Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 8

• 41 835
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Да се похваля - сватбата ни мина и беше страхооотен купон! Още осмислям случилото се Simple Smile Heartpulse

Честито! Дано по-хубавото предстои. Simple Smile

# 136
  • Пловдив
И нашата сватба мина преди две седмици. Вече емоциите започват да намаляват. Деня ми мина като на филм. Очаквах, че много ще плача, но през цялото време имах чувството, че наблюдавам всичко отстрани, че се случва на някой друг, нито веднъж не се разплаках ( а иначе дори на клипчета рева😀).
Относно аниматора, отчитам това като най-големият ни пропуск! На първия сватбен танц, когато пуснаха тежкия дим, децата буквално обезумяха по дансинга. Започнаха да тичат напред назад, да се опитват да го уловят и в крайна сметка фотографа не успя да ни направи дори една снимка Сами сред облаците, както си го представях. Та немалкото пари, които дадохме за него, бяха напразно. Една единствена майка се сети да си дръпне детето, всички други си стояха по масите.
По темата за това кой плаща сватбата, сигурно аз само ще се осмеля да си призная, че сватбата я платиха родителите на младоженеца. Никога не съм искала да имам сватба, ама до степен да съм твърдо против пропиляването на десетки хиляди левове за един ден. Всичко по сватбите ми изглеждаше един цирк и аз отказвах да играя главна роля в него! Но когато се сгодихме и казахме, че нямаме никакво намерение да правим сватба, свекървата чак се разплака. И тъй като имам навика винаги да се поставям на мястото на другия, се замислих. Женицата е кътала парички години наред, за да ожени синовете си, мечтала е за този ден. Та реших, щом с нищо няма да ни ангажира семейния бюджет, да я оставя да ни направи сватба, може пък да е хубаво, като гледам другите жени с какъв трепет я очакват. През цялото време го карах много леко, харесах си рокля от един софийски бутик, но никога не бих дала 2000 лв за рокля, си я уших при шивачка за 500 лв. Вярно, платовете никога не могат да бъдат същите, но аз нямах големи очаквания, а роклята направо ги надмина. И даже е по-хубава от оригинала, защото цялата дълга част отзад се махаше и за танците ми беше свободно и удобно. С роклята ударих шестицата 😀
И от сватбата нямах никакви големи очаквания и се оказа по хубава отколкото си я представях. Но...не бих си го причинила отново. Колкото и ларж да бях, цялото тичане за проби, разкарване на шаферките за проби( тъй като ние им подарихме роклите), и постоянното чувство, че нещо пропускам, съчетано с ужасно повръщане от началната бременност, не мерси, булка никога повече 😀

# 137
Честито Simple Smile Страхотен разказ.

Колко хора бяхте поканили.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 17:11 от SSll

# 138
  • Пловдив
Честито Simple Smile Страхотен разкар.

Колко хора бяхте поканили.
150 бяха поканени. Моите бяха 50, само най подбрани. На младоженеца ( и свекървата 😀) бяха 100. Дойдоха общо 120. От моите гости не дойдоха само двама, защото не сме им занесли лично покана, а сме я оставили на родителите им.

# 139
Сериозно ли това е причина да не отидеш на сватба 😱

Иначе честито, звучи страхотно и като да не си се напрегнала много. Но и предполагам, че свекървата не се е налагала за всичко, само защото дават парите (че такива бол).

# 140
  • Пловдив
Сериозно ли това е причина да не отидеш на сватба 😱

Иначе честито, звучи страхотно и като да не си се напрегнала много. Но и предполагам, че свекървата не се е налагала за всичко, само защото дават парите (че такива бол).
Ще излъжа, ако кажа, че не се налагаше. Първия път беше в избора на ресторант. Мъжа ми хареса един, който щеше да ни струва с около 7 хиляди повече. Аз категорично застанах на нейна страна, никога не са ми се давали много пари за сватба. В крайна сметка двете се наложихме 😀. Другите ни несъгласия бяха предимно, когато тя пилееше пари за излишни неща, а аз бях против. Например, когато избирахме сухите мезета, аз исках нещо по средно, тя поръча от най-скъпото. Но нали тя плаща, не съм се натоварвала чак толкова 😀 С това пък съм ѝ направила много хубаво впечатление и ме хвалила на всички как съм умеела много добре да си правя сметката.

# 141
Честито на миналите и успех на предстоящите! 🎉

# 142
  • Wonderland
Момичета, имам нужда от съдействие Grinning
Тъй като сестрата на младоженеца ще води нашия изнесен ритуал, аз сглобявам сценария. Всичко е супер, готова съм на 99%, проблемът е, че никога не съм се заслушвала как водещите представят младоженеца и булката Grinning Може ли съвет какво да ѝ напиша? Буквално по едно изречение за всеки, ако имате спомен как е било на вашите сватби?

# 143
Тъй като сестрата на младоженеца ще води нашия изнесен ритуал, аз сглобявам сценария. Всичко е супер, готова съм на 99%, проблемът е, че никога не съм се заслушвала как водещите представят младоженеца и булката Grinning Може ли съвет какво да ѝ напиша? Буквално по едно изречение за всеки, ако имате спомен как е било на вашите сватби?

Чувала съм само стандартни неща от сорта на "най-красивата булка и най-готиния младоженец". Но ще е още по-готино да добавите нещо, което ви определя като хора. Simple Smile

# 144

Вие най-добре ще се определите с едно изречение Simple Smile Няма много значение как е било на другите сватби. Зависи много и от тона на самата сватба, останалата част от сценария - дали е по-скоро шеговит, или пък по-романтичен, или пък по-традиционен. Можете да помолите младоженеца да ви опише вас, а вие - него, така мисля, че ще е интересно.

# 145
Като чуя на сватба (включитрлно и моята) "най-красивата булка и най-щастливият младоженец" и ме втриса. Клиширано и освен това на всеки е ясно, че се казва на всяка сватба.
Нас не ни представяха. Просто пуснаха музика и влязохме всички по ред на номерата. Всеки знае коя е булката и кой е младоженецът.

# 146
И ние май нямахме кой знае какво представяне. Водещата каза нещо от рода на "Нека посрещнем младоженеца Т., придружен от кумовете... Нека посрещнем булката Р., придружена от своя баща". Аз даже не се бях сетила да питам какво ще говори тази жена.

# 147
Нашето сватбено тържество също вече мина и беше по-хубаво, отколкото очаквах - в самия ден емоцията е голяма (въпреки че подписахме в чужбина през юни, но тогава бяхме само със свидетелите), вчера и днес вече осъзнавам всичко от събота и съм много доволна, че не отложихме заради пандемията. Въпросът ми е - дали да пусна по-подробен разказ, споменавайки всички подизпълнители, от които сме изключително доволни, само в темата за булки от Пловдив, където беше сватбата, или да го копирам и в общата тема? Пожелавам на всички така безпроблемно и леко да им мине тържеството, както при нас, и много да се забавлявате Simple Smile

# 148
Според мен го пусни тук Simple Smile Интересно ми е да чета разказите ви!

# 149
И нашата сватба мина преди две седмици. Вече емоциите започват да намаляват. Деня ми мина като на филм. Очаквах, че много ще плача, но през цялото време имах чувството, че наблюдавам всичко отстрани, че се случва на някой друг, нито веднъж не се разплаках ( а иначе дори на клипчета рева😀).
Относно аниматора, отчитам това като най-големият ни пропуск! На първия сватбен танц, когато пуснаха тежкия дим, децата буквално обезумяха по дансинга. Започнаха да тичат напред назад, да се опитват да го уловят и в крайна сметка фотографа не успя да ни направи дори една снимка Сами сред облаците, както си го представях. Та немалкото пари, които дадохме за него, бяха напразно. Една единствена майка се сети да си дръпне детето, всички други си стояха по масите.
По темата за това кой плаща сватбата, сигурно аз само ще се осмеля да си призная, че сватбата я платиха родителите на младоженеца. Никога не съм искала да имам сватба, ама до степен да съм твърдо против пропиляването на десетки хиляди левове за един ден. Всичко по сватбите ми изглеждаше един цирк и аз отказвах да играя главна роля в него! Но когато се сгодихме и казахме, че нямаме никакво намерение да правим сватба, свекървата чак се разплака. И тъй като имам навика винаги да се поставям на мястото на другия, се замислих. Женицата е кътала парички години наред, за да ожени синовете си, мечтала е за този ден. Та реших, щом с нищо няма да ни ангажира семейния бюджет, да я оставя да ни направи сватба, може пък да е хубаво, като гледам другите жени с какъв трепет я очакват. През цялото време го карах много леко, харесах си рокля от един софийски бутик, но никога не бих дала 2000 лв за рокля, си я уших при шивачка за 500 лв. Вярно, платовете никога не могат да бъдат същите, но аз нямах големи очаквания, а роклята направо ги надмина. И даже е по-хубава от оригинала, защото цялата дълга част отзад се махаше и за танците ми беше свободно и удобно. С роклята ударих шестицата 😀
И от сватбата нямах никакви големи очаквания и се оказа по хубава отколкото си я представях. Но...не бих си го причинила отново. Колкото и ларж да бях, цялото тичане за проби, разкарване на шаферките за проби( тъй като ние им подарихме роклите), и постоянното чувство, че нещо пропускам, съчетано с ужасно повръщане от началната бременност, не мерси, булка никога повече 😀

Честито! Много щастие ви пожелавам, както и на всички останали! Може ли да споделиш коя е шивачката?

Общи условия

Активация на акаунт