Но на тази възраст, такова вяло обучение ги устройва - дава им свободно време и ги учи на скатаване и  мързел. Ако ръководството не направи генерална промяна в обучението и подбора на преподаватели, просто ще стане едно обикновено квартално училище. Чудя се как да помогна да се случи някаква положителна промяна?!? Детето ми е 8 клас.
И ние сме в 8 клас, очаквахме повече, дано нагоре е различно!

# 232
аз отдавна се каня да си напиша актуалното мнение като за родител на завършващ осми клас заек. ами заекът е доволен като цяло от всичко. аз не съм доволна от начина на преподаване на английски. надявам се това да е само осми клас. защото има някакво ниво, уравняват го. но нямат никакви почти домашни, няма учене на думи за домашно. за сметка на това пък ги увлича предмета, правят презентации по различни теми и оттам се трупа речник. няма напрежение, което е хубаво. но се надявам 9ти клас вече да се започне по-сериозно. и много ме дразни, че на директорско ниво няма уравняване на преподаването. знам, че някои 8 клас се оплакват от прекалено натискане. за граматиката: за съжаление, марти-парти ми се струваше сериозен, но не беше. много часове се изпускат в дистанционното, а в присъственото се пропиляват. дано 9ти клас да не е той. математиката върви не толкова сериозно, колкото ми се искаше. не говоря за ниво смг, но просто не е достатъчно сериозно. и за там ще чакам 9ти клас. по бел съм що годе ок, както и по философия, че и по физическо - играят си децата.

имам много оплакване как не им организираха пътуване в лятото в друга държава за трениране на езика - това го правят почти навсякъде. много разочароващо. дано да ги компенсират другото лято, дали е възможно?!

# 233
  • В средата на времето
Много зависи на какви учители ще попадне детето. Това "много зависи" важи за всяко едно училище. В Първа, както навсякъде, има и добри, и не толкова добри учители. Аз специално бях положително изненадана от младия преподавателски състав. В подготвителен клас на сина ми преподаваше Марти Дамянов - страхотен млад учител. Миналата година и тази, по англ.език, му преподава учителка, която по думи на децата не е ОК, но се надявам другата година да има смяна. За учителя по математика съм писала няколко пъти тук и за това колко доволна съм от него. Учителката му по БЕЛ е взискателна, но сина ми я харесва и уважава и учи там. Не знам дали моя син е късметлия, но и учителите му по другите предмети са читави. Има тук там по нещо по-екзотично да речем, но не е болка за умиране или по-скоро...не очаквам всичко да е топ.
Ученето в Първа много зависи от постоянството на детето, от вътрешната му мотивация, защото определено не натискат и не са строги. В подготвителен клас имах вътрешна драма с начина, по който се случва самото учене там, защото сравнявах, но след третата година вече претръпнах, а и видях, че макар и обучението в тази гимназия да не се случва така, както се е случвало по мое време, все пак дава резултат. Харесвам средата в училището. Моят син попадна в добър клас с умни и можещи деца. Няма простотии и глупости. С любопитство очаквам резултатите от матурите на 10-ти клас, защото ще покаже някаква обща картина.

имам много оплакване как не им организираха пътуване в лятото в друга държава за трениране на езика - това го правят почти навсякъде. много разочароващо. дано да ги компенсират другото лято, дали е възможно?!
От Първа не съм чула да организират подобни пътувания-летувания. Единственото, което е вървяло като традиция, е пътуването до Лондон за няколко дни. Допреди пандемията се е организирало ежегодно и ние записахме моя син, но точно тогава започна пандемията и така и не отиде.Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 16:26 от Izida

# 234
Ученето в Първа много зависи от постоянството на детето, от вътршената му мотивация, защото определено не натискат и не са строги. В подготвителен клас имах вътрешна драма с начина, по който се случва самото учене там, защото сравнявах, но след третата година вече претръпнах, а и видях, че макар и обучението в тази гимназия да не се случва така, както се е случвало по мое време, все пак дава резултат. Харесвам средата в училището.
...
От Първа не съм чула да организират подобни пътувания-летувания. Единственото, което е вървяло като традиция, е пътуването до Лондон за няколко дни. Допреди пандемията се е организирало ежегодно и ние записахме моя син, но точно тогава започна пандемията и така и не отиде.Rolling Eyes

точно това имах предвид и аз - в първата част.

по втората - също Simple Smile дано да организират подобно за всички класове, които не са били. имах надежди да се случи тази г., все пак короната уж отпадат ограничения, но не би...

и пропуснах да кажа - има много странични школи в училището. те бяха главен мотив за нас и все още са. не че са някакви хипер активни и надъхани всички, но ги има - рок-група, поп-група, вестник, бчк, оон, духов оркестър и т.н. има едно коледно клипче, сборно от повечето арт неща - може да го изгледате, ако не сте. има линк на сайта на гимназията.

# 235
  • sofia
И моето дете е от доволните, падна ни се прекрасна комбинация от учители, много добра среда, чудесни деца. Сравнения с миналото няма как да се правят. Никъде и нищо не е същото.

# 236
Моята дъщеря завършва 11ти клас. Доволни сме  от среда, атмосфера, учители и съученици. Класът й е много добър като успеваемост, будни деца, учителите ги хвалят.

# 237
Много зависи на какви учители ще попадне детето. …
Ученето в Първа много зависи от постоянството на детето, от вътрешната му мотивация, защото определено не натискат и не са строги. В подготвителен клас имах вътрешна драма с начина, по който се случва самото учене там, защото сравнявах, но след третата година вече претръпнах, а и видях, че макар и обучението в тази гимназия да не се случва така, както се е случвало по мое време, все пак дава резултат. Харесвам средата в училището.
Целият ти пост е чудесен, но оставих това като най-информативно. В Първа няма натиск, но има много знания. Детето трябва само да ги поиска и да ги вземе. Това е гимназия, не е начално училище, всеки е оставен да бъде себе си и да е самостоятелен. Има страхотни клубове, социален живот и среда от умни деца. А учителите са много широкоскроени и демократични, никому не наливат с фуния. Ако няма вътрешна мотивация и някой очаква строга и изискваща система не се получават нещата.
Ние случихме на учители, единственото ми възражение е към втория език, който не се учи на ниво и ще се наложи сериозно подпомагане с курсове.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 09:26 от Анонимен

# 238
  • В средата на времето
Някъде казали ли са, че формулите по МАТ са сгрешени и дали ли са им допълнително време?

# 239
Дали са още час и половина. Коментират го в седмокласната тема, нищо че касае 10 клас.
Успех!

Някъде казали ли са, че формулите по МАТ са сгрешени и дали ли са им допълнително време?

Общи условия

Активация на акаунт