Доста наедряват нашите телца,защото в тях изгряват Януарски слънчица!!!

• 17 225
  • 281
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Titti, ха честито за сватбата!!! Пожелавам ти нищо да не се промени в отношенията Ви, да сте все така влюбени както (вярвам) и преди подписа!....  1dating

За кашлицата: снощи си помислих, че ще пукна, но не стана така с помощта на едно обикновено ''чайче срещу грип и простуда'', съдържащо няколко билки + витамини от серията ''Б''! Препоръчвам го. Аз вече се сеферясах.  thumbsup

# 61
  • София/Варна
Здравейте, мами!
Аз се завърнах от Варна и едвам смогнах да ви изчета Simple Smile.
Да се отчета и аз по тенмите хъркане, свекърви и кашлица...
Мойто мъж прохърква като качи няколко килца или е болен, но се справям като Клеми с него, дори понякога е достатъчно да го погаля по главата:). Освен на нехъркащ мъж съм случила и на свястна свекърва - тя е била жертва на своята и се стреми да не я повтаря Simple Smile.
И аз от няколко дни покашлям, но за щастие не е деряща кашлица. Моя гинеколог ми е казал, че не трябва да се стига до там, че да си изкашлям червата. Личната ме е предупредила, че като усетя дращене на гърлото трябва да започна да смуча Стрепсилс (мед и лимон). Засега помага, като не пренебрегвам чайчето с мед и лимон.

Да се отчета за 3Д шоуто - бабите са много щастливи, видяха муцката, пишката, краченцата и ръчичките не бебока. Мен най-много ми хареса какви муцунки правеше и как се упражняваше да суче Wink

# 62
  • София
Честита сватба на titti!!!Дълъг и щастлив семеен живот!
  Против хрема помага разтвор:
   чаша вода + четвърт чаена лъжичка морска сол.
  С този разтвор се промива носа(с промивките ефекта е много по-бърз),но може да се слага и с капкомер.
   А против кашлица помагат инхалации със същия разтвор или с билкова запарка(колкото са по-чести,толкова по-добре,ако сте в къщи правете ги една след друга ефекта е потресаващ!)Действа отпушващо и за носа!
  Тези рецепти ги имам от една книга за бременни.Абсолютно безвредни са!Възползвах се от тях преди 1 седмица,когато бях с хрема и кашлица.Сега съм много добре!

Съгласна съм с теб, даже бих допълнила, че твоята рецепта за промивки в носа я има на готов шпрей с морска вода, струва около 5 лв за глезанки като мен, които ги мързи да бъркат отвари....  Mr. Green

# 63
ejkajujka, а аз в трети месец като бях си мислеха, че съм в пети Joy
А не съм качила много килограми, около 8. Но корема ми е напред, явно няма място вътре в мен и стои отпред. Изглеждам доста по-бременна. Всичко е до физиология Grinning

Честото, Титти да сте много щастливи!!!   bouquet

На болните - скорошно оздравяване!

# 64
  • София
Ивонски, браво за кашлицата!  Hug И аз като се разкашлям пия един чай против кашлица, помага наистина. Лошото е, че аз съм адски податлива на дихателни/респираторни заболявания, цяла зима си боледувам, обикновенно пия по 2-3 пъти поне антибиотик зимано време и пролет здължително пк поне веднъж.  #Cussing out Само като съм бременна не пия антибиотик, отървам кожата. Организма ми така е привикнал с всякакви лекарства, че изпивам по 3-4 флакона сироп и една торба хапчета, преди да се усети подобрение.  Cry
А това с морката вода, спреря се казва Sterimar, давах го на Никол, ама ако ви кажа колко е гадно  #Cussing out, на себе си го пръснах само веднъж и повече НЕ!!!
Titti,честита сватба! Дълги години щастлив семеен живот и поне още едно малко слънчице! Whistling

# 65
  • София
Тити, честита сватба!   bouquet Искаме снимки, искаме снимки!  Laughing Да сте живи и здрави и много влюбени, да отгледате здрави деца и да се радвате на любовта на много внуци!  Heart Eyes  Hug

Ивонска, за кашлицата има две опасности - да се влоши към по-тежка настинка и от много силни напъни да кашляш (тип да си изкашляш червата, дето някой каза) - опасност от контаркции. Ако си пресекла първото, а второто не се е случило - значи всичко е наред!

Утре за училище съм "първа жичка за водичка" (е те тва никога не съм знаела какво означава, ама е голям лаф  Crazy ) Кой още?

Освен това ви моля утре да ми стискате палци, че отивам в офиса да се разправям. Трябва да си пусна 3 седмици отпуска между болничните и майчинството и мнооого се притеснявам да не ме изментят и да ме накарат да ги пусна 3 седмици неплатени!  Confused Много ще е грубо, а аз съм си свалила тука КТ и чета дали мога да изляза с някой член и алинея, ама май не мога.

# 66
Ним, от всичко изчетено за майчинството забелязах, че е най-добре, за парите, които ще получиш, да си в болничен без да прекъсваш и после веднага да излезеш  в болничен за бременост и раждане, т.е. да няма нито ден прекъсване, дори и за отпуск - платен. Няма ли как доки да ти продължи болничния?

# 67
  • София
Ним, от всичко изчетено за майчинството забелязах, че е най-добре, за парите, които ще получиш, да си в болничен без да прекъсваш и после веднага да излезеш  в болничен за бременост и раждане, т.е. да няма нито ден прекъсване, дори и за отпуск - платен. Няма ли как доки да ти продължи болничния?

Не, няма как, тъй като в закона има ограничение за 180 дни болничен в една календарна година. Така че и да искам, няма как. Просто излязох болничен в много ранна бременност, а и преди това имах там някакви дни ангина и така. Броихме ги с акушерката - не ми достигат 3 седмици. Така че ще си ги пусана на отпуска. Ама от два дни ме човърка нещо, даже я сънувах тая пуста отпуска и все си мисля, че ще го извъртят така, че да не плащат (да плащат по-малко). Така или иначе отивам с добро, пък каквото стане.

# 68
Успех  Hug Ним!

# 69
  • София
Защо да не мога да си ползвам платения годишен отпуск, бе момичета???  Shocked Какво би навредило на ситуацията? Аз до сега болничен не съм ползвала, имам там още 4 дни платен да взимам преди майчинството... Я ме осветлете, моля....

Утре - на у-ще! Аз даже съм си взела почивен ден, защото от 12 часа съм при Мазнейкова!!!  Joy А и законово да си помързелувам...
Нимище, утре с теб ще се борим за приза "Гордея се с моя коледен евро-корем"  Joy А и художничките ни може да спечелят (е, моята може би е родила, но твоята трябва да е на линия)!

# 70
Ивонска, щом не си излизала в болничен досега няма проблем, спокойно си ползвай платен отпуск.
Ако обаче, вече си в някакъв болничен е най-добре той да се "прелее" в болничния за бременност, за да не ти изчислят по-ниско обезщетение.
Но ти нямаш подобен проблем Grinning

# 71
  • София
Абе то мойто обезщетение е едно, не си е работа направо!  ooooh! Ама така е - като ми е бил толко акълът и съм си мислела - за какво да се осигурявам на пълна заплата, като парите са ми нужни тук и сега, та сега, когато парите наистина ще са ми нужни, няма да ги взимам. Толкова ми е бил акълът и още не мога да си го простя, но важното е беба да е живичка и здравичка. Татито ще работи, пък другото ще го наместим.
Аз понеже много се бях скофтила тия дни и само сълзи ронех, че се чувствам безполезна като плужек и само смуча от семейния бюджет и какви пари взимах, пък сега какви са, та сега влязох малко при старите познайнички от Искам бебе и като попрочетох малко, та се освестих, подейства ми като мокър парцал малко. Благословени сме, че чакаме деца, независимо от страничните неразположения и финансови колапси.
Уф, айде стига философствах!

Ивонска - аз утре предвиждам следния резултат: ти отнасяш приза за чаровност и те публикуват декември в списанието плюс бонус за новогодишната тематика, Яна (другата рисувана) отнася за художник плюс новогодишна тематика, а аз и Нинище отнасяме чаша като поощрителна награда. Слушай ме, така ще стане!  Mr. Green

# 72
  • София
Ним, квото ще да е - за януарка да е!!!  smile3501 А и с нетърпение чакам да се видим - така свикнах с тези срещи...  Hug

# 73
ejkajujka, а аз в трети месец като бях си мислеха, че съм в пети Joy
А не съм качила много килограми, около 8. Но корема ми е напред, явно няма място вътре в мен и стои отпред. Изглеждам доста по-бременна. Всичко е до физиология Grinning

Аз пък съм с 3 кг напред, Confusedно да призная доста съм височка(174 см),може би,затова не ми личи толкова коремчето.Иначе и на мен то ми е,някак-си,напред,даже и някаква талия ми се очертава все още.Вярно,че всичко е до физиология!

# 74
 Sad Cry
ПАК НИ НЯМА В СПИСЪЧЕТО, А МАЛКИЯ ТРЯБВА ДА СЕ РОДИ НА 30 ЯНУАРИ, Т.К ЩЕ Е СЕКЦИО. МОЖЕ И ПОСЛЕДНИЯ ДЕН , АМА ВСЕ ПАК ЯНУАРИ.
ОТНОСНО ПО ГОРНИТЕ ТЕМИ4КИ ТО МАЙ В НАШЕТО СЕМЕЙСТВО АЗ ХЪРКАМ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ Laughing Mr. Green. ОТНОСНО ВЪПРОСА СЪС СВЕКЪРВИТЕ АМИ С МОЯТА СЕ РАБИРАМЕ ДОБРЕ НА НЯКОЛКО ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРА РАЗТОЯНИЕ  LaughingОБЩО ВЗЕТО Е РАЗБРАНА ЖЕНАТА ВСЕ ПАК 6 МЕСЕЦА ЖИВЯХМЕ ЗАЕДНО

Общи условия

Активация на акаунт