Доста наедряват нашите телца,защото в тях изгряват Януарски слънчица!!!

• 17 237
  • 281
  •   1
Отговори
# 135
Благодарско на Ним Hug
Незнам за вас, ама аз като чета и направо изпадам в тих (засега) ужас!  Embarassed Май шубето взе да ме хваща   newsm78 

# 136
Браво Ним,изчерпателна както винаги... Hug
А мен пък снощи ме свиха едни бъбреци  Tired Но днес като станах съм добре,дано и занапред да сме така  Praynig   ninishte взимай мерки от рано...щом можеш лягай си и не се натоварвай.Аз сега исках да измия чиниите и да пусна пералня,а то водата спря  #Cussing out Снощи имахме гости и мивката ми е пълна,щото пък снощи не можеше да ги мия,тъй като мъжете бяха махнали коритото на мивката и го лепиха наново  Whistling Дано вече  не тече от никъде. Thinking
И аз вчера така бътзо ходих-по вина на мъжа ми,защото бързаше за някакъв магазин,че все едно бягах.Краката ми тупкаха и беборанка не мръдна - сигурно толкова друсане е приспало бебочето  baby_neutral
И да питам-става ли ви зле като миетe WC или пък банята с някакви препарати?Вчера за първи път ми стана лошо и вървях като пияна около половин час. Sick

Незнам за вас, ама аз като чета и направо изпадам в тих (засега) ужас!  Embarassed Май шубето взе да ме хваща   newsm78 

ЕЕли не си само ти...Аз съ изпаднала в ужас отдавна-само като си помисля ,какво предстои,а аз нищо незнам............ #Crazy

# 137
  • София
... И да питам-става ли ви зле като миетe WC или пък банята с някакви препарати?Вчера за първи път ми стана лошо и вървях като пияна около половин час. Sick ...
По принцип не мия WC-то, защото ми става лошо от идеята само!  Sick Това е единственото абсолютно мъжко задължение у нас! Иначе винт мога да завия, бушони сменям, компа го разглобявам за норматив, но гърнето не пипам! Мъжът ми сам си избира препаратите за целта - патета, таблетки, гелове и каквото друго иска.
Ако ти става лошо от препаратите, вариантите са два - някой те отменя или сменяш препарата. И ползвай ръкавици задължително, особено когато миеш WC-то. На мен ако ми е свършил препаратът за под, мия плочките в банята с обикновен Тест за съдове (ама голямо гъзурчене  ooooh! вече едвам се справям с тумбака), а пода в къщи - с прах за пране. Това като идея, ако по-силните препарати те дразнят.

# 138
  • София
Mimi 81, нормално е да ти призлява от WC-то! Не само от препаратите. На мен ми става зле и без бебе в корема... Но аз съм всеизвестна глезана, ползвам безконтактни методи...  Mr. Green Има едно италианско препаратче - Meglio - к'во ли не чисти, вкл. масло (машинно) + Стандартния Доместос. После пускам водата....

А за шока от предстоящото бебе + отговорности: и аз съм в клуба... Mr. Green

# 139
  • В офиса
По ред на номерата:
Честита сватба на Титти. Много щастлив семеен живот и пълна къща с деца.
Честито и на Нимище  Laughing Sunglasses

На Галя и Ивонска ще драсна на лични какво аз разбрах за раждането в Света София.

За къпането на бебето малко от моя опит. Първите седмици може изобщо да не се слага във ваничката, а да се хване през гърдичките, да се обърне с гръбчето надолу и да се облива. Също така не е задължително да се ползва шампоан/сапун при всяко миене. Дори някои педиатри препоръчват през първия месец бебето да се мие само с вода. Почистването на ушите също не е задължително при всяко къпане. По принцип се наблюдава ефектът колкото повече почистваш, толкова повече ушна кал се образува. Носът се почиства с фитилче от навита хартиена кърпичка, капе се само физиологичен р-р. Аз лично в началото бих ползвала такъв в ампули (чико имаха), а не във флакон (Стеримар напр.)
Масажът се почва веднага след раждането, докато за гимнастика се изчаква един месец заради повишения мускулен тонус през първия месец (това не знам колко е меродавно, моята педиатърка така каза и аз го приех).
Лекарства: Към 20-тия ден се почва рахитната профилактика с Вигантол. Педиатърът ще прецени по колко капки. Системното предозиране на вит. Д може да бъде много опасно. Педиатърът може да препоръча и Зимафлуор, решението дали да давате е ваше. За борбата с коликите всеки търси подходящото за неговото бебе решение - може да са капки, чайове, топлата струя на сешоара, кърмене, или даже возене в колата.
Температура на стаята - ок. 22 градуса, при къпане 24. Може някои да препоръчат и по-ниски, но аз не бих издържала.

# 140
Здравейте! И аз отдавна не съм писала 3-4 дни и много сте изписали. Първо честито на мамите, които са имали нещо хубаво - като сватба , разбрали са пола на бебчето си, спечелили са награди и т.н. ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЧЕСТИТО!
Относно препаратите - и на мен от някои ми става адски неприятно, но няма как и ги изтърпявам.
Благодаря за съветите, които Ним е обобщила от лекцията и тези на тинкрбел.

# 141
  • София
Тинкърбел, сигурна ли си за цените; аз знам, че доплащането е по 1,000 лв и в за цезарово, и за нормално раждане в болницата на Мазнейкова, а касата доплаща съответно 400 и 200... От къде имаш тази инфо? Любопитна съм...

А за температурата в стаята на новороденото: вчера казаха (без да споря!!!), че идвайки от 37 градуса то трябва да стои първия месец на 24 градуса и с около 4 градуса по-висока при къпане...  newsm78

# 142
  • В офиса
Тинкърбел, сигурна ли си за цените; аз знам, че доплащането е по 1,000 лв и в за цезарово, и за нормално раждане в болницата на Мазнейкова, а касата доплаща съответно 400 и 200... От къде имаш тази инфо? Любопитна съм...

А за температурата в стаята на новороденото: вчера казаха (без да споря!!!), че идвайки от 37 градуса то трябва да стои първия месец на 24 градуса и с около 4 градуса по-висока при къпане...  newsm78

Днес бях на преглед при Лекова, която води консултациите в Света София, предполагам че не се е заблудила. А може би касата доплаща 400 и 600 (?)

# 143
Педиатърът на моята дъшеря, на който аз изключително много вярвам, ми каза че новороденото може да спи на 19 - 21 градуса, а да се къпе на 25, при температура на водата 37-38 градуса. А от собствен опит знам, че бебетата наистина се страхуват при къпане, защото гупят опора и ако бебчо хване пръстите на мама или тати моментално спира да плаче( поне при мен беше така).
Също така за ушите, моят педиатър каза че тези с ограничителя само набиват ушната кал навътре и че били абсолютна глупост. Аз се съобразих с това и съм чистила ушите с обикновени клечки за уши без да съм имала проблеми.
Важното е да си намерите педиатри, на които да се доверявате и те ще ви съветват за всичко. Всеки педиатър си има различен начин на работа, така че мнения бол.

# 144
  • София
За шубето - мен ме тресе отдавна въпреки цялата теоритико-методологическа подготовка, която се старая да си направя. Имам 2 доста по-малки от мен сестри, които сама съм мила под чешмата, преповивала (първата като се роди още нямаше памперси), хранила и оригвала - не всеки път, но достатъчно често, за да имам уж тренинг. И пак ме е страх! Опитвам се да мисля малко по-философски и да се успокоявам, че тези първоначални спънки ще са си от чисто битов характер и няма къде да ходя, че да не се справя. Колкото по-рано сама, толкова по-добре! Обаче мисълта, че на път е един нов човек, който ще трябва да възпитам, обуздая, изуча, да направя човек, без да прекалявам, да опазя от толкова много неща...  ooooh! Е те тука вече зациклям и почват да ми се стичат сълзите - много ме е шубе!

При мен ново двайсет - майка ми ми изчете лекция колко съм била млада и как я било яд, че съм бременна. Много съм била бързала и съм щяла да видя, че била истина поговорката "Майка да не си". Разговорът приключи с ред сълзи и ред сополи, а на мен ми остана горчивото усещане в устата, че аз съм причината за нежеланието на майка ми да бъде майка...  Shocked Вече не мога да се оправям с нея, нямам сили просто!

Айде простете за лиричното отклонение, просто си споделих. Утре кой ще идва на училище? Аз съм там, ама не знам колко време ще пътувам и колко пъти ще си помисля за майката на бат Бойко!  Close

# 145

При мен ново двайсет - майка ми ми изчете лекция колко съм била млада и как я било яд, че съм бременна. Много съм била бързала и съм щяла да видя, че била истина поговорката "Майка да не си". Разговорът приключи с ред сълзи и ред сополи, а на мен ми остана горчивото усещане в устата, че аз съм причината за нежеланието на майка ми да бъде майка...  Shocked Вече не мога да се оправям с нея, нямам сили просто!

-
Нимче,незнаех на колко си и ти погледнах профила.Под "млад" аз разбитам да си на 18-20 год. и наистина да не ти е време да раждаш и да гледаш деца.А ти си в една прекрасна възраст,която е напълно нормално да си имаш бебе,а избора дали да станеш майка или не си е лично твой ,а не намайка ти.Извинявай за намесата,ама и аз се ядосах като прочетох.И аз забременях на 24г. и майка ми беше на седмото небе от радост и ми каза,че всичко си е точно с времето.Мога да кажа ,че е млада и неподготвена братовчедка ми,която роди на 18г.,но се справя що-годе добре с майчинските задължения(малката е на година и половина вече) - дето има една приказака "Дете,дете да гледа"-ето тя се справи...
Затова не обръщай внимание на майка си-както сама казваш,нямаш сили,не се ядосвай излишно-всичко ти си е с времето и щом ти и таткото сте решили,че ще имате бебе никой няма право да ви се меси.

# 146

На Галя и Ивонска ще драсна на лични какво аз разбрах за раждането в Света София.

За къпането на бебето малко от моя опит. Първите седмици може изобщо да не се слага във ваничката, а да се хване през гърдичките, да се обърне с гръбчето надолу и да се облива. Също така не е задължително да се ползва шампоан/сапун при всяко миене. Дори някои педиатри препоръчват през първия месец бебето да се мие само с вода. Почистването на ушите също не е задължително при всяко къпане. По принцип се наблюдава ефектът колкото повече почистваш, толкова повече ушна кал се образува. Носът се почиства с фитилче от навита хартиена кърпичка, капе се само физиологичен р-р. Аз лично в началото бих ползвала такъв в ампули (чико имаха), а не във флакон (Стеримар напр.)
Масажът се почва веднага след раждането, докато за гимнастика се изчаква един месец заради повишения мускулен тонус през първия месец (това не знам колко е меродавно, моята педиатърка така каза и аз го приех).
Лекарства: Към 20-тия ден се почва рахитната профилактика с Вигантол. Педиатърът ще прецени по колко капки. Системното предозиране на вит. Д може да бъде много опасно. Педиатърът може да препоръча и Зимафлуор, решението дали да давате е ваше. За борбата с коликите всеки търси подходящото за неговото бебе решение - може да са капки, чайове, топлата струя на сешоара, кърмене, или даже возене в колата.
Температура на стаята - ок. 22 градуса, при къпане 24. Може някои да препоръчат и по-ниски, но аз не бих издържала.

# 147
Ним, майките понякога са много неразбрани! Уж трябва да те подкрепя, а твоята май умаловажава  бременността ти и насочва нещата към нея и нейното минало. Не е редно това, но едва ли ще можеш да я промениш.
Моята майка все ми повтаряше - "Не прави моята грешка на 18 да родиш" и аз като бях в пубертета се изживявах като "грешката", провалила живота й! Е сега са доста по-различни нещата, но то си е до човека и двете много се променихме с времето.
Може би като се появи малкото човече на бял свят и тя ще си промени мнението и идеологията. Може би като го прегърне и целуне ще осъзнае, че това е внучето й и в крайна сметка, то милото, не е "причината за нежеланието на майка ми да бъде майка..."
Стискам палци да утихнат нещата, за да може ти да си по-спокойна  Hug  bouquet Hug

# 148
Не се връзвайте на подобни думи, момичета!Знам че е тежко да ви го каже близък, но не им обръщайте внимание. Всеки сам решава кога да има бебе и как да го възпитава. Аз мисля, че е по-добре човек да има бебе макар и рано, отколкото никога да не усети тези радости. Те родителите някой път като са разтроени и казват едни работи... #Cussing out Иначе не мисля, че някой от нас тук не е доволен от факта, че ще става родител. И мен като повечето от вас ме е ужасно страх от предстоящите промени. Май не съм достатъчно подготвена и хиляди страхове ме мъчат, но съм сигурна че с помощта на толкова готини мами като вас тук, заедно ще преодолеем всичко.
Момичета, забелязах че ми се мести корема при някои движения на бебето!Много странно е усещането и много му се радвам. Дори таткото сутринта ни се смееше на танците из корема. При вас има ли подобно нещо с местене на корема?

# 149
Майка ми се е омъжила на 20г. , а мен ме е родила на 21 г. Само няколко пъти през общото ни съжителство ,преди да се омъжа тя ми каза"Недей да бързаш,твойто си стои,аз бях млада,не прави тази грешка,бъди по-разумна"...Не ми се бърка пряко в решенията,само дава съвети.Майка ми например изобщо не искаше мъжа ми да й вика"бабо",но пък аз възприемам това като традиции в семейството ий казах,че когато отучи баща ми да вика "бабо и дядо" на нейните родители,тогава ще има претенции към мъжа ми.А сега като го види милия ми ,само го "бабосва"-мед и капе от сърцето като й каже "бабо". Така,че всички майки имат кусури(ние също,де) и много често не разбираме мисленето им,но пък важното е,че бързо ни минава и всичко е като преди...
Не се връзвайте на подобни думи, момичета!Знам че е тежко да ви го каже близък, но не им обръщайте внимание. Всеки сам решава кога да има бебе и как да го възпитава. Аз мисля, че е по-добре човек да има бебе макар и рано, отколкото никога да не усети тези радости. Те родителите някой път като са разтроени и казват едни работи... #Cussing out Иначе не мисля, че някой от нас тук не е доволен от факта, че ще става родител. И мен като повечето от вас ме е ужасно страх от предстоящите промени. Май не съм достатъчно подготвена и хиляди страхове ме мъчат, но съм сигурна че с помощта на толкова готини мами като вас тук, заедно ще преодолеем всичко.
Момичета, забелязах че ми се мести корема при някои движения на бебето!Много странно е усещането и много му се радвам. Дори таткото сутринта ни се смееше на танците из корема. При вас има ли подобно нещо с местене на корема?

На мен още не ми се мести, а имам огромно желание.Само при по-силни ритници ми се издува шкембенцетооо

Общи условия

Активация на акаунт