Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 8

• 41 847
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Съвети как да не се притесняваме на сватбата? 😁 Искам да се отпусна и да се забавлявам, а не да ми е притеснено за танц, за ритуал и т.н

# 166
Пийни си 😁 Иначе всякакви съвети ще са като да си ядосана и да ти кажем "Успокой се!"  😂

# 167
  • София
Хич няма да имаш време да се притесняваш според мен Grinning То толкова емоции, случващи се неща,че няма да мислиш за притеснения.
Иначе чашка вино/шампанско и се забавляваш.

# 168
Ще си пийна още на обяд Grinning Най-много се притеснявам да не плача на изнесения ритуал и ритуалите с родителите, много мразя да плача пред хора и все си мисля, че изглеждам нелепо.... Искам да съм stonefaced Grinning

# 169
  • София
Момичета, здравейте! И аз се притесних доста като прочетох за новото затягане на мерките. Сватбата ни ще е с подписване във Велико Търново и после празненство с 28 човека в ресторант в Арбанаси, обаче днес прочетох, че търновската област е на 3-то място по заразени и се паникьосах, сватбата е другата неделя, очертава се да ни замине на кино и планираното море от 24 август, натъжават ме тия неща, но няма накъде. Стискам палци на всички августовски и септемврийски булки да имаме нормални тържества без напрежение.
28 човека ще ги съберете без проблем, каквито и мерки да въведат и ако въведат.

# 170
  • София
Ходих днес на проба заради една конкретна рокля и заради намаленията мислех, че ще изчезне и после ще ме е яд. Много красива наистина, но хич не е моята. Мерих още 3-4, направи ми впечатление колко са тежки всички. Не точно неудобни, но обемни и много богати поли (които на снимките не изглеждаха така), които ме карат да мисля, че ще съм като Дженифър Лоурънс преди да спечели Оскар-а. Sad На вас тежки ли ви бяха роклите?
Моята беше от Би Куин и освен много красива хехе беше супер удобна и лека, макар че полата е многопластова  и с шлейф.

TheAxe, аз съм изкючително тревожен човек по природа, но през цялото време на организация приемах сватбата като просто един ден. Да, много важен, но е просто ден. И точно защото е само един ден приех, че нищо почти няма да си слагам на сърце, за бъде този един ден един щастив ден. Важно ми беше да стане купон и стана ужасно як купон (благодаря на топ диджея ни!). Та искам да кажа, доколкото е възможно да не се вживяваш, а да се отпуснеш и да го изживееш, защото минава като миг. И малко сълзи да има голяма работа Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 23:45 от Chloé

# 171
все си мисля, че изглеждам нелепо.... Искам да съм stonefaced Grinning
Виж, това вече ще е нелепо. Sweat Smile
Сватбата е прекрасно емоционално събитие, няма нищо лошо да се разчувстваш и дори да се случи няма да е нелепо - ще е романтично!
Подобно на някой по-горе, и аз рева на всичко, включително на песента за първия танц, докато си я слушам вкъщи, включително преди сватбата, но на самият ден не ме разчувства нищо на никой етап или ритуал. За сметката на това се смях нелепо с цяло гърло през цялото време и приличам на кобила на половината снимки, но не съжалявам.
Присъединявам се и към горно мнение, че може да нямаш време да се притесняваш на деня. При мен беше така. Толкова ми беше на гъсто графика, че целият ми фокус беше на текущата и следващата задача. Но при мен много помогна и че бях абсолютно сама, от ставането докато не ме взе колата за ритуалната зала, та й цялата предна вечер в този ред на мисли. Ако имаше една сурия притеснени, бързащи роднини и истерии от сорта на "къде са ми гащите", вероятно щеше да е друга история. (последното може да звучи много тъжно и самотно за повечето, но беше точно това, от което имах нужда, и съм много благодарна, че го уважиха всички)

# 172
Аз също съм много тревожен човек и направих следното - първо се наспах. Легнете си рано, ако трябва използвайте помощни средства за лесно заспиване. Станах в 6:30, пих кафе на спокойствие с майка ми, после си пуснах музика на слушалки и направих малко йога за половин час. Това ми дойде много добре, защото първо се подготвих физически за предстоящия ден, второ се концентрирах, събрах се и се настроих положително. После ядох варени яйца и сирене Grinning Даже да ви се повръща, яжте нещо, което знаете, че ви държи сити, защото ниски нива на захар и енергия в някакъв момент задължително ще окажат негативно влияние. След закуска започнахме с грим и прическа и денят просто ме повлече, а като дойде младоженецът, съвсем се отпуснах. Благородно ви завиждам за предстоящите сватби Heart

# 173
Ходих днес на проба заради една конкретна рокля и заради намаленията мислех, че ще изчезне и после ще ме е яд. Много красива наистина, но хич не е моята. Мерих още 3-4, направи ми впечатление колко са тежки всички. Не точно неудобни, но обемни и много богати поли (които на снимките не изглеждаха така), които ме карат да мисля, че ще съм като Дженифър Лоурънс преди да спечели Оскар-а. Sad На вас тежки ли ви бяха роклите?
Моята беше от Би Куин и освен много красива хехе беше супер удобна и лека, макар че полата е многопластова  и с шлейф.

TheAxe, аз съм изкючително тревожен човек по природа, но през цялото време на организация приемах сватбата като просто един ден. Да, много важен, но е просто ден. И точно защото е само един ден приех, че нищо почти няма да си слагам на сърце, за бъде този един ден един щастив ден. Важно ми беше да стане купон и стана ужасно як купон (благодаря на топ диджея ни!). Та искам да кажа, доколкото е възможно да не се вживяваш, а да се отпуснеш и да го изживееш, защото минава като миг. И малко сълзи да има голяма работа Simple Smile

Честно казано не се притеснявам дали нещо да се обърка. Смятам, че сме направили всичко възможно предварително, за да избегнем дадени ситуации. Аз също възприемам сватбата като просто един ден, но искам да се чувствам добре Simple Smile

# 174
Здравейте, момичета,

Нашата сватба наближава и много се чудим какъв и колко алкохол да вземем. Гостите са ни 81 души, от които почти всички пият и няма деца. Към момента планираме да вземем 34л бяло вино, 18л червено вино, 10л. узо, 10л уиски и 20л ракия, чудим се дали  да добавим водка или джин и също така въобще не можем да преценим количествата. Може ли да споделите от вашия опит какво разнообразие имаше и колко се изпи?

Благодаря Simple Smile

# 175
  • София
На мен ми се струва излишно червеното вино посред лято, но ако твоите приятели пият, сигурно има смисъл. При нас се пи от вината най-много розе.

# 176
Дами, привет! Присъединявам се и аз към бъдещите булки. След много чудене кога точно да е сватбата, решихме догодина. От 3 години сме сгодени и имаме слънчице на 2 и половина и вече мисля е време да се задействаме със сватбата. Имам голям проблем с мястото, защото тези които първоначално харесах /хотел "Св. Анастасия" и Утопия Форест в Отманли/ са с нереални условия. След много умуване се спряхме на Свети Тома в Созопол като някакъв оптимален вариант, но вчера съвсем случайно попаднах на едно вълшебно място, от което в момента чакам оферта - Вила Юстина. Точно такава сватба съм си представяла винаги и нощувките там са приемливи.Абе с две думи - любов от пръв поглед. Grinning  Въпросът ми към вас е - някоя знае ли там колко излиза куверта, разни други такси или абсурдни условия? От известно време ви следя и с радост ще се включа в обсъждането на фотографи, украса и всякакви други влудяващи детайли по сватбените приготовления. Grinning Simple Smile

# 177
Нашата сватба беше тази година във Вила Юстина . Мястото наистина е много красиво. Сватбата ни се получи прекрасно, но имахме някои проблеми с локацията и персонала. На няколко пъти спира тока, въпреки че бяхме предупредили за това, понеже го бяхме чули от други младоженци..и въпреки това накрая го имаше този проблем пак. На самото събитие можеше да има повече персонал може би, защото разбрахме , че е имало забавяне на места по масите. Имат висока цена за наем на самата шатра, но цените на кувертите компенсираха /бяха около 50 лв./ Храната е изключително вкусна и порциите са доста големи, ако това е фактор за вас. Готвачът им наистина е мн добър. Ако ви предложат ВИП апартамент-а за събитието - в никакъв случай не го приемайте преди да го огледате. Цената е мн висока, а е ужасно тъмен и неподходящ за снимки, няма и достатъчно пространство и нито 1 огледало, единственият плюс е голямата тераса... Не знам за кога я планирате, но имайте предвид, че ако ви е хубаво времето и е летен ден, е доста топло в самата шатра. Т.е. е добре да е вечерна сватба, ако е лятото. И най-вече - бих ви препоръчала да работите с агент, ако се спрете на това място. Ние имахме флорист, но определено трябваше да има 1 човек който да координра всички пропуски от страна на локацията. Като цяло беше прекрасна сватба, но благодарение на хората , с които я споделихме..имаше какво да се желае от самото място. За повече детайли, може да ми пишете на лично Simple Smile За района бих могла да ви препоръчам сладкар за сватбената торта, нямаше човек от гостите, който да не сподели , че това е най-вкусната торта, която е опитвал Simple Smile Казва се "Хензел и...." във FB

# 178
JaMbaLaYa, колко човека персонал имахте? На нас ни казаха, че ще има 8-9 сервитьора, ние сме 150 души и не мога да преценя дали това е достатъчно.

# 179
JaMbaLaYa, колко човека персонал имахте? На нас ни казаха, че ще има 8-9 сервитьора, ние сме 150 души и не мога да преценя дали това е достатъчно.

При толкова гости как ще процедирате с нощувките? Ние по първоначални сметки сме 110+5 деца, но и така ми е трудно да преценя как ще се поберат всички, спрямо бройката на леглата указани в сайта... Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт